EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Ferid Avdic

#5076 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ferid Avdic »

oridjidji wrote:
breba wrote:
Ferid Avdic wrote:Ustat pa teci EDIN DZEKO...Kapiten,momak koji uvijek srcem igra za drzavu,majstore ovi ostali ti nisu ni do koljena...Klasicni spic,a u ove dvije tekme si igrao sve samo nisi na stoperu i na golu bio...Ti si majstore nesto najvrijednije sto imamo u ovoj drzavi i u reprezentaciji....Ziv i zdrav nam bio puno godina SINE BOSANSKI
Pomislio bi da je Barbarez :D
Buraz Barbrezu svaka cast i hvala za sve ,ali sto se tice fudbala opcenito Edin je bez premca,htjeli mi to priznat ili ne,momak je najbolji strijelac repke i najbolji ambasador drzave..budi pozdravljen
Tigar1

#5077 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tigar1 »

]Katastrofa igra, bezmudo, bezidejno, moral na niskom nivou, želja na arhaičnom modu...

Begović - penal je bara-bara, imao je jednu solidnu intervenciju, ni za drugi ga ne bih krivio...
Spahić - psihološki što stariji stabilan kao stara baraka na vjetru, nije zaslužio onaj žuti karton, prestrogo je dosuđen ali je lako mogao crveni, hvala ti za sve jarane i oprosti se
Zukanović - ni on nije psihološki sto posto u tekmi, onaj pokušaj glavom kad ga pogađa u ruku... :plac:
Kolašinac - fizika ok, razmišljanje 0, nabij, nat'raj... onako se ne može igrati
Vranješ - baš se njemu ona odbi kod drugog gola, loša partija
Medunjanin - neigranje i loša forma vidljivi od samog starta utakmice, nespreman i glava negdje daleko
Pjanić - loša partija, korneri k'o da nije jeo pet dana
Cocalić - solidan ali nije svario koju poziciju treba da igra, spor
Lulić - škerni je tamo, škerni je 'vamo, nat'raj, pobodi, zapetljaj... :plac: :plac:
Višća - slab u duelima, trudio se, nema taj potrebni kvalitet, trčao koliko je to protivnik dozvoljavao
Džeko - ekstra partija, ne može on sve sam, vidjelo se da se trudi ali džaba :salut:

Bešić, Vedo i Đurić - tako-tako, bar da Vedo utrpa onaj za počasni.

Ne da se u.s.r.anom do potoka, za prolaz u ovakvim utakmicama treba krv da padne, hektolitri znoja da se proliju, da grizu kao bijesni vukovi, da pjene i trče k'o navijeni. Toga svega je falilo + Meša u prvoj utakmici sa postavom koja je iznenadila sve te nabrijani sudac koje eto ''sluša'' Enesa Begovića... :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol: :rol: (lafo trebao bi da nagne na našu stranu ;) )

Nije morao svirati onaj penal ali je jedva dočekao, kao i za svaki prigovor da potegne karton. Mogao je glat penal na Đuriću svirati.

Ipak nisu nam oni krivi, mi da smo izašli sa m.u.dima ni Colina im ne bi pomogao...

Za svjetsko je daleko, grupa nije obećavajuća, ako, ako baraž dohvatiti...

Cijelu noć nisam zaspao, j.e.bo ti sekiraciju i sve... što mi to treba.
LSD

#5078 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote:Nismo izgubili zbog sudije niti bilo koga drugog. Izgubili smo jer nam igraju panjevi kao Cocalic i Zukanovic... izgubili smo jer jebeni Pjanic ne zna prebaciti zivi zid kako treba dok je u Romi njegov slobodnjak pola gola. Izgubili smo jer levat Bazdarevic u dvije utakmice nije postavio taktiku kako treba .

Nismo zasluzili prolaz i cao .
al kako strucno zaboravi u tom nabrajanju igraca najveceg sina Bosne Spahića, koji je naprosto briljirao sinoc :lol: :lol:
Last edited by LSD on 17/11/2015 09:01, edited 1 time in total.
statixx

#5079 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by statixx »

To sto Spahic nije dobio crveni pokazuje kako se sudija onda "vadio".

Losi smo bili, Irci su pustili Vranjesa i Kolasinca da se igraju po krilima. Lulic i Visca zatvoreni, malo lopti u prazan prostor, a bez takvih lopti ova dva igraca su bezopasna. Mi smo potpuno limitirana ekipa ako kvalitetno zatvoris Pjanica i Lulica. Medunjanin je katastrofa, ne zna iznijeti loptu, i onda Pjanic mora dolaziti u odbranu po nju. Besic je daleko bolji igrac. Na SP je pokazao kako moze iznijeti loptu u napad i mnogo je brzi.
skafiskafsnjak

#5080 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nismo izgubili zbog sudije niti bilo koga drugog. Izgubili smo jer nam igraju panjevi kao Cocalic i Zukanovic... izgubili smo jer jebeni Pjanic ne zna prebaciti zivi zid kako treba dok je u Romi njegov slobodnjak pola gola. Izgubili smo jer levat Bazdarevic u dvije utakmice nije postavio taktiku kako treba .

Nismo zasluzili prolaz i cao .
al kako strucno zaboravi u tom nabrajanju igraca najveceg sina Bosne Spahića, koji je naprosto briljirao sinoc :lol: :lol:
Ma dodao bih , pored njega, i Medunjanina i jos neke...nego eto ovi su me najvise izivcirali, Pjanic najvise...picka mu materina . Kad je za pare u Romi, gol svaki drugi slobodnjak, kod nas ne moze dobaciti do gola.

Dzeko mi uvijek ide na kurac..ali vala momak je sinoc najpostenije i borbeno odigrao - realno je da nije mogao sam i to je to . Mesa levat je trebao sa 2 napadaca igrati .

Znam, svi smo mi sad strucnjaci ... ali realno, Mesa - sjebo si .
Last edited by skafiskafsnjak on 17/11/2015 09:04, edited 1 time in total.
zg1911

#5081 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zg1911 »

btw sinoć je spahić bio ali doslovno kriminalan. dobit žuti u prvih pola sata igre i onda onako neoprezno igrati do kraja utakmice - pa ta nije početnik. u nekoliko situacija, pa čak i u prvom poluvremenu, mu je sudac mogao dati drugi žuti bez da bi se poslije trebao puno objašnjavati. ono kad je u drugom poluvremenu u nogom u trup složio onog irca je za mogući izravni crveni karton, da ne spominjem drugi žuti.

ustvari, sad kad razmislim, svaki put kad sam gledao bih spahić je bio najgori na terenu.
1946--1987

#5082 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

Mislim da je chmoljo ipak bio ironican, makar se nadam :mrgreen:
Thorgerson

#5083 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

1946--1987 wrote:Penal nista nije promijenio, nama je i dalje trebao gol a mi ga ne bi dali do petka da se igralo
Upravo tako.

Irci su znali ako prime gol da su najebali. Jer drugi gol bi znacio da oni moraju dobiti 3-2 sto bi bilo veoma tesko. I tako su se i postavili. Da ne prime gol. Mesa je trebao da napravi taktiku da ih malo razvuce i da kratkim pasovima razbije tu igru.

Ali qrac. Nasa igra se svela upravo na ono sto su Irci htjeli, nabijanje lopte dugi pasovi i skok igra gdje su nas unistili.

Nisam u snu mislio da cu ovo reci, ali kod Papeta je barem bilo te igre kratkih pasova i znali smo uvezati samo takve akcije. Ovo sinoc, pa tito ne jebo ne znam jesu li 3 pasa uvezali.
Warashii

#5084 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Warashii »

Moglo bi se reci da je u ove zadnje dvije utakmice podbacilo sve sto moze da podbaci.
Zao mi mene, navijaca, Mese i igraca.
Smjesno je tvrditi da nisu zeljeli ali zelje su jedno mogucnosti su drugo.
Citam brdo djecijih komentara, tipa Spaha oprosti se i slicno, pa zar se lik nije vec bio oprostio pa ga isli moliti da igra?
Mislim da je bila greska i ovo sa Viscom nakon prve utakmice, znali su i Irci sta ih ceka pa su tako i iskljucili Viscu, Milan je onaj efekat iznenadjenja iskoristio u kvalifikacijama za baraz je to bilo nerealno ocekivati, pa mi smo najvise ocekivali od Pjanica, zasto to i Irci ne bi?
Zao mi sto neki misle da jedan igrac moze da napravi cudo pa ga onda blate, tipa Pjanic.
Neki su definitivno zalutali u reprezentaciju ali je problem sto imamo slabo drugih opcija, sjetimo se da su svi Medunjanina nedavno u zvijezde okivali a sad je eto najveci tragicar.
Mislim da smo Irsku mogli proci isto onoliko koliko oni prodjose nas, nisu bolji al smo mi u ove dvije utakmice igrali losije a to je ono sto cini razliku izmedju poraza i pobjede.
U glavnom, to su neke nase mogucnosti, nesto vise smo u stanju napraviti kada se poklope zvijezde i to je to.
Thorgerson

#5085 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

Ljudi Spaha je igrao crveni karton - DA.

Razumite covjeka jbmu majku.

:D
shake69

#5086 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shake69 »

Kakva propustena sansa? Gledalo nas , kada pogledate listu tv stanica, pola svijeta skoro, a mi se pokazemo kao neka Latvija!? Neshvatljiv pristup u prilici koja , daj Boze da nam se jos neki put ukaze. Sada tek mnogi o nama mogu govoriti s pravom da smo precijenjena ekipa s jednom velikom zvijezdom i drugom koja je to samo u svom klubu.
Vidim Slavica Punto je tuzna, kao i debeljko Bakovic, ostali su bez 10000-20000 KM bonusa za plasman u Francusku, :-? ali malo ko shvata da je veliko pitanje u buduce povjerenje prema reprezentaciji obicnih navijaca koji se vise nece otimati da napune i ono malo Bilino Polje za skupe ulaznice pa ni dijaspora, vjerovatno, ukoliko se nesto radikalno ne promijeni. De facto su stariji igraci dozivjeli vrhunac ranije s karijerama a i motivi su oslabili. Nadam se da u Hodzicu, Krunicu, Grahovcu, i jos par igraca koji nisu dobili dvoljno prilike mozemo naci igrace zeljne dokazivanja i borbe.
Pokvarili su mi sedmicu i cijeli mjesec, iako i dalje vjerujem da bi ova reprezentacija mogla i dalje biti jedna od najboljih prica i radosti u nesretnoj zemlji.
oridjidji

#5087 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

Ferid Avdic wrote:
oridjidji wrote:
breba wrote:
Pomislio bi da je Barbarez :D
Buraz Barbrezu svaka cast i hvala za sve ,ali sto se tice fudbala opcenito Edin je bez premca,htjeli mi to priznat ili ne,momak je najbolji strijelac repke i najbolji ambasador drzave..budi pozdravljen
Ne sporim tu cinjenicu. Nego ovo preseravanja da je bio stoper, da je bio na golu me malo iznerviralo.
condy

#5088 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Lulića sinoć niko nije kvalitetno zatvorio. Njegovo vrijeme je prošlo. On je sam sebi sinoć bio najveća prepreka. Pa onaj promašaj lopte na asistenciju Višće, to je da propadneš u zemlju.
Thorgerson

#5089 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

Warashii wrote:Moglo bi se reci da je u ove zadnje dvije utakmice podbacilo sve sto moze da podbaci.
Citam brdo djecijih komentara, tipa Spaha oprosti se i slicno, pa zar se lik nije vec bio oprostio pa ga isli moliti da igra?
Mislim da je bila greska i ovo sa Viscom nakon prve utakmice, znali su i Irci sta ih ceka pa su tako i iskljucili Viscu, Milan je onaj efekat iznenadjenja iskoristio u kvalifikacijama za baraz je to bilo nerealno ocekivati, pa mi smo najvise ocekivali od Pjanica, zasto to i Irci ne bi?
Zao mi sto neki misle da jedan igrac moze da napravi cudo pa ga onda blate, tipa Pjanic.
Neki su definitivno zalutali u reprezentaciju ali je problem sto imamo slabo drugih opcija, sjetimo se da su svi Medunjanina nedavno u zvijezde okivali a sad je eto najveci tragicar.
Mislim da smo Irsku mogli proci isto onoliko koliko oni prodjose nas, nisu bolji al smo mi u ove dvije utakmice igrali losije a to je ono sto cini razliku izmedju poraza i pobjede.
U glavnom, to su neke nase mogucnosti, nesto vise smo u stanju napraviti kada se poklope zvijezde i to je to.
Ja necu blatiti Pjanica, ali ne pamtim kad je lik odigrao ok partiju. I kad nam najvise treba podbaci. Pa sinoc je bolje centarsuteve imao Vranjes nego on...imali smo eto nekoliko kornera nije lopte dobacio do peterca, jedva i do 16 dodje...

Nema s kim igrati? Pa s kim eto Dzeko igra? Pa opet svake kvalifikacije namiri svoj broj golova...

Ne moze ba, uobrazili su se, digli su se previse, a tek ce vidjeti u kvalifikacijama za SP gdje im je mjesto. (cekaju nas Belgija, Grčka, Estonija, Kipar)...ja ne vidim kako se mi mozemo plasirati direktno na SP, a i baraz ce vjerovatno biti upitan ako ovako nastavimo.
Last edited by Thorgerson on 17/11/2015 09:27, edited 1 time in total.
Thorgerson

#5090 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

condy wrote:Lulića sinoć niko nije kvalitetno zatvorio. Njegovo vrijeme je prošlo. On je sam sebi sinoć bio najveća prepreka. Pa onaj promašaj lopte na asistenciju Višće, to je da propadneš u zemlju.
Fakat...lik mu je servirao jebote zivot samo nogu postavi i usmjeri ka golu cista situacija...lik ko da je u crtanom :cry:

smijurija...svaka cast onom liku sto nas spusti na zemlju...precijenjeni nego sta... ;-)
1946--1987

#5091 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

Thprgerson, i BIH nas ceka u kvalifikacijama? najebali smo :mrgreen:
Ricken

#5092 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote:@jeza u ledja:

Ne samo da neznam ja, nego nezna ni fudbalska krovna kuća.

Prema njima sudac procjenjuje:
1. ide li lopta prema ruci ili ruka prema lopti, tj. želi li igrač igranjem lopte ostvariti neku prednost.
2. udaljenost od mjesta s kojeg je lopta upućena, tj. je li igrač imao vremena pomaknuti ruku i spriječiti kontakt.
3. položaj ruke (je li ruka u prirodnom položaju), tj. potiče li položaj ruku igranje rukom.

Nemoraju sva tri uvjeta bit ispunjena da bi penal bio sviran. Jednostavno stvar procjene. I to je tako.
Kod Zukanovića je po procjeni sudije ruka otišla prema lopti i na taj način je uticao na intenzitet i putanju lopte te krajnji ishod akcije. Kraj priče.
Prema procjeni je sudije, da prirodan položaj u toj situaciji je ruka na boku a ne na prsima. To ruka uz tijelo, to u mahali kad budeš igro.
Nijedna od te 3 stavke nije zadovoljena. Naravno da je stvar procjene. Svaki prekrsaj koji sudija dosudjuje je stvar procjene. Te procjene se rade na osnovu uputa. U ovom slucaju linijski sudija je pogresno procjenio i nije slijedio te upute.
Kad si vec tako dobar u guglanju ukucaj nesto tipa "Irska BiH penal" u gugl pa nadji jedan clanak koji tvrdi da je pravilno dosudjen penal i na osnovu cega.

EDIT: U stvari trebao sam stati nakon ovog :
Ricken wrote: Ne samo da neznam ja
jer ne zelim dobijati ban radi tebe.

Jeste, ne znas.
Vozdra.
Trebao si nedavati svoje definicije, tipa samo namjerno igranje rukom je penal. Nemaš šta guglat, instrukcije su objavljene čak i na ovom forumu, na nekim drugim temama.
oridjidji

#5093 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

Sto od Irske pravite debile, ljudi su igrali Euro 2012 godine, popusili u proslom barazu, u ovim kvalifikacijama nije ih Njemacka naguzila, cak su i oni izgubili u Irskoj i mi pricamo o njima ko da je Kipar.

Ljudi igraju ziheraski fudbal. Da su bili borbeniji od nas jesu, da su igrali disciplinovanije i strpljivije od nas jesu, ali da su odigrali bolje u dvije utakmice nisu. Jedino su u prvoj utakmici dali go da valja. Sinoc Kujpers svira penal kojem su se i irski komentatori smijali, drugi go dadose svise sretno nego spretno.

U dvije utakmice bio je 40 posto, u ovoj drugoj jos i manje.

U par situacija u njihovom sesnestercu vidjelo se kako su se grcevito branili. Bilo je momenata kad je 11 domacih igraca stajalo u sesnestercu.
oridjidji

#5094 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

Thorgerson wrote:
Warashii wrote:Moglo bi se reci da je u ove zadnje dvije utakmice podbacilo sve sto moze da podbaci.
Ja necu blatiti Pjanica, ali ne pamtim kad je lik odigrao ok partiju. I kad nam najvise treba podbaci. Pa sinoc je bolje centarsuteve imao Vranjes nego on...imali smo eto nekoliko kornera nije lopte dobacio do peterca, jedva i do 16 dodje...

Nema s kim igrati? Pa s kim eto Dzeko igra? Pa opet svake kvalifikacije namiri svoj broj golova...

Ne moze ba, uobrazili su se, digli su se previse, a tek ce vidjeti u kvalifikacijama za SP gdje im je mjesto. (cekaju nas Belgija, BiH, Grčka, Estonija, Kipar)...ja ne vidim kako se mi mozemo plasirati direktno na SP, a i baraz ce vjerovatno biti upitan ako ovako nastavimo.
Od osam svojih golova u kvalifikacijama 4 dao Andori. Isto kao sto je i Lula upisao 4 asistencije protiv njih.

Cuj kako? Grcka ako nastavi ovako igrati, jedino u toj grupi problem ce nam praviti Belgija. Po kvaliteti trenutno u toj grupi smo drugi.
edo_79

#5095 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by edo_79 »

Chmoljo wrote:
emmir1 wrote:Pa nisam mislio samo na baraže

Nama je Francuska bila presudna pa nas je sudija poslao u baraž, izgubili smo EP zbog sudije.

Ovaj penal protiv Irske jeste jedan od presudnih momenata, kada te sudija skoro pa u otvaranju utakmice nagradi penalom u otvorenom rezultatu, onda je to jako bitno za daljni tok utakmice.
jeboga više Francuska i taj penal, bilo je kontakta, čovjek dosudio i šta? uvijek taj Spahić ni kriv ni dužan... i protiv Nigerije, i protiv Francuske... sudija je, nije on grešku napravio.

onaj penal protiv Irske NIJE. ostalo bi 0:0 jer naši NIŠTA napravili nisu cijelu utakmicu. NIŠTA. pa jesam li ja jedini vidio Edina i njegovu frustraciju jer svi stoje?!!!!
Pa cijelu uboga utakmicu Edin gore maše rukama, lakta se, na kraju utakmice i krvava usta, na sredini Pjana daje loptu Medunjaninu on negdje na tribine gleda i lopta prođe kraj njeg jbt k'o da su na rekreaciji, onda i Pjanić popizdio normalno, Medo izgubljen u vremenu i prostoru, Zukanović dobije loptu (kad je ne promaši glavom) zaleti s k'o june u obalu i na po terena stane i vrati loptu Spahi, ovaj nazad Begi (al obavezno da je što sporija lopta). Lulić se nemože nikako sastavit s loptom, bolje bi balvan primio loptu.

Žao mi je samo što nismo igrali od početka 4-3-3 jebaji ga svi u napad pa kom opanci kom obojci, vako smo ispali pičke i amateri
Ricken

#5096 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ricken »

zg1911 wrote:btw sinoć je spahić bio ali doslovno kriminalan. dobit žuti u prvih pola sata igre i onda onako neoprezno igrati do kraja utakmice - pa ta nije početnik. u nekoliko situacija, pa čak i u prvom poluvremenu, mu je sudac mogao dati drugi žuti bez da bi se poslije trebao puno objašnjavati. ono kad je u drugom poluvremenu u nogom u trup složio onog irca je za mogući izravni crveni karton, da ne spominjem drugi žuti.

ustvari, sad kad razmislim, svaki put kad sam gledao bih spahić je bio najgori na terenu.
Čovjek se trudio da dobije crveni. I ni to mu nije pošlo za rukom. :D
animus

#5097 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by animus »

odavno nismo odigrali dobru utakmicu pa se namece zakljucak da mi to niti ne mozemo. Pojedinci pokusavaju I imaju volju I kvalitete ali vecina ne moze ili nece. Ne znam sta je razlog ali ovako ne ide. Negdje skripi I nesto fali a ovi sto vode ovaj savez to ne znaju rijesiti. Sad ce u budzetu saveza faliti ogroman dio novca koji ce faliti u narednom periodu. Neka oni razmisljaju sta uraditi jer ce njih najvise pogoditi ovaj rezultat. Pametnjakovici su uvijek imali pravi tajming za sklapanje I produzavanje ugovora pa tako I ovaj put.
Ne isplati se sikirati zbog ove reprezentacije jer ljudi koji ovo vode nisu za tog posla.
Jebote ja se budim u po noci sa mukom u stomaku ko da mi je neko nedaj boze umro a zbog koga sve to. Jebes to, treba povuci rucnu mada sam je ja povukao I ranije ali nisam dovoljno zategao izgleda.
Ja sam siguran kad bi od ove nase Premier lige skupili ekipu I dali im kakvog fanatika trenera ala Cocalic da nebi losije odigrali ali sigurno borbenije I imali bi neke sanse za prolaz. U ove dvije utakmice mi nismo imali prakticno niti jedne prave sanse I to sve govori. kao da smo igrali protiv Njemacke a ne protiv jedne Irske koja ce biti kanta za nabijanje na tom prvenstvu.
Okrenut se pravom zivotu a o posljedicama nekvalifikovanja nek razmislja Begic and company.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5098 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mali_milojica »

Nama je gore trebao gol,nismo ga dali. Sami smo krivi. Vadjenje na sudiju je mitomanija u rangu Kosovskog boja.
Thorgerson

#5099 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

1946--1987 wrote:Thprgerson, i BIH nas ceka u kvalifikacijama? najebali smo :mrgreen:
pa dobro nisam puno fulio...sami smo sebi najveci protivnik... :D
Point.

#5100 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Point. »

Lulic me odavno zivcira. Kako je taj frajer smotan.
Locked