Ne znam iz cega si zakljucio da je gledao svugdje osim u cestu. Covjek nosi POV kameru tj. stavio je na glavu da moze snimati ono sto gleda. - Ja vidim da cijelo vrijeme prati put.NK33 wrote:Ovaj s Yarisom je gledao svugdje osim u cestu i tamo gdje je trebao da gleda. Znaci ide mu auto u susret i imas svo vrijeme svijeta da fino reagujes (100 puta mi se desilo isto) medjutim on je gledao ko zna gdje i kasno skontao da ovaj pretice, vidio auto u svojoj traci i fakat se vidi kako se odjednom prepao i samo otisao u stanu. Lik ne zna voziti ni nako 2.5 godine voznje (tako pise u opisu videa) i takvih me najvise strah na cesti, ovaj s BMW-om je 100 puta manje opasan za druge nego ovaj s Yarisom.kabal1337 wrote:Mislim da vozac Yarisa nije zavrsio jer je naglo volan, vec zato sto se uspanicio te nije progresivno kocio. Vec je lupio po kocnici pa ga je zanjelo, da je naglo volanom izvrsio korekciju izvukao bi se.
Inace kriv je BMW, a ovaj je gledao sa Yarisom da izbjegne sudar.
Tako ti je to kada se sklanjas budalama, vazda budes donji.
Moje misljenje je da se uspanicio i lose reagovao.
Jer ako na 0.18 vec vidi BMW-a u suprotnoj traci. - Vrh brda. Nastavlja da vozi, nije popustio gas jer misli da ce prestici.
na 0.19 - Govori " Ohh Shit" - skontao je da je lose procijenio i uspanicio se. Jer izmedu 0.20-0.21 Mozes cuti zvuk kako je zakljucao kocnice tj. nije ih progresivno pritisnuo vec klepio.
BMW je vec za skoro pola auta prestigao, i krenuo da se vraca u traku.
Na 0.21 - Zakljucavanje tockova ga zabacuje malo u lijevo, ovim putem on radi losu kontra-reakcuju mozes cuti kako mota volan brzo i ide u zid.
- Na 0.21 BMW se vec vratio u traku.
ogranicenje je 60 mph ili = 100 km/h
On je vozio 55 mph ili 88 km/h.
Ako uzmes u obzir da neki reaguju cak i do par sekundi.
Pri njegovoj brzini ako je imao reakciju od 0.4 s presao je vec 10m
Dok pri rekciji 0.9 prelazi se 20 m.
On je samo trebao popustiti gas na 0.18 i svi bi prosli bez problema.
Ono sto je on uradio sa kocenjem mogla su 3 auta da ucestvuju.
Na kraju videa pise da on nije dobio nikakvu, kaznu niti bodove od policije. Dok se istraga za vozaca koji je prestizao u procesu.