Stvar gledista.ANAKIN wrote:možda rusi jesu stepska pogan ko što neki "intelektualac" reče, ali vala su još uvijek manja pogan od neoliberalnih zapadnih pljačkaša grobova..
Ukrajina
- seln
#5076 Re: Ukrajina
- seln
#5077 Re: Ukrajina
Neka Ukrajinci pripaze na belu tehniku.insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
http://blic.rs/i/447488
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- insomnia78
#5078 Re: Ukrajina
I kako podrzati Rusiju, kako stati rame uz rame sa takvim antifasistickim velicinama poput Kusturice, "Dveri", "Obraz-a" i ovih nekakvih "Vukova"?
- Herr Flick
#5079 Re: Ukrajina
Nema ba Rusija sta trazit na teritoriju suverene drzave,to onda automatski znaci da bi Rusi mogli uci u svaku drzave bivseg SSSR-a da zastite Ruse

-
ANAKIN
#5080 Re: Ukrajina
ti onda budi fašista niko ti ne brani, nemoj se pretvarati da si nešto što nisi nije dobro za zdravlje...insomnia78 wrote:I kako podrzati Rusiju, kako stati rame uz rame sa takvim antifasistickim velicinama poput Kusturice, "Dveri", "Obraz-a" i ovih nekakvih "Vukova"?
ču podržava kusturica, eto ja neću... nije bitno je li ispravno, dobro, loše, već ko podržava? svašta će čovjek pročitati na internetu
- Kal El
#5081 Re: Ukrajina
Bolesniciinsomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5082 Re: Ukrajina
seln wrote:Neka Ukrajinci pripaze na belu tehniku.insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
ps
uz ove hrabre gardiste na Krimu skloniji sam pružiti podršku i onim što junačkom desnicom mjere visinu kukuruza po zapadu Ukarajine
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5083 Re: Ukrajina
jopet žuti mravi u poHodu...seln wrote:Neka Ukrajinci pripaze na belu tehniku.insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
-
CungaLunga
#5084 Re: Ukrajina
Srpski antifašisti se pridružili borbi protiv ukrajinskih nacista u sred Sevastopolja.insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
- madner
#5085 Re: Ukrajina
Hjopet HOS protiv Srpske dobrovoljacke garde.
Sto bi rekao Izet Nanic a bome i Atif Dudakovic, da je nekako biti protiv oba.
Sto bi rekao Izet Nanic a bome i Atif Dudakovic, da je nekako biti protiv oba.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5086 Re: Ukrajina
hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
Rusi označavaju tatarske kuće na Krimu
Safure Kadžematova, narodna zastupnica u Skupštini Ukrajine koja živi na Krimu, na Facebook profilu je napisala kako "noću oko tatarskih kuća hodaju maskirani Rusi sa palicama u rukama i postavljaju znakove po kapijama", zbog čega su Tatari u strahu da se planski označavaju njihove kuće.
Ukrajinka Kateryna K. kaže: "Ovo je strava. Ovo sluti na etničko čišćenje. Naši vojnici sada se ponašaju kao pravi gandijevci. Svaka čast momcima. Rusi nemaju razloga za ispaljen metak. Ali bojimo se ovakvih provokacija. Strah me je da Rusi ne isprovociraju Tatare, a onda dođe red i na strijeljanje. Stalno se Bogu molim da ne dođe do toga."
Neke tatarske porodice već su izbjegle sa Krima u centralni i zapadni dio zemlje
- insomnia78
#5087 Ukrajina
Ah znaci ako ne podrzavam ove srpske dobrovoljce u Ukrajini onda sam fasistaANAKIN wrote:ti onda budi fašista niko ti ne brani, nemoj se pretvarati da si nešto što nisi nije dobro za zdravlje...insomnia78 wrote:I kako podrzati Rusiju, kako stati rame uz rame sa takvim antifasistickim velicinama poput Kusturice, "Dveri", "Obraz-a" i ovih nekakvih "Vukova"?
ču podržava kusturica, eto ja neću... nije bitno je li ispravno, dobro, loše, već ko podržava? svašta će čovjek pročitati na internetu
Edit: Kusturica je tu najmanji problem
Sta cemo sa cetnicima, oni su dokazani antifasisti?
Last edited by insomnia78 on 05/03/2014 16:59, edited 1 time in total.
- stakasa
#5088 Re: Ukrajina
Samo se Sandaklije mogu ovome oduprijet. Eventualno Cecenipici wrote:hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
Safure Kadžematova, narodna zastupnica u Skupštini Ukrajine koja živi na Krimu, na Facebook profilu je napisala kako "noću oko tatarskih kuća hodaju maskirani Rusi sa palicama u rukama i postavljaju znakove po kapijama", zbog čega su Tatari u strahu da se planski označavaju njihove kuće.
Ukrajinka Kateryna K. kaže: "Ovo je strava. Ovo sluti na etničko čišćenje. Naši vojnici sada se ponašaju kao pravi gandijevci. Svaka čast momcima. Rusi nemaju razloga za ispaljen metak. Ali bojimo se ovakvih provokacija. Strah me je da Rusi ne isprovociraju Tatare, a onda dođe red i na strijeljanje. Stalno se Bogu molim da ne dođe do toga."
Neke tatarske porodice već su izbjegle sa Krima u centralni i zapadni dio zemlje
- Kal El
#5089 Re: Ukrajina
Predpostavio sam da će četnici doći i "pomoći" rusima, ali sam znao da će ciljati Tatare,a ne Ukrajince...etničko čišćenje na pomolupici wrote:hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- Tijana_NS
#5090 Re: Ukrajina
Kome bi se isplatila ekonomska izolacija Rusije?
Povodom otkrića zvaničnog dokumenta u kome se kaže da vlada Velike Britanije zasad ne treba da podrži trgovinske sankcije ni da zatvori londonske finansijske centre za Ruse, postavilo se pitanje koga bi sve zabolele sankcije Zapada prema Rusiji - a odgovor je, čini se, i Rusiju i Zapad.
Prema pisanju američkog političkog magazina Nova republika Velika Britanija samo od školarina koje plaćaju deca ruskih bogataša prihoduje oko 100 miliona dolara godišnje.
Časopis navodi da roditelji đaka i studenata ne vole da odsedaju po londonskim hotelima, već radije kupuju luksuzne vile u kojima borave kada posećuju decu.
Rusi su kupili prošle godine pet odsto najluksuznijih nekretnina u Londonu, kao i tri odsto objekata u izgradnji vrednih 3,6 milijardi dolara.
Prema podacima iz britanskog pravosuđa, ruski oligarsi u londonskim sudovima rešavaju svoje poslovne sporove od čega lokalni advokati i tužioci imaju veliku korist. Oni donose oko 60 odsto prihoda u Privredni sud u Londonu.
Televizijska stanica Raša tudej podseća da Evropska unija godišnje uvozi gas iz Rusije u vrednosti od 30 milijardi evra, a najveći kupac je Nemačka. Oko 50 odsto ukupnog ruskog izvoza i uvoza proizilazi iz saradnje sa EU, dok 75 odsto izvoza u EU čine energenti.
Od uvoza ruskog gasa, do prodaje mercedesa ruskim bogatašima, trgovina sa Rusijom bila je u poslednjoj deceniji od vitalnog značaja za nemačku privredu, navodi Biznis standard.
Pogoršanje političke situacije u Ukrajini prošle godine već se odrazilo na trgovinsku razmenu Nemačke i Rusije, koja je prošle godine bila za oko pet milijardi evra niža nego 2012. godine.
Takođe, oko 6.000 nemačkih preduzeća radi u Rusiji, a to mnogo znači za male i srednje nemačke firme, dok su ukupne nemačke direktne investicije u Rusiji tokom prošle godine bile vredne 22 milijarde dolara, navodi Vol strit džurnal.
Zbog toga se i Nemačka drži podalje od američkog plana uvođenja ekonomskih sankcija prema Moskvi.
SAD su predložile ekonomsku izolaciju Rusije, uprkos činjenici da je godišnja trgovinska razmena između dve države viša od 38 milijardi dolara godišnje, dok je Moskva odgovorila da bi i ona u tom slučaju uzvratila sankcijama.
Iz navedenog proizilazi da bi i Zapad i Rusija pretrpeli ogromnu materijalnu štetu od međusobnog uvođenja sankcija, što bi suštinski izmenilo ekonomske odnose u svetu i dovelo do nepredvidivih posledica.
Povodom otkrića zvaničnog dokumenta u kome se kaže da vlada Velike Britanije zasad ne treba da podrži trgovinske sankcije ni da zatvori londonske finansijske centre za Ruse, postavilo se pitanje koga bi sve zabolele sankcije Zapada prema Rusiji - a odgovor je, čini se, i Rusiju i Zapad.
Prema pisanju američkog političkog magazina Nova republika Velika Britanija samo od školarina koje plaćaju deca ruskih bogataša prihoduje oko 100 miliona dolara godišnje.
Časopis navodi da roditelji đaka i studenata ne vole da odsedaju po londonskim hotelima, već radije kupuju luksuzne vile u kojima borave kada posećuju decu.
Rusi su kupili prošle godine pet odsto najluksuznijih nekretnina u Londonu, kao i tri odsto objekata u izgradnji vrednih 3,6 milijardi dolara.
Prema podacima iz britanskog pravosuđa, ruski oligarsi u londonskim sudovima rešavaju svoje poslovne sporove od čega lokalni advokati i tužioci imaju veliku korist. Oni donose oko 60 odsto prihoda u Privredni sud u Londonu.
Televizijska stanica Raša tudej podseća da Evropska unija godišnje uvozi gas iz Rusije u vrednosti od 30 milijardi evra, a najveći kupac je Nemačka. Oko 50 odsto ukupnog ruskog izvoza i uvoza proizilazi iz saradnje sa EU, dok 75 odsto izvoza u EU čine energenti.
Od uvoza ruskog gasa, do prodaje mercedesa ruskim bogatašima, trgovina sa Rusijom bila je u poslednjoj deceniji od vitalnog značaja za nemačku privredu, navodi Biznis standard.
Pogoršanje političke situacije u Ukrajini prošle godine već se odrazilo na trgovinsku razmenu Nemačke i Rusije, koja je prošle godine bila za oko pet milijardi evra niža nego 2012. godine.
Takođe, oko 6.000 nemačkih preduzeća radi u Rusiji, a to mnogo znači za male i srednje nemačke firme, dok su ukupne nemačke direktne investicije u Rusiji tokom prošle godine bile vredne 22 milijarde dolara, navodi Vol strit džurnal.
Zbog toga se i Nemačka drži podalje od američkog plana uvođenja ekonomskih sankcija prema Moskvi.
SAD su predložile ekonomsku izolaciju Rusije, uprkos činjenici da je godišnja trgovinska razmena između dve države viša od 38 milijardi dolara godišnje, dok je Moskva odgovorila da bi i ona u tom slučaju uzvratila sankcijama.
Iz navedenog proizilazi da bi i Zapad i Rusija pretrpeli ogromnu materijalnu štetu od međusobnog uvođenja sankcija, što bi suštinski izmenilo ekonomske odnose u svetu i dovelo do nepredvidivih posledica.
- AleksoMKD
#5091 Re: Ukrajina
Keri i Lavrov u direktnim pregovorima. http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -live.html
We cannot independently verify, but there are reports in Russia that the snipers who shot at protesters and police in Kiev were hired by Maidan leaders, according to a leaked phone conversation between the EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Estonian foreign affairs minister.
“There is now stronger and stronger understanding that behind the snipers, it was not Yanukovich, but it was somebody from the new coalition,” Urmas Paet said during the conversation.
“I think we do want to investigate. I mean, I didn’t pick that up, that’s interesting. Gosh,” Baroness Ashton answered.
I sad ce se fino dogovoriti Ruje i Ameri, ovo nama, ono vama i ko sto je Gruzija ispala kriva za 2008 i Ukrajinci ce ispasti krivi sto je neki snajperista pucao na njih.
We cannot independently verify, but there are reports in Russia that the snipers who shot at protesters and police in Kiev were hired by Maidan leaders, according to a leaked phone conversation between the EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Estonian foreign affairs minister.
“There is now stronger and stronger understanding that behind the snipers, it was not Yanukovich, but it was somebody from the new coalition,” Urmas Paet said during the conversation.
“I think we do want to investigate. I mean, I didn’t pick that up, that’s interesting. Gosh,” Baroness Ashton answered.
I sad ce se fino dogovoriti Ruje i Ameri, ovo nama, ono vama i ko sto je Gruzija ispala kriva za 2008 i Ukrajinci ce ispasti krivi sto je neki snajperista pucao na njih.
- Tijana_NS
#5092 Re: Ukrajina
" U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad, prenosi RTS."insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
-
155_mm
#5093 Re: Ukrajina
o ovome se govorilo od samog pocetka krize, da ce najvece zrvtve biti krimski tatari. njima su rusi pripremili sudbinu bosnjaka podrinja vec odavno. na samom pocetku krize je ruska televizija u stilu riste djoge i ilije guzine "javljala" kako tatari ubijaju ruse na krimu.pici wrote:hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
bosnjaci ce se i mozda vratiti na svoje podrinje a tatari nikad vise na krim. mislim onaj dio sto prezivi.
- Roland_Of_Gilead
#5094 Re: Ukrajina
Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.155_mm wrote:o ovome se govorilo od samog pocetka krize, da ce najvece zrvtve biti krimski tatari. njima su rusi pripremili sudbinu bosnjaka podrinja vec odavno. na samom pocetku krize je ruska televizija u stilu riste djoge i ilije guzine "javljala" kako tatari ubijaju ruse na krimu.pici wrote:hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
bosnjaci ce se i mozda vratiti na svoje podrinje a tatari nikad vise na krim. mislim onaj dio sto prezivi.
Po meni će vođe Tatara ili ostati neutralni ili prijeći na Rusku stranu. Za običan narod ne znam kako diše.
-
155_mm
#5095 Re: Ukrajina
jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
Po meni će vođe Tatara ili ostati neutralni ili prijeći na Rusku stranu. Za običan narod ne znam kako diše.
-
FreakyStyley
#5096 Re: Ukrajina
E nek se masni, jadni, ogorceni satro antiglobalista i svetski umetnik Kusta javio.
Ja se nadam da mu nalogodavci placaju za ove pizdarije sto izjavljuje ili da ga barem ucjenjuju necim. Ako samoinicijativno ispada glup zadnjih par desetljeca onda ne znam stvarno koji mu je.
-
joe_black
#5097 Re: Ukrajina
VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
Kijev, 05.03.2014., 17:06 Autor: T.V. 4 komentara
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Prosvjedi u Ukrajini (Foto: AFP) - 8
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
Preuzeli strateške položaje: Rusi zauzeli baze za lansiranje projektila
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
EU najavio pomoć Ukrajini od 11 milijardu eura
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
DEMOKRATSKI SNAJPERISTI

Kijev, 05.03.2014., 17:06 Autor: T.V. 4 komentara
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
Preuzeli strateške položaje: Rusi zauzeli baze za lansiranje projektila
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
EU najavio pomoć Ukrajini od 11 milijardu eura
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
DEMOKRATSKI SNAJPERISTI
- Roland_Of_Gilead
#5098 Re: Ukrajina
Htio sam kazati da pretjeruješ. Niti je Putin kao Staljin niti mislim da postoji bilo kakva nakana da se Tatari eliminiraju.155_mm wrote:jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
A drugo, ima jako puno propagande ovih dana. Pogotovo u onome što objavljuju CNN, Daily Mirror, Telegraph, uglavnom većina korporativnih medija.
Bilo bi dobro probat zanemarit "petoricu mušketira" iz Srbije i sjetit se pisanja medija o Iraku, Libiji, Siriji, Iranu....
Nevjerovatne laži ponavljaju iz godine u godinu.
Pogotovo ljudi poput Johna Kerrya koji sada govori da je kriza u Ukrajini najgori primjer narušivanja suvereniteta u 21. stoljeću kao da se Irak i Libija nikada nisu dogodili.
A da su anti-ruski nastrojeni dokazuje i njihovo odvratno seciranje nečeg banalnog kao što su zimske olimpijske igre. Toga se valjda sjećaš.
-
Objektivni navijac
#5099 Re: Ukrajina
155_mm wrote:jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
Htio ti je reci da u Rusiji postoji Republika Tataristan,gdje su Tatari na vlasti i gdje nad njima u Rusiji,niko ne cini etnicko ciscenje,pa je veoma nelogicno ocekivati da neko dira ono malo Tatara na Krimu.
Osim toga,posto je Tatara na Krimu malo,oni nisu ni vojni,ni politicki ni demografski ni bilo kakav faktor ni smetnja Rusima,pa nema logike da ih diraju. Nego im bas mogu lijepo posluziti kao ikebana.
Trece,Tatari sa Krima su poslije razgovora sa svojim sunarodnjacima iz Rusije ,potpuno presli na rusku stranu.
Cetvrto,Rusi nisu izvrsili etnicko ciscenje nad Cecenima,pa ne vidim zasto bi nad malobrojnim Tatarima.
Peto ,ovo o 'obiljezavanju kuca ' nije vijest,ni provjerena informacija,neko puko facebook naklapanje.
-
Itakoto
#5100 Re: Ukrajina
Jah. Ma nece Rusi na njih, gdje bi oni to. Zaboravio si nadodati i istorijsku cinjenicu da je Krim vec jednom bio etnicki ociscen od tih zlih Tatara.Objektivni navijac wrote:155_mm wrote:jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
Po meni će vođe Tatara ili ostati neutralni ili prijeći na Rusku stranu. Za običan narod ne znam kako diše.![]()
![]()
![]()
![]()
Htio ti je reci da u Rusiji postoji Republika Tataristan,gdje su Tatari na vlasti i gdje nad njima u Rusiji,niko ne cini etnicko ciscenje,pa je veoma nelogicno ocekivati da neko dira ono malo Tatara na Krimu.
Osim toga,posto je Tatara na Krimu malo,oni nisu ni vojni,ni politicki ni demografski ni bilo kakav faktor ni smetnja Rusima,pa nema logike da ih diraju. Nego im bas mogu lijepo posluziti kao ikebana.
Trece,Tatari sa Krima su poslije razgovora sa svojim sunarodnjacima iz Rusije ,potpuno presli na rusku stranu.
Cetvrto,Rusi nisu izvrsili etnicko ciscenje nad Cecenima,pa ne vidim zasto bi nad malobrojnim Tatarima.
Peto ,ovo o 'obiljezavanju kuca ' nije vijest,ni provjerena informacija,neko puko facebook naklapanje.