Terorizam u Parizu!
-
Mustafapasa
#5076 Re: Terorizam u Parizu!
Nasilnici brane nasilnika...nista drugo, a sila nikom pa ni Bogu kojeg on negira nije mila...sirenje mrznje jeste i u to nema sumnje, i nije prvi put, vec ovo traje poprilino dugo od strane njega.
- Gojeni H
#5077 Re: Terorizam u Parizu!
Ne bojim se ja njih.Hadzi Lojo wrote:E moj Gojeni, ja se bojim da se ne osvete na BiH, mi im ispadamo kao zrtveno jagnje za sve neuspjehe.
Ismijavali su BiH tokom citave agresije, uveli embargo, stotine rezolucija "bili ili nebili" reagovali po agresorskim snagama, zavrnuse nam ruku u Deytonu, nabacise djavolje drzavno uredjenje koje nigdje u svijetu ne postoji itd. (a kada treba udariti po muslimanima, od prve rezolucije im sve jasno i spremni za u roku sedam dana ni kisa im ne smeta kada bombarduju, a znamo kako im je smetala u Srebrenici).
Sudjenje u Hagu se svelo na parodiju, pustise Seselja kao da nije kriv ni za stradanje foka ili pingvina, samo sto ne kazu, ne budete li slusali pusticemo kerove ponovo sa lanca.
Meni su veci belaj ove posrbice sto se strunise objavljujuci slike "Ja sam Charlie".
Sto bi cijenjeni forumas mufljuz rekao "samo jos da ulja i vazelina nabave", pa kad im suknu da lakse ide. Ha ja, svezes chunu i mosnje pod guzicu, otareS suze kad sve prodje i ... eto te EUropljanin i intelektualac.
Broj 2 bi definitivno bili ovi sto bi bosansku djecu i demobilisane borce iz naseg rata gurali medju one nesorte sto prave selfije s ljudskim globusima. Oni sto nam efendije napadaju, pa cak i reisa, ispijajuci tek pecenu rakiju od cet'erest gradi. Isti koji bi podojili kolegicu pa da mogu s njom raditi jer im je tada majka po mlijeku. Mislim, cuclao bih i ja ali, mislim ...?
- Gojeni H
#5078 Re: Terorizam u Parizu!
Pa, radije onda da picimo onom asfaltiranom stazom da svi muslimani sanjaju islamsku drzavu, da pobiju nevjernike, i tako to ...DijasporceMomce wrote:Šunj wrote:Ostavite Paris i Francusku na miru, vratimo se u Bosnu i Hercegovinu!Code: Select all
http://www.otisak.ba/bih/26216-na-fasadama-osvicu-uvredljivi-i-opasni-grafiti-ko-ce-brze-a-ko-prije-tursku-krv-da-prolije-f.html
NA FASADAMA OSVIĆU UVREDLJIVI I OPASNI GRAFITI: KO ĆE BRŽE, A KO PRIJE TURSKU KRV DA PROLIJE
Subota, 17 Januar 2015 15:04
Na bijeljinskim fasadama ovih dana nastavlja se kampanja ispisivanja uvredljivih grafita. Nakon Mektepskog centra i fiskulturne sale jedne osnovne škole, najnoviji grafit ispisan je na fasadi jedne od zgrada u centru grada, u lokalnom žargonu poznatih kao "bijele zgrade", a poziva na "prlijevanje turske krvi".
Mladima blizak način ispoljavanja slobode izražavanja, na žalost, u ovoj verziji prije je poziv na mržnju, čak krvoločnost prema drugome. Dok je sličan grafit na sportskoj dvorani ipak prekrečen nakon desetak dana, krst sa četiri ćirilićna slova "s" na bijeljinskom Mektebu stoji više od mjesec dana, piše "avaz.ba". U Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina kazali su da je ispisivanje grafita prijavljeno policiji, koja je uradila uviđaj, uzela izjave i obavijestila komunalno preduzeće koje do danas grafit nije uklonilo.
Građani Bijeljine s nostalgijom se sjećaju nekadašnjih bezazlenih i duhovitih grafita koji uglavnom nisu nikoga vrijeđali. Sada je, na žalost, drugačije, a vidjet će se koliko će ovo novo "umjetničko izražajno djelo" stajati tamo gdje su ga tvorci ispisali. Psihoanalitički i sociološki, vaspitno i obrazovno zasnovano je pitanje otkud potreba za ovakvom vrstom izražajnosti?
samo da picimo po uhodanom stazom....svi srbi ovo misle i zele
- uglavnomja
#5079 Re: Terorizam u Parizu!
DijasporceMomce wrote:
samo da picimo po uhodanom stazom....svi srbi ovo misle i zele
jah, kao sto svi bosnjaci podrzavaju vehabije i ubistva
da se nadovezem na gore post neciji, problemi u eu se mogu odrzaiti i na bosnu, i to dvostruko, sankcije zapada i u nutrasnji idioti koji bi jedva docekali takvo nesto da se povampire do kraja.
-
DijasporceMomce
#5080 Re: Terorizam u Parizu!
dosta su jebali ovi nas haj sad da jebemo mi njih kontas
- uglavnomja
#5081 Re: Terorizam u Parizu!
imaju i bosnaci svoje karikature poslanika, ima ih puno ...
ovo je samo jedna

ovo je samo jedna

- uglavnomja
#5082 Re: Terorizam u Parizu!
Gojeni H wrote:Ne bojim se ja njih.Hadzi Lojo wrote:E moj Gojeni, ja se bojim da se ne osvete na BiH, mi im ispadamo kao zrtveno jagnje za sve neuspjehe.
Ismijavali su BiH tokom citave agresije, uveli embargo, stotine rezolucija "bili ili nebili" reagovali po agresorskim snagama, zavrnuse nam ruku u Deytonu, nabacise djavolje drzavno uredjenje koje nigdje u svijetu ne postoji itd. (a kada treba udariti po muslimanima, od prve rezolucije im sve jasno i spremni za u roku sedam dana ni kisa im ne smeta kada bombarduju, a znamo kako im je smetala u Srebrenici).
Sudjenje u Hagu se svelo na parodiju, pustise Seselja kao da nije kriv ni za stradanje foka ili pingvina, samo sto ne kazu, ne budete li slusali pusticemo kerove ponovo sa lanca.
Meni su veci belaj ove posrbice sto se strunise objavljujuci slike "Ja sam Charlie".
Sto bi cijenjeni forumas mufljuz rekao "samo jos da ulja i vazelina nabave", pa kad im suknu da lakse ide. Ha ja, svezes chunu i mosnje pod guzicu, otareS suze kad sve prodje i ... eto te EUropljanin i intelektualac.
Broj 2 bi definitivno bili ovi sto bi bosansku djecu i demobilisane borce iz naseg rata gurali medju one nesorte sto prave selfije s ljudskim globusima. Oni sto nam efendije napadaju, pa cak i reisa, ispijajuci tek pecenu rakiju od cet'erest gradi. Isti koji bi podojili kolegicu pa da mogu s njom raditi jer im je tada majka po mlijeku. Mislim, cuclao bih i ja ali, mislim ...?
cuj posrbice
da stavimo americku zastavu, norveskog kralja, luksemurskog vojvodu ... bili bi posrbice. ko nije bisnjak - taj je posrbica ...
a sto mi je poznata prica, samo objekat ove slozenice govori isto o 'turcima" ...
- Gojeni H
#5083 Re: Terorizam u Parizu!
uglavnomja wrote:Gojeni H wrote: Ne bojim se ja njih.
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj posrbice![]()
da stavimo americku zastavu, norveskog kralja, luksemurskog vojvodu ... bili bi posrbice. ko nije bisnjak - taj je posrbica ...
a sto mi je poznata prica, samo objekat ove slozenice govori isto o 'turcima" ...
Ooo, mrko moje! Sjoj, jesi aktivna na temi. Uci li se taj norveski? Kako se na norveskom Vikne "ja sam Charlie"?
Bas mi je drago da si se javila, ja kontam ignorises me.
K'o je Bosnjak a stidi se svog, taj je posrbica, ha ja.
Al' ne stavljaj sliku norveskog kralja. Nosis muslimansko ime, mila. Mozda ti mrzis svoje ali ti hladni Skandinavci to ne kontaju. Mozda ce misliti da se hoces samo-raznijeti pored tog zutalja.
Jos nesto:
Benazir Buto, rahmetullahi alejhi, je bila predsjednica Pakistana. Pakistanci nisu arapski narod. Stanovnistvo Pakistana cine 4 glavne grupacije (Sindi, Pandzabi, Patani (Pastuni) i Baloci) + grupacija tzv. muhadzira, odnosno ljudi koji su doselili sa teritorije danasnje Indije nakon proglasenja nezavisnosti i podjele indijskog potkontinenta.uglavnomja wrote:
Najvece raslojavanje je bas u arapskim zemljama, napr. Benazir buto i njoj slicni, nekih 5% stanovnistva imaju ogromnu vecinu bogatstva, sve blagodeti koje pare mogu kupiti, plus skolovanje po mrsim londonima i amerikama , a 90% ljudi zivi u kolibama bez osnovnih uslova za zivot. To je modus vivendi arapskih zemalja.
UglavnomTi, javljaj se ... da znam kad se invazija Vikinga.
- hrastov žižak
#5084 Re: Terorizam u Parizu!
što ovaj gnojeni more lupit to je veličanstveno
- Gojeni H
#5085 Re: Terorizam u Parizu!
Sta tebe boli Shipak?hrastov žižak wrote:što ovaj gnojeni more lupit to je veličanstveno
- hrastov žižak
#5086 Re: Terorizam u Parizu!
pa meni je beskurac, samo se divim logičkom razvratu koji širiš na ovoj platformi.Gojeni H wrote:Sta tebe boli Shipak?hrastov žižak wrote:što ovaj gnojeni more lupit to je veličanstveno
-
Comaneci
#5087 Re: Terorizam u Parizu!
Kakve veze "Charlie Hebdo" ima sa Srbima pa su ljudi koji ih podrzavaju "posrbice"? Jeste li svjesni koliko komicno djelujete normalnim ljudima? 
- Gojeni H
#5088 Re: Terorizam u Parizu!
Nastavi se diviti upisanom jednom recenicom. Mozda nekada i dozivimo da ti post ima ... dvije.hrastov žižak wrote:pa meni je beskurac, samo se divim logičkom razvratu koji širiš na ovoj platformi.Gojeni H wrote:Sta tebe boli Shipak?hrastov žižak wrote:što ovaj gnojeni more lupit to je veličanstveno
- Gojeni H
#5089 Re: Terorizam u Parizu!
Znas li kako komicno izgledas ljudima kada kazes da je problem u islamu i da je islam taj koji stopira razvoj drustva?Comaneci wrote:Kakve veze "Charlie Hebdo" ima sa Srbima pa su ljudi koji ih podrzavaju "posrbice"? Jeste li svjesni koliko komicno djelujete normalnim ljudima?
- hrastov žižak
#5090 Re: Terorizam u Parizu!
Haha. Haha.Gojeni H wrote:Nastavi se diviti upisanom jednom recenicom. Mozda nekada i dozivimo da ti post ima ... dvije.hrastov žižak wrote:pa meni je beskurac, samo se divim logičkom razvratu koji širiš na ovoj platformi.Gojeni H wrote:
Sta tebe boli Shipak?
-
Cybernetic
#5091 Re: Terorizam u Parizu!
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:45, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#5093 Re: Terorizam u Parizu!
Eto vas, samo vam jos @harac fali.Cybernetic wrote:Problem jeste u islamu, ali on nije taj koji primarno stopira razvoj drustva, ali je simptom stagnacije, odnosno njegova dominacija u drustvima sa muslimanskom vecinom.Gojeni H wrote:Znas li kako komicno izgledas ljudima kada kazes da je problem u islamu i da je islam taj koji stopira razvoj drustva?Comaneci wrote:Kakve veze "Charlie Hebdo" ima sa Srbima pa su ljudi koji ih podrzavaju "posrbice"? Jeste li svjesni koliko komicno djelujete normalnim ljudima?
S postovanjem,
Posrbica
Problem nije u islamu.
Krenimo od teze da jeste. Ako je problem, onda se u vrijeme procvata islama ne bi desio nikakav napredak. Dakle ne bi bilo Ibn Rusda (Averroes), Ibn Sine (Avicena), ni progresa koji je doveo do renesanse u Evropi.
Problem danas jesu tzv. islmaska drustva ili drustva sa muslimanskom vecinom, ali islam nije problem.
Islamska drustva imaju problem koji se zove kolonijalna zaostavstina, neo-kolonijalizam, diktature i monarhisticka uredjenja, rasirena nepismenost, u zadnjih 35-40 godina i ekstremni selefizam koji se izvozi iz SA, i mnogo drugih stvari.
Dakle, islam kao ucenje ne.
I ja bih mogao postaviti tezu da je problem demokratija. Zato bih trebao ocekivati od ove nase norvezanke i ostalih nasih "norvezana" da se ograde od demokratije i norveske drzave, jer je ista ubijala libijski narod i napala svojim zracnim snagama jednu nezavisnu i suverenu drzavu ... i sve to u ime demokratije.
Dakle, demokratija je problem. Jesam li u pravu? - Naravno da jesam.
-
Cybernetic
#5094 Re: Terorizam u Parizu!
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:45, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#5095 Re: Terorizam u Parizu!
Cybernetic
Drevne religije su nekada davale korisne rezultate, sada donose iskljucivo stetu za svako drustvo u kojem su zastupljene.
Drevne religije su nekada davale korisne rezultate, sada donose iskljucivo stetu za svako drustvo u kojem su zastupljene.
- York Light 100`s
#5096 Re: Terorizam u Parizu!
Gojeni H wrote:Ne bojim se ja njih.Hadzi Lojo wrote:E moj Gojeni, ja se bojim da se ne osvete na BiH, mi im ispadamo kao zrtveno jagnje za sve neuspjehe.
Slažem se sa tobom 99% samo bih ispravio to "posrbice" jer to definitivno nisu, bar ne svjesno i namjerno.
To je za mene više grupa zbunjenih, bezkičmenjaka što se trude da bi se nekome dopali pa se mogu svrstati u različite grupe, sve po potrebi. Nekada ispadaju posrbice, nekada ateiste pa islamofobi pa demokrate, pa su nekada realni bez pardona pa zvuče kao Dževad Galijašević, pa se trude da dokažu svima da trijeznije i logičnije gledaju na situaciju od stanovnika ruralnih malih sredina gdje se praktikuje Islam poput zabačenih selendri poput Sarajeva, Mostara ili Bihaća.
Nemoj bit ljut na njih
Žao mi samo što ne mogu naći tu fantastičnu "I love RS" fotografiju, ako ko ima nek je postavi
Ja sam prvi za slobodu govora (ne za vrijeđanje) i da su ti iz Čarlija ismijavali samo ISIL i ostale teroriste pa ih oni ubiše ja bi bio prvi koji bi otišao pred francusku ambasadu i odao počast žrtvama. Ovi su vrijeđali kompletan Islam
Mi smo i svi trebamo biti Spiegel, Stern ali nikako Charlie. To je isto kao da je pored John Stewarta uzor Ivan Ivanović.
Izražiti žaljenje zbog izgubljenih života opravdavam jer nasilje nije odgovor. Da su se okupili ispred ambasade pa ostavili svjeće, cvjeće ili sl. je humano i protest protiv nasilja u svijetu i terorizma ali polaganjem olovaka podržava se njihovo dijelo. Samo zato što su autori tog djela ubijeni od strane negativaca ne pretvara njihova djela automatski iz negativnih u pozitivna djela. Da je Ristu Đogu raznjeo taliban to ne bi njegova djela pretvorilo u pozitivna.
Al hajd ti to objasni Bošnji, gdje svi tu i mali Mujo samo je tragikomedija što če taj isti Mujo sutra se žaliti kad Ivan Ivanović ispriča vic o poslaniku, Ramiz Zmaj opsuje Alaha ili kada na RTRS budu diskutoval o mogućoj srpskoj verziji Charlie Hebdo
Bez kičme, obraza i stava
- Danguba
#5097 Re: Terorizam u Parizu!
obojiciYork Light 100`s wrote:Gojeni H wrote:
Ne bojim se ja njih.
Broj 2 bi definitivno bili ovi sto bi bosansku djecu i demobilisane borce iz naseg rata gurali medju one nesorte sto prave selfije s ljudskim globusima. Oni sto nam efendije napadaju, pa cak i reisa, ispijajuci tek pecenu rakiju od cet'erest gradi. Isti koji bi podojili kolegicu pa da mogu s njom raditi jer im je tada majka po mlijeku. Mislim, cuclao bih i ja ali, mislim ...?![]()
Slažem se sa tobom 99% samo bih ispravio to "posrbice" jer to definitivno nisu, bar ne svjesno i namjerno.
To je za mene više grupa zbunjenih, bezkičmenjaka što se trude da bi se nekome dopali pa se mogu svrstati u različite grupe, sve po potrebi. Nekada ispadaju posrbice, nekada ateiste pa islamofobi pa demokrate, pa su nekada realni bez pardona pa zvuče kao Dževad Galijašević, pa se trude da dokažu svima da trijeznije i logičnije gledaju na situaciju od stanovnika ruralnih malih sredina gdje se praktikuje Islam poput zabačenih selendri poput Sarajeva, Mostara ili Bihaća.
Nemoj bit ljut na njihne rade to namjerno, nemaju oni svoj stav ili ubjeđenje, oni samo puštaju da drugi misle za njih, nekada ih i emocije ponesu pa napišu kao one 2 glupačice iz federacije "hvala RSu zbog JMBg. Mi volimo Republiku Srpsku".
Žao mi samo što ne mogu naći tu fantastičnu "I love RS" fotografiju, ako ko ima nek je postavi
Ja sam prvi za slobodu govora (ne za vrijeđanje) i da su ti iz Čarlija ismijavali samo ISIL i ostale teroriste pa ih oni ubiše ja bi bio prvi koji bi otišao pred francusku ambasadu i odao počast žrtvama. Ovi su vrijeđali kompletan Islam
Mi smo i svi trebamo biti Spiegel, Stern ali nikako Charlie. To je isto kao da je pored John Stewarta uzor Ivan Ivanović.
Izražiti žaljenje zbog izgubljenih života opravdavam jer nasilje nije odgovor. Da su se okupili ispred ambasade pa ostavili svjeće, cvjeće ili sl. je humano i protest protiv nasilja u svijetu i terorizma ali polaganjem olovaka podržava se njihovo dijelo. Samo zato što su autori tog djela ubijeni od strane negativaca ne pretvara njihova djela automatski iz negativnih u pozitivna djela. Da je Ristu Đogu raznjeo taliban to ne bi njegova djela pretvorilo u pozitivna.
Al hajd ti to objasni Bošnji, gdje svi tu i mali Mujo samo je tragikomedija što če taj isti Mujo sutra se žaliti kad Ivan Ivanović ispriča vic o poslaniku, Ramiz Zmaj opsuje Alaha ili kada na RTRS budu diskutoval o mogućoj srpskoj verziji Charlie Hebdo
Bez kičme, obraza i stava
nemam volje da pisem bilo sta na ovu temu.
- hrastov žižak
#5098 Re: Terorizam u Parizu!
ko u toru nije, tuđa ovca sigurno li je 
- skupljac_zeljeza
#5099 Re: Terorizam u Parizu!
Praksa te demantuje...Cybernetic wrote: Islam jednostavno nije kompatibilan sa dostignucima moderne ere. Naucnim, drustvenim, politickim etc. To je sasvim logicno zato sto je islam produkt jednog sasvim drugog vremena, drugih ideoloskih potreba, drugog drustvenog i politickog sustava.
Behram - begova medresa u Tuzli po osmi put je najbolja srednja škola na području Tuzlanskog kantona, ocijenio je Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.
Prema rezultatima vrednovanja srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona za školsku 2013/2014 školsku godinu, kod srednjih škola najviše bodova (5557,9) ima Behram-begova medresa.
Nakon Behram-begove medrese slijede: KŠC – Opća gimnazija Tuzla (3671,30), Gimazija Meša Selimović Tuzla (3651,05), Gimnazija Živinice (3176,60) i Gimnazija Ismet Mujezinović Tuzla (3044,25).
-
Comaneci
#5100 Re: Terorizam u Parizu!
Cybernetic wrote: Islam jednostavno nije kompatibilan sa dostignucima moderne ere. Naucnim, drustvenim, politickim etc. To je sasvim logicno zato sto je islam produkt jednog sasvim drugog vremena, drugih ideoloskih potreba, drugog drustvenog i politickog sustava. Svaka religija ili dominantna ideologija je refleks realnog socijalnog, politickog i ekonomskog stanja. Njezina svrha je da pravda to stanje. Islam je izraz specificnog stanja kod tadasnjih arapskih plemena. Dakle, islam treba posmatrati u kontekstu vremena i okolnosti u kojima je nastao. Kada propise jedne ranosrednjovjekovne sekte pokusavas primijeniti na danasnje doba, nastaje konflikt. Oko tebe se cijeli svijet mijenja. Desile su se velike naucne revolucije sa ogromnim posljedicama po svjetonazor sto vjernici uporno ignorisu. Ne mozes ti praviti drustvo koje bazira na islamskim zakonima, a istovremeno ocekivati drustveni i naucni progres. U Evropi se to dogodilo zahvaljujuci borbi protiv krscanske dominacije. Kada pravnu drzavu i ljudska prava zamijenis bozijim zakonima, dobivas teokraciju.
Ti napredak u tadasnjem islamskom svijetu dovodis u vezu sa procvatom islama. Radi se o procvatu nauke i filozofije u islamskim drustvima. Arapski filozofi su branili filozofiju od teologije zahvaljujuci velikom utjecaju stare grcke filozofije. Neki od njih su grcku filozofiju pokusavali povezati sa islamom, neki otvoreno odbijali takav pristup, zastupajuci agnosticke i cak ateisticke stavove. Tko danas u islamskom svijetu cita velike filozofe kao sto su bili Avicena i Averroes? U islamskom svijetu su jos tada vodili diskusije o vjerodostojnosti Kurana, sluzeci se kriticnom metodom. Danas zbog toga padaju glave.
Mislim, ako si imalo inteligentna osoba, nemas potrebe sam sebe varati tvrdnjama da je islam savrsen i da izmedju njega i danasnjice ne postoji suprotnosti. Sto se demokracije tice, ona takodjer nije savrsena. Ovo sto mi imamo je nekakva formalna demokracija. Imamo pravo glasati jednu od frakcija jedne te iste partije, imamo pravo na slobodu govora, ali zato nema demokracija tamo gdje je najpotrebnija. Tamo gdje svaki dan reproduciramo svoju materijalnu egzistenciju: na radnom mjestu. Mnogi cak nemaju ni to pa odlaze u kriminal, nacizam, vjerski fundamentalizam, drogiranje, prostituciju itd.