skenderija04 wrote:tufahija12345 wrote:
TO je legitiman stav pod uslovom da mislis da su igraci roboti i da se na njih ne reflektira sve sto se na terenu desava. Svak ima pravo na lose poluvrijeme, al sudija nema pravo da te besmisleno podjebava. Da bilbao odlicno odigra to je ocekivano. JEdini poraz kuci ove sezone im je nanijela upravo barcelona na pocetku sezone. TO sto mi ocekujemo da ih dobijemo 5 0 to je do nas. Barcelona je mogla odigrat sasvim pristojnu utakmicu da se sudija nije ukazao. JEdnostavno, on je usmjerio mec.
Druze, da li stvarno mislis da je sudija jedini krivac?
Ja mislim da nije. Bilo je i dosta, do Barselone.
Prvo poluvrijeme bez ikakve kontrole. Athletic pritisnuo, a Barcelona ne zna gdje udara. Jedan sut na gol za 45 minuta.. Struktura nejasna... Niti se brani niti se napada, niti kontrolisu loptu i ritam, niti se igra na kontru.
Ceka se opet bljesak pojedinca.
Moze se pricati o sudijama, ali prvo da pogledamo ima li do Barselone. Sudije ne mozes kontrolisati, ali igru da
Mora bolje. Villareal u nedjelju nimalo naivan protivnik.
naravno da ne mislim da je sudija jedini krivac za poraz. Rekao sam da je usmjerio mec. Kad dobijes 5 zutih u 15 minuta, svaki slijedeci moze biti gubitak igraca.
Elem, Bilbao je vec godinama poznat po Izvanrednom presingu. Imas na jutjub analizu njihovog presinga kada ga je guardiola iskopiro kad je sa bajernom dolazio na nou camp. Taj sistem moze napravit upravo onakve probleme kakve je sinoc napravio barceloni. Da te stisne da ne mozes dalje od stopera s loptom. To Enrike zna, zato vec duze vrijeme gledamo cesto ono dodavanje stopera sa bekovima i golmanom. Al u toj situaciji se messi i nejmar spustaju po loptu, pomazu veznjacima i razbijaju presing. TO sinoc nismo vidjeli
Al vidi, sinoc smo primili gol iz nerazumljivog poteza Inieste. POkusao je dodati loptu kroz tri igraca. Golovi su pali zbog glupih gresaka barcelone. Nije tu pukao sistem.
I druga stvar: u onom ritmu pritivnici ne mogu igrat dugo, i zato barca jako jako cesto ima problem pola sahata do 45 minuta utakmice sa timovima koji forsiraju ovakav presing. U drugom poluvremenu i obicno razbije. A takav presing prati obicno i jako gruba igra koju sudija mora sankcionisat. On to veceras nije uradio, i zbog toga je odredio tok utakmice.
Toma, nije to bolest, mislim da stvari idu u dobrom smjeru. Necu govorit sta cemo osvojit

prije dvije godine sam ubo da cemo uzet sve tri titule. Sad ne znam