Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
supercali

#50526 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

SmoLe wrote:
supercali wrote:
SmoLe wrote:nema se tu sta misliti, pa vise nas je doslo radnim danom protiv slabijeg protivnika, nego vas protiv puno jaceg neradni dan
A ti ne mislis na ostale faktore
Juli mjesec vikend ljudi otisli na more na vikendice na izlete preko vikenda
Juli mjesec ljudi na godisnjim odmorima
Ovo drugo se tice oba kluba prvo samo sarajeva jer je igrao u nedjelju dok je zeljo igrao u ponedjeljak

Odmah da razjasnim da se ne peglamo boli me neka stvar i za sarajevom i za zeljom samo iznosim cinjenice
ma i da nije vrijeme godisnjih, more fazoni, opet ne bi doslo nesto vise raje na tribine.
neko vise voli da gleda preko tv, u kaficu, negdje...
Koliko bi doslo da nije nemam pojma nego samo govorim sta moze biti razlog
BlueBlood

#50527 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

VPSA wrote:Kod nas ove brojke i izvjestaji o posjetama me podsjete na nekad davno sto je bila ona muzicka emisija na NTV 99 kod onog plavog voditelja. Pa se javis u program i kazes recimo za tog i tog pjevaca 40 glasova, a onda onaj voditelj pita jel vas sigurno ima toliko, ti kazes ma ima, malo se djeca i zena proderu iza u telefon i on zapise 40 glasova.
:lol: :lol: :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#50528 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

vryzas wrote:VITEZ - KRUPA X :zzzz:

SLOBODA - RADNIK X :roll:

ZRINJSKI - ŠIROKI B. X :oops:

ČELIK - SARAJEVO X :?

MLADOST DK - ŽELJEZNIČAR X :(

GOŠK - FK BORAC X :shock:

:-)
:evil: :oops: :mrgreen:
mirza_15

#50529 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

http://scsport.ba/neuspjesan-javni-pozi ... ica-plbih/

Ovo niko nece da kupi utakmice Borca po 4100 KM? Ja mislio mogu oni to puno vise naplatiti :mrgreen:

Ja iz nekih prethodnih rasprava skontao da se haman milioni mogu uzeti na prenosima :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#50530 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

reci šefovima da stave Sarajevo i Željezničar pa bumo videli :mrgreen: :lol:
mirza_15

#50531 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Velkoski wrote:reci šefovima da stave Sarajevo i Željezničar pa bumo videli :mrgreen: :lol:
Ma i tu bi se prodale ove jace utakmice. Derbi bi bio malo skuplji, a ove protiv zrinjskog, sirokog i slobode bi otisle za cca 5k KM. Ovo ostalo niko ne bi kupio.

Nego ovi iz Borca neke cifre spominjali, a niko nece njihove utakmice ni za 4100 KM. Gdje je problem? Arena, rtrs? Niko?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#50532 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Prodali bi svaku derbi utakmicu u Banja Luci za deset milja, ovako trebaju prodati tekmu s GOŠK-om možda par mjeseci unaprijed? :?

Pa i budali je jasno da je ova 'licitacija' cirkus, baš kako i doliči bošnjačkom operateru :mrgreen:
mirza_15

#50533 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Velkoski wrote:Prodali bi svaku derbi utakmicu u Banja Luci za deset milja, ovako trebaju prodati tekmu s GOŠK-om možda par mjeseci unaprijed? :?

Pa i budali je jasno da je ova 'licitacija' cirkus, baš kako i doliči bošnjačkom operateru :mrgreen:
U 18 kola 7 utakmica iz BL na licitaciji medju kojima i Borac-Siroki :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#50534 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

To će Široki Brijeg streamom svakako :thumbup: Njima ne smijete pisnuti :mrgreen:
mirza_15

#50535 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Mene samo zanima sta je to Borac mogao prodati za nekoliko stotina milja km ako niko nece da da 4100 km za Borac-Siroki? Valjda kontali po 100.000 prodati kad im dodju Sarajevo i Zeljo :lol:
BHF_Manijak

#50536 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

leškarenje wrote:
Šta bi sa onom pričom da će vas prenositi SK?
Pa trebale su biti i ligaske, medjutim Savez tu nije mogao izaci u susret Zeljeznicaru, da proda prava mimo BH Telecoma samo za Zeljine utakmice. Pokusali su uvuci SK nekako za kompletnu ligu, da kroz Telemach sponzorstvo odrade, ali ovi nisu bili zainteresovani.
mirza_15 wrote:
Ma i tu bi se prodale ove jace utakmice. Derbi bi bio malo skuplji, a ove protiv zrinjskog, sirokog i slobode bi otisle za cca 5k KM. Ovo ostalo niko ne bi kupio.

Nego ovi iz Borca neke cifre spominjali, a niko nece njihove utakmice ni za 4100 KM. Gdje je problem? Arena, rtrs? Niko?
Nije to samo "4100", dodaj na to pdv, dodaj dok platis produkciju, ljude koji ti rade i onda te ta utakmice ne izadje vise "samo 4100" nego +10.000KM, sto je recimo za Krupa-Mladost ili Vitez-GOSK totalno neisplativo.
il dottore

#50537 Re: Premijer liga BiH

Post by il dottore »

Joj kad upadne telemah s milionima, napravice englesku premijer ligu od nase
Ali jedino da bosnjama cunom izbije oci
leškarenje

#50538 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Ovo sa Telekomom je najveca lakrdija.....pisam im se na njihov keš koji daju savezu,dok klubovima idu mrvice.Haj da oni imaju pokrivenost u cijeloj državi,pa ono haj jebaji ga....pa oni ne mogu u Novom gradu u nijedno naselje priključiti Moju tv....razlog,nema optičkog kabla....pa postavi ga jebo te optika.

@BHF...zato i govorim da sam čitao da se pisalo kako će ići i domaće :thumbup: pretpostavio sam da to neće moći,ali tada nisam htio ulaziti u neku raspravu gdje je nemoguće nešto dokazati :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#50539 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

mirza_15 wrote:http://scsport.ba/neuspjesan-javni-pozi ... ica-plbih/

Ovo niko nece da kupi utakmice Borca po 4100 KM? Ja mislio mogu oni to puno vise naplatiti :mrgreen:

Ja iz nekih prethodnih rasprava skontao da se haman milioni mogu uzeti na prenosima :lol:
Cudi me da se Borac nije sam javio i kupio svoje utakmice,pa proslijedio dalje da ispostuje svoje sponzore,barem su tako govorili :D
mirza_15

#50540 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

BHF_Manijak wrote:
leškarenje wrote:
Šta bi sa onom pričom da će vas prenositi SK?
Pa trebale su biti i ligaske, medjutim Savez tu nije mogao izaci u susret Zeljeznicaru, da proda prava mimo BH Telecoma samo za Zeljine utakmice. Pokusali su uvuci SK nekako za kompletnu ligu, da kroz Telemach sponzorstvo odrade, ali ovi nisu bili zainteresovani.
mirza_15 wrote:

Nije to samo "4100", dodaj na to pdv, dodaj dok platis produkciju, ljude koji ti rade i onda te ta utakmice ne izadje vise "samo 4100" nego +10.000KM, sto je recimo za Krupa-Mladost ili Vitez-GOSK totalno neisplativo.
Svi ti dodatni troskovi bi bili i da je Borac prodao prava prenosa. Ispade da je trebao telecom dati dzaba i jos pokriti i te troskove. Ovdje se pisalo kako klubovi cifre mogu uzeti za prava prenosa. Ja sam oduvjek tvrdio da se moze prodati samo par utakmica i to ne za velike pare. Za derbi se mozda moze uzeti 20-30k KM i da se nogom u guzicu udaras ako ti neko toliko plati. Jos zrinjski, sloboda i siroki po jedno 5k. Ostalo zaboravi. I ovo vazi za sarajevske klubovi. Ostali ne mogu uzeti ni toliko. Ako sam dobro shvatio ove sezone pored oslobadjanja od troskova ide i kes za klubove. Neka me neko ispravi ako grijesim.
BHF_Manijak

#50541 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Super, a po kojoj logici ce onda dobiti isto para od TV prava Zeljeznica/Sarajevo i npr. Krupa, Vitez? :mrgreen: Da, dobit ce klubovi i neki kes pored placene kotizacije, ali uz ispunjenje jedno 5 uvjeta.
leškarenje

#50542 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Ma klubovima ide kita,dok savez uzima maslo od ovih što ne mogu pružiti 100 metara optike da bi dobili jedno 20 korisnika :oops:
mirza_15

#50543 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

BHF_Manijak wrote:Super, a po kojoj logici ce onda dobiti isto para od TV prava Zeljeznica/Sarajevo i npr. Krupa, Vitez? :mrgreen: Da, dobit ce klubovi i neki kes pored placene kotizacije, ali uz ispunjenje jedno 5 uvjeta.
Pa kako sam shvatio od ove godine vise nije tako, a cini mi se da je i to vise do saveza nego do bh telecoma. Placena kotizacija, cini mi se i sluzbena lica koja su se nekada placala, uz neki kes... izadje fina cifra.

5+ miliona za tri godine za reprezentacije i ligu. Nije to malo para i osim bh telecoma niko drugi nije spreman dati tu lovu.
leškarenje

#50544 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Klubovima milion i po za tri sezone....mLogo li je,a savezu resto :thumbup:
mirza_15

#50545 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

leškarenje wrote:Klubovima milion i po za tri sezone....mLogo li je,a savezu resto :thumbup:
Nisam ja taj dio dobro shvatio. Je li milion i po' kesa plus oslobodjeni kotizacije i placanja sudija i sluzbenih lica ili...?
leškarenje

#50546 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

mirza_15 wrote:
leškarenje wrote:Klubovima milion i po za tri sezone....mLogo li je,a savezu resto :thumbup:
Nisam ja taj dio dobro shvatio. Je li milion i po' kesa plus oslobodjeni kotizacije i placanja sudija i sluzbenih lica ili...?
A mescini sve ukupno se dodje do te cifre :(
BHF_Manijak

#50547 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

mirza_15 wrote: Pa kako sam shvatio od ove godine vise nije tako, a cini mi se da je i to vise do saveza nego do bh telecoma. Placena kotizacija, cini mi se i sluzbena lica koja su se nekada placala, uz neki kes... izadje fina cifra.

5+ miliona za tri godine za reprezentacije i ligu. Nije to malo para i osim bh telecoma niko drugi nije spreman dati tu lovu.
Kad se to sve sabere sto si nabroj'o to je cifra od nekih 50-tak hiljada KM za godinu dana, ali opet se na ono vracam - ne mogu isto para za TV prava dobiti Zeljeznicar, Sarajevo, ili eto Zrinjski kao Mladost ili Vitez. To je problem Saveza, ali njih svakako zaboli qrcina.

Sad se pored spomenutih cifri za kotizaciju i sluzbena lica moze jos nekih para dobiti, a to su ti uslovi koje sam spomenuo i ako njih ispunis dobit ces jos kesa, prema ovom novom ugovoru. Ali su uslovi da muda otegnes i nije realno da ih ijedan klub sve ispuni... :oops:
Qoom

#50548 Re: Premijer liga BiH

Post by Qoom »

Ja nešto kontam sve će to uzeti savez sebi kroz kazne klubovima.

Ima li negdje cifra koliko su Sarajevo i Željo platili kazni u prošloj sezoni?
sumirprimus

#50549 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Ma odlicno je ovo s njihovom tv ispalo..
Hoces gledat idi na utkamicu brate..
Al uvest njihovu tv nikad i ni za kakve pare.
Tomahawk11
Globalni moderator

#50550 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:Ma odlicno je ovo s njihovom tv ispalo..
Hoces gledat idi na utkamicu brate..
Al uvest njihovu tv nikad i ni za kakve pare.
Dobro za domaće, ali ne možeš svaku gostujuću stići.
Ok, sponzorišu i njihova pravila.
Ali može se reći da je put u jednom smjeru.
Locked