SDP
- Leverage
#50576 Re: SDP
Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
- Plaut
#50577 Re: SDP
Ja SDPu zamjeram par stvari.
- Predsjednik stranke. Pod hitno mora neko drugi preuzeti stranku.
- Što su prije izbora pričali kao SBB, nećemo sa SDA, znajući da je skoro nemoguće formirati vlast bez SDA. To su jednom uradili, pa su ih birači žestoko kaznili. To isto će sada uraditi. Neka lijepo kažu prije izbora, nama su potrebni glasovi, kada ih dobijemo gledaćemo s kim ćemo formirati vlast, pa makar i sa SDA ako će to doprinjeti razvoju BiH i sva mjesta koja dobijemo u vlasti, kadar SDP će raditi profesionalno i kvalitetno.
- Populističke inicijative sa kojom skreću pažnju od realnih problema. Može zastupnik laburista pokrenuti inicijativu o povećanju plate na 10.000 svim građanima BiH, zna da neće proći ali njegovo ime će se provući kroz sve medije i portale i biće heroj. Ovdje aludiram na Irfana, koji je podnio najbolju inicijativu u ovom mandata, ali zna i sam da od toga nema ništa. Draže mi je kada ukazuje na kriminalne radnje drugih, sa dokumentacijom, jer se drugačije ne može izboriti sa šljamom.
- Što se guraju ljudi zbog prezimena, da bi dokazali multi-kulti furku.
Svi smo socijaldemokrati u srcu, samo je ovaj sdp daleko od toga, posebno sa ovim predsjednikom na čelu. Zamisli te sramote da predsjednik bude na kompezaciji u kojoj član predsjedništva dobije toliko glasova.
Denis je žrtvovan, ne znam što mu je to trebalo u životu, ali eto, ima Tuzlu i fakultet, šteta, bio je među boljima.
- Predsjednik stranke. Pod hitno mora neko drugi preuzeti stranku.
- Što su prije izbora pričali kao SBB, nećemo sa SDA, znajući da je skoro nemoguće formirati vlast bez SDA. To su jednom uradili, pa su ih birači žestoko kaznili. To isto će sada uraditi. Neka lijepo kažu prije izbora, nama su potrebni glasovi, kada ih dobijemo gledaćemo s kim ćemo formirati vlast, pa makar i sa SDA ako će to doprinjeti razvoju BiH i sva mjesta koja dobijemo u vlasti, kadar SDP će raditi profesionalno i kvalitetno.
- Populističke inicijative sa kojom skreću pažnju od realnih problema. Može zastupnik laburista pokrenuti inicijativu o povećanju plate na 10.000 svim građanima BiH, zna da neće proći ali njegovo ime će se provući kroz sve medije i portale i biće heroj. Ovdje aludiram na Irfana, koji je podnio najbolju inicijativu u ovom mandata, ali zna i sam da od toga nema ništa. Draže mi je kada ukazuje na kriminalne radnje drugih, sa dokumentacijom, jer se drugačije ne može izboriti sa šljamom.
- Što se guraju ljudi zbog prezimena, da bi dokazali multi-kulti furku.
Svi smo socijaldemokrati u srcu, samo je ovaj sdp daleko od toga, posebno sa ovim predsjednikom na čelu. Zamisli te sramote da predsjednik bude na kompezaciji u kojoj član predsjedništva dobije toliko glasova.
Denis je žrtvovan, ne znam što mu je to trebalo u životu, ali eto, ima Tuzlu i fakultet, šteta, bio je među boljima.
- Leverage
#50578 Re: SDP
Sve što zamjeramo SDP-u možemo promijeniti samo ako uđemo u SDP u velikom broju i mijenjamo stvari.
Najlakše je reć' ne može.
Najlakše je reć' ne može.
- Plaut
#50579 Re: SDP
Ja sam iz Mostara. Predsjednik omladine SDPa, inače i bivši direktor FK Veleža nije bio na listi SDPa jer su mu dali nizak broj. Mislim da je ponuđeni bio 14 ili 15. Ako njemu to rade, šta bi nama tek.
Ta stranke će u Mostaru izumrijeti poslije odlaska ovih starih Jugoslovena. Omladina im je tanka samo tako. Ovo govorim iz pouzdanih izvora, gledajući im liste. Potencijal u Mostaru i HNK doslovno nula. Možeš analizirati sve kroz izborne cikluse, ne pišem ovo bez razloga.
Ta stranke će u Mostaru izumrijeti poslije odlaska ovih starih Jugoslovena. Omladina im je tanka samo tako. Ovo govorim iz pouzdanih izvora, gledajući im liste. Potencijal u Mostaru i HNK doslovno nula. Možeš analizirati sve kroz izborne cikluse, ne pišem ovo bez razloga.
- johntra
#50580 Re: SDP
haj daj snimak, jer znam da u javnom diskursu to nikad nije rekla...Plaut wrote:Rekoh kada ga bude, objavim ga i to ne samo ovdje![]()
Baš me zanima kakva će reakcija biti drugova i drugarica
-
putokaz1
#50581 Re: SDP
Ne zamjeram SDP-u ništa
Zamjeram sebi jer sma glasao za njih
Zamjeram sebi jer sma glasao za njih
- Plaut
#50582 Re: SDP
Jest, rekla jejohntra wrote:haj daj snimak, jer znam da u javnom diskursu to nikad nije rekla...Plaut wrote:Rekoh kada ga bude, objavim ga i to ne samo ovdje![]()
Baš me zanima kakva će reakcija biti drugova i drugarica
Omladinci stranaka se sastali u Mostaru, pitanje bilo da li ćete se odreći primanja ako prođete na izborima. Svi osim lika iz SDA rekli hoćemo.
Rekoh, čim se postavi online, stavljam ovdje
Samo nemojte da bude kao slučaj "papaka" i da se negira da to nije ona
- Control panel
#50583 Re: SDP
Jasno nam je koliko je sati kad je praznoglava Lana perjanica SDP-a, cak i potpredsjednica cini mi se. Ali nije ona kriva, krivi su oni koji je uzdizu, hvale, promoviraju, guraju... glasaju za nju.Plaut wrote:Ja sam iz Mostara. Predsjednik omladine SDPa, inače i bivši direktor FK Veleža nije bio na listi SDPa jer su mu dali nizak broj. Mislim da je ponuđeni bio 14 ili 15. Ako njemu to rade, šta bi nama tek.
Ovo vazi i za ostale mlade perjanice SDP-a.
Politika je zahebanija stvar od onog kako je SDP omladina shvata.
Zao mI SDP-a, zao mi ideje, ali bojim se da je iz godine u godinu sve gore i gore. Kako umiru i povlace se stari kadrovi i SDP se svodi na inicijative papirnih kesa (gdje je NS bila prije 7-8 godina).
Jbg
- Plaut
#50584 Re: SDP
Krećem se dosta u tim krugovima. Mogu kroz priču u pet minuta skontati ko je u kojoj stranci, to mi je neki dar
Uglavnom, sdpovci kao da svi imaju neku skriptu i uče iz nje, svi isto govore, a ne shvaćaju uopće šta pričaju.
Od referenci ima dobro prezime i ne priča protiv Bosne, odmah je vrh vrhova. Niko ne spori njenu inteligenciju na polju nauke i slično ali ovo u politici je upitno. Daje populstičke izjave kao da je Savka Dabčević - Kučar 71-e.
Uglavnom, sdpovci kao da svi imaju neku skriptu i uče iz nje, svi isto govore, a ne shvaćaju uopće šta pričaju.
Od referenci ima dobro prezime i ne priča protiv Bosne, odmah je vrh vrhova. Niko ne spori njenu inteligenciju na polju nauke i slično ali ovo u politici je upitno. Daje populstičke izjave kao da je Savka Dabčević - Kučar 71-e.
- Kikibombona
#50585 Re: SDP
Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
Posto HDZ politicki raketira BiH sa njima hitno treba uci u vlast.
Kaze Miro da Nasa stranka ne mora ali da trebaju SDP i DF.
-
pemanapemani
#50586 Re: SDP
Prihvaćena velikosrpska i velikohrvatska politička matrica.Kikibombona wrote:Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
Posto HDZ politicki raketira BiH sa njima hitno treba uci u vlast.To je Mirina logika...
Imamo srpske, hrvatske i bošnjačke stranke.
SDA otvoreno govori da je bošnjačka stranka - cilj im je jačanje pozicije bošnjačkog naroda.
Ulaskom SDP i DF u koaliciju sa SDA, ove dvije stranke prihvataju velikosrpsku i velikohrvatsku matricu. Tada više ne postoji niti jedna relevantna politička stranka (osim NS) kojoj je primarni cilj jačanje države BiH.
Ako SDP i DF u sebi imaju mrvicu državotvornog neće ući u koaliciju sa SDA, HDZ i SNSD, nego iz opozicije podržavati inicijative koje jačaju državu BiH.
- nemampojma0
#50587 Re: SDP
Svi se mogu ujediniti i vladati, samo to ne smiju Bosanci/Bosnjaci...oni trebaju biti nemocna opozicija i gledati kako im se rastura drzava. Jel to hoces da kazes?pemanapemani wrote:Prihvaćena velikosrpska i velikohrvatska politička matrica.Kikibombona wrote:Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
Posto HDZ politicki raketira BiH sa njima hitno treba uci u vlast.To je Mirina logika...
Imamo srpske, hrvatske i bošnjačke stranke.
SDA otvoreno govori da je bošnjačka stranka - cilj im je jačanje pozicije bošnjačkog naroda.
Ulaskom SDP i DF u koaliciju sa SDA, ove dvije stranke prihvataju velikosrpsku i velikohrvatsku matricu. Tada više ne postoji niti jedna relevantna politička stranka (osim NS) kojoj je primarni cilj jačanje države BiH.
Ako SDP i DF u sebi imaju mrvicu državotvornog neće ući u koaliciju sa SDA, HDZ i SNSD, nego iz opozicije podržavati inicijative koje jačaju državu BiH.
Jel to neznanje il nesto drugo, prikriveno?
-
pemanapemani
#50588 Re: SDP
Imali smo popis i prateći marketing cirkus uz njega, koji je rezultirao da je Bosanaca ispod 2% populacije BiH. Nismo uopće relevantan faktor i ne znam zašto nas se spominje.nemampojma0 wrote:
Svi se mogu ujediniti i vladati, samo to ne smiju Bosanci/Bosnjaci...oni trebaju biti nemocna opozicija i gledati kako im se rastura drzava. Jel to hoces da kazes?
Ne trebaju Bošnjaci biti opozicija, nego BH blok treba biti opozicija, ali podržavati sve inicijative koje će jačati državu.
A to insinuiranje- prikriveno, ovo, ono, prosipaj ukućanima i u centrali SDA koja te poslala da šiljiš za tzv. proBiH koaliciju (kako to gordo zvuči kada čovjek shvati da je u njoj kriminalna SDA.)
-
putokaz1
#50589 Re: SDP
Miro Lazović
SDP-SDU-USD-SDP-SDA
Slično ko
Ivo Komšić
KPBIH-HSS-SDP-SDU-USD-SDP-(negdje sma našao d aje bio član još jedne nepoznate stranke)
SDP i DF rade sve da spase SDA ,a NS se bori za opstanak i jačanje Kantona (Grada) Sarajeva
Državne stranke još nemamo
SDP-SDU-USD-SDP-SDA
Slično ko
Ivo Komšić
KPBIH-HSS-SDP-SDU-USD-SDP-(negdje sma našao d aje bio član još jedne nepoznate stranke)
SDP i DF rade sve da spase SDA ,a NS se bori za opstanak i jačanje Kantona (Grada) Sarajeva
Državne stranke još nemamo
- bunk
#50590 Re: SDP
Patriote se moraju ujediniti.
A suplju pricu ostaviti za vrijeme kad budemo punopravni clan NATO.
A vrijeme ce pokazati iz koje kuhinje je dosla inicijativa
" necu s sda" i koji je pravi cilj te inicijative .
Meni smrdi na usporavanje NATO puta.
-
putokaz1
#50591 Re: SDP
NEMA NATO PUTA DOK VUČIĆ NE ODEbunk wrote:Patriote se moraju ujediniti.
- ultima_palabra
#50592 Re: SDP
BH blok su smislili ćetnici da nas lakše mogu poklat'.bunk wrote:Patriote se moraju ujediniti.
- bunk
#50593 Re: SDP
To nije rekao zamjenik americkog sekretara.
I to nema veze s Bosnom i Hercegovinom.
Ko god misli da ce poslije vucica Cedo Jovanovic ili neko ko razmislja kao on doci na vlast u srbiji samo nas Bosnjake i uopce patriote BiH zavlaci i baca nam prasinu u oci.
Sad je momenat i sad se mora pritisnuti za MAP.
Yebes cekanje da se susjedi unormale.
I to nema veze s Bosnom i Hercegovinom.
Ko god misli da ce poslije vucica Cedo Jovanovic ili neko ko razmislja kao on doci na vlast u srbiji samo nas Bosnjake i uopce patriote BiH zavlaci i baca nam prasinu u oci.
Sad je momenat i sad se mora pritisnuti za MAP.
Yebes cekanje da se susjedi unormale.
- nemampojma0
#50594 Re: SDP
Slusaj derane, ja sam dio BH bloka i pritom sam i Bosnjak i Bosanac i zivo sam zainteresovan da opstane drzava BiH. I ono sto znam je da se sigurno vise za drzavu moze uciniti kad imas mehanizme vlasti, nego kad si opozicija. To sto je izborni rezultat takav kakav je, pa da se ne moze bez nekih stranaka nije moja volja. Rado bih ja da sam BH blok pravi vlast na svim nivoima, al moja masta je nesto drugo u odnosu na realno stanje stvari.pemanapemani wrote:Imali smo popis i prateći marketing cirkus uz njega, koji je rezultirao da je Bosanaca ispod 2% populacije BiH. Nismo uopće relevantan faktor i ne znam zašto nas se spominje.nemampojma0 wrote:
Svi se mogu ujediniti i vladati, samo to ne smiju Bosanci/Bosnjaci...oni trebaju biti nemocna opozicija i gledati kako im se rastura drzava. Jel to hoces da kazes?
Ne trebaju Bošnjaci biti opozicija, nego BH blok treba biti opozicija, ali podržavati sve inicijative koje će jačati državu.
A to insinuiranje- prikriveno, ovo, ono, prosipaj ukućanima i u centrali SDA koja te poslala da šiljiš za tzv. proBiH koaliciju (kako to gordo zvuči kada čovjek shvati da je u njoj kriminalna SDA.)
To sto si ti politicki kratkovid i sto mislis da ce stvari ostati uvijek iste, pa da imas prostora i vremena za eksperimente, je tvoj problem, ali to nije dovoljno da bi bio u pravu.
I evo, clanice BH bloka su bile opozicija cijelo vrijeme, sta su ucinile, unaprijedile, poboljsale iz te opozicije? Nista, naravno.
Dok je jedan Milan Dunovic sam ucinio vise nego cijela opozicija, jer je imao mehanizme vlasti koliko-toliko.
Uvijek su politicke neznalice najiskljucivije u svojim stavovima, a to kriju pod principijelnost.
Opet kazem, ako se radi o tome, ako nije neka skrivena namjera iza sve price.
-
pemanapemani
#50595 Re: SDP
Slažem se, patriote se trebaju ujediniti.bunk wrote:Patriote se moraju ujediniti.
SDA na vlasti na državnom nivou gura maksimalno NATO put, a BH blok iz opozicije žestoko drži stranu ulasku u NATO.
Nakon 4 godine SDA preuzima odgovornost za ono šta je uradila u vlasti, a BH blok preuzima odgovornost za ono šta je uradio u opoziciji.
-
channel10
#50596 Re: SDP
A ti odavno ne.mislis tako i pokoji lik na ovom forumu koji podržavaju Ns i SDP. Eh sad ko je upravu, tu i slični likovi ili Miro?Kikibombona wrote:Ka'e ujedinili se Srbi i Hrvati, moraju i Bosnjaci. SDA je glavna kod Bosnjaka i mora biti vlast. Politicke haubice iznutra i izvana su usmjerene na BiH. Velika kriza u BiH, bla bla. Prije i poslije svakih izbora ista prica.Leverage wrote:Lazović na N1 ponovo glumi glasnogovornika koalicije sa SDA.
- bunk
#50597 Re: SDP
Iskreno me zanima da li bi celnici sdp( da su osvojili 300k glasova) pristali da preuzmu vlast na nivou Drzave i nose se sa svime i guraju BiH naprijed dok neko drugi sjedi na celu federacije i u kantonima.
Ako bi pristali onda jarane svaka ti je na mjestu.
Ako bi pristali onda jarane svaka ti je na mjestu.
-
pemanapemani
#50598 Re: SDP
Za početak, jebo te deran i taj kvazi autoritet prosipaj ukućanima.nemampojma0 wrote:Slusaj derane, ja sam dio BH bloka i pritom sam i Bosnjak i Bosanac i zivo sam zainteresovan da opstane drzava BiH. I ono sto znam je da se sigurno vise za drzavu moze uciniti kad imas mehanizme vlasti, nego kad si opozicija. To sto je izborni rezultat takav kakav je, pa da se ne moze bez nekih stranaka nije moja volja. Rado bih ja da sam BH blok pravi vlast na svim nivoima, al moja masta je nesto drugo u odnosu na realno stanje stvari.pemanapemani wrote:Imali smo popis i prateći marketing cirkus uz njega, koji je rezultirao da je Bosanaca ispod 2% populacije BiH. Nismo uopće relevantan faktor i ne znam zašto nas se spominje.nemampojma0 wrote:
To sto si ti politicki kratkovid i sto mislis da ce stvari ostati uvijek iste, pa da imas prostora i vremena za eksperimente, je tvoj problem, ali to nije dovoljno da bi bio u pravu.
I evo, clanice BH bloka su bile opozicija cijelo vrijeme, sta su ucinile, unaprijedile, poboljsale iz te opozicije? Nista, naravno.
Dok je jedan Milan Dunovic sam ucinio vise nego cijela opozicija, jer je imao mehanizme vlasti koliko-toliko.
Uvijek su politicke neznalice najiskljucivije u svojim stavovima, a to kriju pod principijelnost.
Opet kazem, ako se radi o tome, ako nije neka skrivena namjera iza sve price.
Nije nikakav eksperiment ako si principjelna opozicija i podržavaš sve državotvorne ideje.
Taman da imamo koaliciju od 15 proBiH stranaka, oni će u vlasti dobiti samo pozicije koje pripadaju Bošnjacima, jer će SDA pristati da sve hrvatske idu HDZ, a sve srpske SNSD.
Dakle, koliko god bila široka koalicija sa SDA ona će dobiti isto pozicija kao da je SDA sama u vlasti.
Koalicija je potrebna SDA da bi nakon četiri godine imali nekoga na koga će svaliti odogvornost za sve loše.
- bunk
#50599 Re: SDP
U tu pricu vise ne vjeruju ni njeni kreatori..
-
putokaz1
#50600 Re: SDP
Poslije Vučića doći će Vučić
Ali dok Bosanski Srbi da dobiju MIG iz Srbije nema NATO puta BH
SDP je bolji u Opoziciji nego na vlasti,dok je SDP opozicija Raste broj SDP načelnika,Maglaj,Lukavac...a kad su vlast pale se Zgrade Vlade,Muzeji itd
Ali dok Bosanski Srbi da dobiju MIG iz Srbije nema NATO puta BH
SDP je bolji u Opoziciji nego na vlasti,dok je SDP opozicija Raste broj SDP načelnika,Maglaj,Lukavac...a kad su vlast pale se Zgrade Vlade,Muzeji itd