Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 31/05/2025 21:08 @Chmoljo jesil asfaltiro sta, ja zaglavio na trecoj mapi :mrgreen:
Igra ima nekih svojih nedostataka po pitanju gameplay-a ali je definitivno igra za odmorit mozak uz kafu , ja recimo poslje Battlefielda i nerviranja upalim Roadcraft da dodjem sebi :mrgreen: . Graficki je zaista prelijepo i atmosfera i sve, pogotovo kad pada kisa , sjedim u kamionu i samo slusam i gledam, jos kad se popenjes negdje da imas pogled na vecinu mape pa pogledas sta si uradio a kako je prije bilo bude i licne satisfakcije

Image
Image
Image
Naravno, druga mapa tek. Polako ja to mezim. Iskreno laksa mi ova druga nego prva.

U prvoj je trebalo nekoliko tura pijeska baciti onom taigom da se dodje do drugog gradića.

Asfaltiro sam u drugoj (odabrao zemljotresom pogodjeni grad) pa sad trebam mosta graditi da idemo preko.ustelio se sa dizalicom fino :mrgreen:
Bosnian Dragon1

#50502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Chmoljo wrote: 01/06/2025 08:42
Bosnian Dragon1 wrote: 31/05/2025 21:08 @Chmoljo jesil asfaltiro sta, ja zaglavio na trecoj mapi :mrgreen:
Igra ima nekih svojih nedostataka po pitanju gameplay-a ali je definitivno igra za odmorit mozak uz kafu , ja recimo poslje Battlefielda i nerviranja upalim Roadcraft da dodjem sebi :mrgreen: . Graficki je zaista prelijepo i atmosfera i sve, pogotovo kad pada kisa , sjedim u kamionu i samo slusam i gledam, jos kad se popenjes negdje da imas pogled na vecinu mape pa pogledas sta si uradio a kako je prije bilo bude i licne satisfakcije

Image
Image
Image
Naravno, druga mapa tek. Polako ja to mezim. Iskreno laksa mi ova druga nego prva.

U prvoj je trebalo nekoliko tura pijeska baciti onom taigom da se dodje do drugog gradića.

Asfaltiro sam u drugoj (odabrao zemljotresom pogodjeni grad) pa sad trebam mosta graditi da idemo preko.ustelio se sa dizalicom fino :mrgreen:
I ja sam tu, Sunken mapa ?
A kontrole krana su cudne, mada imas u opcijama da stavis legacy crane controls pa onda bude kao u snowrunner jer su u snowrunmer dosta lakse bile al s obzirom da nisi igrao SR onda ti svejedno :D .
Bosnian Dragon1

#50503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nepass1 wrote: 31/05/2025 22:58 Tri misije na north carolina mapi sam igrao puna dva dana, nigdje nisam grijesio, prevrtanje, zaglavljivanje itd, cak mislim da sam ih i logisticki dobro odradio. Ali dva dana brate, potrosio 3500l goriva, cetiri kamiona
E jedino nisam htio OP kamione koristiti kao sto je mastadon i zikz r605
Pricam o SR
Koja je to sezona , ja sam tek na Season 3. Jedva cekam Amur , svi govore najteza sezona po pitanju mapa , mape bas teske , jel istina fakat to ?
Chmoljo

#50504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 01/06/2025 10:21
Chmoljo wrote: 01/06/2025 08:42

Image
Image
Image

I ja sam tu, Sunken mapa ?
A kontrole krana su cudne, mada imas u opcijama da stavis legacy crane controls pa onda bude kao u snowrunner jer su u snowrunmer dosta lakse bile al s obzirom da nisi igrao SR onda ti svejedno :D .
Jeste, sunken.

Ma ne treba, baratam ok. Jedino je malo bezveze kada rotiraš teret, on se klati, realno u stvarnosti su tu par radnika koji pomažu smiriti teret i da se lakse natovari ili namjesti. Hajd i nekako kad postavljaš negdje, ne moraš ugoditi da je savršeno umetnut, ono zazeleni i puštaš teret i on se uklopi.

Al kad utovaraš zna mukica biti. Al jbg jebo i igru da se malo ne oznojiš.
nepass1

#50505 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 01/06/2025 10:23
nepass1 wrote: 31/05/2025 22:58 Tri misije na north carolina mapi sam igrao puna dva dana, nigdje nisam grijesio, prevrtanje, zaglavljivanje itd, cak mislim da sam ih i logisticki dobro odradio. Ali dva dana brate, potrosio 3500l goriva, cetiri kamiona
E jedino nisam htio OP kamione koristiti kao sto je mastadon i zikz r605
Pricam o SR
Koja je to sezona , ja sam tek na Season 3. Jedva cekam Amur , svi govore najteza sezona po pitanju mapa , mape bas teske , jel istina fakat to ?
Sezona 12 cini mi se
A amur ti je pakao. Znaci imandra je tutorial za amur.
Bukvalno je neko sjeo i rekao hajmo im jebat mater jer se raja zalila da je postalo prelagano

Raja se sa modovima patila, ja dosao do 77% zavrsio one main misije i odustao. Pa nekad cu zavrsiti
ferratilis

#50506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Korejanci su uspjeli izbjeci Sonijeve idiotske restrikcije. Ovo se uzima cim bude prvo dobro snizenje. Zbog gameplaya, naravno. :per:

ferratilis

#50507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

@Bosnian Dragon1 Sta kazes na ovo?

Bosnian Dragon1

#50508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote: 02/06/2025 00:22 @Bosnian Dragon1 Sta kazes na ovo?

Vidjeh i ja, haj im ga znaj , mozda cemo voziti buseve a mozda samo najava za AI buseve u nekom smislu, mozda poboljsanja neka. E sad ako cemo mi voziti ostaje da vidimo sta su zamislili. Ali zadali su se zadnjih godinu dana bas stancaju updejte. Za buseve i nisam nesto zainteresovan , vise se radujem rigid trucks sto su najavili
ferratilis

#50509 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Probah Stellar Blade demo, igra je ispolirana do perfekcije. Nijedan jedini stutter iako je Unreal engine. Plus sto su po defaultu izabrane najbolje postavke, bukvalno nista nisam morao mijenjati, ocigledno je da developeri razumiju PC gaming.

Prvo Lies of P, sad Stellar Blade. Ili Korejanci imaju neku crnu magiju kad je optimizacija u pitanju, ili su ovi bilmezi na Zapadu totalno nesposobni da ne mogu ispolirati Unreal, nemam drugo objasnjenje.

EDIT: Zaboravih spomenuti jos jedan action RPG iz Koreje, The First Berseker Khazan, koristi Unreal engine a radi savrseno.
Tabakmalac

#50510 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Stellar Blade ti je na Unreal Engine 4, nije 5. Zato i jest ispeglana do maksimuma. :mrgreen:
Averus

#50511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Čoek vidio guzove i sve mu se u životu ispeglalo, mogla je biti i u RPG Makeru napravljena :lol:
Peacean

#50512 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Pa Stellar Blade se i uzima zbog guzova :D
ferratilis

#50513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nisu samo guzovi, ima nesto i sprijeda. :per:

Bez obzira sto je UE4, Korejanci ubise sa optimizacijom, a i gameplay im je sve bolji, i postuju PC platformu. Samo nek nastave ovim tempom, bice svi zadovoljni.
Tito_i_Partija

#50514 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ne bi izdvojio samo Koreance, jer i mnogi drugi su uspješno usavršili UE5. Igre poput poput Remnant 2, Clair Obscur, Black Myth: Wukong i ostalih idu k'o mlijeko. Sve se može kad se hoće, međutim mnogi publisheri/developeri neće da optimizuju svoju igru, po principu "release now, fix later."

Završio sam South of Midnight, i nisam bio baš oduševljen. Combat je choppy, karakteri i priča bezveze i čak nervirali su me do te mjere da mi je bilo svejedno šta će se desit' sa njima, a art style mi je jednostavno bio grozan. Jedino što mi je bilo dobro je mjesto događaja t.j. močvare Louisiane, volio bi da više igara koriste taj setting, jer ima neki svoj poseban šmek.

Počeo sam da igram Avowed, i baš mi nekako lijepo liježe. Nije neki puno komplikovan i dubok RPG sistem, al' mislim da je baš u tome i čar igre. Imam osjećaj k'o da su dali prioritet QoL i ease-of-acess elementima umjesto da su napravili neki komplikovani i pretjerano dubok sistem gdje ne znaš gdje je glava a gdje rep. Svi elementi ove igre su sastavljeni tako lijepo da mi dođe baš k'o neki mini-odmor kad god je igram, ne znam kako drugačije da je opišem. Jako sam se pozitivno iznenadio, jer stvarno nisam im'o nikakva očekivanja od ove igre. :)
Averus

#50515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote: 02/06/2025 16:01 Nisu samo guzovi, ima nesto i sprijeda. :per:

Bez obzira sto je UE4, Korejanci ubise sa optimizacijom, a i gameplay im je sve bolji, i postuju PC platformu. Samo nek nastave ovim tempom, bice svi zadovoljni.
Probaj The First Descendant, ima isto pravo dobre "optimizacije" :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#50516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

za sve što se dešava su krivi gaymeri

singleplayere preordaju online, k'o da će im negdje nešto pobjeći, plaćaju bez obzira na sve, u multiplejer igrama makrotransakcije ubiše (nisu više mikro jer skinovi koštaju i po 500 dolara)

i što bi se iko trudio kad će narod platiti u svakom slučaju
Tito_i_Partija

#50517 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Velkoski wrote: 02/06/2025 17:30 za sve što se dešava su krivi gaymeri

singleplayere preordaju online, k'o da će im negdje nešto pobjeći, plaćaju bez obzira na sve, u multiplejer igrama makrotransakcije ubiše (nisu više mikro jer skinovi koštaju i po 500 dolara)

i što bi se iko trudio kad će narod platiti u svakom slučaju
To je to. I još onda kad ovde na temi neko postavi jedan nakićeni trailer i kaže "uh, ovo ide na preorder". :roll: :lol:

Pa đe vam je pamet ljudi? Jel' to ima samo određeni broj digitalnih kopija u cirkulaciji? Hoćel' pobjeć' ako ga ne preorderuješ, jeb'o te on? :D
ferratilis

#50518 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 02/06/2025 17:29 Probaj The First Descendant, ima isto pravo dobre "optimizacije"
Prvi put cujem za to. Vidim po screenovima da je dobra optimizacija, ali nije moj zanr tako da cu preskociti. Imam vec na wishlisti par korejanskih igara, dovoljno je. :D
vaučer

#50519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Netko igrao Pacific Drive?
Pokupio jeftino, djeluje mi drugačije i zanimljivo.
Peacean

#50520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Ja ga mjesecima imam instaliranog, nikako da započnem. A prema viđenom mislim da će mi se svidjeti.
Bosnian Dragon1

#50521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Prvo oficijelno zaglavljivanje :D
Image

Al iscupasmo se

Image
Chmoljo

#50522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 02/06/2025 20:17 Prvo oficijelno zaglavljivanje :D
Image

Al iscupasmo se

Image
Ih ja sam se sa scoutom već nekoliko puta prevrnuo :lol:
Bosnian Dragon1

#50523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Chmoljo wrote: 02/06/2025 20:22
Bosnian Dragon1 wrote: 02/06/2025 20:17 Prvo oficijelno zaglavljivanje :D
Image

Al iscupasmo se

Image
Ih ja sam se sa scoutom već nekoliko puta prevrnuo :lol:
Kod mene na trecoj mapi tek prvo zaglavljivanje , prevrtanje jos nijedno :D , sto govori da je ipak lakse nego u snowrunner.
Jos jednu zamjerku bi izdvojio po pitanju zvuka, s pocetka se cinilo dobro ali ipak je dosta los zvuk na masinama tj dobar je kad ga ima ali cesto se desavaju prekidi cudni....nadam se da ce to rjesiti ubrzo
Chmoljo

#50524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ma ja sam se prevrtao jer se zaletim kontam da je ko u skyrimu :lol: da nadjem prečicu :lol:
Riddle

#50525 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Znao sam, života mi. Kupio kompjuter od 3 milje i voza bager. :mrgreen:
Post Reply