SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50501 Re: SDP

Post by malakh »

Better Man wrote: Zaboravio si da ipak zadnju riječ ima članstvo SDP-a, a ono je protiv koalicije sa SDA i to će jasno i nedvosmisleno reći na referendumu. Znam da valja vratiti uslugu SDA za pomoć u izboru Komšića, ali to vam neće uspjeti lažni ljevičari i SDA plaćenici, koje u stvari interesuje samo fotelja i dobra lova bez da išta morate raditi.
ako tako mislis o dfu, a vidio sam da i ostali forumasi koji su simpatizeri sdpa ili pak i clanovi, misle isto kao i tii, zasto ne inicirate referendum i ne donesete misljenje o tom dfu i komsicu?

nekad je veca pljuvacina na relaciji sdp-df, nego sdp-sda, a protiv ste bilo kakve suradnje sa sda, a sa dfom se javno lizete.

nista se na silu nije napravilo i bez iskrenih odnosa, tako da dok vlada takav odnos izmedju sdpa i dfa, od bh bloka i ljevice opcenito, dugorocno nece biti nista.
Better Man

#50502 Re: SDP

Post by Better Man »

malakh wrote:
Better Man wrote: Zaboravio si da ipak zadnju riječ ima članstvo SDP-a, a ono je protiv koalicije sa SDA i to će jasno i nedvosmisleno reći na referendumu. Znam da valja vratiti uslugu SDA za pomoć u izboru Komšića, ali to vam neće uspjeti lažni ljevičari i SDA plaćenici, koje u stvari interesuje samo fotelja i dobra lova bez da išta morate raditi.
ako tako mislis o dfu, a vidio sam da i ostali forumasi koji su simpatizeri sdpa ili pak i clanovi, misle isto kao i tii, zasto ne inicirate referendum i ne donesete misljenje o tom dfu i komsicu?

nekad je veca pljuvacina na relaciji sdp-df, nego sdp-sda, a protiv ste bilo kakve suradnje sa sda, a sa dfom se javno lizete.

nista se na silu nije napravilo i bez iskrenih odnosa, tako da dok vlada takav odnos izmedju sdpa i dfa, od bh bloka i ljevice opcenito, dugorocno nece biti nista.
DF se davno prodao SDA-u. Sjetimo se kad su zdušno podržali najgoreg kantonalnog premijera Suada Zeljkovića i omogučili vlast SDa, a sve radi ličnih interesa i uhljebljivanja članova svojih porodica.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#50503 Re: SDP

Post by malakh »

Better Man wrote:
DF se davno prodao SDA-u. Sjetimo se kad su zdušno podržali najgoreg kantonalnog premijera Suada Zeljkovića i omogučili vlast SDa, a sve radi ličnih interesa i uhljebljivanja članova svojih porodica.
ako sdp neće sa sda, što hoće sa sda igračima, čitaj dfom?
nemampojma0

#50504 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

malakh wrote:
Better Man wrote:
Ma ne zna on ni sta pise, covjek debelo isfrustriran nekim ili necim, ozlojedjenost izbija iz svake njegove recenice. Taj je ANTIprotivan svemu, a takvi su cesto narcisoidni, ubjedjeni na osnovu svog misljenja da je njihovo misljenje jedino ispravno. A to za posljedicu ima negativan stav prema svemu i svacemu.
Eto, ovo njegovih postova sto sam vidio zadnjih dana uvijek je neko predmet kritike, a dijapazon meta za kritiku sirok..od forumasa, sda, df, pa do sdp.
Nek se zabavlja svojim kompleksima i mastom sbbkbb, dok ljudi zive i bave se realnoscu.
Digresija

#50505 Re: SDP

Post by Digresija »

Vidjet ćemo kako će se Bijediću svidjeti odluka GO odbora ukoliko odbije koaliciju sa SDA jer je očigledno da on tu koaliciju hoće po svaku cijenu.
kiligonzales

#50506 Re: SDP

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:
kiligonzales wrote:
drug_profi wrote:
Pa kazem t nije ovo navlacenje konopca. Ucjena u predsjednistvu je dovoljna. Hrvati blokiraju iz svojih razloga (izborni zakon), Bosnjaci i Komsic iz drugih, Dodik ce uzvratiti sa necim trecim itd.
Nema potrebe da se tu vise iko petlja. Zakoceno je. Dodo nece popustiti sve da se i SDS ukljuci u PRO NATO ekipu (hoce al u limburgu).
Beograd je adresa gdje je rucna kocnica.
I nisu Ameri glupi, mislim jesu, ali nisu toliko.
Ako se Ameri angazuju kao po pitanju Dejtona, bojim se cemo svjedociti pritiscima koji ce roditi neko novo cedo u BiH.

Eto bas su Hrvati u BiH s nama htijeli FBiH, a Srbi RS u BiH. :lol:

Sve tri strane gotovo satjerane uza zid. Odbijete li mogucnost dogovora, tapija vam je.

Drzavni sektretat Amerike ne pise sigurno pismo "zelja" nasem troclanom predsjednistvu. :D
Izvini ja sam se sad pogubio... o cemu pricas?
Ono sto sam ja gore rekao je vezano za prethodne postove koji se tu sad ne vide.
Rijec je o tome da je sve blokirano i da uopste nije nuzno jos ruku za blokade. Svi u BiH nesto traze i ucjenjuju. Evo vidi sad ovih Bakirovih genijalaca sta su se dosjetili. Ma sve konstruktivne inicijative koje bude nadu i osiguravaju buducnost. Ali samo njima.
Amere je forumas prije pomenuo. Ja samo kazem da je njihov interes oduvijek isti i potpuno jasan, jos od Jalte. I da oni odlicno vide gdje zapinje.
Srbi ce na kraju biti samo ruska moneta za potkusurivanje, ali jadni toga nisu nikad bili svjesni.
Komentirao sam cijeli blok, nisam tebi oponirao.

Vidim da smo svi na istome stavu o temi BiH i NATO.
malakh

#50507 Re: SDP

Post by malakh »

Digresija wrote:Vidjet ćemo kako će se Bijediću svidjeti odluka GO odbora ukoliko odbije koaliciju sa SDA jer je očigledno da on tu koaliciju hoće po svaku cijenu.
čekaj, zar ih df ne gura u tu koaliciju?
kiligonzales

#50508 Re: SDP

Post by kiligonzales »

MarshalDodik wrote:
kiligonzales wrote:
I onda dodje Cudicka i lupi glupost poput prvo EU, pa NATO i SDA botovi vec joj deru guzove po medijima i socijalnim mrezama kako je cetnikusa. :mrgreen:
Uopste ne lupa gluposti, a "deru joj guzove" upravo zato sto su stranacki botovi kako si ih i sam nazvao. Samo da imaju trunku kritickog misljenja i zdrave logike shvatili bi da je rekla golu istinu, bez uvijanja kakvog su navikli od voljenih vodja

Mislim da je važno napomenuti da postoji konsenzus u BiH o Evropskoj uniji. E, sada imaju dvije strategije. Jedna je gdje ćete insistirati na onome oko čega ne postoji konsenzus ili ćete uložiti sve napore da napredujete u onom segmentu u kojem se svi građani BiH slažu, a oko malo stvari se svi građani BiH slažu. Jedna rijetka stvar je Evropska unija. Hoćemo li uložiti napore tu ili ćemo svoj politički kapital trošiti tamo gdje nema konsenzusa, to je pitanje – izjavila je Ćudić.

Uostalom ti isti botovi puse pricu da je NATO gotova stvar, Radmanovic potpisao, Dodika da je instalirala Amerika, pa ce ga Amerika i zbaciti, kad se Amerima ćefne tad cemo i uci, mi smo svakako protektorat medjunarodne zajednice itd bla bla bla
Izmedju ostalog i zbog ovog nema nikakve logike da joj bilo sta prigovore pogotvo polazeci iz cinjenice da njena stranka nema nikakav kapacitet u drzavnom parlamentu, niti ce biti dio vlasti koja odlucuje o NATO-u, a i ako se budu pitali znamo kako bi jedna probosanska i gradjanska stranka glasala.
To su neki licemjerni botovi- smrdljiva sorta.
Botovi su joj iskrenuli izjavi totalni smisao, kao sto su Konakovicu neki dan izmislili da je Aliju optuzio za etnicko ciscenje Srba. Nije ni ona upravu s onim sto kaze jer ne razumije zasto je pristup NATO brzi put do stabilnosti BiH nego put do EU. Ono sto je rekla zvuci naivno i nevino. Politika jeste takva da svaka kriza radja nesto novo, to novo moze biti ono gore, a i ono bolje. Posto vidimo da se kod nas na Balkanu nista ne desava bez pritiska s vana, a sami ne zelimo naci kompromis vec 24 godine od rata, glupo je ocekivati da ce se kompromisom izmedju nasih politicara bez pritiska neke od dvije vodece sile svijeta Amerike i Rusije ista odrediti sto je vezano za sudbinu ove zemlje. Sjetimo se samo krize drzave kad se govorkalo o paktu o stabilnosti. Precesto se zveckalo rijecima "rat" i na kraju se potpisa sporazum i ne desi se nista cime se prijetilo. Cudicka jedino grijesi kad misli da je ovdje kompromis moguc bez pritisaka. Europa je pokusala da igra na tu kartu, pa vidimo gdje smo. Usvajaju godinama rezolucije na koje se svako oglusi na Balkanu i insistiraju na kompromisu domacih politicara kojeg nema.

Europa se generalno katastrofalno ponjela prema BiH 90-tih i doslovno neke od europskih sila su favorizovali srpsku stranu. Od Britanije koja je servirala mirovne planove koji su ih favorizovali, do Francuske koja je odbijala da intervenise protiv Srba, cak sta vise svaki poziv UN-a da se intervenise protiv istih se nalozima francuskog vrha sprijecavao sve do dolaska Širaka, Rusija i Grcka nisu mogli otvorenije podrzavati volju Beograda, a opozicija u obje zemlje je smatrala da su neadekvatno ukljuceni u prilike na Balkanu, pa su sami okupljali dobrovoljce koji ce pomagati pravoslavnoj braci. Njemacka, Austrija, Italija su se svrstale uz Hrvate. Ceh te europske politike smo placali mi i dobro smo osjetili na svojoj kozi. Slaba Turska nam je pomagala koliko je mogla diplomatski i vojno. Vec 1993. smo stjerani u zid, a partnere nismo vise mogli naci u Europi vec smo se okrenuli islamskome svijetu. Interesantno je kako je Iran smjelo krsio embargo i pokazao spremnost da nam pomogne, isto tako i neke druge zemlje arapskog svijeta iz kojih se finansiralo naoruzavanje Armije BiH i kako su Amerikanci zatvarali oci, da li su precutno podrzavali to ne znamo. Ovo spominjem da bi naucili nesto vise o Europi i njenom odnosu prema BiH, nema po BiH stetnijeg odnosa od ovog EU koji je prepun neodlucnosti u pogledu rjesavanja krize u BIH i Balkanu, zato sto su izdjeljeni interesima. Iako su se u Europi prilike promjenile, Europa je i dalje podjeljena. Ameri su agresivniji, ono sto zele to i rade. Nema mlakosti u njihovoj politici, a politika im je kad su u pitanju vanjski interesi Amerike jedinstvena cak i kad se mjenjaju postave State Departmentu. Pitanje je koliko Rusija im moze parirati u ovoj prici. Jos pored njih angazman Britanije u regionu je sve veci. Turci opet imaju politiku u kojoj vagaju izmedju svojih interesa i pokusavaju drzati balans izmedju uticaja SAD, NATO-a u kome su i Rusije koja im je najblizi komsiluk, ali na Balkanu zele biti prisutni. Prilike se uslozavaju oko nas i kod nas, a mi ne razmisljamo o tome sta nam sutra donosi.
bunk

#50509 Re: SDP

Post by bunk »

NATO je pitanje buducnosti.
Pitanje koje kad dobije odgovor onda mozemo mirno spavati jer ce nasa djeca i njihova imati neku sansu za buducnost.
I tu nitko ne smije usporavati ili vaditi iz latice nesto prece ili nesto sto je lakse rijesiti.
Ovdje treba povuci crvenu liniju kako su clanovi predsjednistva rekli.
Pa nek ide sve u mp3.
NATO pa nek je zovu kako hoce.
I to treba ponavljati svake sekunde da se ne bi neki od politicara prevario ili ga neko prevario pa da se popusti.
Kad nikad ne bi u EU usli. Ovakvu priliku kakvu su nam ameri sad pruzili necemo vise imati.
Samo NATO.
kmirsad

#50510 Re: SDP

Post by kmirsad »

Digresija wrote:Vidjet ćemo kako će se Bijediću svidjeti odluka GO odbora ukoliko odbije koaliciju sa SDA jer je očigledno da on tu koaliciju hoće po svaku cijenu.
Ako GO SDP odbije Enkinu inicijativu, neče se sigurno završiti samo na tome...

Mora doči i do velike čistke u SDP-u TK... i svako sjeme kukolja hiruški odstraniti.
U suprotnom za kratko vrijeme će se pregrupisati, oporaviti, osnažiti, zamutiti vodu i biti puno mutniji i opasniji.
Mislim da će, u slučaju negativnog stava GO SDP, doći do raspuštanja Regionalnog odbora SDP i OO SDP iz Kukinih Banovića i Novaličevog Gradačca, koji su do sada, od svih OO SDP na TK jedini dali podršku, i tako sami sebi presudili. Podržku sigurno neče dobiti od Jasminovog gradskog odbora SDP Tuzla, koji je po članstvu najbrojniji, ali ni od lukavačkog, a vjerujem ni gračaničkog.
Mislim da bi i neki iz pregovarčkih timova NS i DF... mogli da zaplate preveliku bliskost i lizanje sa Reg, Odborom SDP...
Upitna je odanost nekih SDP delegata u Skupštini TK... mislim da su mu oni najslabija tačka...a njima sada ne može ništa, jer su oni nosioci mandata.
Ako GO ne odbije Enkinu inicijativu slizavanja sa SDA i PDA, moguć je prelazak nekih od njih u NS ili Nezavisne...
Među njima ima veliki broj časnih i poštenih ljudi, koji drže do svog moralnog integriteta, koji neče prodati guzicu i obraz.
Valja živjeti sa svijetom, valja s nekim, čist i nepopljuvan, popiti kafu u gradu...
Mislim da že to ličiti na Titino čiščenje redova od pristalica rezolucije Inforbiroa...
Samo jedno pitanje u kasnim nočnim satima u prostoriji sa dvoja vrata... jedna koja vode nazad u spavaonu, druga, koja vode u kamion...
Jesi li za Tita ili Staljina ?
malakh

#50511 Re: SDP

Post by malakh »

nemampojma0 wrote:
malakh wrote:
Better Man wrote:
Ma ne zna on ni sta pise, covjek debelo isfrustriran nekim ili necim, ozlojedjenost izbija iz svake njegove recenice. Taj je ANTIprotivan svemu, a takvi su cesto narcisoidni, ubjedjeni na osnovu svog misljenja da je njihovo misljenje jedino ispravno. A to za posljedicu ima negativan stav prema svemu i svacemu.
Eto, ovo njegovih postova sto sam vidio zadnjih dana uvijek je neko predmet kritike, a dijapazon meta za kritiku sirok..od forumasa, sda, df, pa do sdp.
Nek se zabavlja svojim kompleksima i mastom sbbkbb, dok ljudi zive i bave se realnoscu.
to što ti pišeš je manje više na ličnoj osnovi i ne bih da ulazim u vaše lične nesuglasice. kolega @better man je odličan forumaš i u većini slučajeva mišljenja nam se podudaraju.

samo mi je malo konfuzno ovo njegovo izlaganje, ali i izlaganje pojedinih kolega koji su simpatizeri i članovi sdpa, a vezano za df. ako je doista df trojanski konj sda, i ako doista igraju za sda, zašto sdp jednostavno ne postupa isto prema njima kao prema sda?

zašto na referndumu ne donesu odluku da neće ni sa sda ni sa dfom, jer komšića smatraju sda igračem i stave tačku na kompletnu priču. tako ćemo bar znati čemu da se nadamo od bh bloka. ovo je najgori moguću način, da oni koji čine bh blok, a koji predstavlja neku budućnost, jedni drugima stavljaju etikete, međusobno se pljuju i omalovažavaju, uz pregršt neiskrenih odnosa prema sebi, a i prema glasačima i biračima i građanima bosne i hercegovine.

tvrdnje koje iznose na forumu sam čuo i od utjecajnih ljudi u sdpu, koji također imaju mišljenje da su komšić i df, sda igrači. isto sam i njih pitao i dao im prijedlog šta da učine po tom pitanju, a oni su u čudu gledali i ubjeđivali me da to nije baš tako lako izvesti zbog nekih većih ciljeva.
nemampojma0

#50512 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Ma nema nista licno, ne mogu biti lican prema nicku, ne poznajem covjeka. Ali ono sto je uocljivo je da svakog ko spomene koaliciju BH blok-SDA izvrijedja. I zato sam pokusao objasniti sta je razlog takvog ponasanja i mislim da je onako kako sam napisao.

A sto se tice odnosa SDP i DF, pa nisu mjerodavni forumasi. Imas ove, slobodno mogu reci, fanatike koji pricaju o "cistoci i savrsenstvu" ideologije i SDP-a. Mada njihov stav i njihova licna "ideologija" je najmanje povezana sa socijaldemokratijom. Vise mi djeluju kao neki boljsevici.
E, usljed toga daju ovakve kvalifikacije o mogucoj koaliciji spomenutih politickih subjekata i o ljudima koji to spomenu.
Sreca, ne pitaju se nista.

Nazalost, slicnih nasim forumasima ima i medju ljudima koji se nesto pitaju u SDP-u, ali nemaju odlucujuci uticaj, a sami nemaju petlje da to kazu u lice. Uglavnom se zna koji su, ciji su i zbog cega izmisljaju lazi o DF-u. Uostalom, malo je ostalo u SDP-u ljudi koji mogu stati na crtu Komsicu, bilo u ljudskom ili politickom smislu.
I svi takvi ne misle dobro ni ljevici, ni soijaldemokratiji, cak ni SDP-u, oni brinu samo o ostvarivanju licnih ambicija i lijecenju svojih kompleksa.
djkurt

#50513 Re: SDP

Post by djkurt »

nemampojma0 wrote:Ma nema nista licno, ne mogu biti lican prema nicku, ne poznajem covjeka. Ali ono sto je uocljivo je da svakog ko spomene koaliciju BH blok-SDA izvrijedja. I zato sam pokusao objasniti sta je razlog takvog ponasanja i mislim da je onako kako sam napisao.

A sto se tice odnosa SDP i DF, pa nisu mjerodavni forumasi. Imas ove, slobodno mogu reci, fanatike koji pricaju o "cistoci i savrsenstvu" ideologije i SDP-a. Mada njihov stav i njihova licna "ideologija" je najmanje povezana sa socijaldemokratijom. Vise mi djeluju kao neki boljsevici.
E, usljed toga daju ovakve kvalifikacije o mogucoj koaliciji spomenutih politickih subjekata i o ljudima koji to spomenu.
Kao član SDP-a (ako bude grande koalicija dobro ću razmisliti o prešaltavanju u SDA (jedini su konzistentni tokom svih ovih godina) ili ako zaživi platforma onda u platformu), odgovorno tvrdim da SDP nije ni lj od ljevice, tačna je dijagnoza da je to skup interesno vezanih osoba isto kao u SDA. Postoji puno članova i simpatizera koji su i dalje u fazonu tita i onog socijalizma, jedina dobra stvar u tome je sto su to pretezno stariji članovi i simpatizeri još koja godina i izumrijet će, i oni su najveći protivnici grande koalicije (ja sam protiv iz drugih razloga, prvenstveno zbog antiSDA kampanje koja se vodila), omladina je uglavnom neodlučna ali većinom protiv koalicije, upravljačke strukture opet su za koaliciju jerbo nije im baš do toga do budu non stop u oppoziciji. Tako da nažalost, ni SDPO još nije dostigla status državne stranke, jer se tako ne ponaša, preuzela je matricu ponašanja nacinalnih stranaka i zato i djeluje izgubljeena u svemu ovome. Nadat je se da podmaladak neće praviti iste greške ko starosjedioci. SDP će se oporaviti kada bude u svakom momentu gurao socijalna pitanja, pitanja prava radnika, pitanja prava nemoćnih i slabih, demobilisanih boraca, obespravljenih radnika, itd. Mnogo je otovorenih socijalnih pitanja u BiH a SDP se bavi koaliranjem sa nacionalistima.
malakh

#50514 Re: SDP

Post by malakh »

nemampojma0 wrote:Ma nema nista licno, ne mogu biti lican prema nicku, ne poznajem covjeka. Ali ono sto je uocljivo je da svakog ko spomene koaliciju BH blok-SDA izvrijedja. I zato sam pokusao objasniti sta je razlog takvog ponasanja i mislim da je onako kako sam napisao.

Nazalost, slicnih nasim forumasima ima i medju ljudima koji se nesto pitaju u SDP-u, ali nemaju odlucujuci uticaj, a sami nemaju petlje da to kazu u lice. Uglavnom se zna koji su, ciji su i zbog cega izmisljaju lazi o DF-u. Uostalom, malo je ostalo u SDP-u ljudi koji mogu stati na crtu Komsicu, bilo u ljudskom ili politickom smislu.
I svi takvi ne misle dobro ni ljevici, ni soijaldemokratiji, cak ni SDP-u, oni brinu samo o ostvarivanju licnih ambicija i lijecenju svojih kompleksa.
dobro. evo jedno retoričko pitanje za tebe i kolegu @better man, kojeg pominješ, a koji, kako ti kažeš, pljuje na svaki pomen suradnje i koalicije bh bloka i sda.

od jučer je aktuelna tema apelacija o promjeni naziva republika srpska. šta ako sda pozove bh blok da im se pridruže u tom zahtjevu i podrže njihovu apelaciju? kako da djeluje bh blok po pitanju toga?

da odbije i stavi se na stranu snsda i zločinačke tvorevine republike srpske, ili da prihvati i stavi se na stranu kriminalne i kleptomanske sda? ja lično mislim da taj prijedlog moraju podržati, bez zadrške, ma kakav ishod istog i bio.

generalno, sdp ima problem sa egom, odnosno "mladi lavovi" imaju problem sa egom i političkim neiskustvom. ovo drugo se može tolerirati, ali ovo prvo ni pod razno. misle da su bogom dani i da se bez njih ništa ne može, a njihovi rezultati su katastrofalni i mizerni i to ih prati unazad godinama, kroz razne garniture istaknutih kadrova.

i plod tih egoističkih izjava prepunih isključivosti prvenstveno prema sda-u, će uvijek najviše štete nanostiti samom sdpu, jer bosna i hercegovina je još uvijek međunarodni protektorat, u kojoj strani faktor ima veoma utjecajnu ulogu na sve, a posebno na vlast, kreiranje vlasti i ispunjavanje njihovih zahtjeva i želja i koliko god mislili da je visoki predstavnik pasivan i da je po strani, on je jako puno prisutan i redovno održava kontakte sa svim liderima stranaka i savjetuje ih šta trebaju (čitaj moraju) uraditi.
Better Man

#50515 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:
malakh wrote:
Better Man wrote:
Po tebi je svako onaj ko ne želi vlast s kriminalcima isfrustriran, iskompleksiran i nema veze s realnošću. Smiješan si u svojim jadnim pokušajima da predstaviš ovdje kako je najbolja stvar za državu i praviti vlast s onima koji je pljačkaju i uništavaju. Da te čuje moja nekadašnja šefica, koja je otišla u penziju, ali s kojom sam i dan danas u kontaktu, jer smo prije svega veliki prijatelji, dobro bi ti se nasmijala i rekla bi ti da nisi baš sav svoj kad tako razmišljaš. Ona je inače vrstan pravnik i to sigurno po znanju i stručnosti među najboljim u državi. Kada bi njoj dao da od svih stranaka koje su bile na izborima i izborile mandate da izabere ljude i sastavi i Vladu FBiH i Vijeće Ministra, vjeruj da bi bilo upitno da li bi iko od kandidata zadovoljio njene kriterije da može obavljati ministarsku ili neku drugu funkciju.
drug_profi

#50516 Re: SDP

Post by drug_profi »

Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
Moralno, zahtjev je na mjestu i niko pametan ga neće sporiti.
Osim što je uzaludan i kontraproduktivan.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
Odnosno ispadaš kod plitkih umova kojih je većina u ovoj zemlji.
nemampojma0

#50517 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

malakh wrote:

dobro. evo jedno retoričko pitanje za tebe i kolegu @better man, kojeg pominješ, a koji, kako ti kažeš, pljuje na svaki pomen suradnje i koalicije bh bloka i sda.

od jučer je aktuelna tema apelacija o promjeni naziva republika srpska. šta ako sda pozove bh blok da im se pridruže u tom zahtjevu i podrže njihovu apelaciju? kako da djeluje bh blok po pitanju toga?

da odbije i stavi se na stranu snsda i zločinačke tvorevine republike srpske, ili da prihvati i stavi se na stranu kriminalne i kleptomanske sda? ja lično mislim da taj prijedlog moraju podržati, bez zadrške, ma kakav ishod istog i bio.

generalno, sdp ima problem sa egom, odnosno "mladi lavovi" imaju problem sa egom i političkim neiskustvom. ovo drugo se može tolerirati, ali ovo prvo ni pod razno. misle da su bogom dani i da se bez njih ništa ne može, a njihovi rezultati su katastrofalni i mizerni i to ih prati unazad godinama, kroz razne garniture istaknutih kadrova.

i plod tih egoističkih izjava prepunih isključivosti prvenstveno prema sda-u, će uvijek najviše štete nanostiti samom sdpu, jer bosna i hercegovina je još uvijek međunarodni protektorat, u kojoj strani faktor ima veoma utjecajnu ulogu na sve, a posebno na vlast, kreiranje vlasti i ispunjavanje njihovih zahtjeva i želja i koliko god mislili da je visoki predstavnik pasivan i da je po strani, on je jako puno prisutan i redovno održava kontakte sa svim liderima stranaka i savjetuje ih šta trebaju (čitaj moraju) uraditi.
Osim sto se slazem s tvojim postom, necu ulaziti u detalje o SDP junosama, jer sve stoji. Ali nisu samo oni SDP, ima tu i drugacijih misljenja. Partnerstvo DF i SDP ne smije biti ugrozeno ni zbog kojeg pojedinca ili grupe. I svaka ruzna rijec ili laz jednih protiv drugih steti obijema stranama.

A kad se radi o prvom dijelu tj pitanju uz koga stati, zar je potreban odgovor. Meni je drzava iznad i ispred svega, stranka je samo mehanizam kroz koji gradis i branis drzavu, dok je kod nekih ovdje, pa i spomenutog kolege forumasa, po njihovim rezonima stranka na prvom mjestu. Zato se pitam gdje bi im bila stranka, u kojoj drzavi, ako nasa bude uggrozena ili ne daj Boze sta gore.
Sda ima i dobrih i casnih ljudi, ali i kriminalaca. Medjutim nije stranka samo rukovodstvo, treba gledati i clanstvo i simpatizere, za koje se ne moze reci da su ista veci kriminalci nego clanovi drugih stranaka, a zasigurno ogroman broj tih clanova su patriotski nastrojeni ljudi.
Sve i da nije ovako, da su sve i jedan clan i simpatizer kriminalci, kad se radi o odbrani drzave ne gleda se to.

Jos nesto mi je zanimljivo, a to je zaslijepljenost i iskljucivost, a to je stran pojam u politici, pa i u zivotu. Vidim neke reakcije na ovo sto Sda planira pokrenuti i cudim se da ljudi ispustaju sustinu i odbacuju svaki prijedlog samo zato sto dolazi od Sda. Upali su u mentalnu zabokrecinu, mantra ista, metod isti, mijenjali bi sve i svakog samo ne sebe. I uvijek su oni najbolji, a drugi najgori, a znam iz zivota da nema dobra u kojem nema loseg, ni loseg u kojem nema dobra.
bunk

#50518 Re: SDP

Post by bunk »

drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
Ovaj zadnji dio dole.
Plitki umovi od kojih je vecina u ovoj zemlji.
Ta tvrdnja je cesta kod nekih forumasa koji agitiraju za ns ili sdp ovdje.
I naravno potpuno pogresna.
Jer ispada da je umna elita ove zemlje dala glas ns oni trunku ispod njih za sdp a svi ostali gluppsoni su se rasporedili :lol:
Na forumu su namilitantniji ovi koji "zastupaju" liberalne opcije :mrgreen:
drug_profi

#50519 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:
drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
Ovaj zadnji dio dole.
Plitki umovi od kojih je vecina u ovoj zemlji.
Ta tvrdnja je cesta kod nekih forumasa koji agitiraju za ns ili sdp ovdje.
I naravno potpuno pogresna.
Jer ispada da je umna elita ove zemlje dala glas ns oni trunku ispod njih za sdp a svi ostali gluppsoni su se rasporedili :lol:
Na forumu su namilitantniji ovi koji "zastupaju" liberalne opcije :mrgreen:
Ne podrazumjeva se.
Politička opredjeljenost ne ovisi od inteligencije, već od vlastitih interesa.
Međutim nesposobnost da se u datom momentu razdvoji bitno od manje bitnog ili nebitnog je osobina plitkog uma, nebitno koje je poltičke orijentacije.
Također i nesposobnost da se sagleda realnost.
Inicijativa je super, samo sto je provodiva kao i ukidanje 9 januara. I dolazi u momentu kad nam svima treba relaksacija a ne dodatno zatezanje.
Naravno da nije slucajno. I naravno da ce mnogi nasjesti i trositi energiju na nemoguc projekat koji ce nam svima oteti dodatne godine zivata.
bunk

#50520 Re: SDP

Post by bunk »

Ja to vidim kao odgovor na konstantno ponizavanje Bosne i Hercegovine.
Jer vazda se suti.
Nek se zna da i patriote mogu povuci potez koji je legitiman ali se nije na njemu insistiralo zbog mira u kuci.
Hajmo dogovorit NATO.
Last edited by bunk on 24/01/2019 11:20, edited 1 time in total.
nemampojma0

#50521 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
Better Man wrote:

Po tebi je svako onaj ko ne želi vlast s kriminalcima isfrustriran, iskompleksiran i nema veze s realnošću. Smiješan si u svojim jadnim pokušajima da predstaviš ovdje kako je najbolja stvar za državu i praviti vlast s onima koji je pljačkaju i uništavaju. Da te čuje moja nekadašnja šefica, koja je otišla u penziju, ali s kojom sam i dan danas u kontaktu, jer smo prije svega veliki prijatelji, dobro bi ti se nasmijala i rekla bi ti da nisi baš sav svoj kad tako razmišljaš. Ona je inače vrstan pravnik i to sigurno po znanju i stručnosti među najboljim u državi. Kada bi njoj dao da od svih stranaka koje su bile na izborima i izborile mandate da izabere ljude i sastavi i Vladu FBiH i Vijeće Ministra, vjeruj da bi bilo upitno da li bi iko od kandidata zadovoljio njene kriterije da može obavljati ministarsku ili neku drugu funkciju.
Ovo sam boldirao samo da pokazem kako se ti obracas, ali ne samo meni nego svima koji ne dijele tvoje misljenje.
Po meni je svako onaj ko vrijedja druge i ne trpi drukcije misljenje isfrustriran, iskompleksiran i nema veze sa realnim zivotom iliti ukratko to je hajvan.

A ovo oko sefice, s kojom si dobar prijatelj i cujete se :D....koja nikoga ne bi izabrala za ministra ili neku drugu funkciju, a zamisli tebe je izabrala za saradnika, to sigurno govori da si ti sposobniji od svih ovih koje sefica ne bi izabrala.
Svega sam sretao u zivotu, al ovo je nevidjeno :lol: :lol: :lol:
Hajd da popijemo kafu, molim te, samo da vidim to cudo od co'jka svojim ocima.
E jebo si Narcisu majku, jebo si mu znanje za sva vremena hahahhhaha
drug_profi

#50522 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ako se ovako dogovara NATO, onda sam i ja za to (pazi rime :mrgreen: ), ali bojim se da ovo samo vodu vodi na mlin vojvodi... (da ostanem u folu :mrgreen: ).
bunk

#50523 Re: SDP

Post by bunk »

Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
Better Man

#50524 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:
Better Man wrote:
Better Man wrote:

Ovo sam boldirao samo da pokazem kako se ti obracas, ali ne samo meni nego svima koji ne dijele tvoje misljenje.
Po meni je svako onaj ko vrijedja druge i ne trpi drukcije misljenje isfrustriran, iskompleksiran i nema veze sa realnim zivotom iliti ukratko to je hajvan.

A ovo oko sefice, s kojom si dobar prijatelj i cujete se :D....koja nikoga ne bi izabrala za ministra ili neku drugu funkciju, a zamisli tebe je izabrala za saradnika, to sigurno govori da si ti sposobniji od svih ovih koje sefica ne bi izabrala.
Svega sam sretao u zivotu, al ovo je nevidjeno :lol: :lol: :lol:
Hajd da popijemo kafu, molim te, samo da vidim to cudo od co'jka svojim ocima.
E jebo si Narcisu majku, jebo si mu znanje za sva vremena hahahhhaha
Vidi, žena ima jako visoke kriterije kad je u pitanju stručnost i sposobnost i zato ne bi mogao kod nje svako biti ministar. Bilo kakva koalicija sa kriminalcima i mafijom je pogubna i kako drugačije nazvati one koji insistiraju na takvoj koaliciji. Jedini interes takve koalicije je pljačka i uništavanje države, jer s kriminalcima i mafijom se ne može graditi država. Evo najnovija podvala SDA u vezi naziva entiteta RS. Svima je jasno da od toga nema ništa, ali time SDA skreće pitanje s pravih tema i dodatno proizvodi blokadu države i dok se grani oko toga glođu, oni lijepo nastavljaju i završavaju pljačku i uništavanje države.
cadburry

#50525 Re: SDP

Post by cadburry »

bunk wrote:Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
Hoce li nam pokazati dio Evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodama koji je u suprotnosti sa nazivom "Republika Srpska"?
Post Reply