Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prog321

#5076 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

NIje 3.5 milijarde, nego 4,5 :-D

------------------
May 21, 1991 - Loss of U.S. Support Adds to Yugoslavia's Troubles. DUSAN ... The reform-minded federal government of Premier Ante Markovic says it needs at least $4.5 billion from the IMF and the World Bank to keep functioning this year. .

http://www.apnewsarchive.com/1991/Loss- ... d1b51724a2
PM72

#5077 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

prog321 wrote:NIje 3.5 milijarde, nego 4,5 :-D

------------------
May 21, 1991 - Loss of U.S. Support Adds to Yugoslavia's Troubles. DUSAN ... The reform-minded federal government of Premier Ante Markovic says it needs at least $4.5 billion from the IMF and the World Bank to keep functioning this year. .

Tupko,

Gdje piše da je USA poklonila 3,5 milijardi dolara? Prevedi nam šta je TRAŽIO Ante od MMF-a i Svjetske banke.Ti lažeš i kad čitaš.
prog321

#5078 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Google translate primatu.
elk

#5079 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by elk »

yuga do groba, jedno kratko vrijeme mi je ovaj naš jad bio važniji, ali :izet:
piupiu

#5080 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Image

Utakmicaaaaaa! Hajmo Bosnoooooo ....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
PM72

#5081 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

prog321 wrote:Google translate primatu.
:lol: :lol: :lol: e moj tupko...jebo ti svoje znanje "tri svjetska" jezika.
Mohamad Sissoko

#5082 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

PM72 wrote:
prog321 wrote:NIje 3.5 milijarde, nego 4,5 :-D

------------------

Tupko,

Gdje piše da je USA poklonila 3,5 milijardi dolara? Prevedi nam šta je TRAŽIO Ante od MMF-a i Svjetske banke.Ti lažeš i kad čitaš.
Onaj u komentaru clanka je pogrijesio, nisu bila bespovratna al su ih potracili i rat je uradio svoje...sumnjam da je to preslo kao dug na drzave nastale raspadom.
Uglavnom Juga je isla na noge mrskom kapitalisti molit za pare, dok ovdje drugovi pricaju o blagostanju i kazu kako ljudi lazu ovo ono. :thumbup:
PM72

#5083 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Sve je to ok nego mi je krivo što nas ovaj tupko ubjeđuje da nam je USA otpisala 3,5 milijarde dolara pa nam poturi "dokaz" u kojem piše kako je Ante otišao u USA tražiti novac od MMF-a i Svjetske banke i da mu treba najmanje 4,5 milijarde dolara za funkcionisanje sistema.Znači KREDIT ILI ZAJAM,nije halal.Ne piše nigdje ni da je dobio ali bilmez nas ubjeđuje u suprotno.
piupiu

#5084 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Prestanite se čašćavati, gooooooooooool!!!!
PM72

#5085 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Imaš pravo,budalu niti ...

Pozdrav domovini! :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5086 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

piupiu wrote:Prestanite se čašćavati, gooooooooooool!!!!
detroit-mercy

#5087 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

PM72 wrote:Sve je to ok nego mi je krivo što nas ovaj tupko ubjeđuje da nam je USA otpisala 3,5 milijarde dolara pa nam poturi "dokaz" u kojem piše kako je Ante otišao u USA tražiti novac od MMF-a i Svjetske banke i da mu treba najmanje 4,5 milijarde dolara za funkcionisanje sistema.Znači KREDIT ILI ZAJAM,nije halal.Ne piše nigdje ni da je dobio ali bilmez nas ubjeđuje u suprotno.
A zasto onda ne komenatarises onog bilmeza koji tvrdi da nas je Markovic uveo u blagostanje. Koje jebeno blagostanje, otisao po kredit :-). De malo ravnoteze u karakterizaciji :mrgreen: .
Dozer

#5088 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Najbolje, ali i najsmjesnije, a jos pateticnije na ovim temama jeste to sto su ovi branioci danasnjeg i pljuvaci ondasnjeg - u dijaspori :lol: :lol:

Pa kad vam je ovaj sistem tako dobar, cool i pozitivan, sto se ne vratite u njega ba?
Jok, nego laprdate iz ko zna koje vukojebine, a u vecini slucajeva u tu vukojebinu su vas rastjerale upravo ove ovdasnje politike koje nadodjose od 1989...
Eeee, tugo moja...

@Sissoko ba...ima li konkretnih odgovora na ona pitanja, ili si se, kao i svaki ovaj moderni "expert", malo napravio lud, presutio, pa se onda zakacio za nesto drugo? :D

Nego, hajmo ovako - ko je imao bar 18+ pocetkom Markovicevih reformi, tj. ko se sjeca tih momenata kada su one pokrenule stvari u ekonomskom smislu?
Znam da PM i ja jesmo. Jos neko?
Last edited by Dozer on 13/10/2015 21:10, edited 2 times in total.
detroit-mercy

#5089 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Najbolje, ali i najsmjesnije, a jos pateticnije na ovim temama jeste to sto su ovi branioci danasnjeg i pljuvaci ondasnjeg - u dijaspori :lol: :lol:

Pa kad vam je ovaj sistem tako dobar, cool i pozitivan, sto se ne vratite u jega ba?
Jok, nego laprdate iz ko zna koje vukojebine, a u vecini slucajeva u tu vukojebinu su vas rastjerale upravo ove ovdasnje politike koje nadodjose od 1989...
Eeee, tugo moja...

@Sissoko ba...ima li konkretnih odgovora na ona pitanja, ili si se, kao i svaki ovaj moderni "expert", malo napravio lud, presutio, pa se onda zakacio za nesto drugo? :D
I velis iz vukojebina su :mrgreen: i tek od 89 su krenule politike :mrgreen: .
Tipicno razmisljanje, joj ja raja a oko mene sve papci :mrgreen:
zateznistub

#5090 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by zateznistub »

PM72 wrote:
prog321 wrote:Google translate primatu.
:lol: :lol: :lol: e moj tupko...jebo ti svoje znanje "tri svjetska" jezika.
:pisnuo:

tri jezika...

ovo mu dođe ko "7 jegera.."
Dozer

#5091 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Hajd', ziv bio, procitaj sta sam napisao :roll:
detroit-mercy

#5092 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Hajd', ziv bio, procitaj sta sam napisao :roll:
De mi ti procitaj, ja koliko vidim pominjes vukojebine, politike od 89e i sl.
Dozer

#5093 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Dijasporske vukojebine.Ekspanzija nacionalistickih politika krece '89, a potiho su se valjale od '82. Niko nije spomenuo gradsku raju i papke, sta ti pokusavas utrpati.
Sta je nejasno?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5094 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote:Dijasporske vukojebine.Ekspanzija nacionalistickih politika krece '89, a potiho su se valjale od '82. Niko nije spomenuo gradsku raju i papke, sta ti pokusavas utrpati.
Sta je nejasno?
Ma on to sve vrijeme i spominje :wink:
Dozer

#5095 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Vjerovatno jer mu smeta ta prica, posto se nikako ne uklapa u tu gradsku raju a u dijaspori je zavrsio zahvaljujuci BHS matrici.
Ali, opet mu draza ona, koja mu je sjebala zivot, nego onaj sistem u kojem je ona zavrsavala na Golom otoku. Nenadjebiva logika... Ali, nek' je nama ispran mozak... :mrgreen:
detroit-mercy

#5096 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Dijasporske vukojebine.Ekspanzija nacionalistickih politika krece '89, a potiho su se valjale od '82. Niko nije spomenuo gradsku raju i papke, sta ti pokusavas utrpati.
Sta je nejasno?
Ma od 82e, sto ne od 68e :mrgreen:.
Ne pokusavam nista utrpati, cim spomenses vukojebinu onda mora biti da je neko i gradska raja.
I velis dijsporske vukojebine :mrgreen: a ti zivis gdje? U kojoj to ti i slicni tebi metropolis zivite :mrgreen: .
Dozer

#5097 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

I ja zivim u vukojebini, ali takvom su je napravili ovi vasi matricari. Ali, mene nisu uspjeli otjerati, niti ce.
Medjutim, upravo zato s punim pravom mogu porediti stvari onda i sada - OVDJE. Sjecam se i onih, a ove i te kako dobro vidim i osjetim.
Ne citam o njima po kojekakvim dijasporskim feljtonima i novinama, nego ih zivim. Kontas?

Ne primijetis li jednu interesantnu stvar - niko od nas odavde ne tupi vama tamo o situaciji kod vas. Ali, vi se iscasiste da nama ovdje kazete sta je i kako je, a nemate pojma. Isto tako se iscasiste da nas ubijedite da je danas bolje nego onda, a vecina vas je u ono vrijeme imala manje od 15 godina, ili cak niste bili ni rodjeni. Ali - sve znate :mrgreen:
Last edited by Dozer on 13/10/2015 21:31, edited 1 time in total.
prog321

#5098 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Jeste simptomatično da je dijaspora više skeptična prema komi-jugo ublehama od domicilnog naroda u BiH.
Valjda vidjeli svijeta, stekli znanje :-D
detroit-mercy

#5099 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Vjerovatno jer mu smeta ta prica, posto se nikako ne uklapa u tu gradsku raju a u dijaspori je zavrsio zahvaljujuci BHS matrici.
Ali, opet mu draza ona, koja mu je sjebala zivot, nego onaj sistem u kojem je ona zavrsavala na Golom otoku. Nenadjebiva logika... Ali, nek' je nama ispran mozak... :mrgreen:
U koju gradsku raju se ne uklapam, u onu u koju smo navece izasli i dernecili cijelu noc u kaficu i ja se ujutro prbudim a jaro u u niformi naoruzan :sad: a ja ruke u dzepove.
U koju se to pricu ne uklapam, u onu u koju preko noci pola Sarajeva ode na izlete i da slavi nesto a nikome ni rijeci ni o cemu, a sutradan barikade. Jel se u tu se pricu ne uklapam, u pricu gradske raje, ono folovi mi raja, ne moze nam niko nista :mrgreen:
Velis BHS matrica me sjebala, nije BHS nego HS matrica koja je i ukopala tu drzavu a ti ako jos vjerujes da je BHS matrica onda je do tebe i do klimoglavaca. Ne uklapam se u matricu ponovljanja ko papagaj kako je bilo sve savrseno, kako je vladalo brtstvo i jedinstvo a sve se preko noci raspade. De mi ti malo o toj matrici.
detroit-mercy

#5100 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
Sta je nejasno?
Ma on to sve vrijeme i spominje :wink:
Ti jedino sto znas je da klimas glavom, pravo si dobar za sistema :mrgreen: .
Nego sto ode Markovic da prosi ako je bila drzava blagostanja i kako to da ozbiljna civilizacija zavrsi na smecu istorije od par seljaka iz vukojebine :mrgreen: .
Post Reply