BHTelecom All About
Moderator: Benq
- zateznistub
#50701 Re: BHTelecom All About
Stabilno

-
Dzontra_Volta
#50702 Re: BHTelecom All About
Razlika Frankfurt i Sarajevo (server)

- Rugafet
#50703 Re: BHTelecom All About
Joj zatezni sto ne smanjis ovaj billboard...brate dragi po stranice zauzeo...
-
made_in_sarajevo
#50705 Re: BHTelecom All About
ja cekam komsiju koji se doselio u zgradu,a vidim iz telekoma je da nas pogura malo pa da se i ja mangupisem sa brzinama na udaljenost 1km od Malte 
-
brazzo19
#50706 Re: BHTelecom All About
U biti znaci upalim mobilne podatke + 2g mrezu i sasvim normalno mogu koristiti net bez da palim ovu 3g mrezu znaci dodje me isto s tim da kad surfam na 2g trosi se manje baterije?doff wrote:Razgovor na viberu radi perfektno koristeći 2G mrežu. Kvalitet zvuka identičan kao preko 3G ili wi-fiPosmatrac_007 wrote: Znam odgovoriti na ovo drugo.
Kod nas trenutno u BiH treba da koristis ili 2G ili 2G/3G mod rada, a ovaj 2G/3G/LTE nema potrebe jer ne postoji jos.
Kada si na 2G modu onda ti je brzina surfanja do 200/200 kbps a ping je oko 300ms. U prevodu mozes otvarati manje stranice veoma sporo a razgovarati na viberu i sl ne mozes. Usteda baterije je dosta veca pa kada ti je baterija pri kraju onda predjes na 2G mod i stedis bateriju a i dalje se mozes dopisivati na viberu bez problema.
Kada zelis da pricas preko vibera i da brzo surfas onda predjes na 2G/3G ili samo 3G i u tom slucaju mozes surfati brzo i pricati ali baterija se brzo prazni.
Eto ukratko
- avaks
#50707 Re: BHTelecom All About
Šipak stabilno, kako vjetar puše tako i konekcija

Baci nekih 50 do 60% od navedenih 10Mbit

Baci nekih 50 do 60% od navedenih 10Mbit
-
doff
#50708 Re: BHTelecom All About
Tako nekako. Ako želiš da si online uvijek, da možeš koristit viber, messenger, skype...2G ti je i više nego dovoljan, a za konkretnije surfanje, tipa fb, insta..i ove zahtjevnije stranice, poželjno bi bilo prebacit na 3G. Mada evo klix otvara bez problema na 2G iz razloga što forum nije težak.brazzo19 wrote:
U biti znaci upalim mobilne podatke + 2g mrezu i sasvim normalno mogu koristiti net bez da palim ovu 3g mrezu znaci dodje me isto s tim da kad surfam na 2g trosi se manje baterije?
- drug_profi
#50709 Re: BHTelecom All About
šta je ovo @zatezni?
ode ti na eronet?
ode ti na eronet?
- zateznistub
#50710 Re: BHTelecom All About
Nzn kako postaviti ovaj teget...Rugafet wrote:Joj zatezni sto ne smanjis ovaj billboard...brate dragi po stranice zauzeo...
- zateznistub
#50711 Re: BHTelecom All About
Odavno imam i eronetdrugi profil wrote:šta je ovo @zatezni?
ode ti na eronet?
- Maharadza
#50712 Re: BHTelecom All About
Ikona sa 3 tačke u desnom dijelu je za 'share' speedtest rezultata, odmah pored one kante, tako da ne moraš više screenshot praviti i editovati.zateznistub wrote:Nzn kako postaviti ovaj teget...Rugafet wrote:Joj zatezni sto ne smanjis ovaj billboard...brate dragi po stranice zauzeo...
-
Posmatrac_007
#50713 Re: BHTelecom All About
Provjeri i vidjeces da razgovor ne moze preko 2G mreže ne govorim bez razloga, poznajem dobro 2G mrežu.brazzo19 wrote:U biti znaci upalim mobilne podatke + 2g mrezu i sasvim normalno mogu koristiti net bez da palim ovu 3g mrezu znaci dodje me isto s tim da kad surfam na 2g trosi se manje baterije?doff wrote:Razgovor na viberu radi perfektno koristeći 2G mrežu. Kvalitet zvuka identičan kao preko 3G ili wi-fiPosmatrac_007 wrote: Znam odgovoriti na ovo drugo.
Kod nas trenutno u BiH treba da koristis ili 2G ili 2G/3G mod rada, a ovaj 2G/3G/LTE nema potrebe jer ne postoji jos.
Kada si na 2G modu onda ti je brzina surfanja do 200/200 kbps a ping je oko 300ms. U prevodu mozes otvarati manje stranice veoma sporo a razgovarati na viberu i sl ne mozes. Usteda baterije je dosta veca pa kada ti je baterija pri kraju onda predjes na 2G mod i stedis bateriju a i dalje se mozes dopisivati na viberu bez problema.
Kada zelis da pricas preko vibera i da brzo surfas onda predjes na 2G/3G ili samo 3G i u tom slucaju mozes surfati brzo i pricati ali baterija se brzo prazni.
Eto ukratko
Ovo što je napisano da može razgovor na 2G mreži važi samo kada je dostupna 2G EDGE tehnologija uz kašnjenje u razgovoru od oko 3 sekunde. Međutim kada je dostupna 2G GPRS tehnologija onda je kašnjenje 10 sekundi i prekidi u govoru. Kada si na 2G mreži ne znas sta ce u kojem trenutku biti dostupno da li GPRS (50kbps) ili EDGE (200kbps) tako da je to nepouzdano.
3G je potreban za ok razgovor na viberu.
Mozes surfati na 2G ali to je jako jako sporo, radi chat na viberu i Opera mini, ostalo sporo otvara a na google chrome neke stranice treba i minut da ucita.
-
doff
#50714 Re: BHTelecom All About
Kad govorimo o 2G mreži, podrazumijeva se na nadogradnju a to je EDGE. Do sad nisam naletio na područje gdje je samo GPRS, a koristio sam bhtelecom i sad haloo. Znači ako nema 3G ima EDGE, a on je dovoljan da se obavi kvalitetan poziv preko bilo koje app.Posmatrac_007 wrote: Provjeri i vidjeces da razgovor ne moze preko 2G mreže ne govorim bez razloga, poznajem dobro 2G mrežu.
Ovo što je napisano da može razgovor na 2G mreži važi samo kada je dostupna 2G EDGE tehnologija uz kašnjenje u razgovoru od oko 3 sekunde. Međutim kada je dostupna 2G GPRS tehnologija onda je kašnjenje 10 sekundi i prekidi u govoru. Kada si na 2G mreži ne znas sta ce u kojem trenutku biti dostupno da li GPRS (50kbps) ili EDGE (200kbps) tako da je to nepouzdano.
Mozes surfati na 2G ali to je jako jako sporo, radi chat na viberu i Opera mini, ostalo sporo otvara a na google chrome neke stranice treba i minut da ucita.
I za HSPDA koristimo termin 3G, a to je ustvari nadogradnja, odnosno 3,5G.
Znači GPRS je davno nadograđen na EDGE, tako da nema tih problema. Vjerovatno da postoji koja rupa al to su, narodski rečeno, vukojebine.
- ferratilis
-
jarobot
- ferratilis
-
Posmatrac_007
#50718 Re: BHTelecom All About
Netacno, nisu sve BHTelekom bazne nadogradjene na EDGE.doff wrote:Kad govorimo o 2G mreži, podrazumijeva se na nadogradnju a to je EDGE. Do sad nisam naletio na područje gdje je samo GPRS, a koristio sam bhtelecom i sad haloo. Znači ako nema 3G ima EDGE, a on je dovoljan da se obavi kvalitetan poziv preko bilo koje app.Posmatrac_007 wrote: Provjeri i vidjeces da razgovor ne moze preko 2G mreže ne govorim bez razloga, poznajem dobro 2G mrežu.
I za HSPDA koristimo termin 3G, a to je ustvari nadogradnja, odnosno 3,5G.
Znači GPRS je davno nadograđen na EDGE, tako da nema tih problema. Vjerovatno da postoji koja rupa al to su, narodski rečeno, vukojebine.
Drugi problem je sto telefon moze da prikaze edge ali u toku samog razgovora da promijeni baznu i prebaci se na gprs. U tom slucaju, ako se koristi neka od Voip aplikacija koje se placaju, ostane se bez mogucnoati da se prekine poziv i nikad se ne zna kakav ce racun stici, jer gprs nije ni za sta.
A ovaj sto se iznad javlja i govori "stas sad" sa takvim se ne raspravljam.
Sva ruralna podrucija gdje nema 3G mreze i gdje samo postoji 2g signal u velikoj vjerovatnoci rade jos uvijek na Gprs mrezi
Urbana gdje ima 3g mreze su nadogradjena na edge.
- zateznistub
#50719 Re: BHTelecom All About
Hvala, ali ja te tri tačke na ovoj mobilnoj aplikaciji ili nemam ili ne vidim.Maharadza wrote:Ikona sa 3 tačke u desnom dijelu je za 'share' speedtest rezultata, odmah pored one kante, tako da ne moraš više screenshot praviti i editovati.zateznistub wrote:Nzn kako postaviti ovaj teget...Rugafet wrote:Joj zatezni sto ne smanjis ovaj billboard...brate dragi po stranice zauzeo...
Ima dugme share, ali koji god da odaberem nema jpg ili png format slike.
- Del_Boy1
#50720 Re: BHTelecom All About
dupli
Last edited by Del_Boy1 on 09/05/2017 20:27, edited 1 time in total.
- Del_Boy1
#50721 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:Hvala, ali ja te tri tačke na ovoj mobilnoj aplikaciji ili nemam ili ne vidim.Maharadza wrote:
Ikona sa 3 tačke u desnom dijelu je za 'share' speedtest rezultata, odmah pored one kante, tako da ne moraš više screenshot praviti i editovati.
Mislio je na ove 3 tačke pored kante za smeće, a i ne treba ti slika nego link do te slike.

-
The BEN10
#50722 Re: BHTelecom All About
Fkt je to misterija. Pa godinama su kaskali (i još uvijek kaskaju) sa brzinama net-a, a mogli su bez problema uništit konkurenciju. U čemu je fol ne ponuditi 1 GB za 6-7 KM? Imali bi masovni priliv mlađe raje.Maharadza wrote:Dobro je ako ignorišeš konkurenciju ali u suprotnome opet haloo (2GB za 8KM a trenutno traje akcija do 22.06 gdje dobiješ 4GB za 8KM) i gofree (3GB za 10KM + flat 128kbps) daleko bolje opcije.febo_acm wrote:Konacno malo i dobrih stvari od BHT sa ovom Ultrom. Giga 10 km, 5 giga 15 km. Dosta dobro.
Žalosno je samo što očito neko tamo NE ŽELI da oni budu konkurentni sa ponudom, a realno mogu pomesti svu konkurenciju samo da hoće... Ne kontam.
- zateznistub
#50723 Re: BHTelecom All About
Znam za to, ali od silnih ponuda nzn koju da odaberem? Kada bi kopirao ono gore link, šta bih dobio kad bi to ovdje zalijepio?Del_Boy1 wrote:zateznistub wrote:Hvala, ali ja te tri tačke na ovoj mobilnoj aplikaciji ili nemam ili ne vidim.Maharadza wrote:
Ikona sa 3 tačke u desnom dijelu je za 'share' speedtest rezultata, odmah pored one kante, tako da ne moraš više screenshot praviti i editovati.
Mislio je na ove 3 tačke pored kante za smeće, a i ne treba ti slika nego link do te slike.
- seoBIH
#50724 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:Stabilno
E ovo zovem mobilnim internetom
-
doff
#50725 Re: BHTelecom All About
Druže ja ne pričam napamet. Prije ćeš naletit na HSPA nego samo na GPRS. Sva mjesta, svi putni pravci imaju minimum EDGE, samo vukojebine GPRS, a to je par procenata na ukupnu površinu pokrivenosti.Posmatrac_007 wrote:
Netacno, nisu sve BHTelekom bazne nadogradjene na EDGE.
Drugi problem je sto telefon moze da prikaze edge ali u toku samog razgovora da promijeni baznu i prebaci se na gprs. U tom slucaju, ako se koristi neka od Voip aplikacija koje se placaju, ostane se bez mogucnoati da se prekine poziv i nikad se ne zna kakav ce racun stici, jer gprs nije ni za sta.
A ovaj sto se iznad javlja i govori "stas sad" sa takvim se ne raspravljam.
Sva ruralna podrucija gdje nema 3G mreze i gdje samo postoji 2g signal u velikoj vjerovatnoci rade jos uvijek na Gprs mrezi
Urbana gdje ima 3g mreze su nadogradjena na edge.
Ja tvrdim za ono što koristim, a to je 2G (objasnio sam da tu spada i EDGE koji je nadogradnja na 2G) sam za online i razgovor po pozivu (ni jedan problem nisam imao sa pozivom ni na bhz ni na haloo), a za surfanje (po potrebi) prebacujem na 3G