Iz nekog razloga znanog samo soniju kod istog modela nekog telefona moze biti moguce otkljucati bootloader a nekada i ne moze. Probaj ukucati *#*#7378423#*#*, ako mozes uci u servisni meni da provjeris je li dozvoljeno otkljucati bootloader. Ako jeste onda to mozes uraditi preko sonijeve stranice.diablobih wrote:Da, da bude dozvoljeno otkljucavanje, jer nije dozvoljeno otkljucati mobitel uopste, tako da samim tim, ne mozes ga otkljucati preko Sonyeve stranice.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
nightvision
#50551 Re: BHTelecom All About
-
cakaniboy
#50552 Re: BHTelecom All About
alessandro77 wrote:Ne znam ko im radi na odredjivanju cijena telefona ali je totalni idiot.
Trenutno u mtel-u s8 i s8+ su jeftiniji za 200-400 KM,u suštini BHT koristi cijene s8+ za model s8.Ovo važi i za sve ostale telefone manje više.
Npr.na pretplatu mini 15 i ugovor 12 mjeseci u bht-u Samsung S8+ je 2002,70 KM ,dok je u mtel-u najskuplja opcija za taj telefon 1764,00 KM.
Još jedna nelogičnost je na ugovor No limit premium 170,00 KM na 12 mjeseci telefon ispadne 1637,70 KM što ispadne skoro kao kod najmanje pretplate u mtel-u.
I kaže "bht"je naš....jest ali koljač iza vrata
imaj na umu da je generalni zastupnik Samsunga za BH iz Banja Luke
pa su tu vjerovatno neke interne šeme po kojima mtel dobija extra povoljnije cijene
ali stoji i da su poslovniji od bht državnih uhljupa/uhljeba...jebiga, valja namirit 3.500 uposlenika partijskih jarana i drugova sa 1.700 KM neto prosječnom platom
btw, mtel sa sličnom infrastruktruom i brojem korinsika ima 2,200 zaposlenih !!!

Last edited by cakaniboy on 29/04/2017 16:11, edited 1 time in total.
- diablobih
#50553 Re: BHTelecom All About
Pa o tome i govorim, nije dozvoljeno otkljucati, a BH telecom mi ne zeli pomoci vise. Valjda, jer je logicno zavrsio mob sa garancijom.nightvision wrote:Iz nekog razloga znanog samo soniju kod istog modela nekog telefona moze biti moguce otkljucati bootloader a nekada i ne moze. Probaj ukucati *#*#7378423#*#*, ako mozes uci u servisni meni da provjeris je li dozvoljeno otkljucati bootloader. Ako jeste onda to mozes uraditi preko sonijeve stranice.diablobih wrote:Da, da bude dozvoljeno otkljucavanje, jer nije dozvoljeno otkljucati mobitel uopste, tako da samim tim, ne mozes ga otkljucati preko Sonyeve stranice.
-
nightvision
#50554 Re: BHTelecom All About
Ako telefon (tj soni) ne dozvoljava otkljucavanje bootloadera bojim se da telekom nema nista s tim. Daleko od toga da ih branim, ali obaveza je operatera da ti otkljuca telefon ako je zakljucan na mrezu nakon sto ga otplatis, ne i da otkljucava bootloader na uredjaju. Njihova krivica u tom slucaju je samo to sto su nabavljali tako zakljucane uredjaje.diablobih wrote:Pa o tome i govorim, nije dozvoljeno otkljucati, a BH telecom mi ne zeli pomoci vise. Valjda, jer je logicno zavrsio mob sa garancijom.
- diablobih
#50555 Re: BHTelecom All About
Citao sam iskustva drugih, i svima im otkljuca servis providera, samo kod nas ne moze. Jbg.
-
nightvision
#50556 Re: BHTelecom All About
Prvo put cujem tako nesto. A imao sam sonijeve telefone i otkljucavao bootloader gdje je to bilo moguce. Provider nema nista sa zakljucanim bootloaderom uredjaja. Ako je unutar uredjaja onemoguceno otkljucavanje bootloadera onda ti ni sony nece pomoci a kamoli provajder.
- diablobih
#50557 Re: BHTelecom All About
Pa zatraze oni od Sonya da im daju mobitele sa zakljucanim bootloaderom, i onda ti nece da ga otkljucaju, oni su krivi zbog toga.
-
nightvision
#50558 Re: BHTelecom All About
Nije da nece vec ne mogu. Cini mi se da mijesas pojam zakljucanog bootloadera i opcije da ga mozes ili ne mozes otkljucati. Svaki uredjaj dolazi za zakljucanim bootloaderom. Samo neki dozvoljavaju da se isti otkljuca kodom koji dobijes od sonija. Znaci ako uredjaj ne dozvoljava otkljucavanje bootloadera onda ti provajder ne moze pomoci, a koliko znam ni soni. Provajder je jedino kriv sto je distribuirao takve uredjaje. Ali isto tako kriv je i kupac sto se nije do kraja informisao.diablobih wrote:Pa zatraze oni od Sonya da im daju mobitele sa zakljucanim bootloaderom, i onda ti nece da ga otkljucaju, oni su krivi zbog toga.
-
smartXL
#50559 Re: BHTelecom All About
Cemu sluzi taj bootloader ako nije tajna. Sta se dobije s njim ako je otkljucan?
-
nightvision
#50560 Re: BHTelecom All About
Mozes instalirati custom community rom, npr ako si zaglavio na fabrickom 4.3 a community napravio cm14 7.1 za tvoj uredjaj.
-
cakaniboy
#50561 Re: BHTelecom All About
za sviranje kurca besposličara koji se umislili da su Steve Jobs pa prave/kuhaju kurčeve ROMove i odlična prilika da sjebeš telefonsmartXL wrote:Cemu sluzi taj bootloader ako nije tajna. Sta se dobije s njim ako je otkljucan?
nešto slično što drkaju sa iOSom i Iphonom sa jealbrake-om pa onda plaču kako im se brzo troši baterija, ili nemaju ntifikacije, ili ih nešto drugo jebe a na kraju su sjebali telefon
- Radar71
#50562 Re: BHTelecom All About
Možeš li to objasniti nekom tabelomcakaniboy wrote:za sviranje kurca besposličara koji se umislili da su Steve Jobs pa prave/kuhaju kurčeve ROMove i odlična prilika da sjebeš telefonsmartXL wrote:Cemu sluzi taj bootloader ako nije tajna. Sta se dobije s njim ako je otkljucan?
nešto slično što drkaju sa iOSom i Iphonom sa jealbrake-om pa onda plaču kako im se brzo troši baterija, ili nemaju ntifikacije, ili ih nešto drugo jebe a na kraju su sjebali telefon
-
Ali_G
#50563 Re: BHTelecom All About
Cijene za S8 su ludilo. Mislim da je bilo prostora da se stave povoljnije. I nece me cuditi ako vec poslije praznika bude price kako mobitela nemaju na stanju, a uredno ga reklamiraju.
A kod mtela je jos dosta modela jeftinije nego u BHT.
-
cakaniboy
#50564 Re: BHTelecom All About
cijene uopšte nisu ludilo, ko je imalo znao o cijenama za s7Ali_G wrote:Cijene za S8 su ludilo. Mislim da je bilo prostora da se stave povoljnije. I nece me cuditi ako vec poslije praznika bude price kako mobitela nemaju na stanju, a uredno ga reklamiraju.
mene su čak iznenadili, mislio sam da će bit preko 2 milje, s obzirom kakav je odnos cijena u prodaji u njemačkom saturnu ili mediamarketu, gdje je s7 450 ojra a novi s8 800 ojra, dakle DUPLO veća cijena

-
nightvision
#50565 Re: BHTelecom All About
A pa gdje si memo, nismo te prepoznali. Niko ti nije kriv sto si nepismen niti znas procitati 2-3 recenice uputa na stranom jeziku.cakaniboy wrote:za sviranje kurca besposličara koji se umislili da su Steve Jobs pa prave/kuhaju kurčeve ROMove i odlična prilika da sjebeš telefonsmartXL wrote:Cemu sluzi taj bootloader ako nije tajna. Sta se dobije s njim ako je otkljucan?
- diablobih
#50566 Re: BHTelecom All About
Ne mijesam, samo zelim da mi bude dozvoljeno da otkljucam bootloader. Znaci da u service menu pise bootloader unlock allowed: YES
-
cakaniboy
#50567 Re: BHTelecom All About
kakav memo, kakve rečenice, šta trabunjašnightvision wrote:A pa gdje si memo, nismo te prepoznali. Niko ti nije kriv sto si nepismen niti znas procitati 2-3 recenice uputa na stranom jeziku.cakaniboy wrote:za sviranje kurca besposličara koji se umislili da su Steve Jobs pa prave/kuhaju kurčeve ROMove i odlična prilika da sjebeš telefonsmartXL wrote:Cemu sluzi taj bootloader ako nije tajna. Sta se dobije s njim ako je otkljucan?
nek si ti pismen
upravo sam i morao flashat ROM , ali ofical original fabrički jer je neka budaletina poput ovih što drkaju sa samim bootloaderima i romo-vima ubacila neku glupost od rom-a gdje mi je mob 2-3 puta na dan blokiro pa sam morao da ga resetujem nekad i vađenjem baterije, dok nisam ubaciio original fabrički ROM i sad radi ko doxa
pravite se pametniji o stotna inženjera koji rade u tvornicama i mozgaju kako da ROM i mob najbolje funkcioniše i vi smilite da znate nešto pa experimentišete i onda to sjebete
ali bujrum, nek drka ko želi sjebat mob
-
nightvision
#50568 Re: BHTelecom All About
To si trebao provjeriti prilikom kupovine telefona, jer je moguce da cak ni provajder ne bude upoznat sa statusom yes/no. Imao je telekom sonije kojima se mogao otkljucati bootloader tako da to mozda i ne zavisi od njih bez obzira sto mi tako mislimo. Jednostavno, proizvodjac nije odobrio otkljucavanje bootloadera jer nije duzan da to uradi.diablobih wrote:Ne mijesam, samo zelim da mi bude dozvoljeno da otkljucam bootloader. Znaci da u service menu pise bootloader unlock allowed: YES
- zateznistub
#50569 Re: BHTelecom All About
Jebo vas više bootloader da vas jebo. Imaju oni pijacari pa kod njih trazite aparat sa otkljucanim tim bootloaderom. Oni sigurno znaju o cemu se radi.
-
nightvision
#50570 Re: BHTelecom All About
Nek' si ti pametniji od vise od 8 (osam) miliona clanova samo XDA, i ko zna koliko desetina hiljada developera. Ti si memo kralj klix foruma.cakaniboy wrote:kakav memo, kakve rečenice, šta trabunjaš
nek si ti pismen
upravo sam i morao flashat ROM , ali ofical original fabrički jer je neka budaletina poput ovih što drkaju sa samim bootloaderima i romo-vima ubacila neku glupost od rom-a gdje mi je mob 2-3 puta na dan blokiro pa sam morao da ga resetujem nekad i vađenjem baterije, dok nisam ubaciio original fabrički ROM i sad radi ko doxa
pravite se pametniji o stotna inženjera koji rade u tvornicama i mozgaju kako da ROM i mob najbolje funkcioniše i vi smilite da znate nešto pa experimentišete i onda to sjebete
-
Mega Man X
#50571 Re: BHTelecom All About
Jel to Oukitel stručno mišljenje?cakaniboy wrote: za sviranje kurca besposličara koji se umislili da su Steve Jobs pa prave/kuhaju kurčeve ROMove i odlična prilika da sjebeš telefon
Očekivao sam neku tabelu, neki grafikon kad ono ništa.
- diablobih
#50572 Re: BHTelecom All About
Hahahha, valjda nece niko povjerovati u ove debilnosti cakanog ili ti ga dileje
Ima nas, neki ne volimo jednostavno da bude mobitel pun preinstalled gluposti, ili samo da iskoristis potpun potencijal androida, ono samo.
-
cakaniboy
#50573 Re: BHTelecom All About
nightvision wrote:Nek' si ti pametniji od vise od 8 (osam) miliona clanova samo XDA, i ko zna koliko desetina hiljada developera. Ti si memo kralj klix foruma.cakaniboy wrote:kakav memo, kakve rečenice, šta trabunjaš
nek si ti pismen
8 miliona onih kojim misle da su pametniji od 800.000 inženjera po tvornicama smartphona čiji je zadatak da somisle što bolje funkcionisanje OS moba
i 8 miliona spram milijardu i po prodatih smartphona godišnje

- diablobih
#50574 Re: BHTelecom All About
Sto moraju biti pametniji ili gluplji, ne prave rakete, vec custom romove.
P.S Ne prave oni nesto bolji OS od ovih sa XDA, nema tu nesto mnogo politike, osim sto firme vole ti uvaliti pokoju aplikaciju koju ne mozes izbrisati.
P.S Ne prave oni nesto bolji OS od ovih sa XDA, nema tu nesto mnogo politike, osim sto firme vole ti uvaliti pokoju aplikaciju koju ne mozes izbrisati.
-
Mega Man X
#50575 Re: BHTelecom All About
Ono kad Dileja misli da je pametniji od cijelog XDA foruma.