BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
isx

#50626 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

ferratilis wrote:Jesu li "stupile na snagu" ove nove brzine interneta? :D

Kod mene i dalje isto :-)
Image
Kakve nove brzine?
ferratilis

#50627 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

isx wrote:

Image
Kakve nove brzine?
Promijenjen cjenovnik, neki paketi su malo povecani
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273
hipija

#50628 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Uglavnom, nista spektakularno :roll:
Dzontra_Volta

#50629 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Da bi se otključao telefon na druge mreže (ugovor davno istekao), je li dovoljno u zahtjevu napisati IMEI broj ili treba još nešto?
Može li se zahtjev predati na bilo kojem naplatnom mjestu BH Telecoma (recimo onaj u BBI centru)?
zateznistub

#50630 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Dzontra_Volta wrote:Da bi se otključao telefon na druge mreže (ugovor davno istekao), je li dovoljno u zahtjevu napisati IMEI broj ili treba još nešto?
Može li se zahtjev predati na bilo kojem naplatnom mjestu BH Telecoma (recimo onaj u BBI centru)?
Ja sam svoj zahtjev odnio na protokol BHT-a na malti.
The BEN10

#50631 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Image
Sad mi više ništa nije jasno: imam Moja TV full paket - hoću li dobiti veću brzinu interneta i koliku?
http://www.mojatv.ba/full-paket.html - ovdje stoji da smo imali 10/1 Mbps
A ovdje stoji da sa 5/0,5 idemo na 10/1
http://www.mojatv.ba/full-promjena.html
sencobih

#50632 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

The BEN10 wrote:

Image
Sad mi više ništa nije jasno: imam Moja TV full paket - hoću li dobiti veću brzinu interneta i koliku?
mislim da se ove promjene odnose na one koji su imali samo internet paket, bez tv-a i telefona
Filter

#50633 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

Dzontra_Volta wrote:Da bi se otključao telefon na druge mreže (ugovor davno istekao), je li dovoljno u zahtjevu napisati IMEI broj ili treba još nešto?
mozes predati na bilo kojem naplatnom mjestu
obzirom da nemaju obrazac, kontaj da ces rukom morati nasvrljati tamo kod njih ili da ti kuci otipkas...

p.s. meni su trazili i racun i garantni list... za sta su hladno odjebani, jer racun moraju imati u sistemu :-) a garancija nije njihova briga jer je telefon otplacen + istekla
The BEN10

#50634 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

sencobih wrote:
The BEN10 wrote:
Jesu li "stupile na snagu" ove nove brzine interneta? :D

Image
mislim da se ove promjene odnose na one koji su imali samo internet paket, bez tv-a i telefona
Hahaha, pa kako ba, pa i mi koristimo internet - valjda bi nas zbog dvije dodatne usluge koje uz internet kupujemo trebali pripaziti još i bolje!? :-?
Dzontra_Volta

#50635 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Filter wrote:
mozes predati na bilo kojem naplatnom mjestu
obzirom da nemaju obrazac, kontaj da ces rukom morati nasvrljati tamo kod njih ili da ti kuci otipkas...

p.s. meni su trazili i racun i garantni list... za sta su hladno odjebani, jer racun moraju imati u sistemu :-) a garancija nije njihova briga jer je telefon otplacen + istekla
Ma telefon je poklonjen od strane osobe koja je taj ugovor otplatila prije cca godinu dana. Tako da nema ni računa ni garancije. E sad ne znam da li u sistemu mogu preko IMEI broja naći ovaj mobitel.
Filter

#50636 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

Dzontra_Volta wrote:
Ma telefon je poklonjen od strane osobe koja je taj ugovor otplatila prije cca godinu dana. Tako da nema ni računa ni garancije. E sad ne znam da li u sistemu mogu preko IMEI broja naći ovaj mobitel.
mislim da ce ipak biti potrebno da ta osoba podnese zahtjev.
ja sam pokusao da skrenem paznju da u mom slucaju nisi bili bas voljni na prvu saradjivati.
te kako, te zasto, pa nije to praksa, ne radi se to... jbena inkvizicija, te racun, garancija :-) ma mrs... i tako... jbga, koliko god se trudis fino, dok ne posaljes u mp3 nes nista zavrsiti
doff

#50637 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Filter wrote:
Dzontra_Volta wrote:
mislim da ce ipak biti potrebno da ta osoba podnese zahtjev.
ja sam pokusao da skrenem paznju da u mom slucaju nisi bili bas voljni na prvu saradjivati.
te kako, te zasto, pa nije to praksa, ne radi se to... jbena inkvizicija, te racun, garancija :-) ma mrs... i tako... jbga, koliko god se trudis fino, dok ne posaljes u mp3 nes nista zavrsiti

Ne mora kupac podnijet zahtjev. Ja sam svoj otključao a ugovor na brata.

Navedi imei broj i za svaki slučaj korisnikov broj preko kojeg je uređaj otplaćen, a u vrhu navedi svoje podatke i adresu na koju će ti poslati kod.
shalla

#50638 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

sencobih wrote:
The BEN10 wrote:

Image
Ja sam koristio netflat15, kako sam skontao sad me sljeduje netflat20 al evo gledam i dalje mi ista brzina. Trebam li ih nešto možda zvati ili eventualno restart modema?
ferratilis

#50639 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

shalla wrote:Ja sam koristio netflat15, kako sam skontao sad me sljeduje netflat20 al evo gledam i dalje mi ista brzina. Trebam li ih nešto možda zvati ili eventualno restart modema?
Kod mene je isti paket, restartovao sam modem, opet ista brzina :D Haman u BHT 1. u mjesecu pocinje 15. :lol:
aj_ba

#50640 Re: BHTelecom All About

Post by aj_ba »

Na listingu racuna imam ove dolazne pozive iz roaminga, a nikada me niko nije zvao s ovih brojeva. Molim Vas da li je iko imao slicnu situaciju, jer ne znam o cemu se radi? Svaki dolazni poziv s ovih brojeva mi je naplacen po 0,55KM kao sto mozete vidjeti u prilogu.

Image
semsasuljakovic

#50641 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

Stigao u ponudu HTC U Ultra, al još nema cijena. S obzirom da je u USA 750 dolara, očekujemo da će ovdje koštat 2500 KM.
kakaljin

#50642 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

aj_ba wrote:Na listingu racuna imam ove dolazne pozive iz roaminga, a nikada me niko nije zvao s ovih brojeva. Molim Vas da li je iko imao slicnu situaciju, jer ne znam o cemu se radi? Svaki dolazni poziv s ovih brojeva mi je naplacen po 0,55KM kao sto mozete vidjeti u prilogu.

Image
Otidji u u BHT na salter i podnesi reklamaciju da se provjeri
pepeljara

#50643 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

semsasuljakovic wrote:Stigao u ponudu HTC U Ultra, al još nema cijena. S obzirom da je u USA 750 dolara, očekujemo da će ovdje koštat 2500 KM.

na preplati od 100 :D

Mene interesuje kako je s8 + u mtelu za 1 km na najvecem paketu a ovdje kosta 36km na najvecem paketu ? :(
channel10

#50644 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

semsasuljakovic wrote:Stigao u ponudu HTC U Ultra, al još nema cijena. S obzirom da je u USA 750 dolara, očekujemo da će ovdje koštat 2500 KM.
Kad ce u ovu drzavu doci Sony XZ premium :D ? To je telefon :izet:
vješalica

#50645 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

opet malo kišice i idu problemi sa svemirskom kvalitetom telekoma
kao i uobičajno
net ne radi
i nema tv prenosa
svako malo al bi krepali doslovno dok im se to ne bi desilo
kad bi radilo 7 dana kako treba kometa bi udarila u zemlju i nastupila bi kataklizma
avaks

#50646 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Nikad bliže 10Mb vala:
Image

Valjda malo razvodnilo pa i konekcija progulila :mrgreen:
AmirBaa

#50647 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

11.7 brzina, paket "NetFlat "20""...
ferratilis

#50648 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Poslao mi kolega Rumun, kosta 12 dolara mjesecno. Sta mi ono kazemo, Rumuni cigani, a?! 'ta ce Rumuni, sta oni znaju?! E moj Bosnjo, sam si sebi najveci dusman

Image
AmirBaa

#50649 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

ferratilis wrote:Poslao mi kolega Rumun, kosta 12 dolara mjesecno. Sta mi ono kazemo, Rumuni cigani, a?! 'ta ce Rumuni, sta oni znaju?! E moj Bosnjo, sam si sebi najveci dusman

Image
to je previse za jednog prosjecnog korisnika bhtelecoma :lol: :lol: :lol:
semsasuljakovic

#50650 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

E moj Bošnjo sam si sebi najveći dušman kad pušiš priću da:
a) ovo postoji u Rumuniji
b) košta 12 dolara
Locked