Bliski istok naucio ljude mucenju? A, da obnovimo gradivo?takojegovorio wrote: Tačno.."Praško groblje" Umberto Eko...naravno da su i komunizam i nacizam,kao neka vrsta religije odnele desetine miliona života,a i semitske religije ne zaostaju...odsecane glava,paljenje živih ljudi,zakopavanje živih ljudi,bacanje ljudi u vrelu ,ključalu vodu..su samo neki od spcijaliteta koi na stižu sa bliskog istoka
Islam - pitanja i odgovori
- Gojeni H
#5076 Re: Islam - pitanja i odgovori
-
takojegovorio
#5077 Re: Islam - pitanja i odgovori
Šta ti nije jasno?Mislio sam i na h/krišćanstvo,judaizam i islam.Šta se pališ ko hepo kocka!Gojeni H wrote:Bliski istok naucio ljude mucenju? A, da obnovimo gradivo?takojegovorio wrote: Tačno.."Praško groblje" Umberto Eko...naravno da su i komunizam i nacizam,kao neka vrsta religije odnele desetine miliona života,a i semitske religije ne zaostaju...odsecane glava,paljenje živih ljudi,zakopavanje živih ljudi,bacanje ljudi u vrelu ,ključalu vodu..su samo neki od spcijaliteta koi na stižu sa bliskog istoka
- Gojeni H
#5078 Re: Islam - pitanja i odgovori
I dalje mi nije jasno kako je Bliski istok izmislio mucenja odnosno otkud "specijalitet sa Bliskog istoka", osim ako se ne govori sa referencom na Kolijevku civilizacije?takojegovorio wrote: Šta ti nije jasno?Mislio sam i na h/krišćanstvo,judaizam i islam.Šta se pališ ko hepo kocka!
Mucenja su postojala prije judaizma, krscanstva, I islama, valjda je to jasno?
-
takojegovorio
#5079 Re: Islam - pitanja i odgovori
Po tumačenju Svetih Knjiga sa Bliskog istoka prvi čovjek i prva žena su Adem i Hava(Adam i Eva) tako,ako tumačimo Svete Knjige sa Bliskog istoka ,tamo je sve počelo.Ako si vjernik bilo koje od te tri religije,valjda ti je jasno da takva pitanja ne smeš postavljati!Gojeni H wrote:I dalje mi nije jasno kako je Bliski istok izmislio mucenja odnosno otkud "specijalitet sa Bliskog istoka", osim ako se ne govori sa referencom na Kolijevku civilizacije?takojegovorio wrote: Šta ti nije jasno?Mislio sam i na h/krišćanstvo,judaizam i islam.Šta se pališ ko hepo kocka!
- Gojeni H
#5080 Re: Islam - pitanja i odgovori
U kojoj svetoj knjizi pise gdje su se na Zemlji naselili Adem I Hava?takojegovorio wrote:Po tumačenju Svetih Knjiga sa Bliskog istoka prvi čovjek i prva žena su Adem i Hava(Adam i Eva) tako,ako tumačimo Svete Knjige sa Bliskog istoka ,tamo je sve počelo.Ako si vjernik bilo koje od te tri religije,valjda ti je jasno da takva pitanja ne smeš postavljati!Gojeni H wrote:I dalje mi nije jasno kako je Bliski istok izmislio mucenja odnosno otkud "specijalitet sa Bliskog istoka", osim ako se ne govori sa referencom na Kolijevku civilizacije?takojegovorio wrote: Šta ti nije jasno?Mislio sam i na h/krišćanstvo,judaizam i islam.Šta se pališ ko hepo kocka!
U kojoj Svetoj knjizi se kaze da je sve pocelo na Bliskom istoku?
Cak I ukoliko je to istina, kakave to veze ima sa mucenjem kao "specijalitetom sa Bliskog istoka"?
-
takojegovorio
#5081 Re: Islam - pitanja i odgovori
Moderni tumači Kur ana,Tore,Jevanđelja i Zebura kažu da je prva civilizacija nastala na teritoriji današnjeg Iraka,tačnije gde je današnji Bagdad.Ako oni lažu,lažem i ja .Vrlo jednostavno!A što se tiče mučenja imali smo na prostoru Bosne specijalitete u Višegradu gde su zapaljeni živi ljudi..ma ne da mi se pisat..znaš ti dobro šta su činili pripadnici sve tri religije od 1992-1995
- arzuhal
#5082 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ja jednom zgriješih pa upitah efendiju zašto ne jedemo svinjetinu. Kako me je ošinuo pogledom. Ali nam je i objasnio: zato što se svinjče očešalo od džamiju.takojegovorio wrote:Ako si vjernik bilo koje od te tri religije,valjda ti je jasno da takva pitanja ne smeš postavljati!
- MarlboroGold
#5083 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zašto postoji tolika odbojnost mnogih muslimana prema psima? Razumijem zbog čega se ne smiju držati u kućama u odnosu na npr. mačke, ali baš tjerati, vrištati, gađati, trovati i ubijati pse? A nisu ni mačke toliko čiste koliko se predstavlja... ali njima se diže prijestolje.
Sve češće se susrećem sa vjernicima koji to rade. Pa prvi komšija koji je vjernik je otrovao pse lutalice ispred zgrade. Drugi vehabija pokupio štence od kuje i bacio ih u provaliju 500m dalje od njihovog skrovišta (ipak su na kraju bili spašeni). Treći svaki put galami na sve komšije koji imaju pse kako je haram držati ih u stanovima, Allah ovo ono i ostalo. Njegova žena kad vidi psa na 20m počne da vrišti kao da je muče u logoru... dođe mi da nabavim ogromnog psa pored svog westy-a i da svakom ponaosob pokucam na vrata.
Sve češće se susrećem sa vjernicima koji to rade. Pa prvi komšija koji je vjernik je otrovao pse lutalice ispred zgrade. Drugi vehabija pokupio štence od kuje i bacio ih u provaliju 500m dalje od njihovog skrovišta (ipak su na kraju bili spašeni). Treći svaki put galami na sve komšije koji imaju pse kako je haram držati ih u stanovima, Allah ovo ono i ostalo. Njegova žena kad vidi psa na 20m počne da vrišti kao da je muče u logoru... dođe mi da nabavim ogromnog psa pored svog westy-a i da svakom ponaosob pokucam na vrata.
- Gojeni H
#5084 Re: Islam - pitanja i odgovori
Moderni ali I klasicni tumai kazu mnogo sta, ali si rekao da svete knjige nesto kazu, pa sam zato pitao.takojegovorio wrote:Moderni tumači Kur ana,Tore,Jevanđelja i Zebura kažu da je prva civilizacija nastala na teritoriji današnjeg Iraka,tačnije gde je današnji Bagdad.Ako oni lažu,lažem i ja .Vrlo jednostavno!A što se tiče mučenja imali smo na prostoru Bosne specijalitete u Višegradu gde su zapaljeni živi ljudi..ma ne da mi se pisat..znaš ti dobro šta su činili pripadnici sve tri religije od 1992-1995
Dakle, lupas bez ikakvog znanja.
Vecina zlocinaca iz perioda 92-95 su takodje bili pripadnici muskog pola, kao sto su vecina bili Srbi.
Sta kaze za muski pol I srpski narod?
I sta cemo sa ateistima u toj gomili? Vecina srpskih oficira su bili ljudi kojima opis posla u JNA nije dozvoljavao bilo kakav dodir sa religijom.
-
zijancer
#5085 Re: Islam - pitanja i odgovori
Znaš kako se to radi?MarlboroGold wrote:Sve češće se susrećem sa vjernicima koji to rade. Pa prvi komšija koji je vjernik je otrovao pse lutalice ispred zgrade. Drugi vehabija pokupio štence od kuje i bacio ih u provaliju 500m dalje od njihovog skrovišta (ipak su na kraju bili spašeni). Treći svaki put galami na sve komšije koji imaju pse kako je haram držati ih u stanovima, Allah ovo ono i ostalo. Njegova žena kad vidi psa na 20m počne da vrišti kao da je muče u logoru... dođe mi da nabavim ogromnog psa pored svog westy-a i da svakom ponaosob pokucam na vrata.
Skineš se go. Staviš samo sunčane i pokucaš mu/im na vrata.
-
takojegovorio
#5086 Re: Islam - pitanja i odgovori
Većina zločinaca jesu Srbi,ali i pripadnici ili verujući hrišćani! JNA je bila laž! Ja sam služio vojni rok u Travniku i Sarajevu tako da nisam imao problema sa svinjetinom(ne jedem je iz zdravstvenih razloga).Svete knjige kažu mnogo toga,ali imaju i tumačenja.Što se tiče "specijaliteta nisu ih činili ni budisti,ni hindusi,ni maje ,ni aboridžini već samo i upravo tako religije,odnosno pripadnici hrišćanstva,kršćanstva i islama!A sve tri religije su sa Bliskog istoka!U hrićanstvu kaže se ako te neko drugi udari okreni mu i drugi obraz! a u islamu ,onaj ko oprosti(zločin) je najveći.Zašto se hrišćani i muslimani nisu pridržavali svoje vere,ne znam!Ako je Bog ili Alah stvoritelj svega,onda je "stvorio" i ateiste.A što se tiče JNA,izgleda da je to bila laž,kao i bratstvo i jedinstvo!Imam jednu knjigu(imam dosta i islamske i drugih vera) gde se kaže da preljubnicu treba kaenovati! Inače izdanje 2002-2003,tako nešto! Srpski oficiri su lagalikao što so i mi lagali.Redovno sam išao kod rodbine za bajram,a i znao da srbi slave slavu,iako mogu reči da su komunisti,oni pravi,bili izuzetno nemilosrdni prema srbima,a nas nisu nešto posebno uzneiravali...ima još!Gojeni H wrote:Moderni ali I klasicni tumai kazu mnogo sta, ali si rekao da svete knjige nesto kazu, pa sam zato pitao.takojegovorio wrote:Moderni tumači Kur ana,Tore,Jevanđelja i Zebura kažu da je prva civilizacija nastala na teritoriji današnjeg Iraka,tačnije gde je današnji Bagdad.Ako oni lažu,lažem i ja .Vrlo jednostavno!A što se tiče mučenja imali smo na prostoru Bosne specijalitete u Višegradu gde su zapaljeni živi ljudi..ma ne da mi se pisat..znaš ti dobro šta su činili pripadnici sve tri religije od 1992-1995
Dakle, lupas bez ikakvog znanja.
Vecina zlocinaca iz perioda 92-95 su takodje bili pripadnici muskog pola, kao sto su vecina bili Srbi.
Sta kaze za muski pol I srpski narod?
I sta cemo sa ateistima u toj gomili? Vecina srpskih oficira su bili ljudi kojima opis posla u JNA nije dozvoljavao bilo kakav dodir sa religijom.
- Gojeni H
#5087 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ti si malo zbunjen.takojegovorio wrote: Većina zločinaca jesu Srbi,ali i pripadnici ili verujući hrišćani! JNA je bila laž! Ja sam služio vojni rok u Travniku i Sarajevu tako da nisam imao problema sa svinjetinom(ne jedem je iz zdravstvenih razloga).Svete knjige kažu mnogo toga,ali imaju i tumačenja.Što se tiče "specijaliteta nisu ih činili ni budisti,ni hindusi,ni maje ,ni aboridžini već samo i upravo tako religije,odnosno pripadnici hrišćanstva,kršćanstva i islama!A sve tri religije su sa Bliskog istoka!U hrićanstvu kaže se ako te neko drugi udari okreni mu i drugi obraz! a u islamu ,onaj ko oprosti(zločin) je najveći.Zašto se hrišćani i muslimani nisu pridržavali svoje vere,ne znam!Ako je Bog ili Alah stvoritelj svega,onda je "stvorio" i ateiste.A što se tiče JNA,izgleda da je to bila laž,kao i bratstvo i jedinstvo!Imam jednu knjigu(imam dosta i islamske i drugih vera) gde se kaže da preljubnicu treba kaenovati! Inače izdanje 2002-2003,tako nešto! Srpski oficiri su lagalikao što so i mi lagali.Redovno sam išao kod rodbine za bajram,a i znao da srbi slave slavu,iako mogu reči da su komunisti,oni pravi,bili izuzetno nemilosrdni prema srbima,a nas nisu nešto posebno uzneiravali...ima još!
- Gojeni H
#5088 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kaze jedan da Cigani nisu dobri jer su Pejgamberu ukrali horoza! - citao u svetim knjigama.arzuhal wrote: … Ali nam je i objasnio: zato što se svinjče očešalo od džamiju.
-
takojegovorio
#5089 Re: Islam - pitanja i odgovori
Možeš li nešto da napišeš,ili samo tako lupetaš!Gojeni H wrote:Ti si malo zbunjen.takojegovorio wrote: Većina zločinaca jesu Srbi,ali i pripadnici ili verujući hrišćani! JNA je bila laž! Ja sam služio vojni rok u Travniku i Sarajevu tako da nisam imao problema sa svinjetinom(ne jedem je iz zdravstvenih razloga).Svete knjige kažu mnogo toga,ali imaju i tumačenja.Što se tiče "specijaliteta nisu ih činili ni budisti,ni hindusi,ni maje ,ni aboridžini već samo i upravo tako religije,odnosno pripadnici hrišćanstva,kršćanstva i islama!A sve tri religije su sa Bliskog istoka!U hrićanstvu kaže se ako te neko drugi udari okreni mu i drugi obraz! a u islamu ,onaj ko oprosti(zločin) je najveći.Zašto se hrišćani i muslimani nisu pridržavali svoje vere,ne znam!Ako je Bog ili Alah stvoritelj svega,onda je "stvorio" i ateiste.A što se tiče JNA,izgleda da je to bila laž,kao i bratstvo i jedinstvo!Imam jednu knjigu(imam dosta i islamske i drugih vera) gde se kaže da preljubnicu treba kaenovati! Inače izdanje 2002-2003,tako nešto! Srpski oficiri su lagalikao što so i mi lagali.Redovno sam išao kod rodbine za bajram,a i znao da srbi slave slavu,iako mogu reči da su komunisti,oni pravi,bili izuzetno nemilosrdni prema srbima,a nas nisu nešto posebno uzneiravali...ima još!
- Gojeni H
#5090 Re: Islam - pitanja i odgovori
Tri uzvicnika zajedno nakon recenice bi mozda i prouzrokovali odgovor.takojegovorio wrote: Možeš li nešto da napišeš,ili samo tako lupetaš!
-
takojegovorio
#5091 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dovoljan je jedan!!!Gojeni H wrote:Tri uzvicnika zajedno nakon recenice bi mozda i prouzrokovali odgovor.takojegovorio wrote: Možeš li nešto da napišeš,ili samo tako lupetaš!
- Gojeni H
#5092 Re: Islam - pitanja i odgovori
Sto stavljas tri ako je dovoljan jedan?takojegovorio wrote:Dovoljan je jedan!!!Gojeni H wrote:Tri uzvicnika zajedno nakon recenice bi mozda i prouzrokovali odgovor.takojegovorio wrote: Možeš li nešto da napišeš,ili samo tako lupetaš!
-
takojegovorio
#5093 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dobro je,primetio si...a sad molim te nešto napiši!!! _je li sada dobro?
- Bloo
- Globalna šefica
#5094 -mod comment-
!!!takojegovorio wrote: Možeš li nešto da napišeš,ili samo tako lupetaš!
- MarlboroGold
#5095 Re: Islam - pitanja i odgovori
Evo ga proradila crvena boja... 
-
allem_77
#5096 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zbog guma na automobilu.MarlboroGold wrote:Zašto postoji tolika odbojnost mnogih muslimana prema psima?
https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... ima-200579
- MarlboroGold
-
allem_77
#5098 Re: Islam - pitanja i odgovori
Mislim da je pravi odgovor zbog mogućnosti prenosa zaraze? Bjesnilo...MarlboroGold wrote:Troll
A možda i zbog nekih drugih razloga?
Šta reći na ovo?
https://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1 ... foto-video
- MarlboroGold
#5099 Re: Islam - pitanja i odgovori
Prije neracionalan strah koji i u nekim situacijama prelazi i u histerisanje bez ikakve potrebe. Logično je da se u takvim situacijama i životinja osjeća ugroženo, pa onda uslijedi i kuknjava pas me napao (obično samo zalajao), a možda i puno gori postupci po pse. I mačke mogu imati bjesnilo i simptomi su skoro isti kao kod njih. Ali, kao što rekoh... mačkama se dižu prijestolja u islamu. Uz to nisu ni toliko čiste kako se predstavlja - kao što već rekoh. Kod vlasnika mačaka sam znao osjećati takav smrad u kućama ili stanovima da mi je znalo pozliti... više nego kod vlasnika pasa.allem_77 wrote:Mislim da je pravi odgovor zbog mogućnosti prenosa zaraze? Bjesnilo...MarlboroGold wrote:Troll
A možda i zbog nekih drugih razloga?
Šta reći na ovo?
https://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1 ... foto-video
- Diwan
#5100 Re: Islam - pitanja i odgovori
Bošnjaci, ili večina njih, nikakao da shvati da turci nisu došli ovdje radi njih, da bi njih 'počastili islamom', i da oni ne razlikuju bugara od srbina, ili mađara od 'bošnjaka i da im se živo hebe za njih, nekada, a i sada. S kime mogu praviti biznis, s njim i prave, gledajući njihovu vlastitu korist, a sentimentalnost postoji samo kod naroda.