Tako isto i SDA misli, eto imate vise zajednickog nego sto mislite.Kikibombona wrote:Nisam fan Sarajeva radi nepostene raspodjele zajednickih dobara.Digresija wrote:Jesi ti Ustavni sud? Mozes li ocijeniti ustavnost njegove teznje da spocitava drugima sklonosti koje i sam posjeduje?Chmoljo wrote:što, jel to ne smije?
Medjutim, Sarajevo je nas glavni grad i generator promjena. To je cinjenica svidjalo se nekome ili ne.
Nadam se da ce NS i NiP slomiti kicmu SDA cobanima u Sarajevu. Kada se to desi, a siguran sam da hoce, samo je pitanje trenutka, bice i nama u ZE lakse osloboditi se kriminalnog kartela.
SDP
-
Digresija
#50676 Re: SDP
- kmirsad
#50677 Re: SDP
Šta sam slagao... za kikija ili za DFDigresija wrote:S obzirom da se predstavljas starijim covjekom Mirso sramota je da lazes.
- kmirsad
#50678 Re: SDP
Nisam rekao da znaš. Postavio sa hipotetičko pitanje, šta ti MISLIŠ... smajlija sam vidio... ali smijeh se nekada može tumačiti i kao ono U šali, zavali...bunk wrote:kmirso jarane,vidis da sam stavio smajli,relax man,otkud ja znam sta ce bit il kako,samo sam to napisao jer ovdje preburno dozivljavate ovih 100 dana..
- Kikibombona
#50679 Re: SDP
Druze, autoput nije mjerilo nicega. Izaberi mene, dici cu 500 miliona eura kredit i graditi puteve kao laik za putne komunikacije. Dodole gradi puteve i dici se time. Obicna ubleha.nemampojma0 wrote:Koliko je samo autoputa izgradjeno 2010.-2014. u odnosu na mandat koji je slijedio?Kikibombona wrote:A sta su do sada SDP i DF ucinili u koaliciji sa SDA?nemampojma0 wrote:Slusaj derane, ja sam dio BH bloka i pritom sam i Bosnjak i Bosanac i zivo sam zainteresovan da opstane drzava BiH. I ono sto znam je da se sigurno vise za drzavu moze uciniti kad imas mehanizme vlasti, nego kad si opozicija. To sto je izborni rezultat takav kakav je, pa da se ne moze bez nekih stranaka nije moja volja. Rado bih ja da sam BH blok pravi vlast na svim nivoima, al moja masta je nesto drugo u odnosu na realno stanje stvari.
To sto si ti politicki kratkovid i sto mislis da ce stvari ostati uvijek iste, pa da imas prostora i vremena za eksperimente, je tvoj problem, ali to nije dovoljno da bi bio u pravu.
I evo, clanice BH bloka su bile opozicija cijelo vrijeme, sta su ucinile, unaprijedile, poboljsale iz te opozicije? Nista, naravno.
Dok je jedan Milan Dunovic sam ucinio vise nego cijela opozicija, jer je imao mehanizme vlasti koliko-toliko.
Uvijek su politicke neznalice najiskljucivije u svojim stavovima, a to kriju pod principijelnost.
Opet kazem, ako se radi o tome, ako nije neka skrivena namjera iza sve price.
Odgovor na ovo pitanje ce sve reci.
DF bio pola godine, realno nije mogao puno, ali je barem kroz Potpredsjednika FBIH radio dobre stvari, u prvom redu za radnike.
Jel dovoljno?
U Zenicu u proteklih 10 godina nije dosla nijedna znacajna firma. Jebena katastorfa. Grad kriminala, korupcije, nepotizma i mita. Napredak mali ili nikakav.
Sud i tuzilastvo u sluzbi kriminala i SDA. Da li hocemo takvu drzavu? Bez nezavisnog i pravicnog suda i tuzilastva nema prosperitetne drzave.
Uveliko gazim tridesete i nemam iluziju da cu vidjeti bolje vrijeme. Promasena generacija. Hajmo nesto normlno ostaviti nasoj djeci.
SDA je bolesna stranka. Bosnjacima treba desnica, etnicka, vjerska stranka. Bosnjacima ne treba kriminlna stranka. Za SDA bi bilo najbolje da ode u opoziciju i ocisti se od kriminalaca.
Bosnjaci su vecinski narod u BiH i imaju ogromnu odgovornost za njenu buducnost.
-
Digresija
#50680 Re: SDP
Oboje.kmirsad wrote:Šta sam slagao... za kikija ili za DFDigresija wrote:S obzirom da se predstavljas starijim covjekom Mirso sramota je da lazes.
- Banksy
#50681 Re: SDP
Propali k'o kauč.Kikibombona wrote:
A sta su do sada SDP i DF ucinili u koaliciji sa SDA?
Sad je dilema zbrinjavanje SDA penzionera u sostvenim redovima i gašenje stranke, ili principijelno zadržavanje i formiranje vlasti s opozicijom tamo gdje se bude moglo, a onda i ozbiljna konsolidacija redova i zbližavanje s Našom strankom i formiranje nekog novog, ojačanog građanskog bloka za Općinske izbore 2020 i Opće 2020.
Iako Lazović svakodnevno kmeči na svakom dostupnom mediju, dileme, zapravo i nema.
- MarshalDodik
#50682 Re: SDP
Joj kako mi ovaj dio zasmrdicyprus wrote:
Palermo je ovdje upravu... Za koga god on glasao, sa druge strane će se nalaziti HDZ... I tu priča "mi nećemo da koaliramo sa nacionalistima" jednostavno ne pije vode... I ta mantra od strane mnogih lijevo i građanski orijentisanih glasača je po meni ništa drugo nego politički autizam...
Ja se slažem i čvrsto zalažem za to da se nacionalisti izbace gdje god je to moguće... Ali obzirom da nacionalisti čine većinu stanovnika Bosne i Hercegovine, na većini mjesta ih jednostavno nije moguće izbaciti ili zaobići... Ali to ne znači da im se zbog toga mora pokloniti 100% vlasti... Jesu većina, ali nisu ni izbliza 100%... Ja sam stava da lijeve političke partije, a tu naročito mislim na SDP (eto NS nek izigrava hipstera, treba neko i takav valjda), moraju iskoristiti svaku priliku da učestvuju u vlasti, sa udjelom koliko god je moguće zagrabiti... To je suština politike... A ne da nam ovi jebu mater deceniju za decenijom, a mi lijevo-liberalni ćemo se eto snebivat, iseljavat i dominirat na forumima... Zajebi to...
Eh ako je ovo sustina politike opozicionih stranaka i predvodnica promjena, od srca vam zelim zagrljaj sa SDA.
ZA mene je mnogo manje licemjerno ( ako je uopste licemjerje predati se nakon dugogodisnje borbe, vec vise znak slabosti) je otici direktno uclaniti se u SDA, nego zagovarati nesto slicno ovome.
Parola: Uhljebimo se ravnomjerno
- Banksy
#50683 Re: SDP
Strašno.MarshalDodik wrote:Joj kako mi ovaj dio zasmrdicyprus wrote:
Ja sam stava da lijeve političke partije, a tu naročito mislim na SDP (eto NS nek izigrava hipstera, treba neko i takav valjda), moraju iskoristiti svaku priliku da učestvuju u vlasti,
a udjelom koliko god je moguće zagrabiti...To je suština politike.
![]()
:
Baška što nema veze s bilo čim, istinom najprije.
- drug_profi
#50684 Re: SDP
Ja zapravo prizeljkujem raspad BH bloka. Mazohisticki naravno.
Da maske padnu, da se ublehe pokazu, a aferimi naplate.
Ja zapravo razumijem i oportunizam stare garde koja nema vise fleksibilnosti da mijenja zivotne navike i trazi drugi posao, vec zeli da do penzije ostane u i oko vlasti.
Ja samo ne razumijem da mlada inteligencija ne shvata u sta srlja i sta cini sojoj zemlji.
Jer vec dvije generacije su izgubljene, a trecoj se o glavi upravo radi.
Ali ima to i svoje dobre strane. Odlivom radne snage raste priliv doznaka iz inozemstva, tako da ne moramo jos neko vrijeme brinuti za vanjski deficit i unutrasnji platni promet.
SDA (a mozda i SDP) se moze hvaliti da su ucinili da glavni izvozni brend iz BiH postane perspektivna radna snaga.
Da maske padnu, da se ublehe pokazu, a aferimi naplate.
Ja zapravo razumijem i oportunizam stare garde koja nema vise fleksibilnosti da mijenja zivotne navike i trazi drugi posao, vec zeli da do penzije ostane u i oko vlasti.
Ja samo ne razumijem da mlada inteligencija ne shvata u sta srlja i sta cini sojoj zemlji.
Jer vec dvije generacije su izgubljene, a trecoj se o glavi upravo radi.
Ali ima to i svoje dobre strane. Odlivom radne snage raste priliv doznaka iz inozemstva, tako da ne moramo jos neko vrijeme brinuti za vanjski deficit i unutrasnji platni promet.
SDA (a mozda i SDP) se moze hvaliti da su ucinili da glavni izvozni brend iz BiH postane perspektivna radna snaga.
- bunk
#50685 Re: SDP
Ma to nikad ne radim,ciganski mi je to.kmirsad wrote:Nisam rekao da znaš. Postavio sa hipotetičko pitanje, šta ti MISLIŠ... smajlija sam vidio... ali smijeh se nekada može tumačiti i kao ono U šali, zavali...bunk wrote:kmirso jarane,vidis da sam stavio smajli,relax man,otkud ja znam sta ce bit il kako,samo sam to napisao jer ovdje preburno dozivljavate ovih 100 dana..
Mozemo imat suprotna gledista,stranke,fudbalske klubove al jarane na kraju dana ne poznajem nikog sa kime ne bih pivo popio..
- kmirsad
#50686 Re: SDP
bunk wrote:Ma to nikad ne radim,ciganski mi je to.kmirsad wrote:Nisam rekao da znaš. Postavio sa hipotetičko pitanje, šta ti MISLIŠ... smajlija sam vidio... ali smijeh se nekada može tumačiti i kao ono U šali, zavali...bunk wrote:kmirso jarane,vidis da sam stavio smajli,relax man,otkud ja znam sta ce bit il kako,samo sam to napisao jer ovdje preburno dozivljavate ovih 100 dana..
Mozemo imat suprotna gledista,stranke,fudbalske klubove al jarane na kraju dana ne poznajem nikog sa kime ne bih pivo popio..
-
Dr Arsla
#50687 Re: SDP
Jelde kako se čovjek mora osjećati razočarano kad uhvati starijeg čovjeka u lažiDigresija wrote:Oboje.kmirsad wrote:Šta sam slagao... za kikija ili za DFDigresija wrote:S obzirom da se predstavljas starijim covjekom Mirso sramota je da lazes.
- kmirsad
#50688 Re: SDP
Smiješni ste, a uz to i nevješti... u postavljanju zamki... nisam puno pametan, ali nisam ni toliko glup da padnem u ovu vašu zamku da ne natjerate na bijes...
Uz to stenekulturni... jer me bez i jednog argumenta nazivate lažovom...
jer sam rekao da bih kikija kritikovao akio bi se ponašao dvolično i s različitim aršinima,
zatim pitao digresiju... pitao a ne konstatovao... je li mu mjesto odakle foruma... sjedište SDA, Enkino sjedište u SDP, ili u DF...
i na to mi digresija kaže... LAŽEŠ STARI ČOVJEČE

... šta bnb lažem... ,
lažeš obadvoje, sram te bilo. a ovdje glumiš starijeg čovjeka...
Onda to, kao več utvrđenu činjenicu, dođe doktor Arsla da se ibreti starom čovjeku koji laže i divi kolegi koji me u laži uhvatio...
... montirani procesi, tehnika koja meni, na vas liči...
Ali mrsko mi da analiziram dalje, a ako se odlučim da to razlažem, to bi vas odvelo u dokazano kršenje pravila foruma, a to opet prema Banovičima...
Ali sam preumoran, i mrsko mi...
Hvala najljepše na ponudi... možda drugi puta...
jer sam rekao da bih kikija kritikovao akio bi se ponašao dvolično i s različitim aršinima,
zatim pitao digresiju... pitao a ne konstatovao... je li mu mjesto odakle foruma... sjedište SDA, Enkino sjedište u SDP, ili u DF...
i na to mi digresija kaže... LAŽEŠ STARI ČOVJEČE
... šta bnb lažem... ,
Onda to, kao več utvrđenu činjenicu, dođe doktor Arsla da se ibreti starom čovjeku koji laže i divi kolegi koji me u laži uhvatio...
Ali mrsko mi da analiziram dalje, a ako se odlučim da to razlažem, to bi vas odvelo u dokazano kršenje pravila foruma, a to opet prema Banovičima...
-
starisalko
#50689 Re: SDP
Prijavi ih pedji nek ih posalje na sud castikmirsad wrote:Smiješni ste, a uz to i nevješti... u postavljanju zamki... nisam puno pametan, ali nisam ni toliko glup da padnem u ovu vašu zamku da ne natjerate na bijes...
i na to mi digresija kaže... LAŽEŠ STARI ČOVJEČE![]()
... šta bnb lažem... ,
Onda to, kao več utvrđenu činjenicu, dođe doktor Arsla da se ibreti starom čovjeku koji laže i divi kolegi koji me u laži uhvatio...![]()
![]()
... montirani procesi, tehnika koja meni, na vas liči...
-
Digresija
#50690 Re: SDP
Sramota, umjesto da nam primjer bude. Zato nam je drzava ovako intelektualno potonula jer nemas se na koga ugledati.Dr Arsla wrote: Jelde kako se čovjek mora osjećati razočarano kad uhvati starijeg čovjeka u laži
-
putokaz1
#50691 Re: SDP
Hrvati u SDP DF NS.... nemogu dobit ni 5% Hrvatskog biračkog tijelapemanapemani wrote:A postoje li Hrvati u SDP, DF, NS, HS BiH...?putokaz1 wrote:Mora biti HDZ jer nepostoje više
HDZ90
HSPBH
NSRZB
Pojavljuju se novi poput HNL ili HRS ali i oni liče na HDZ
Ili da njih po velikosrpskoj matrici utefterimo u bošnjačke stranke da se više ne zajebavamo.
- kmirsad
#50692 Re: SDP
Digresija wrote:Sramota, umjesto da nam primjer bude. Zato nam je drzava ovako intelektualno potonula jer nemas se na koga ugledati.Dr Arsla wrote: Jelde kako se čovjek mora osjećati razočarano kad uhvati starijeg čovjeka u laži
Evo digresija & kompani... ovaj nemoralni, pokvareni djedica/lažov slabašno sakriven iza nika kmirsad... sklanja vam se i bježi... sa vašeg svetog puta kojim ste se ko brzi voz zahuktali.
Puta intelektualnog prosvjetljenja, moralnog oporavljanja truhle države i traženja moralnih vertikala idola na koje bi se mogli ugledati.
Shvatio sam, omladino, da vas ja nemam šta naučiti, da sam ja obična bijedna moralna horizontala... vi već sve već znate... i red je da sklonim. da vas ne ometam u vašim plemenitim ciljevama i proširivanja znanja i vidika.
Shvatio sam da nemam šta da tražim s vama... savršeno jasno... i neču se više kvartati gdje mi nije mjesto.
Shvatio još onda, kad si usput, pomenuo otkrivanje IP adresa.
Nadam se nisam okasnio.
Pozdrav i tebi stari salko. Pouči dječicu štogod.
-
pemanapemani
#50693 Re: SDP
Ali mogu dobiti 6 zastupnika u klubu Hrvata u Domu naroda FBiH.putokaz1 wrote:Hrvati u SDP DF NS.... nemogu dobit ni 5% Hrvatskog biračkog tijelapemanapemani wrote:A postoje li Hrvati u SDP, DF, NS, HS BiH...?putokaz1 wrote:Mora biti HDZ jer nepostoje više
HDZ90
HSPBH
NSRZB
Pojavljuju se novi poput HNL ili HRS ali i oni liče na HDZ
Ili da njih po velikosrpskoj matrici utefterimo u bošnjačke stranke da se više ne zajebavamo.
Dok HDZ vodi separatističku politiku treba igrati svim dozvoljenim sredstvima i pokušati sprječiti da imaju 2/3 zastupnika u klubu Hrvata.
Onda, prilikom popunjavanja različitih pozicija pozitivnom diskriminacijom pokazati da nemaš ništa protiv Hrvata, nego protiv HDZ.
-
starisalko
#50694 Re: SDP
Ne glumi nevinasce,imao si i ti postova kao i ja sam u kojima nisi birao ni rijeci ni kvalifikacije prema drugim forumasima.Jebiga kmirso dolaze mladji i opasniji po nas sa ubitacnom kombinacijom. Jalijasi sa akademskim obrazovanjem.kmirsad wrote:Digresija wrote:Sramota, umjesto da nam primjer bude. Zato nam je drzava ovako intelektualno potonula jer nemas se na koga ugledati.Dr Arsla wrote: Jelde kako se čovjek mora osjećati razočarano kad uhvati starijeg čovjeka u laži
Evo digresija & kompani... ovaj nemoralni, pokvareni djedica/lažov slabašno sakriven iza nika kmirsad... sklanja vam se i bježi... sa vašeg svetog puta kojim ste se ko brzi voz zahuktali.
Puta intelektualnog prosvjetljenja, moralnog oporavljanja truhle države i traženja moralnih vertikala idola na koje bi se mogli ugledati.
Shvatio sam, omladino, da vas ja nemam šta naučiti, da sam ja obična bijedna moralna horizontala... vi već sve već znate... i red je da sklonim. da vas ne ometam u vašim plemenitim ciljevama i proširivanja znanja i vidika.
Shvatio sam da nemam šta da tražim s vama... savršeno jasno... i neču se više kvartati gdje mi nije mjesto.
Još onda kad si pomenuo otrivanje IP adresa.
Nadam se nisam okasnio.
Mi cemo i dalje pomalo ujedat i podjebavat koliko mozemo i ako nam dozvole.
-
starisalko
#50695 Re: SDP
Ne glumi nevinasce,imao si i ti postova kao i ja sam u kojima nisi birao ni rijeci ni kvalifikacije prema drugim forumasima.Jebiga kmirso dolaze mladji i opasniji po nas sa ubitacnom kombinacijom. Jalijasi sa akademskim obrazovanjem.kmirsad wrote:Digresija wrote:Sramota, umjesto da nam primjer bude. Zato nam je drzava ovako intelektualno potonula jer nemas se na koga ugledati.Dr Arsla wrote: Jelde kako se čovjek mora osjećati razočarano kad uhvati starijeg čovjeka u laži
Još onda kad si pomenuo otrivanje IP adresa.
Nadam se nisam okasnio.
Mi cemo i dalje pomalo ujedat i podjebavat koliko mozemo i ako nam dozvole.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#50696 Re: SDP
meme_machine wrote:Nece moci SDA formirati vecinu u KS, nema sanse da je iko od sestorke spreman na takav salto mortale
sbb im se svakodnevno nudi. red bi bio da par forumaša, sarajlija, posjeti onu kafanu kod kibeta da malo promotre ko intezivno sjedi sa sdaovcima.
- Banksy
#50697 Re: SDP
Hoće to kad ozbiljno razgovaraš s botovima.kmirsad wrote:
Nadam se nisam okasnio.
-
Digresija
#50698 Re: SDP
Morate malo razgovarati i sa botovima drugih stranaka. Nema smisla da se samo vi botovi NS-a niz dlaku gladite. Ne vidim onda smisao forumarenja.Banksy wrote:Hoće to kad ozbiljno razgovaraš s botovima.kmirsad wrote:
Nadam se nisam okasnio.
-
putokaz1
#50699 Re: SDP
Ali mogu dobiti 6 zastupnika u klubu Hrvata u Domu naroda FBiH.
Dok HDZ vodi separatističku politiku treba igrati svim dozvoljenim sredstvima i pokušati sprječiti da imaju 2/3 zastupnika u klubu Hrvata.
Onda, prilikom popunjavanja različitih pozicija pozitivnom diskriminacijom pokazati da nemaš ništa protiv Hrvata, nego protiv HDZ.[/quote]
Nemogu ni to
USK-Hrvat Laburisti
BPK-Hrvat Stranka dijaspore ili Liberalna stranka
ZDK-HDZ prođe uz pomoć Hrvata iz SDA i SBB
KS-NPR Zvonko Marić Hrvat SBB
Samo BHBLOK može imati 2 Hrvatai to iz TK
Onda, prilikom popunjavanja različitih pozicija pozitivnom diskriminacijom pokazati da nemaš ništa protiv Hrvata, nego protiv HDZ.[/quote]
Nemogu ni to
USK-Hrvat Laburisti
-
pemanapemani
#50700 Re: SDP
Ti baš strogi bukvalist.putokaz1 wrote: Nemogu ni to
USK-Hrvat Laburisti
Nisam ni rekao da mogu ovaj izborni ciklus, nego da su općenito mogli i mogu sljedeće izbore imati 6 Hrvata za klub Hrvata.