Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote:Ovo Messi i Iniesta drže zasad, a dokad vidjecemo.
I pravo da kažem, gadi mi se ova trenutna Barcina igra, to je jedan usporeni snimak, slowmotion - sve dok Mesiju ne dokurci u neka doba i uzme loptu...volio bi da Enrique što prije ode, ako ne može prodrmati ekipu, ne ide više ovako....dosta tri sezone.
To je već pitanje percepcije. Gledo sam na sky sportu utakmicu. Oba komentatora oduševljena igrom barce u svim segmentima. Bekovi izvanredni, pravi razbijači, brzi napadi, Nejmar se vraca u proslogodisnju formu. Jedino pitanje je šta se dešava sa Rakitićem.
Kaze stari, prije nego je prvom kroz noge tushn'o, vidi ima covjeka desno samog, a ne da loptu, ja vidio isto, al sutim, ja kad nabesha haman po ekipe ko da su bamja, reko stari, de shuti molim te, pa ka'e jel im'o tamo samog covjeka
Messija dovoljno dugo gledam da znam da je pocetnicka greska lanut' dok se one-man-show ne zavrsi, makar situacija izgledala bezizlazna tipa ove iznad,
Barcelona i UEFA postigli dogovor oko Katalonskih zastava na stadionu. Barcelona povlaci tuzbu sa suda a UEFA ukida taj apsurdni clan o " isticanju neprimjerenih simbola" i jasnije ce se odrediti , u novom clanu, o dozvoljenim, i zabranjenim obiljezjima
dinty2 wrote:Realu skinut ban. kazu da je isti advokat zastupao i Barselonu i nista nije mogao. Atletiku ostaje kazna.
Kako sad ovo
Jednostavno. Barcelona je Barcelona, Atletico je Atletico i Madrid je Madrid. Prihvati na vrijeme da je to tako i uzivaj samo u fudbalu. Ako se budes pitao zasto je van terena drugacije, gubis vrijeme.
Tacno, Lucas Ferrer je zastupao i jedne i druge. U slucaju Barcelone 11 djecaka . U slucaju Reala 39. U slucaju Barcelone 2 tacke optuznice . U slucaju Madrida cetiri. Barceloni nije skinuta kazna Realu jeste. Prihvati da je to tako.
dinty2 wrote:Realu skinut ban. kazu da je isti advokat zastupao i Barselonu i nista nije mogao. Atletiku ostaje kazna.
Kako sad ovo
Jednostavno. Barcelona je Barcelona, Atletico je Atletico i Madrid je Madrid. Prihvati na vrijeme da je to tako i uzivaj samo u fudbalu. Ako se budes pitao zasto je van terena drugacije, gubis vrijeme.
Tacno, Lucas Ferrer je zastupao i jedne i druge. U slucaju Barcelone 11 djecaka . U slucaju Reala 39. U slucaju Barcelone 2 tacke optuznice . U slucaju Madrida cetiri. Barceloni nije skinuta kazna Realu jeste. Prihvati da je to tako.
Muhamed Đakmić wrote:Kako je ba skinuta, zar nije skresana za šest mjeseci?
Jeste. I samim tim mogu dovoditi igrace na ljeto
Ma da, ali eto, nije skroz ukinuto. Mada se slažem da je glupost u pitanju
Da , i 39 djecaka ne moraju da se vuku po svijetu trazeci izlaz vec su pod zastitom kluba. Barsini su morali godinu dana da se seljakaju jer im nije bilo dozvoljeno NI DA BORAVE U KAMPU KLUBA!!!!!!!!!!!!!!!
Kako sad ovo
Real kaze da slucajevi nisu isti za Barselonu i Atletiko. Oni kazu da je Madrid jedini trazio da njihovi mladici dobiju pravo igranja tokom trajanja kazne dok mladici iz Barselone nisu igrali godinu dana kao ni Atletikovi. Po njihovom ispada da su samo oni stali u zstitu svoje djece a Barsa i Atletiko nisu..
dinty2 wrote:
Real kaze da slucajevi nisu isti za Barselonu i Atletiko. Oni kazu da je Madrid jedini trazio da njihovi mladici dobiju pravo igranja tokom trajanja kazne dok mladici iz Barselone nisu igrali godinu dana kao ni Atletikovi. Po njihovom ispada da su samo oni stali u zstitu svoje djece a Barsa i Atletiko nisu..
ima li istine u ovome?
Ja nisam vidio nikakvo objasnjenje Real Madrida osim saopstenja. Izvini, ali to nema nikakvu osnovu. Kako nisu trazili?
Pa zbog toga su prvo ulozili zalbu na Fifinoj arbitraznoj komisiji a nakon toga i u Lozani.
Ovo je prvi put u istoriji da se u Lozani obori Fifina odluka.
Druze, nema sekiracije. Ovo nije nista novo, i nije posljednji put.
dinty2 wrote:
ima li istine u ovome?
Ja nisam vidio nikakvo objasnjenje Real Madrida osim saopstenja. Izvini, ali to nema nikakvu osnovu. Kako nisu trazili?
Pa zbog toga su prvo ulozili zalbu na Fifinoj arbitraznoj komisiji a nakon toga i u Lozani.
Ovo je prvi put u istoriji da se u Lozani obori Fifina odluka.
Druze, nema sekiracije. Ovo nije nista novo, i nije posljednji put.
Vidio sam da tako pisu navijaci Reala pa prenio ovdje.
Da li bi Real bez Pereza bio ovako mocan van terena ili je on taj koji svojim vezama ovo sve omogucava?
dinty2 wrote:
Vidio sam da tako pisu navijaci Reala pa prenio ovdje.
Da li bi Real bez Pereza bio ovako mocan van terena ili je on taj koji svojim vezama ovo sve omogucava?
Kakvi navijaci Reala... Ja sam mislio da imas neko objasnjenje od strane advokata, suda,Real Madrida....Sta pisu ljudi to je nevazno
Uvijek ima neko objasnjenje. I kada je Di Stefano bio otet bilo je objasnjenje i kada football leaks objavi dokumente bilo je objasnjenje zasto se ne istrazuje dokument vec Football leaks. Vjerovatno ima objasnjenje i onaj nesretni sudija iz Zambije zasto nije iskljucio Ramosa iako se masio za dzep...
Naravno da bi i bez Pereza bio mocan. Govorimo o klubu koji je napravljen da bi bio veliki, simbol drzave. Real Madrid je dio sistema i nije vazno ko je na vlasti. Ali to nije nista novo, to se zna. Perez je tu jer je dio istog tog aparata. Da nije on, bio bi neko kao on. Dakle sve isto. I na kraju, sta nas interesuje to sto oni rade? Nista. Pripremi se, i na terenu pokazi da ti ne mogu nista.
Charuga wrote:Da bi odluka bila još bolja, trebali su Barsi danti novi ban, ali ovaj put na 4 godine.
Dobro, nije ovdje bitna Barsa. Kaznjeni su, odradili su kaznu i zdravo. Ipak, tretman od strane suda i FIFE je bio sramotno neuravnotezen. Pocevsi od tajminga pa do presude. Ali opet kazem, tako je ,i bice tako.
Dakle, ovi ljudi su presudili i nisu dali nikakvo objasnjenje za svoju odluku. Da bar kazu, "na osnovu uvida i po clanu...." Nista ! Mogli su napisati i da donose odluku jer im je qrcu ceif