Irak
- amoninan
#5076 Re: ISIS zauzeo Mosul
A Plea to ISIS Supporters to Read the True Story of Alan Henning
http://www.bilalabdulkareem.com/alanhenning/
http://www.bilalabdulkareem.com/alanhenning/
- amoninan
- animals
#5078 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kriva je religija koja ju je obucila ideoloskiema_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/jedna ... /140915069
I u šta ti život ode.
(čak i ako je dezinformacija, ima takvih slučajeva svakako...)
- ema_
#5079 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo što IDIŠ radi veze nema s religijom, ako se pod religijom misli na islam.
- insomnia78
#5080 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako izuzmemo šehadet na zastavama, nevadjenje islama i Allaha iz usta, pozivanje na Kur'an i šerijat, regrutovanje pristalica sa zapada mahom po dzamijama od strane imama i šejhova, kamaru drugih stvari, pa i sam naziv IS, stvarno nema nikakve veze sa religijom, ako pod tom religijom mislimo na islamema_ wrote:Ovo što IDIŠ radi veze nema s religijom, ako se pod religijom misli na islam.
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- ema_
#5081 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hajde kad si već krenuo, navedi jednog poznatog /priznatog današnjeg učenjaka ili imama koji podržava IDIŠ?
- agnostic_front
#5082 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nego šta, tako je i najpravednije.Kikibombona wrote:
Upravo sam to napisao! Ja sam ih nazvao 'priljepkom' ti 'vazalom'.
Slazem se.
Naravno, raspodjela dobara ide prema zaslugama. Ameri prvi biraju i uzimaju najvise, onda VB, pa se namiruju ostali.....
Poenta je da u svemu ovome ucestvuju zato sto zele, zato sto u tome pronalaze interes. Japan i druge Amerika ucjenjuje. Japanci cak i priznse, kao pravi ponosan narod.
- insomnia78
#5083 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma podrzavaju ih mnogi, onako iz potiha
Posto nije bas zdravo javno propagiranje
Svi nearapi i "evropski" i/ili "američki" arapi koji su zavrsili u Siriji il Iraku imaju jednu poveznicu
Pogodi koju?
Posto nije bas zdravo javno propagiranje
Svi nearapi i "evropski" i/ili "američki" arapi koji su zavrsili u Siriji il Iraku imaju jednu poveznicu
Pogodi koju?
- Rampage
#5084 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako među ovim čudovištima vidiš i "i" od islama, onda je očito da imaš problema s tumačenjem islama kao vjere.insomnia78 wrote:Ako izuzmemo šehadet na zastavama, nevadjenje islama i Allaha iz usta, pozivanje na Kur'an i šerijat, regrutovanje pristalica sa zapada mahom po dzamijama od strane imama i šejhova, kamaru drugih stvari, pa i sam naziv IS, stvarno nema nikakve veze sa religijom, ako pod tom religijom mislimo na islamema_ wrote:Ovo što IDIŠ radi veze nema s religijom, ako se pod religijom misli na islam.
- insomnia78
#5085 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne nego izgleda citav svijet, a i sami muslimani, imaju problem sa tumacenjem islama kao vjere
- insomnia78
#5086 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno da ne mislim da je to sto ISIL radi propisano po islamu
Znas kako ono kazu "ne gledaj muslimane gledaj islam"
Majku mu, nesto je debelo truhlo u citavom islamskom svijetu i poimanju islama
Citava ulema bi se, ako misle uopste sacuvati islam i muslimane, morala svakodnevno ogradjivati od djelovanja ISILA sa posebnim osvrtom na njihove regrutere po evropskim i svjetskim dzamijama, mektebima i ostalim okupljalistima muslimana i ostro se suprostavljati istima te ih protjerati iz svojih redova
Sta je poveznica svim nesirijcima i neiracanima koji su zavrsili u ISILU?
Islam, nazalost islam
Ovih dana su aktuelni odlasci evropljana, cesto maloljetnih ili jedva punoljetnih, medju njima i nearapa i dosta konvertita na islam u Irak i Siriju
Kroz svaku pricu provlace se jedne te iste cinjenice
Radikalni imam, radikalna dzamija, novo cecensko ili arapsko drustvo, prelazak na islam ili iznenadno "vracanje" istom, kontakti sa istomisljenicima putem drustvenih mreza i puf...
Eto ti malog muslimana u Siriji
I kod Bosnje ces cuti kako to sto ISIL radi nema veze sa islamom ali ces, kad pocnu pljustati osude zbog klanja nevinih ljudi, cuti i opravdanja, napadaju samo muslimane, sta je sa Asadom, Izraelom, Brejvikom...
Bla, bla, truc, truc...
Znas kako ono kazu "ne gledaj muslimane gledaj islam"
Majku mu, nesto je debelo truhlo u citavom islamskom svijetu i poimanju islama
Citava ulema bi se, ako misle uopste sacuvati islam i muslimane, morala svakodnevno ogradjivati od djelovanja ISILA sa posebnim osvrtom na njihove regrutere po evropskim i svjetskim dzamijama, mektebima i ostalim okupljalistima muslimana i ostro se suprostavljati istima te ih protjerati iz svojih redova
Sta je poveznica svim nesirijcima i neiracanima koji su zavrsili u ISILU?
Islam, nazalost islam
Ovih dana su aktuelni odlasci evropljana, cesto maloljetnih ili jedva punoljetnih, medju njima i nearapa i dosta konvertita na islam u Irak i Siriju
Kroz svaku pricu provlace se jedne te iste cinjenice
Radikalni imam, radikalna dzamija, novo cecensko ili arapsko drustvo, prelazak na islam ili iznenadno "vracanje" istom, kontakti sa istomisljenicima putem drustvenih mreza i puf...
I kod Bosnje ces cuti kako to sto ISIL radi nema veze sa islamom ali ces, kad pocnu pljustati osude zbog klanja nevinih ljudi, cuti i opravdanja, napadaju samo muslimane, sta je sa Asadom, Izraelom, Brejvikom...
Bla, bla, truc, truc...
-
sarajevoxxxx
#5087 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iz Jordana u Siriji imaš oko 3000 Jordanaca.Oko 300 ih je poginulo.Onda idu i šiiti u džihad.Oko 24 šiitske paravojne formacije se bore u Siriji, samo što je to kod njih legalnoinsomnia78 wrote: Radikalni imam, radikalna dzamija, novo cecensko ili arapsko drustvo, prelazak na islam ili iznenadno "vracanje" istom, kontakti sa istomisljenicima putem drustvenih mreza i puf...
Međutim, jedna stvar oko koje se slažu svi Sirijci i oni koji su za i protiv režima, je ta da je te strane borce u Siriju doveo Zapad ili konkretno Amerika.Kataru je Amerika dozvolila da ih finansira, Turska je otvorila granice širom, i vjerovatno isto tako finansirala.Irački premijer je danas izjavio kako je IS dobio 3 milijarde dolara od raznih strana.Isti taj svijet danas vodi kampanju, i kao protiv je, i traže bombardovanje samo IS-a, ili režima i IS-a zajedno.
Ono što je bitno u svemu, je to da se ima na umu ko čini masakre u Siriji, ko dnevno ubija 90 Sirijaca, nevinih civila žena i djece, pod izgovorom da se bori protiv terorizma, i koji je svojim nasiljem svijesno prenio rat i u Irak.A realna opasnost prijeti i Libanonu.Znači, sirijski režim, pa velike sile koje su ga podržale i dozovlile mu da ubija su najodgovornije za ovo silno nasilje.Smiješno je tražiti krivca u pojedincima, a države ili velike sile potrošile milijarde dolara u razne spletke, ili konkretno sunitsko/šiitsku propagandu koja je na sceni već nekoliko decenija koja je i dovela ili najveći razlog ove silne mržnje između sunita i šiita.
Last edited by sarajevoxxxx on 16/09/2014 01:42, edited 1 time in total.
- insomnia78
#5088 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma ja, uvijek su krivi drugi
Nejse
U medjuvremenu

Nejse
U medjuvremenu

-
sarajevoxxxx
#5089 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisu krivi drugi.Sirijski režim, KSA, i Iran tim redosljedom.Dakle, sami sebi krivi, ili fudbalskim riječnikom kazano oni su i odbrana, i vezni red.Stranci samo zabijaju golove.insomnia78 wrote:Ma ja, uvijek su krivi drugi
- amoninan
#5090 Re: ISIS zauzeo Mosul
haha, taman.sarajevoxxxx wrote:Dakle, sami sebi krivi, ili fudbalskim riječnikom kazano oni su i odbrana, i vezni red.Stranci samo zabijaju golove.insomnia78 wrote:Ma ja, uvijek su krivi drugi
Još od WWI
-
Darkstorm
#5091 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisam nikad pokusavao saznati vise o tome ali navodno se dosta dzihadista po Evropi regrutuje iz Beca.Ko, kako, sta, ... ne znam.Nije me pretjerano ni zanimalo, ali tu pricu sam cesto mogao procitati ako bi negdje igrom slucaja naletio na to.
Degutantno je reci da je sad jedina zajednicka stvar svima koji su otisli tamo Islam.Naprotiv, kako moze biti Islam ako svojim zlodjelima sami idu protiv nacela Islama ? To nema smisla.A terorizam ? Novac ? U Ukrajini se bore hiljade dobrovoljaca i placenika iz drugih drzava, pa jel i tamo Islam problem ?
Konstantno blacenje religije raznoraznim zlodjelima pojedinaca ili grupa nije ispravno, mada shvatam da ima dosta onih koji to namjerno rade.Tako su uostalom i svi muslimani u svijetu etiketirani teroristima.
I nije tacno da ISILovo djelovanje nailazi na toliko aminovanje koliko ti to uvelicavas, insomnia.ISIL se itekako kritikuje, informisi se malo.
Degutantno je reci da je sad jedina zajednicka stvar svima koji su otisli tamo Islam.Naprotiv, kako moze biti Islam ako svojim zlodjelima sami idu protiv nacela Islama ? To nema smisla.A terorizam ? Novac ? U Ukrajini se bore hiljade dobrovoljaca i placenika iz drugih drzava, pa jel i tamo Islam problem ?
Konstantno blacenje religije raznoraznim zlodjelima pojedinaca ili grupa nije ispravno, mada shvatam da ima dosta onih koji to namjerno rade.Tako su uostalom i svi muslimani u svijetu etiketirani teroristima.
I nije tacno da ISILovo djelovanje nailazi na toliko aminovanje koliko ti to uvelicavas, insomnia.ISIL se itekako kritikuje, informisi se malo.
-
Haman
#5092 Re: ISIS zauzeo Mosul
Interesantno, oni koji su ih opremili odjecom, obucom, naoruzanjem sad ce morati da ih ubijaju. Cudan je ovaj saudijski kralj.
Jedno je mislio ali se prevario.

Jedno je mislio ali se prevario.
- insomnia78
#5094 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ko sto rekoh, malo opravdanjeDarkstorm wrote:Nisam nikad pokusavao saznati vise o tome ali navodno se dosta dzihadista po Evropi regrutuje iz Beca.Ko, kako, sta, ... ne znam.Nije me pretjerano ni zanimalo, ali tu pricu sam cesto mogao procitati ako bi negdje igrom slucaja naletio na to.
Samo vi zabijajte glave u pijesak
Koliko god vi njih pravdali Asadom, Iranom, Amerikom, Izraelom, Saudijom i cime vec ne, to ne mjenja cinjenicu da bradate cike pod crnom zastavom sa sehadetom kolju sve redom sa Allahovim imenom na usnama
Ta prica o "razlozima" je original ko i ona srpska kad im spomenes Srebrenicu, Alija, Naser, Dahije, UN, NATO, 'olandija svi krivi a nista ne mjenja cinjenicu da su pobili preko 8000 nenaoruzanih ljudi i pocinili genocid
Sta smo onda mi trebali, ne ostaviti u zivotu ni jednog pravoslavca niti katolika od Bihaca do Tuzle a nije da nismo imali motiva?
Pravedni rat se ne vodi tako
- salik79
#5095 Re: ISIS zauzeo Mosul
@insomnia78
Da ove sise (isis) tvrde da se bore na putu Velikog Strumpfa, da li bi ti mi morali objasnjavati da oni ne predstavljaju/nisu Strumpfove/i?
Da ove sise (isis) tvrde da se bore na putu Velikog Strumpfa, da li bi ti mi morali objasnjavati da oni ne predstavljaju/nisu Strumpfove/i?
- amoninan
#5096 Re: ISIS zauzeo Mosul
Alan Henning: Al-Qaeda appealed to Isis to release British aid worker following kidnap
http://www.independent.co.uk/news/world ... 34598.html
što bi gore, sad je dolje
http://www.independent.co.uk/news/world ... 34598.html
što bi gore, sad je dolje
-
sarajevoxxxx
#5097 Re: ISIS zauzeo Mosul
''Nije dozvoljeno tražiti pomoć od Amerikanaca u borbi protiv terorizma u Iraku'' izjavio je jučer za iračke medije šiitski irački duhovni vođa Mukteda Sadr, te savjetovao svojim sljedbenicima da se povuku iz gradova u kojima se pojave Amerikanci, smatrajući da je borba zajedno sa njima šerijatom zabranjena.
- amoninan
#5098 Re: ISIS zauzeo Mosul
Rekao je i da će "Amriknaci osjetiti njihovu vatru". Ali neće to dalje od riječi. Njegova ekipa je svakako minoran faktor danas. Njega su Iranci rasturili (rasturili mu Mehdi armiju iznutra).... inače mnogo namazan lik, al jbg veći krokodili su u bari trenutnosarajevoxxxx wrote:''Nije dozvoljeno tražiti pomoć od Amerikanaca u borbi protiv terorizma u Iraku'' rekao je jučer šiitski irački duhovni vođa Mukteda Sadr, te savjetovao svojim sljedbenicima da se povuku iz gradova u kojima se pojave Amerikanci, smatrajući da je borba zajedno sa njima šerijatom zabranjena.
-
sarajevoxxxx
#5099 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dr.Abdullah En-Nefis: Prvi cilj tzv. borbe protiv terorizma u Iraku nije borba protiv IS-a već borba sunita protiv sunita, gdje će Iran imati najviše koristi.
https://www.facebook.com/video.php?v=72 ... =2&theater
https://www.facebook.com/video.php?v=72 ... =2&theater
-
sarajevoxxxx
#5100 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa i nije baš minoran, ima on dosta svojih sljedbenika.Irački patriota, lider, kako je napisao ono pismo iračkim vojnicima na početku ove najnovije iračke krize u kojima ih je podsticao na jedinstvo, osuđivao i najmanji vid sektaštva.Ima dosta šiita koji pokušavaju smiriti situaciju, pozivaju ka jedinstvu, bore se protiv sektaštva, ali izgleda to na žalost u Iraku i nije baš popularno.amoninan wrote:Rekao je i da će "Amriknaci osjetiti njihovu vatru". Ali neće to dalje od riječi. Njegova ekipa je svakako minoran faktor danas. Njega su Iranci rasturili (rasturili mu Mehdi armiju iznutra).... inače mnogo namazan lik, al jbg veći krokodili su u bari trenutnosarajevoxxxx wrote:''Nije dozvoljeno tražiti pomoć od Amerikanaca u borbi protiv terorizma u Iraku'' rekao je jučer šiitski irački duhovni vođa Mukteda Sadr, te savjetovao svojim sljedbenicima da se povuku iz gradova u kojima se pojave Amerikanci, smatrajući da je borba zajedno sa njima šerijatom zabranjena.
Mnogo je lakše, baš kao i kod nas, pridobiti javno mnijenje pričom o ugroženosti svog plemena, otvarati neke stare rane, pozivati se na sektaštvo itd.Vjeruem da i sam Iran snosi podobro odgovornosti za takvo stanje, baš koliko i Saudija.Mogao je Iran mnogo više, oni kao da cijelo vrijeme zakuhavaju i podstiću na sukobe među Iračanima.Neshvatljivo da ljudi poput Malikija mogu imati podršku bilo koga a kamoli jedne takve države kao što je Iran od koje se očekuje valjda da podrži Irak da stane na noge.Gledali si mirno mjesecima najgore sektaške izjave premijera Malikija nikad ih ni jednom riječju nisu osudili.