OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#5076 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

MehmedPasaMoric wrote: 04/11/2023 09:44 Ma kakve su to komplikacije oko dostave? Ja uvijek kad kupujem bilo sta insistiram da mi se dostavi Euroexpressom i to je to :? sta ce mi olx dostava
Ne bi placao po 15-20 KM paket od 1-2 kg,taman ni da dostave kroz 2 sata od narudzbe.
Ja svakodnevno i kupujem i prodajem preko olxa i nijednog problema...to je sve do postara i individualno je,od poste do poste,tj.do radnika.
Kod nas posta radi kao singerica i nijednog problema nemam
bob_1921

#5077 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by bob_1921 »

cekam nesto sa olx-a jucer poslano rece prodavac mozda danas dodje, dokad i da li rade subotom isporuku mislim meni bi vise odg pon jer sam dao adresu posla a ne stanovanja :D
semsasuljakovic

#5078 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by semsasuljakovic »

bob_1921 wrote: 04/11/2023 13:26 cekam nesto sa olx-a jucer poslano rece prodavac mozda danas dodje, dokad i da li rade subotom isporuku mislim meni bi vise odg pon jer sam dao adresu posla a ne stanovanja :D
Ako ti nije došlo do 12, neće ni doći.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#5079 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by laserShow »

Truba wrote: 02/11/2023 15:13 fućka mi se na bobe
Druze, moras malo napredovati s tehnologijom. Ono sto si mogao uraditi, jeste da iskorsitis opciju posalji artikal. Uzmes podatke od kupca, na artiklu kliknes na posalji artikal i oznacis da on snosi troskove. Na taj nacin budes zasticen od troskova ako ne preuzme artikal. Svi zadovoljni :)

Druga stvar je sto si mogao, jeste da kontaktiras olx i zamolis za izmjenu. Pravo su susretljivi kada je dostava u pitanju.
MehmedPasaMoric wrote: 04/11/2023 09:44 Ma kakve su to komplikacije oko dostave? Ja uvijek kad kupujem bilo sta insistiram da mi se dostavi Euroexpressom i to je to :? sta ce mi olx dostava
Dostava putem bhposte funkcionise bolje od bilo koje privatne dostave, osim u mjestima gdje postari provode samovolju. Predas paket do 18h u Sa, sutra je na isporuci, ako je taj reon na isporuci naredni dan (ima lista gdje se opsluzuje naredni dan).

Problem je sto raja ne zna za svoja prava i ne zali se posti na samovolju postara i onda problem neradnici. Pojedinci u ovoj drzavi cine vecinu losim. Ono sto postavljam kao pitanje sebi, treba li se i moze li se boriti? To je na svakome od nas da odluci.
laserShow

#5080 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by laserShow »

M416 wrote: 04/11/2023 10:06 ci i cesta su cekanja kurira ponekad i do 7-10 dana
Ovo nije tacno. Mislim jeste ako te kuruir levati. Posta po ZAKONU ne smije da kasni s dostavom, odnosno preuzimanje i isporuka MORA biti zavrsena unutar 3 dana kako je i definisano. Sve preko toga povlaci sankcije odgovornim osobama, a ti kao korisnik imas pravo na odstetu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5081 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

laserShow wrote: 04/11/2023 16:54
Druze, moras malo napredovati s tehnologijom. Ono sto si mogao uraditi, jeste da iskorsitis opciju posalji artikal. Uzmes podatke od kupca, na artiklu kliknes na posalji artikal i oznacis da on snosi troskove. Na taj nacin budes zasticen od troskova ako ne preuzme artikal. Svi zadovoljni :)

Druga stvar je sto si mogao, jeste da kontaktiras olx i zamolis za izmjenu. Pravo su susretljivi kada je dostava u pitanju.

knjiga je bas papreno precijenjena ali je i dobra ali nisam imao srca kada sam pravio oglas da neko jos placa i postarinu

i to sam zaboravio da sam cekirao

i to je to
M416

#5082 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by M416 »

laserShow wrote: 04/11/2023 16:58
M416 wrote: 04/11/2023 10:06 ci i cesta su cekanja kurira ponekad i do 7-10 dana
Ovo nije tacno. Mislim jeste ako te kuruir levati. Posta po ZAKONU ne smije da kasni s dostavom, odnosno preuzimanje i isporuka MORA biti zavrsena unutar 3 dana kako je i definisano. Sve preko toga povlaci sankcije odgovornim osobama, a ti kao korisnik imas pravo na odstetu.
Da do kurira je koji nikada nije dosao da preuzme paket.

Evo stoji mi jos aktivna narudzba od 30.09 nikada niko nije dosao.Zvao ne zna se broj koliko puta da izbrisu ili stave da je zavrseno samo da mi ne stoji da imam nezavrsenu narudzbu jos uvijek aktivnu i svaki put kazu izbrisace i nista.Nakon 7-8 dana poslao obicnom postom rano ujutro momak dobio odmah sutra.Totalno je rasulo u OLX-u i nije ni blizu stanje kao sto je nekada bilo nazalost.
zippoo87

#5083 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

laserShow wrote: 04/11/2023 16:54

Dostava putem bhposte funkcionise bolje od bilo koje privatne dostave, osim u mjestima gdje postari provode samovolju. Predas paket do 18h u Sa, sutra je na isporuci, ako je taj reon na isporuci naredni dan (ima lista gdje se opsluzuje naredni dan).

Problem je sto raja ne zna za svoja prava i ne zali se posti na samovolju postara i onda problem neradnici. Pojedinci u ovoj drzavi cine vecinu losim. Ono sto postavljam kao pitanje sebi, treba li se i moze li se boriti? To je na svakome od nas da odluci.
:thumbup:

Ja sam neki dan iskoristio ovo da posaljem preko olxa nekome ko nema olx.
Lik mi ostavio adresu privatno,ja ukucao adresu na olx i poslao preko olxa...super stvar...em jeftinije em sigurnije
laserShow

#5084 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by laserShow »

M416 wrote: 04/11/2023 17:50 Totalno je rasulo u OLX-u i nije ni blizu stanje kao sto je nekada bilo nazalost
Mozda. Ja kazem da nije. Poslao sam preko 100 posiljki i sve uredno. Znas koja je razlika izmedju mene i tebe? Ti kazes da je rasulo, a ja u situaciji
M416 wrote: 04/11/2023 17:50 Da do kurira je koji nikada nije dosao da preuzme paket.
Pisem mail posti - trazim odgovornost
Upoznajem OLX i trazim da mi jave

Od poste dobijem odgovor da su upozorili kurira, te da ce naredni put biti sankcionisan ( i zaista hoce jer ide u "dosije" da je bila zalba).
OLX mi javi da je posta poduzela mjere

Dalje se desava da se postar pojavljuje isti dan, sa gomilom izvinjenja
Naredni put, postar dolazi prvo meni, pa ostalima, jer zna da cu se zaliti i na najmanji problem.

To sto BHP ima par hiljada postara i od njih pola ne radi posao, nije problem OLXa, jer to ne mogu znati. Na kraju, nije problem ni poste, jer svaki radnik ima pravila po kojima radi. Problem je moj AKO NE UPOZORIM na takvo ponasanje.
MehmedPasaMoric

#5085 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by MehmedPasaMoric »

zippoo87 wrote: 04/11/2023 12:58
Ne bi placao po 15-20 KM paket od 1-2 kg,taman ni da dostave kroz 2 sata od narudzbe.
Ja svakodnevno i kupujem i prodajem preko olxa i nijednog problema...to je sve do postara i individualno je,od poste do poste,tj.do radnika.
Nisam jos nikad platio ni 15 ni 20 maraka, narucivao sve i svasta iz cijele BiH... Preferiram Euroexpress jer znam sofera koji radi moj region pa se lako dogovrimo, dok je tih par puta kad mi je nesto poslano drzavnom postom uvijek bilo problema jer postari vise vole kafanu i kladionicu od posla
zippoo87

#5086 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

MehmedPasaMoric wrote: 04/11/2023 20:38
zippoo87 wrote: 04/11/2023 12:58
Nisam jos nikad platio ni 15 ni 20 maraka, narucivao sve i svasta iz cijele BiH... Preferiram Euroexpress jer znam sofera koji radi moj region pa se lako dogovrimo, dok je tih par puta kad mi je nesto poslano drzavnom postom uvijek bilo problema jer postari vise vole kafanu i kladionicu od posla
Pa eto vidis da nije do "poste";nego do postara,radnika tj. neradnika.Sam si sebi odgovorio.
I kod mene sve funkcionise jer postari rade posao za koji su placeni a isto ih znam sve ali rade ljudi po PSu...nikada problema .
Isaiah4110

#5087 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

Da li se nekome desilo da vam se javi neka osoba i trazi neki artikal na poklon, kaze da je siromasna, invalid itd? Ruzno nekoga i odbiti kad nesto trazi od tebe, ali glupo je dozvolit da te neko pravi budalom i iskoristava tvoju dobrotu a ja opcenito ne vjerujem nikome, ni prosjacima na ulici ne vjerujem i ne dajem, osim nekoj staroj zeni, ali opet bila je situacija da je sin dovlacio zenu/mamu autom da prosi, ali eto nekako ne mogu proci pored stare jadne zene koja prosi a da nista ne dadnem.

Za mene su siromasni i u najtezoj situaciji oni koji zavrse na "ispuni mi zelju" i svaki put sam govorio da kontaktiraju neko udruzenje i ako vidim clanak, yt video, sta god, rado cu poslati trazeni artikal. Uvijek i kazem ko god ima mobitel/racunar i internet, nije mi bas kandidat kojem cu poletjeti nesto dati jer se sjecam kakve sam slucajeve vidjao i sta je zapravo pravo siromastvo. Ponekad aktiviram FB stalno neko nesto trazi i citam o prevarama i lazima. Zadnji put osoba trazi 3 artikla, jedan nisam ni imao stari oglas i ne bi bio problem poslati preostala 2 artikla da bas vjerujem osobi, ne bi propao ukoliko bih poklonio, ali instinkt mi govori da osoba petlja...
avijon

#5088 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by avijon »

Isaiah4110 wrote: 05/11/2023 14:33 Da li se nekome desilo da vam se javi neka osoba i trazi neki artikal na poklon, kaze da je siromasna, invalid itd? Ruzno nekoga i odbiti kad nesto trazi od tebe, ali glupo je dozvolit da te neko pravi budalom i iskoristava tvoju dobrotu a ja opcenito ne vjerujem nikome, ni prosjacima na ulici ne vjerujem i ne dajem, osim nekoj staroj zeni, ali opet bila je situacija da je sin dovlacio zenu/mamu autom da prosi, ali eto nekako ne mogu proci pored stare jadne zene koja prosi a da nista ne dadnem.

Za mene su siromasni i u najtezoj situaciji oni koji zavrse na "ispuni mi zelju" i svaki put sam govorio da kontaktiraju neko udruzenje i ako vidim clanak, yt video, sta god, rado cu poslati trazeni artikal. Uvijek i kazem ko god ima mobitel/racunar i internet, nije mi bas kandidat kojem cu poletjeti nesto dati jer se sjecam kakve sam slucajeve vidjao i sta je zapravo pravo siromastvo. Ponekad aktiviram FB stalno neko nesto trazi i citam o prevarama i lazima. Zadnji put osoba trazi 3 artikla, jedan nisam ni imao stari oglas i ne bi bio problem poslati preostala 2 artikla da bas vjerujem osobi, ne bi propao ukoliko bih poklonio, ali instinkt mi govori da osoba petlja...
block
Isaiah4110

#5089 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

avijon wrote: 05/11/2023 15:10
Isaiah4110 wrote: 05/11/2023 14:33 Da li se nekome desilo da vam se javi neka osoba i trazi neki artikal na poklon, kaze da je siromasna, invalid itd? Ruzno nekoga i odbiti kad nesto trazi od tebe, ali glupo je dozvolit da te neko pravi budalom i iskoristava tvoju dobrotu a ja opcenito ne vjerujem nikome, ni prosjacima na ulici ne vjerujem i ne dajem, osim nekoj staroj zeni, ali opet bila je situacija da je sin dovlacio zenu/mamu autom da prosi, ali eto nekako ne mogu proci pored stare jadne zene koja prosi a da nista ne dadnem.

block
:thumbup:
zippoo87

#5090 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ma prevaranti...samo ignorisi ili blokiraj.
A pomozi onom koga licno znas i mislis da treba pomoci.
Isaiah4110

#5091 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

zippoo87 wrote: 05/11/2023 16:42 Ma prevaranti...samo ignorisi ili blokiraj.
A pomozi onom koga licno znas i mislis da treba pomoci.
Da, slazem se...svako ima opciju da se obrati hum organizacijama i isprica svoju pricu, oni dodju, procijene i vide zapravo da li je sve istina i onda objave apel...
zippoo87

#5092 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ja uplatim preko onog humanitarnog broja.nazoves i doniras 2-3 KM,kada vidim da nekome sakupljaju.
Marke vise ne dam nikome na ulici od prosjaka,cigana i ostalih sakupljaca.
Sve je to uhodan biznis a takvim davati sigurno nije ni sadaka.
Optimus09

#5093 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Optimus09 »

Samo pomozi.ba i paypal :bih:
MehmedPasaMoric

#5094 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by MehmedPasaMoric »

Ja nosim u sedmero brace jer sam novotar i tekfirdzija :oops:
tap3ah75

#5095 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Je li ovo opet zeza olx?
Ne može ni na aplikaciji ni preko browsera
"GREŠKA NA SERVERU"

EDIT: evo ga proradilo sad
M416

#5096 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by M416 »

tap3ah75 wrote: 06/11/2023 12:42 Je li ovo opet zeza olx?
Ne može ni na aplikaciji ni preko browsera
"GREŠKA NA SERVERU"

EDIT: evo ga proradilo sad
Od sinoc se povremeno desava.Pokusavao sam 2 sata da posaljem poruku,ali stalno ispise "greska na serveru".
Trenutno je opet problem i ne moze se ulogovati,a kada se ulogujem opet greska na serveru :-)

Image
zippoo87

#5097 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

I kod mene traljavo radi olx zadnja 2 dana...stalno greske na serveru.
Jutros mi kasne notifikacije...lik narucio nesto ali namolxu nigdje notifikacije,iako uredno stoji narudzba.
Kad kroz 15ak minuta dolaze notifikacije narudzba .

Svaki dan ga sve vise i vise ukopavaju debili.
n+1

#5098 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by n+1 »

zippoo87 wrote: 06/11/2023 17:54 I kod mene traljavo radi olx zadnja 2 dana...stalno greske na serveru.
Jutros mi kasne notifikacije...lik narucio nesto ali namolxu nigdje notifikacije,iako uredno stoji narudzba.
Kad kroz 15ak minuta dolaze notifikacije narudzba .

Svaki dan ga sve vise i vise ukopavaju debili.
Brate, koliko vremena dnevno provedeš na OLX? :D
zippoo87

#5099 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

1 do 2 h otprilike ...dok prelistam nove oglase u par kategorija a sada nema puno oglasa pa to bude zacas :D
muki_muky

#5100 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by muki_muky »

Vidim i jutros i sad im ne rade serveri kako treba. :( Nadam se da mi je prosao zahtjev za dostavu do poste. :lol:
Post Reply