PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#5076 Re: PlayStation 4 - all about

Post by alibaba_i_30_godina »

Tomahawk11 wrote:Kae drug otišo u SD uzeo FIFU19, reko koliko si platio, 70 KM, pa što ne uze na US Store, kae ma HR mi acc, i tu mi i PS Plus, pa reko kreiraj US acc i bez plusa bi ti bilo jeftinije :mrgreen:

Edit: sad gledam cijene kod njih, biće da je slagao, na popustu je FIFA 89 KM :mrgreen:
Horizon Zero Dawn Complete Edition 99,00 KM :shock:
The Witcher 3: Wild Hunt 99,00 KM :run:

Šta li ovi puše :roll:
Pa dobro oni prodaju na disku, ne virtualnu verziju, a pored toga moraju se i oni malo ugraditi u cijenu i nešto zaraditi. Valja platiti i onaj prostor u BBI, plate radnicima i ostalo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5077 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

alibaba_i_30_godina wrote:
Tomahawk11 wrote:Kae drug otišo u SD uzeo FIFU19, reko koliko si platio, 70 KM, pa što ne uze na US Store, kae ma HR mi acc, i tu mi i PS Plus, pa reko kreiraj US acc i bez plusa bi ti bilo jeftinije :mrgreen:

Edit: sad gledam cijene kod njih, biće da je slagao, na popustu je FIFA 89 KM :mrgreen:

Pa dobro oni prodaju na disku, ne virtualnu verziju, a pored toga moraju se i oni malo ugraditi u cijenu i nešto zaraditi. Valja platiti i onaj prostor u BBI, plate radnicima i ostalo.
Malo je ok, međutim jedna igra trenutno košta 19.99 $, druga je na popustu 14.99 $.
Ok, razumijem ja da je to drugo tržište, ali ovo je baš drastična razlika, sve i da uzmemo u obzir da je ovo disk varijanta i eto i da se ugrade, nije malo razlike 60 ili 70 KM.
alibaba_i_30_godina

#5078 Re: PlayStation 4 - all about

Post by alibaba_i_30_godina »

Tomahawk11 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:

Malo je ok, međutim jedna igra trenutno košta 19.99 $, druga je na popustu 14.99 $.
Ok, razumijem ja da je to drugo tržište, ali ovo je baš drastična razlika, sve i da uzmemo u obzir da je ovo disk varijanta i eto i da se ugrade, nije malo razlike 60 ili 70 KM.
Hmm razumijem šta hoćeš da kažeš, al' s ekonomske tačke gledišta nije ti poređenje baš dobro. Koliko košta disk varijanta u US? Sa tim se treba porediti cijena, jer razumljivo je da je virtualna verzija trenutno jeftinija.
U svakom slučaju slažem se da je cijena visoka, čak i sa popustom. Zato mi nisu jasni ljudi koji kupuju, zar je toliko teško malo nešto pročitati i naučiti kako se kupuje preko neta. Druga priča ako neko hoće da ima ''za uspomenu''. :D

Evo uporedi ove cijene na Amazonu s onim u SD:

https://www.amazon.com/s?k=fifa+2019+ps ... b_ss_c_1_9

Da napomenem da nisam nikako povezan sa njima, ali eto ako prate ovu temu mogu mi dati dodatni popust. :lol: :oops:
PS4 Share

#5079 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

mbenz wrote:raja neki dan je neko spominjao ban na PS4 a neda mi se nesto traziti po forumu, pa cisto onako informativno me zanima kako se moze dobiti ban. Pozz
Ma gotovo nikako, jedino neke malverzacije sa racunima na psu ili ako je neka kartica koristena pa prijavljena prevara i sl.
Znam dvojicu momaka halovane racune koriste dugo vec nikad nikakav problem, jer ps suport je ionako bas bas los pa i tesko dodje do toga da nesto oni detaljnije provjeravaju
1921

#5080 Re: PlayStation 4 - all about

Post by 1921 »

Mogu li sa PS+ (US account) igrati FIFU protiv prijatelja koji ima HR account?

Hvala
Tomahawk11
Globalni moderator

#5081 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

1921 wrote:Mogu li sa PS+ (US account) igrati FIFU protiv prijatelja koji ima HR account?

Hvala
Naravno.
1921

#5082 Re: PlayStation 4 - all about

Post by 1921 »

Tomahawk11 wrote:
1921 wrote:Mogu li sa PS+ (US account) igrati FIFU protiv prijatelja koji ima HR account?

Hvala
Naravno.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5083 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

But the show must go on, and the selection for March are admittedly solid. PlayStation Plus subscribers will be able to grab Call of Duty: Modern Warfare Remastered and The Witness free of charge next month.
TMovac

#5084 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Tomahawk11 wrote:
But the show must go on, and the selection for March are admittedly solid. PlayStation Plus subscribers will be able to grab Call of Duty: Modern Warfare Remastered and The Witness free of charge next month.
jedno pitanje, nekako uvijek kada sam imao PS+ bile su bezveze igre free. Tako da ih nisam skidao. Ono sto me zanima jeste da ove igre kada se jednom skinu, mogu se igrati jel tako kada god se zeli ( sve dok se ima aktivna PS+ pretplata ). Cak i kada prodje mjesec u kojemu su besplatne?
djama

#5085 Re: PlayStation 4 - all about

Post by djama »

TMovac wrote:
Tomahawk11 wrote:
jedno pitanje, nekako uvijek kada sam imao PS+ bile su bezveze igre free. Tako da ih nisam skidao. Ono sto me zanima jeste da ove igre kada se jednom skinu, mogu se igrati jel tako kada god se zeli ( sve dok se ima aktivna PS+ pretplata ). Cak i kada prodje mjesec u kojemu su besplatne?
kad ih skines ili dodas u library uvijek ih mozes igrati.
ja ih vecinom dodam u library pa igram kasnije nekad kad mi padne napamet
TMovac

#5086 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

djama wrote:
TMovac wrote:
kad ih skines ili dodas u library uvijek ih mozes igrati.
ja ih vecinom dodam u library pa igram kasnije nekad kad mi padne napamet[/quote]

eh hvala. znaci jednom kada ih skines, potrebno je samo imati aktivnu PS+ pretplatu i picis.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5087 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Sve digitalne igre kad jednom uzmeš, imaš ih vezane za svoj acc.
Čak i kad ti istekne PS Plus, imaćeš ih, samo nećeš moći igrati.
Ove što kupiš sa Storea, jasno, to instaliraj, briši, radi šta hoćeš, uglavnom neće misteriozno nestati.
TMovac

#5088 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Tomahawk11 wrote:Sve digitalne igre kad jednom uzmeš, imaš ih vezane za svoj acc.
Ove što kupiš sa Storea, jasno, to instaliraj, briši, radi šta hoćeš, uglavnom neće misteriozno nestati.
Da znam da ostanu vezane sa acc, samo me zanimalo da li ih moram kupiti nakon sto istekne mjesec u kojima su free, ili je dovoljno da obnovim PS+ clanstvo. Znaci isplati se kupiti godisnja pretplata PS+. Upravo zbog ovog. jer ja nisam tip za online igranja, ne bih podnio da me neki malac od 10 godina ponizi. :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5089 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

TMovac wrote:
Tomahawk11 wrote:Sve digitalne igre kad jednom uzmeš, imaš ih vezane za svoj acc.
Da znam da ostanu vezane sa acc, samo me zanimalo da li ih moram kupiti nakon sto istekne mjesec u kojima su free, ili je dovoljno da obnovim PS+ clanstvo. Znaci isplati se kupiti godisnja pretplata PS+. Upravo zbog ovog. jer ja nisam tip za online igranja, ne bih podnio da me neki malac od 10 godina ponizi. :D :D :D
Ja sam dobio CoD III, sve što sam igrao je onaj story, kakav online, da nekom budem glineni golub :mrgreen:
REDDEVILS

#5090 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Tomahawk11 wrote:
TMovac wrote:
Ja sam dobio CoD III, sve što sam igrao je onaj story, kakav online, da nekom budem glineni golub :mrgreen:
Isti sam nikad skoro neigram multiplayer sve singleplayer, prosle godine uzeo PS4 u junu i na kraju dosao izvjestaj. :)
Ukupno sati koje sam proveo igrajuci igre oko 400 sati od toga online samo dva sata :)
dinao

#5091 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Tomahawk11 wrote:
Ova ti je za mustuluka. COD Modern Warfare cu sigurno opet igrati. Po ko zna koji put. :)
vojopd

#5092 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

Dobre free igre ovaj mjesec. Cod4 se igrao na pcu uvijek, jos ovaj remastered :D
REDDEVILS

#5093 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Dobar popust na UK storeu za Pro Evolution Soccer 2019 :)
Image
https://store.playstation.com/en-gb/gri ... 08-DOTW2/1
Vertig0

#5094 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Nisam ps plus bas dugo uplatio ali zbog cod4 sam sad uplatio. Kad pocinje novi line up igara?
Ultraviolent

#5095 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

Od petog marta ce biti dostupne
emmir1

#5096 Re: PlayStation 4 - all about

Post by emmir1 »

REDDEVILS wrote:Dobar popust na UK storeu za Pro Evolution Soccer 2019 :)
Image

Kako ide isporuka ?
TMovac

#5097 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

emmir1 wrote:
REDDEVILS wrote:Dobar popust na UK storeu za Pro Evolution Soccer 2019 :)
Image

Kako ide isporuka ?
Drug ovo ti je online izdanje. Moras imati UK nalog, i dovoljno rapa na online walletu. Ako imas paypal mozes kupiti bonove za UK region
https://www.g2a.com/playstation-network ... 0067097020
TMovac

#5098 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Zna li neko jel izasao BiHPL patch za PES19? Ako nije, kada ce izaci i da li ce uopste izaci? Imao sam Patch za PES17. Ali negdje sam izgubio stranicu sa koje sam preuzeo, da provjerim. Hocu da sa Zeljom uzmem opet ligu prvaka :D :D :D :D
emmir1

#5099 Re: PlayStation 4 - all about

Post by emmir1 »

Gdje kupujete dzojstik i pes 2019

Treba da idem kupit pa zna li neko gdje je povoljno
TMovac

#5100 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

emmir1 wrote:Gdje kupujete dzojstik i pes 2019

Treba da idem kupit pa zna li neko gdje je povoljno
Što se PES-a 19 tiće ja sam sinoć uzeo na UK Store Ultimate Edition za 28KM. Ako imaš paypal obavezno uzmi. Doduse moras uzet 2 PSN koda od 10 funti. izadje te oko 53KM ( ali ti i ostane 8 funti, sa kojim mozes kupiti jos jednu igru). Što je opet jeftinije nego u prodavaonici.
Post Reply