SDP

nemampojma0

#50601 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

pemanapemani wrote:
bunk wrote:Patriote se moraju ujediniti.
A suplju pricu ostaviti za vrijeme kad budemo punopravni clan NATO.
A vrijeme ce pokazati iz koje kuhinje je dosla inicijativa
" necu s sda" i koji je pravi cilj te inicijative .
Meni smrdi na usporavanje NATO puta.
Slažem se, patriote se trebaju ujediniti.

SDA na vlasti na državnom nivou gura maksimalno NATO put, a BH blok iz opozicije žestoko drži stranu ulasku u NATO.
Nakon 4 godine SDA preuzima odgovornost za ono šta je uradila u vlasti, a BH blok preuzima odgovornost za ono šta je uradio u opoziciji.
I ti bi prizeljkivao da se ne uspije uci u NATO, jer sve posmatras iz stranacke perspektive. Tebi je stranka i medjustranacko natezanje vaznije od drzave, ali posto ne mogu da vjerujem da postoje toliko politicki kratkovidi ljudi, skloniji sam povjerovati da se radi o necemu drugom.
Ali, hvala Bogu da se ti i tebi slicni ne pitaju oko ovih stvari. Politika je mnogo ozbiljnija stvar nego sto se ovdje predstavlja i sto neki glume politicke sveznalice, pa uprostavaju stvari.
putokaz1

#50602 Re: SDP

Post by putokaz1 »

PUT NATO nezavisi od odnosa SDP-SDA već od 13 Srpksih Zastupnika u Predstavničkom i 5 u Domu Naroda
bunk

#50603 Re: SDP

Post by bunk »

putokaz1 wrote:Poslije Vučića doći će Vučić
Ali dok Bosanski Srbi da dobiju MIG iz Srbije nema NATO puta BH
SDP je bolji u Opoziciji nego na vlasti,dok je SDP opozicija Raste broj SDP načelnika,Maglaj,Lukavac...a kad su vlast pale se Zgrade Vlade,Muzeji itd
Mislim da f18 treba 8minuta od Aviana do nas.
Tu se zavrsava svaka prica o srbiji.
NATO.
ultima_palabra

#50604 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

putokaz1 wrote:PUT NATO nezavisi od odnosa SDP-SDA već od 13 Srpksih Zastupnika u Predstavničkom i 5 u Domu Naroda
Ako SDP i DF uđu u vlast oni će ih telekinezom natjerati da se predomisle.
nemampojma0

#50605 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Vidis da si deran, dzaba psujes. Imas ti precih za to u kuci :wink:
Sta je s federalne vlasti? Ako se podijele resori spram izbornog rezultata, sta je tu problem? Sta je problem ako se HDZ izbaci iz vlasti potpuno?
A svi znamo da federalna vlast daje moc za odbranu drzave vise nego ijedna druga. I to se reflektuje i na drzavni nivo.
Namjenska industrija, MUP-ovi, zdravstvo...sve je u nadleznosti fed.vlasti.
Ma sta ti objasnjavam, tebe zanima samo stranka.
palermo

#50606 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Za početak, jebo te deran i taj kvazi autoritet prosipaj ukućanima.

Nije nikakav eksperiment ako si principjelna opozicija i podržavaš sve državotvorne ideje.
Taman da imamo koaliciju od 15 proBiH stranaka, oni će u vlasti dobiti samo pozicije koje pripadaju Bošnjacima, jer će SDA pristati da sve hrvatske idu HDZ, a sve srpske SNSD.
Dakle, koliko god bila široka koalicija sa SDA ona će dobiti isto pozicija kao da je SDA sama u vlasti.

Koalicija je potrebna SDA da bi nakon četiri godine imali nekoga na koga će svaliti odogvornost za sve loše.
Pa ja isto mislim da bi ulazaka Bh bloka u koaliciju sa SDA bio greška. Ne zbog ovdje često spominjanog trazloga d abi sve greške SDA svalila na njih ( ja stvarno mislim da je to glup argument, i ponižavajući za sam BH blok) nego zato što bi na taj način nekako i formalno priznale da su zapravo dio jedne nacionalne priče.

Ali s druge strane zaista mislim da bi BH blok trebao ući u vlast a time i u koaliciju sa SDA, HDZ i SNSD, a kao preduslov bi se mogao postaviti da unutar podjele vlasti neke od pozicija sva tri naroda pripadnu i BH bloku (neka to budu i zamjenici ministara, ali bitan je princip). Neko će reči, neće na to SRBI i Hrvati pristati, pa šta...prebacio si lopticu na njihov teren.
pemanapemani

#50607 Re: SDP

Post by pemanapemani »

nemampojma0 wrote:Vidis da si deran, dzaba psujes. Imas ti precih za to u kuci :wink:
Sta je s federalne vlasti? Ako se podijele resori spram izbornog rezultata, sta je tu problem? Sta je problem ako se HDZ izbaci iz vlasti potpuno?
A svi znamo da federalna vlast daje moc za odbranu drzave vise nego ijedna druga. I to se reflektuje i na drzavni nivo.
Izbacit ćeš HDZ tako što upravo sada sa njima praviš vlast u ZDK i omogućuješ im da imaju svoje delegate u Domu naroda FBiH.

Ali šta ja objašnjavam kada je neko simpatizer ili član SDA, kojoj je jedna općina važnija od 10 drugih i koja HDZ smatra stupom države.

A vrlo moguće i velikosrpski ubačeni elment, kojem je zadatak da u skladu sa svojim skromnim intelektualnim kapacitetima pomogne u rušenju političkih snaga kojima je džava BiH prioritet i da ih po velikosrpskoj matrici ukalupi u bošnjačke stranke.
nemampojma0

#50608 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

pemanapemani wrote:
nemampojma0 wrote:Vidis da si deran, dzaba psujes. Imas ti precih za to u kuci :wink:
Izbacit ćeš HDZ tako što upravo sada sa njima praviš vlast u ZDK i omogućuješ im da imaju svoje delegate u Domu naroda FBiH.

Ali šta ja objašnjavam kada je neko simpatizer ili član SDA, kojoj je jedna općina važnija od 10 drugih i koja HDZ smatra stupom države.

A vrlo moguće i velikosrpski ubačeni elment, kojem je zadatak da u skladu sa svojim skromnim intelektualnim kapacitetima pomogne u rušenju političkih snaga kojima je džava BiH prioritet i da ih po velikosrpskoj matrici ukalupi u bošnjačke stranke.
Pitaj Fahru i SBB otkud HDZ taj delegat iz ZDK. Ah da, SBB je pozeljan partner i alternativa koaliciji sa SDA, jos kad mu dodas Kuku i PDA..ma kud ces bolje
Leverage

#50609 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.

Posto HDZ politicki raketira BiH sa njima hitno treba uci u vlast. :D To je Mirina logika...

Kaze Miro da Nasa stranka ne mora ali da trebaju SDP i DF.
Ono što Bakir pokušava onako izokole, Lazović se ne libi da to onako baš direktno saspe u brk, direktno optužujući nas koji smo protiv koalicije da smo glupi, da ne vidimo šta se sprema i da radimo protiv države.

A imao je priliku da ostane upamćen u pozitivnom svjetlu.
Last edited by Leverage on 29/01/2019 11:48, edited 1 time in total.
pemanapemani

#50610 Re: SDP

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:
Za početak, jebo te deran i taj kvazi autoritet prosipaj ukućanima.

Nije nikakav eksperiment ako si principjelna opozicija i podržavaš sve državotvorne ideje.
Taman da imamo koaliciju od 15 proBiH stranaka, oni će u vlasti dobiti samo pozicije koje pripadaju Bošnjacima, jer će SDA pristati da sve hrvatske idu HDZ, a sve srpske SNSD.
Dakle, koliko god bila široka koalicija sa SDA ona će dobiti isto pozicija kao da je SDA sama u vlasti.

Koalicija je potrebna SDA da bi nakon četiri godine imali nekoga na koga će svaliti odogvornost za sve loše.
Pa ja isto mislim da bi ulazaka Bh bloka u koaliciju sa SDA bio greška. Ne zbog ovdje često spominjanog trazloga d abi sve greške SDA svalila na njih ( ja stvarno mislim da je to glup argument, i ponižavajući za sam BH blok) nego zato što bi na taj način nekako i formalno priznale da su zapravo dio jedne nacionalne priče.

Ali s druge strane zaista mislim da bi BH blok trebao ući u vlast a time i u koaliciju sa SDA, HDZ i SNSD, a kao preduslov bi se mogao postaviti da unutar podjele vlasti neke od pozicija sva tri naroda pripadnu i BH bloku (neka to budu i zamjenici ministara, ali bitan je princip). Neko će reči, neće na to SRBI i Hrvati pristati, pa šta...prebacio si lopticu na njihov teren.
Meni nije prihvatljiva nikakva kolicija sa fašistima iz HDZ i SNSD i kriminalcima iz SDA.

Ovo što si ti naveo bi bilo za nijansu principjelnije od ulaska u koaliciju sa SDA, pa onda kao jedan blok ići na megdan SNSD i HDZ.
palermo

#50611 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Meni nije prihvatljiva nikakva kolicija sa fašistima iz HDZ i SNSD i kriminalcima iz SDA.

Ovo što si ti naveo bi bilo za nijansu principjelnije od ulaska u koaliciju sa SDA, pa onda kao jedan blok ići na megdan SNSD i HDZ.
Onda proglasiti Kantona Sarajevo državom i to je to.. izbacili smo sve nepoželjne iz vlasti....

Šta da radimo mi u drugim kantonima (recimo HNK, ili SBK) gdje nemamo takvu slobodu izbora...da kažemo, nećemo sa vama fašistima iz HDZ-a......jok, jok....a oni nam kažu, ko vam jebe mater, ne morate.......
pemanapemani

#50612 Re: SDP

Post by pemanapemani »

nemampojma0 wrote:
pemanapemani wrote:

Pitaj Fahru i SBB otkud HDZ taj delegat iz ZDK. Ah da, SBB je pozeljan partner i alternativa koaliciji sa SDA, jos kad mu dodas Kuku i PDA..ma kud ces bolje
Nikad i nigdje nisam izjavio da su SBB i PDA poželjan partner.
Pojma nemam šta SBB ima sa HDZ delegatom iz ZDK. Zašto onda SDA pravi koaliciju sa HDZ u ZDK ako je neka mućka i ako im je stalo do države.

Eto, ti si kao dobro upućen i znaš zašto i kako HDZ delegat iz ZDK, ali to te opet ne sprječava da lažeš i obmanjuješ kako je moguće izbaciti HDZ iz šeme, te to navodiš kao lažni argument za koaliciju BH bloka i SDA.
pemanapemani

#50613 Re: SDP

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:

Onda proglasiti Kantona Sarajevo državom i to je to.. izbacili smo sve nepoželjne iz vlasti....

Šta da radimo mi u drugim kantonima (recimo HNK, ili SBK) gdje nemamo takvu slobodu izbora...da kažemo, nećemo sa vama fašistima iz HDZ-a......jok, jok....a oni nam kažu, ko vam jebe mater, ne morate.......
Možda da probate glasati za nekog drugog, a ne isključivo za SDA, pa da vidite kako bi se oni pokušali izboriti sa HDZ.

Ovako, 23 godine birate jednu stranku i kukate šta vam rade ustaše, dok vam ta ista stranka za koju glasate, te iste ustaše koje vas jebu u mozak, proglašava stupom BiH.
nemampojma0

#50614 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

@pemanapemani
Rekoh ti, imas u kuci onih kojima mozes reci da lazu.
Ako ne znas sta SBB ima sa HDZ delegatom, onda ne naprdjuj ovdje. I da, Ustavni sud nije rekao svoje, tako da je sve jos moguce.
I molim te, nemoj vise da mi se obracas. Ako te iritiram i imas zelju da mi psujes i vrijedjas, najbolje da to uzivo uradis, a ja sam tu ako se odlucis.
palermo

#50615 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Možda da probate glasati za nekog drugog, a ne isključivo za SDA, pa da vidite kako bi se oni pokušali izboriti sa HDZ.

Ovako, 23 godine birate jednu stranku i kukate šta vam rade ustaše, dok vam ta ista stranka za koju glasate, te iste ustaše koje vas jebu u mozak, proglašava stupom BiH.
jok, prestali smo kukati sa tim šta nam rade ustaše.......shvatili smo da se izgleda sami moramo izboriti protiv njih.....
cyprus

#50616 Re: SDP

Post by cyprus »

pemanapemani wrote:
palermo wrote:
pemanapemani wrote:

Palermo je ovdje upravu... Za koga god on glasao, sa druge strane će se nalaziti HDZ... I tu priča "mi nećemo da koaliramo sa nacionalistima" jednostavno ne pije vode... I ta mantra od strane mnogih lijevo i građanski orijentisanih glasača je po meni ništa drugo nego politički autizam...

Ja se slažem i čvrsto zalažem za to da se nacionalisti izbace gdje god je to moguće... Ali obzirom da nacionalisti čine većinu stanovnika Bosne i Hercegovine, na većini mjesta ih jednostavno nije moguće izbaciti ili zaobići... Ali to ne znači da im se zbog toga mora pokloniti 100% vlasti... Jesu većina, ali nisu ni izbliza 100%... Ja sam stava da lijeve političke partije, a tu naročito mislim na SDP (eto NS nek izigrava hipstera, treba neko i takav valjda), moraju iskoristiti svaku priliku da učestvuju u vlasti, sa udjelom koliko god je moguće zagrabiti... To je suština politike... A ne da nam ovi jebu mater deceniju za decenijom, a mi lijevo-liberalni ćemo se eto snebivat, iseljavat i dominirat na forumima... Zajebi to...
pemanapemani

#50617 Re: SDP

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:

jok, prestali smo kukati sa tim šta nam rade ustaše.......shvatili smo da se izgleda sami moramo izboriti protiv njih.....
Mislio sam na glasanje na kantonalnom i ako nekad doživite na lokalnom nivou Tu se, naravno, sami trebate izboriti sa ustašama.
Kikibombona

#50618 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Slusaj derane, ja sam dio BH bloka i pritom sam i Bosnjak i Bosanac i zivo sam zainteresovan da opstane drzava BiH. I ono sto znam je da se sigurno vise za drzavu moze uciniti kad imas mehanizme vlasti, nego kad si opozicija. To sto je izborni rezultat takav kakav je, pa da se ne moze bez nekih stranaka nije moja volja. Rado bih ja da sam BH blok pravi vlast na svim nivoima, al moja masta je nesto drugo u odnosu na realno stanje stvari.
To sto si ti politicki kratkovid i sto mislis da ce stvari ostati uvijek iste, pa da imas prostora i vremena za eksperimente, je tvoj problem, ali to nije dovoljno da bi bio u pravu.
I evo, clanice BH bloka su bile opozicija cijelo vrijeme, sta su ucinile, unaprijedile, poboljsale iz te opozicije? Nista, naravno.
Dok je jedan Milan Dunovic sam ucinio vise nego cijela opozicija, jer je imao mehanizme vlasti koliko-toliko.
Uvijek su politicke neznalice najiskljucivije u svojim stavovima, a to kriju pod principijelnost.
Opet kazem, ako se radi o tome, ako nije neka skrivena namjera iza sve price. :wink:
A sta su do sada SDP i DF ucinili u koaliciji sa SDA?

Odgovor na ovo pitanje ce sve reci.
pemanapemani

#50619 Re: SDP

Post by pemanapemani »

nemampojma0 wrote:@pemanapemani
Rekoh ti, imas u kuci onih kojima mozes reci da lazu.
Ako ne znas sta SBB ima sa HDZ delegatom, onda ne naprdjuj ovdje. I da, Ustavni sud nije rekao svoje, tako da je sve jos moguce.
I molim te, nemoj vise da mi se obracas. Ako te iritiram i imas zelju da mi psujes i vrijedjas, najbolje da to uzivo uradis, a ja sam tu ako se odlucis.
Opet pitam, zašto SDA kolira sa HDZ, ako je u pitanju neka mućka između njih i SBB? I zašto onda forsiraš koliciju sa SDA koja podržava HDZ?

Obraćao sam ti se na način na koji si se ti obraćao meni. Jebi ga, neki razumiju samo svoj stil ophođenja. Vozdra.
putokaz1

#50620 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ista rasprava ko i prije izbora
IZBORI SU OSTAVILI STATUS QUO
SDA ostala najača kod Bošnjaka,uz par preletača ostaje vlast osim u 2 kantona,SNSD i HDZ dominantni
Kikibombona

#50621 Re: SDP

Post by Kikibombona »

channel10 wrote:
Kikibombona wrote:
Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.

Posto HDZ politicki raketira BiH sa njima hitno treba uci u vlast. :D To je Mirina logika...

Kaze Miro da Nasa stranka ne mora ali da trebaju SDP i DF.
A ti odavno ne.mislis tako i pokoji lik na ovom forumu koji podržavaju Ns i SDP. Eh sad ko je upravu, tu i slični likovi ili Miro?
Ako u tzv. 'BH bloku' ima makar zrno dobre namjere nece uci u koaliciju sa SDA.

BH blok iz opozicije treba podrzavati SDA kada se radi o interesima BiH. Glasati u parlamentu za sve sto je interes BiH. Sudjelovati sa njima u pljacki drzave i naroda, u kriminalu, korupciji i nepotizmu - zakljuci sam da li je to dobro.
Last edited by Kikibombona on 29/01/2019 12:36, edited 1 time in total.
pemanapemani

#50622 Re: SDP

Post by pemanapemani »

cyprus wrote:
Palermo je ovdje upravu... Za koga god on glasao, sa druge strane će se nalaziti HDZ... I tu priča "mi nećemo da koaliramo sa nacionalistima" jednostavno ne pije vode... I ta mantra od strane mnogih lijevo i građanski orijentisanih glasača je po meni ništa drugo nego politički autizam...

Ja se slažem i čvrsto zalažem za to da se nacionalisti izbace gdje god je to moguće... Ali obzirom da nacionalisti čine većinu stanovnika Bosne i Hercegovine, na većini mjesta ih jednostavno nije moguće izbaciti ili zaobići... Ali to ne znači da im se zbog toga mora pokloniti 100% vlasti... Jesu većina, ali nisu ni izbliza 100%... Ja sam stava da lijeve političke partije, a tu naročito mislim na SDP (eto NS nek izigrava hipstera, treba neko i takav valjda), moraju iskoristiti svaku priliku da učestvuju u vlasti, sa udjelom koliko god je moguće zagrabiti... To je suština politike... A ne da nam ovi jebu mater deceniju za decenijom, a mi lijevo-liberalni ćemo se eto snebivat, iseljavat i dominirat na forumima... Zajebi to...
Zašto sa druge strane mora biti HDZ?

Zar se ne može glasačkim inženjeringom osigurati 6 proBiH Hrvata u Domu naroda, kada već HDZ ne razumije drugačije metode.

Isto kao što se moglo forsiranjem povratka osigurati barem trećina proBiH zastupnika u Skupštini manjeg entiteta.

To je politička borba, a ne pridruživanje kriminalcima u skladu sa brojem glasova.
putokaz1

#50623 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Mora biti HDZ jer nepostoje više
HDZ90
HSPBH
NSRZB
Pojavljuju se novi poput HNL ili HRS ali i oni liče na HDZ
pemanapemani

#50624 Re: SDP

Post by pemanapemani »

putokaz1 wrote:Mora biti HDZ jer nepostoje više
HDZ90
HSPBH
NSRZB
Pojavljuju se novi poput HNL ili HRS ali i oni liče na HDZ
A postoje li Hrvati u SDP, DF, NS, HS BiH...?

Ili da njih po velikosrpskoj matrici utefterimo u bošnjačke stranke da se više ne zajebavamo.
meme_machine

#50625 Re: SDP

Post by meme_machine »

pemanapemani wrote:
cyprus wrote:

Zašto sa druge strane mora biti HDZ?

Zar se ne može glasačkim inženjeringom osigurati 6 proBiH Hrvata u Domu naroda, kada već HDZ ne razumije drugačije metode.

Isto kao što se moglo forsiranjem povratka osigurati barem trećina proBiH zastupnika u Skupštini manjeg entiteta.

To je politička borba, a ne pridruživanje kriminalcima u skladu sa brojem glasova.
A mogao bi SDP mozda i pokusati privuci hrvatske glasace, a ne prepustiti citav narod HDZ-u
Post Reply