vidi, ja ne pisem na pamet i pisem samo ono sto se moze provjeriti i dokazati. ne pada mi na pamet da od nekog ocekujem da mi vjeruje na rijec.ovo_malo_duse wrote:E ebiga ti strucnjak. Ja fakat citam sto pises mada nekad ubacis nesto ne provjereno ili generalizvoano ali to vise smatram da ti je mrsko procitat do kraja sve pa povrsno pokupis broje a ne da namjerno dezinformises. Mislim nije sve crno ima malo i sive koja naginje na bijelu...Helem. ne kazem ja da u Pederaciji cvjeta cvjece i da su zeljeznice nisu duzne 700 miliona ali se radi neki hargijas da se to poboljsa. Pruga se rekonstruise, dug se servisira i ne umnozava. Servisiranje dugova prema svima (i drzava i radnici), smanjenje braj radnika, rekonstrukcija pruge pa sad i ovi talgo vozovi onda ebes ga nesto se pozitvno desava...
ne znam sta sam neprovjereno napisao?
ovaj isti direktor kojeg spominjemo je prije samo 2 mjeseca u parlamentu rekao ovo:
"Dom naroda Federalnog parlamenta nije podržao danas Izvještaj o poslovanju javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine u 2014. godini.
Istovremeno je obavezao Federalnu vladu da pripremi materijal za tematsku sjednicu o stanju u ovom preduzeću.
Izvještaj je delegatima obrazložio direktor Željeznica FBiH Enis Džafić.
Prihodi preduzeća ostvareni u 2014. godini iznosili su 121 milion KM, a rashodi 150 miliona. Gubitak je 29,5 miliona KM.
U tom periodu je prevezeno 355.000 putnika, manje za 15 posto nego u ranijem periodu. Kao jedan od razloga za to, Džafić je naveo ukidanje pojedinih željezničkih linija.
Dom naroda danas nije podržao ni Izvještaj o radu Komisije za vrijednosne papire FBiH u istom periodu.
Fena/V.P.
http://poslovnisvijet.ba/nije-prihvacen ... 14-godini/