Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Cossack
#5076 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako se na ovom forumu ne sazna istina vezana za most onda nigdje nece

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5077 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni nema logike da tone jer je sigurno rađen na postojećim temeljima... Montažna konstrukcija, nema mu šta biti
Ja koliko sam čuo, dilatacije se popravljaju...
Ja koliko sam čuo, dilatacije se popravljaju...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5078 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Eto ko pocelo
- Haris033
#5079 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li neko kako napreduje sanacija mosta kod centra “Safet Zajko”?
- Logovan
#5080 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma počelo, zapeli da završe što više do izbora.mk ultra wrote:
Eto ko pocelo
- nepass1
#5081 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Citavih 100m ce da naprave
- Hajvan
#5082 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako su ovi bijeli, radjeni od kamennih frakcija, ivicnjaci kvalitetni!
I dan danas su citavi i lijepo izgledaju.
mk ultra wrote:
Eto ko pocelo
- Thorgerson
#5083 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Opet ce zavrsiti prije nego oni juznu...nepass1 wrote:Citavih 100m ce da naprave
- So What!
#5084 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I ja volim kamene ivičnjake, pogotovo one velike, mislim da sam ih viđao negdje na Grbavici. Šteta što se danas rijetko upotrebljavaju.Hajvan wrote:Kako su ovi bijeli, radjeni od kamennih frakcija, ivicnjaci kvalitetni!
Što se tiče IX transverzale, nema šanse da bude završena prije izbora. Možda tamo za lokalne izbore 2020. godine, jer ovdje vidimo temelje mosta i to je to.
Sam most će imati oko 6 pari stubova i biće dug skoro 500 metara, a kružni tok u Boljakovom Potoku će biti složen zahvat skoro i kao kružni u Hrasnom Brdu.
S obzirom da znamo kako to kod nas ide, ja bih najoptimističnije predvidio otvaranje pred lokalne izbore 2020. a ipak se radi o projektu značajnom za Općinu Novi Grad, što znači da bi s ovim išli na ovjeru pobjede na izborima.
- mayab
#5085 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tako je, kritika je uvijek dobro došla, samo sto u ovom nasem korumpiranom drustvu slabo prolazi i djeluje, a što bi kad je sve potkupljeno, i ide se devizom ko mi šta može!amar1994 wrote:Pa sta ih trebam hvalit , niko nizasta ne odogvora , jest hejter sam i mrzioc eto![]()
Mozda ja razmisljam ovako : danas sutra se moze urusit a ja na njemu i sta onda kad pogine neko , neka dobar je EA , nasi su sto je najbitnije a bonus jeda su povezani sa stranackim vrhom![]()
Naravno da se boje i da su potkupljivi , neki od vas koda su s Marsa evo sad pali , svugdje se krade i zavrce , neko nekad i glavom plati al dobro je to sve![]()
Volim ovaj grad , nemoj se zavaravat da je drugacije
Gradi se i radi, nije da nije, ali jednostavno to mora ići brze i kvalitetnije, i može ići brže i kvalitetnije, jer pare su tu u gomilama, samo ne treba da ih se koruptivnim aktivnostima preljeva u privatne i stranačke džepove
- amar1994
#5086 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
naravno da moze , al sto rece neko , to nekom nije u interesumayab wrote:Tako je, kritika je uvijek dobro došla, samo sto u ovom nasem korumpiranom drustvu slabo prolazi i djeluje, a što bi kad je sve potkupljeno, i ide se devizom ko mi šta može!amar1994 wrote:Pa sta ih trebam hvalit , niko nizasta ne odogvora , jest hejter sam i mrzioc eto![]()
Mozda ja razmisljam ovako : danas sutra se moze urusit a ja na njemu i sta onda kad pogine neko , neka dobar je EA , nasi su sto je najbitnije a bonus jeda su povezani sa stranackim vrhom![]()
Naravno da se boje i da su potkupljivi , neki od vas koda su s Marsa evo sad pali , svugdje se krade i zavrce , neko nekad i glavom plati al dobro je to sve![]()
Volim ovaj grad , nemoj se zavaravat da je drugacije
Gradi se i radi, nije da nije, ali jednostavno to mora ići brze i kvalitetnije, i može ići brže i kvalitetnije, jer pare su tu u gomilama, samo ne treba da ih se koruptivnim aktivnostima preljeva u privatne i stranačke džepove
-
lajkujMe
#5087 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad se vec pocelo o losoj gradnji moram spomenuti remonte pruge od Marijin dvora do carsije, koji vec danas izgleda katastrofalno. I remont od Bascarsije do Marijin dvora koji eto koliko ima 4 god? Vec ima vidna ostecenja. Pogotovo ovaj dio je los ako se sjetimo kad su razmak izmedju oni poprecnih bili citava dva metra bukvalno polozili sine i zalili betonom.
- studiorum_tuzlaensis
#5088 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima nešto što se zove redovno održavanje, kao i tzv. TCO (Total Cost of Ownership). Pruga se neće sama od sebe održavati, već to treba neko platiti. Ovi GRAS-ovci nisu 4 godine izašli na prugu da očiste od kamenja, zemlje i blata. Tako je i na navedenom čaršijskom dijelu, potrebno je svake godine izdvajati neka sredstva da se saniraju tračnice, očiste slivnici i odvodi, popune rupe bitumenom i izvrše popravke.
To još niko nije pipno evo duži period, i mogu ti reći da sam zadovoljan koliko je izdržalo, i još drži.
To još niko nije pipno evo duži period, i mogu ti reći da sam zadovoljan koliko je izdržalo, i još drži.
- studiorum_tuzlaensis
#5089 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
što bi im bilo u interesu...amar1994 wrote: naravno da moze , al sto rece neko , to nekom nije u interesu
Imaju preredovnu platu, regres, topli, milion nakih komisija, odbora i naknada, NE MOGU IZGUBIT POSAO... još i da rade...
- amar1994
#5090 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
takoe !studiorum_tuzlaensis wrote:što bi im bilo u interesu...amar1994 wrote: naravno da moze , al sto rece neko , to nekom nije u interesu
Imaju preredovnu platu, regres, topli, milion nakih komisija, odbora i naknada, NE MOGU IZGUBIT POSAO... još i da rade...
-
BadBoy
#5091 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bravo!studiorum_tuzlaensis wrote:Ima nešto što se zove redovno održavanje, kao i tzv. TCO (Total Cost of Ownership). Pruga se neće sama od sebe održavati, već to treba neko platiti. Ovi GRAS-ovci nisu 4 godine izašli na prugu da očiste od kamenja, zemlje i blata. Tako je i na navedenom čaršijskom dijelu, potrebno je svake godine izdvajati neka sredstva da se saniraju tračnice, očiste slivnici i odvodi, popune rupe bitumenom i izvrše popravke.
Ali kad odeš i kažeš to na temi o GRAS-u, onda te njihovi uposlenici ubjeđuju kako to nije do GRAS - a nego do Vlade, Ministarstva, Centrotransa, itd
- man_464
#5092 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za održavanje treba obezbjediti sredstva. Koja logično niko ne da.
Dovoljno je reći da se nema šarafa za zamjenu dotrajalih na dijelu pruge od Čengić Vile do Ilidže.
Dovoljno je reći da se nema šarafa za zamjenu dotrajalih na dijelu pruge od Čengić Vile do Ilidže.
- bach
#5093 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Most u Briješću i dalje je zatvoren.
Novinari i mediji i dalje šute.
Novinari i mediji i dalje šute.
- man_464
#5094 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Briješće i Boljakov potok u intervalima špice paralizirani totalno. I do sada je bila gužva, ali sad je nesnosno. Od Rajlovca do Boljakovog se putuje i po pola sata, a inače treba 5-7 minuta.
A medijska tišina na snazi i dalje.
A medijska tišina na snazi i dalje.
- amar1994
#5095 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
to tako treba
, sto ste hejteri i pljuvaci 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5096 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bas ste DŽubrad ljudi popravljaju nov most da nam svima bude bolje,a vi se ne mozete strpit 10 tak dana....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5097 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...
- Maystor
#5098 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
So What (Namibija na SSC-u) je SDA-ovac iz Tešnja, ne moraš njemu to objašnjavat. Bistar momak (pametniji od onoga što je visio po forumu "u jedinstvu je snaga"), onako diskretno šilji za SDA_BataZiv_0809 wrote:Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...
- karanana
#5099 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
100% da. primjetno je da shilji, ali zaista onako diskretno i poprilicno inteligentno. nista otvoreno nego ukukuljeno....bubam...kompliment ovim uhljebovicima za 50 metara nasutog sljunka kao pocetak rada na cesti, a citava mu ta trasa, koja se gradi vec godinama, stane u kadar jedne slike. a nakon toga malo ukukulji EA sa drugim firmama i kontrapitanjem da li bi prije njih ili neke turke ili kineze. kao ovo je najbolje sto mozemo imati, a svi koji im jebu majke spore i lijene i lopovske su negativci i potkopaci domaceg rada i truda. a onda ide tu i tamo ponekad i mala kritika na sporosti, ali kao inshallah uradice se. da, diskretno ali da se zamijetiti.
- amar1994
#5100 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
objasnio_BataZiv_0809 wrote:Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...So What! wrote:
Da barem rade kako treba
PS. A gigant Energoinvest