Prevaranti na PIK-u
- gnjev
#5076 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma dobro opet sam pao sam se ubio jer svi znaju da seoske varalice drze te brendirane facebook shopove
- drug_profi
#5077 Re: Prevaranti na PIK-u
Sta djeca znaju. Traze pare vidjeli tene. Ti im das a oni dobiju po usima. Mislim skola je to ali sto da se majmuni na djeci bogate. Jest to 50-60 maraka i vecini to nije problem ali vise bih volio da me poslusala pa da kupi u intersportu na rate. Ona jadna svjesna besparice htjela da nam ustedi. Sad ni tena ni para.gnjev wrote:Ma dobro opet sam pao sam se ubio jer svi znaju da seoske varalice drze te brendirane facebook shopove
- _Reds_
#5078 Re: Prevaranti na PIK-u
A šta je sa prevarantima koji naručuju stvari i onda ih odbiju primiti ili se uopce ne jave kuriru, a ti uredno plactis postarinu.
Takvih je koliko god hocete.
Takvih je koliko god hocete.
- seoBIH
#5079 Re: Prevaranti na PIK-u
Kuporivna preko Facebooka?drugi profil wrote:Nije link sam PIK-a nego sa FB, ali nisam nasao temu koja to pokriva.
Likovi prodaju tene, bezbeli kopije, ali ti ne posalju ono sto si narucio nego nesto lijevo. Naravno nakon toga niti zele zamijeniti niti vratiti novac, niti se javljaju na poruke.
Kcerka porucila i dobila nesto sto nemoze da nosi, a i ne lici na ono sto je trazila. Nakon sto je poslala nekoliko privatnih poruka koje nisu ni pogledali, napisala im je na zid da zeli zamijeniti robu, i naravno odmah su je obrisali i blokirali.
Kad ti stigne roba A2B kurirskom sluzbom ne mozes pogledati prije nego platis, a onda je kasno da vratis. I ta kurirska sluzba nesto muti jer nema nikakvog dostavnog lista da se vidi ko je poslijaoc, a moralo bi biti koliko znam.
Ne bilo vam mrsko, otfurajte i napisite im na zid da su prevaranti, kad vam bude usput... ne mogu oni toliko blokirati i brisati koliko mi mozemo pisati.
Da se i druga djeca ne upecaju na ovo.
https://www.facebook.com/Online-Prodaja ... /timeline/
Prijavi page sa vise profila, jer je zabrnjena prodaja ovih stvari na ovaj nacin na FB, barem za balkance.
- drug_profi
#5080 Re: Prevaranti na PIK-u
Khm...seoBIH wrote:Kuporivna preko Facebooka?drugi profil wrote:Nije link sam PIK-a nego sa FB, ali nisam nasao temu koja to pokriva.
Likovi prodaju tene, bezbeli kopije, ali ti ne posalju ono sto si narucio nego nesto lijevo. Naravno nakon toga niti zele zamijeniti niti vratiti novac, niti se javljaju na poruke.
Kcerka porucila i dobila nesto sto nemoze da nosi, a i ne lici na ono sto je trazila. Nakon sto je poslala nekoliko privatnih poruka koje nisu ni pogledali, napisala im je na zid da zeli zamijeniti robu, i naravno odmah su je obrisali i blokirali.
Kad ti stigne roba A2B kurirskom sluzbom ne mozes pogledati prije nego platis, a onda je kasno da vratis. I ta kurirska sluzba nesto muti jer nema nikakvog dostavnog lista da se vidi ko je poslijaoc, a moralo bi biti koliko znam.
Ne bilo vam mrsko, otfurajte i napisite im na zid da su prevaranti, kad vam bude usput... ne mogu oni toliko blokirati i brisati koliko mi mozemo pisati.
Da se i druga djeca ne upecaju na ovo.
https://www.facebook.com/Online-Prodaja ... /timeline/![]()
![]()
![]()
![]()
Pa sta ocekujes druze?
Prijavi page sa vise profila, jer je zabrnjena prodaja ovih stvari na ovaj nacin na FB, barem za balkance.
Volim pametnjakovice koji nisu u stanju da shvate sta je napisano i ko je narucio i ko su ciljna grupa prevaranata.
- nostalgicar
#5081 Re: Prevaranti na PIK-u
Jedno pitanjce.Jel se meni cini ili je pik.ba ukinuo zaradu pik kredita preko fejsbuka ?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5082 Re: Prevaranti na PIK-u
U Euroexpressa pošiljaoc, odnosno prodavač prilikom slanja kaže da li dozvoljaje da kupac otvori paket i provjeri je li dobio to što treba prije plačanja. Ako kaže da ne dozvoljaje onda kupac ni preko Euroexpressa ne može otvoriti paket prije plačanja, sve je do prodavača.boshniak wrote: Imas Euroexpress isto domaca kompanija, jos nijednu muljazu nisam dozivio od njih, imaju dostavnice, i po pravilu je da primalac moze pogledati paket prije placanja
Ne čini ti se, to je odavno tako, ima nekoliko mjeseci(možda je čak i godina prošla od kako su to ukinuli)nostalgicar wrote:Jedno pitanjce.Jel se meni cini ili je pik.ba ukinuo zaradu pik kredita preko fejsbuka ?
- nostalgicar
#5083 Re: Prevaranti na PIK-u
Mehemed wrote:U Euroexpressa pošiljaoc, odnosno prodavač prilikom slanja kaže da li dozvoljaje da kupac otvori paket i provjeri je li dobio to što treba prije plačanja. Ako kaže da ne dozvoljaje onda kupac ni preko Euroexpressa ne može otvoriti paket prije plačanja, sve je do prodavača.boshniak wrote: Imas Euroexpress isto domaca kompanija, jos nijednu muljazu nisam dozivio od njih, imaju dostavnice, i po pravilu je da primalac moze pogledati paket prije placanja
Ne čini ti se, to je odavno tako, ima nekoliko mjeseci(možda je čak i godina prošla od kako su to ukinuli)nostalgicar wrote:Jedno pitanjce.Jel se meni cini ili je pik.ba ukinuo zaradu pik kredita preko fejsbuka ?

Nema bas godina,ali ipak hvala na informaciji !
- seoBIH
#5084 Re: Prevaranti na PIK-u
Momcino, djuturumje. Sam si sebe zeznuo, odnosno tvoje dijete. Facebook NIJE MJESTO ZA KUPOVINU i samim iniciranjem iste ti si bio vec prevaren. Sta ocekujes?drugi profil wrote: Khm...
Volim pametnjakovice koji nisu u stanju da shvate sta je napisano i ko je narucio i ko su ciljna grupa prevaranata.
-
Walther
#5085 Re: Prevaranti na PIK-u
Ti se u ovoj temi dovoljno izblamirao ali svjedno... u cemu je razlika izmedju FB&PIKa? Pogotovo kad se radi o prodaji novih/fals stvari?seoBIH wrote:Momcino, djuturumje. Sam si sebe zeznuo, odnosno tvoje dijete. Facebook NIJE MJESTO ZA KUPOVINU i samim iniciranjem iste ti si bio vec prevaren. Sta ocekujes?drugi profil wrote: Khm...
- seoBIH
#5086 Re: Prevaranti na PIK-u
Na jednoj imas budale, a na drugoj totalne budale. Probaj podnijeti prijavu u policij za prevaru putem Facebooka
Hajd da frajer ima web tranicu, tj. web shop sa nekim informacijama, al' kupiti nešto na FB i žaliti se, nevjerovatno.
- fortaleza
#5087 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo je nešto što mi je uvijek smetalo i nikad nisam uspio shvatiti kod nas, da uvijek onaj prevareni bude kriv što je prevaren, kao "jes te zaebo", sam si kriv i slično. Ispadneš nekad naivan, i većini se to nekad dogodilo u životu, ali brate mili pretjerujete, samo kod nas su takve reakcije.
- drug_profi
#5088 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja ne znam koji je tvoj problem?seoBIH wrote:Momcino, djuturumje. Sam si sebe zeznuo, odnosno tvoje dijete. Facebook NIJE MJESTO ZA KUPOVINU i samim iniciranjem iste ti si bio vec prevaren. Sta ocekujes?drugi profil wrote: Khm...
Mozda ne shvatas ono sto citas.
Pretpostavljam da si samo glup. Obracas se meni kao da sam kriv za nesto. Ispada moja sramota?
Nosi taj svoj mentalitet tamo odakle je dosao.
Kcerkin drug iz skole dobio sto je narucio i ono - solidna kopija. Kaze hoce i ona jer joj je bitno da joj se svidjaju i da su joj noge suhe u jesen. Ja nudio intersport, ona kaze nece skupo je uzece ove kopije da ostane sta para u kuci.
Dobila nesto sasvim lijevo. Kontam greska. Javi se par puta, mnoze je sa nulom i onda blokiraju.
I ne pisem ovo tebi jer ti svakako nisi u stanju da povezes ono sto si procitao u logicku cjelinu, vec drugima da upozore djecu da se ne zalijecu, sve i ako je neko njihov dobio sto je trazio.
-
winkiewinkie
#5089 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/gorans
Nakon dogovora da mu pripremim računar za prodaju(backupam svoje podatke , instaliram par igara) i molbe da ga sačekam u terminu između 2 i 6 gdje će on nazvati da dođe po njega što se naravno nikad nije desilo , prestaje odgovarati na poruke. Bježati od ovog kao od kuge
Nakon dogovora da mu pripremim računar za prodaju(backupam svoje podatke , instaliram par igara) i molbe da ga sačekam u terminu između 2 i 6 gdje će on nazvati da dođe po njega što se naravno nikad nije desilo , prestaje odgovarati na poruke. Bježati od ovog kao od kuge
- Ericha100
#5090 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/westiwesti
Imam ženku nimfe (papiga za neupućene) i javila sam se ovom čovjeku jer je prodavao navodno 3 mužjaka preko svog profila za 40 KM po ptici. Kontaktirala sam gospodina i postavila sljedeća pitanja:
- je li ptica zdrava
- je li siguran da je ptica mužjak i objasnila da imam ženku koja nosi jaja svaki mjesec i da zato tražim mužjaka
Odgovor je bio da je ptica sigurno zdrava, da je mužjak koji je već iznosio legla i da je odavno odvojen od ženke s kojom je imao legla, pa ne bi trebao biti problem da se poveže s mojom ženkom.
Ptica je ispostavilo se imala problema s vidom, što se moglo uočiti tokom leta i problema sa slijetanjem i ulaska u kavez, pored toga i blagi konjuktivitis koji sam sanirala uz pomoć veterinara, a što je moglo ugroziti moju drugu pticu i zaraziti je da nisam odmah reagovala. Ne samo što je ptica imala zdravstvene probleme, definitivno je bila ženka, a ne mužjak. Razmišljala sam da ga kontaktiram i da tražim povrat novca, ali na kraju mi je bilo žao da jadnu životinju ponovo vraćam tom prevarantu i odlučila da je poklonim nekoj porodici koja treba pticu. Zanimljiva stvar je to da mi se dotični javio na moj oglas da poklanjam tu istu pticu koju sam od njega kupila. Sasvim slučajno mi je njegov broj ostao memorisan u mobitelu i kad me nazvao imao je obraza tražiti da mu je vratim, bez povrata novca pa da bi je on opet preprodao kao mužjaka nekom drugom.
Jedan obični bezobrazni prevarant. Svako pametan će izbjeći i njega i njegove životinje u širokom luku.
Imam ženku nimfe (papiga za neupućene) i javila sam se ovom čovjeku jer je prodavao navodno 3 mužjaka preko svog profila za 40 KM po ptici. Kontaktirala sam gospodina i postavila sljedeća pitanja:
- je li ptica zdrava
- je li siguran da je ptica mužjak i objasnila da imam ženku koja nosi jaja svaki mjesec i da zato tražim mužjaka
Odgovor je bio da je ptica sigurno zdrava, da je mužjak koji je već iznosio legla i da je odavno odvojen od ženke s kojom je imao legla, pa ne bi trebao biti problem da se poveže s mojom ženkom.
Ptica je ispostavilo se imala problema s vidom, što se moglo uočiti tokom leta i problema sa slijetanjem i ulaska u kavez, pored toga i blagi konjuktivitis koji sam sanirala uz pomoć veterinara, a što je moglo ugroziti moju drugu pticu i zaraziti je da nisam odmah reagovala. Ne samo što je ptica imala zdravstvene probleme, definitivno je bila ženka, a ne mužjak. Razmišljala sam da ga kontaktiram i da tražim povrat novca, ali na kraju mi je bilo žao da jadnu životinju ponovo vraćam tom prevarantu i odlučila da je poklonim nekoj porodici koja treba pticu. Zanimljiva stvar je to da mi se dotični javio na moj oglas da poklanjam tu istu pticu koju sam od njega kupila. Sasvim slučajno mi je njegov broj ostao memorisan u mobitelu i kad me nazvao imao je obraza tražiti da mu je vratim, bez povrata novca pa da bi je on opet preprodao kao mužjaka nekom drugom.
Jedan obični bezobrazni prevarant. Svako pametan će izbjeći i njega i njegove životinje u širokom luku.
-
azdralovic
#5091 Re: Prevaranti na PIK-u
Bosanski san... od ljudi koji poklanjaju uzimas besplatno a onda tusis po piku pa za koliko god... To jel' musko ili zenka je najmanji problem, samo objavis dva oglasaEricha100 wrote:http://www.olx.ba/profil/westiwesti
- je li ptica zdrava
- drugtito2011
#5092 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba da kupim MB, CPU i RAM. Uporedjivao sam cijene u Sarajevu i Banjaluci, i isti CPU (Intel core i5-4460) u BL jeftiniji 100 KM.
Da li je neko radio sa ovom pik radnjom PCWorldBL? Ili sa ostalim prodavačima iz BL koji imaju zaista niske cijene u odnosu na Sarajevo.
Hvala
Da li je neko radio sa ovom pik radnjom PCWorldBL? Ili sa ostalim prodavačima iz BL koji imaju zaista niske cijene u odnosu na Sarajevo.
Hvala
- Fallen Angels
#5093 Re: Prevaranti na PIK-u
A cuj, ako te necega strah vec ne bi trebalo bit. PIK je barem u tolikoj mjeri uredjen da ne dozvoljava PIK radnje kao prevarante i muljatore. Evo imas i u hercegovini RB Computers, kupis 22 inchni LCD i centralnu za 320 kermi a konfiguracija boli glava i jos DELL.drugtito2011 wrote:Treba da kupim MB, CPU i RAM. Uporedjivao sam cijene u Sarajevu i Banjaluci, i isti CPU (Intel core i5-4460) u BL jeftiniji 100 KM.
Hvala
- drugtito2011
#5094 Re: Prevaranti na PIK-u
Hvala ti za info. Pogledaću i ovaj RB comp.Fallen Angels wrote:A cuj, ako te necega strah vec ne bi trebalo bit. PIK je barem u tolikoj mjeri uredjen da ne dozvoljava PIK radnje kao prevarante i muljatore. Evo imas i u hercegovini RB Computers, kupis 22 inchni LCD i centralnu za 320 kermi a konfiguracija boli glava i jos DELL.drugtito2011 wrote:Treba da kupim MB, CPU i RAM. Uporedjivao sam cijene u Sarajevu i Banjaluci, i isti CPU (Intel core i5-4460) u BL jeftiniji 100 KM.
Hvala
- Fallen Angels
#5095 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema na cemu i tople preporuke za RB Computers, imas ih na fb. Niko se jos nije pozalio na njih, stvarno dobavljaju vrhunsku robu uglavnom iz Njemacke, a sta to iz dojclanda nije kvalitetno? Laptopi su im strava, ako si zeljan laptopa i5 HP-ov nekih 340-360 ne sjecam se cijene. Uvjeti nabavke su im jako povoljni jer nabavljaju na veliko dosta. Sam dokaz da bez brige mozes kupit od njih je i to da im je neko vec opljackao radnju jer su nenormalno jeftini i sadrzajni.drugtito2011 wrote:Hvala ti za info. Pogledaću i ovaj RB comp.Fallen Angels wrote:A cuj, ako te necega strah vec ne bi trebalo bit. PIK je barem u tolikoj mjeri uredjen da ne dozvoljava PIK radnje kao prevarante i muljatore. Evo imas i u hercegovini RB Computers, kupis 22 inchni LCD i centralnu za 320 kermi a konfiguracija boli glava i jos DELL.drugtito2011 wrote:Treba da kupim MB, CPU i RAM. Uporedjivao sam cijene u Sarajevu i Banjaluci, i isti CPU (Intel core i5-4460) u BL jeftiniji 100 KM.
Hvala
-
azdralovic
#5096 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislim budimo realni lopovi danas kradu i blaupunkt kastofone a da ne ukradu par laptopa (kakvih god)...Fallen Angels wrote:
Nema na cemu i tople preporuke za RB Computers, imas ih na fb. Niko se jos nije pozalio na njih, stvarno dobavljaju vrhunsku robu uglavnom iz Njemacke, a sta to iz dojclanda nije kvalitetno? Laptopi su im strava, ako si zeljan laptopa i5 HP-ov nekih 340-360 ne sjecam se cijene. Uvjeti nabavke su im jako povoljni jer nabavljaju na veliko dosta. Sam dokaz da bez brige mozes kupit od njih je i to da im je neko vec opljackao radnju jer su nenormalno jeftini i sadrzajni.
Ako je to mjerilo kvaliteta onda...
- fortaleza
#5097 Re: Prevaranti na PIK-u
Preporuka za njih, trenutno tipkam sa laptopa koji je dvije godine kod mene, a još sam ga polovnog uzeo kod njih.drugtito2011 wrote:Hvala ti za info. Pogledaću i ovaj RB comp.Fallen Angels wrote:A cuj, ako te necega strah vec ne bi trebalo bit. PIK je barem u tolikoj mjeri uredjen da ne dozvoljava PIK radnje kao prevarante i muljatore. Evo imas i u hercegovini RB Computers, kupis 22 inchni LCD i centralnu za 320 kermi a konfiguracija boli glava i jos DELL.
Jedina mana je ta što su u radnji cijene više nego online preko stranice ili pika za iste konfiguracije, pa ili naruči preko pika ili stranice.
- Sanchez22
#5098 Re: Prevaranti na PIK-u
.
Last edited by Sanchez22 on 22/09/2015 09:21, edited 1 time in total.
- aCme
#5099 Re: Prevaranti na PIK-u
Može preporuka za nekog pouzdanog koji prodaje dslr aparate?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5100 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim vas prebacite se u drugu temu koja je za sve ostalo vezano za PIK(OLX), ova tema je za prevarante, ne za preporuku prodavača, ako se neki prodavač ovdje nađe on se računa kao prevarant
PIK.ba-all about
PIK.ba-all about