Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vlast ce moci postupati kao sto je bilo u Srbiji kada je ubijen Djindjic....
A šta su uradili oni tad?
sve što treba.
pohapsili i procesuirali jedno 2 -3 posto populacije.
samo su se zajebali što su ga ukinuli nakon par mjeseci.
drogalji, dileri, tajkuni, teroristi, falsifikatori, ceca, lukas, tapi...svi bili u zatvoru.
_mufljuz_ wrote:pa zar kreteni jos nisu objavili vanredno stanje?????? pa jebem vam majku na majku - treba sve da se mobilizuje sav MTS u pitanju je stotine hiljada ljudi retardi retardirani....
objavljeno u fbih prekjuce, u rs prije nekoliko sati...
ovo je drzavni nivo - iskreno nemam pojma koliko je bitno u formalnom smislu (vjerovatno za medjunarodnu saradnju itd)
- Da dopunim ovo oko vanrednog stanja. Na BHT javljaju da očekuju pisani prijedlog Predsjedništva (pravni osnov) da bi Vijeće Ministara proglasilo vanredno stanje. Sad, to je formalno neispravno, jer ga proglašava Parlament, ali, kako izgleda da postoji opšti konsenzus u zemlji, a ne postoji mogućnost (vis maior, viša sila) da se okupe parlamentarci, Vijeće bi proglasilo vanredno stanje, a parlament bi ga (kao što sam pretpostavio) naknadno odobrio.
Tako bi se skratila procedura, a naknadno stekla (sasvim izvjesna) parlamentarna saglasnost i u cijelosti ispoštovan formalno-pravni okvir.
koliko ja znam kod nas te tuzla radi normalno, te ugljevik ne (redovni remont), ostatak ok... pretpostavljam da struja dobija pofino struje iz BiH
TE Tuzla je imala jedino problem sa vodosnadbjevanjem, a radi samo na 1/4 svoje maksimalne snage (oko nekih 200 MGW kako je juce rekao direktor TE Tuzla na slonu), ako se osigura, a trebalo bi, napajanje vodom sa brane Modrac, nece biti nikakvih problema da ona, u svom punom kapacitetu od nekih 750 MGW, sama cijelu BiH drzi, barem koliko ja znam (neka me neko ispravi ako nisam upravu).
Last edited by guber90 on 17/05/2014 17:53, edited 1 time in total.
Alfons Kauders wrote:
to je onda vrlo, vrlo vjerovatno dionica na koju sam mislio... desna traka (pravac iz sa)... i prije su se desavale slicne stvari
Predpostavljam i ja da je taj dio! On je svakako i bez ove katastrofe bio ulegnut! Mada su radili one propuste i rekonstrukciju prije par godina, ja imam osjećaj da ništa nisu postigli.
Ima li neko da javim ovom konvoju koji je krenuo prema Živinicama da budu na oprezu?!
Strašno šta se dešava. Sad bio vani i gledam kuće, zamišljam scene iz Modriče i drugih mjesta gdje kažu da je voda bila do krovova, neka me jeza uhvatila pa i strah.
Neka nam je Bog na pomoći, gdje će ovi ljudi da se vrate? Neka Bog tim ljudima podari sabura, jer trebat će im.
Ako se ne varam, recheno je da ako voda ide iznad nivoa brane 2 ili 3 metra, 10 dana u kontinuitetu, onda se mozhe ochekivati oshtecenje, a tek nakon toga i pucanje brane. Hvala Bogu nije doshlo do toga, i ne treba vishe spekulisati i shiriti paniku bez razloga!
koliko ja znam kod nas te tuzla radi normalno, te ugljevik ne (redovni remont), ostatak ok... pretpostavljam da struja dobija pofino struje iz BiH
TE Tuzla je imala jedino problem sa vodosnadbjevanjem, a radi samo na 1/4 svoje maksimalne snage (oko nekih 200 MGW kako je juce rekao direktor TE Tuzla na slonu), ako se osigura, a trebalo bi, napajanje vodom sa brane Modrac, nece biti nikakvih problema da ona, u svom punom kapacitetu od nekih 750 MGW, sama cijelu BiH drzi, barem koliko ja znam (neka me neko ispravi ako nisam upravu).
hvala
dakle jos nisu sredili postrojenja u ceriku, sto ce reci da nema ni dovoljno vode za pice... valjda ce biti ok, brzo pada nivo modraca a i nema kise, pa se turija i spreca smiruju...
ne znam da li je TE Kakanj ok, odmah je kraj rijeke, al prilicno je visoko...
U KUŠLATU ZNAČAJNO OŠTEĆEN PUT DRINJAČA-KONJEVIĆ POLJE
Nakon djelimičnog povlačenja vode, uočljive su i štete koje je bujica načinila. Na slici možete vidjeti stanje na dijelu puta Drinjača-Konjević Polje, krivina na Kušlatu.
Otkud organizacija iz Sar za Živinice, ja se maloprije čuo sa gdinom iz CZ koji mi reče da nema potrebe više za ljudstvom u Živ.
Aa upravo su proletjela 3 helikoptera iznad naselja Maline (Živinice), jedan od OS-a i 2 bijela, ne znam čiji su ?