Digresija wrote:Vidjet ćemo kako će se Bijediću svidjeti odluka GO odbora ukoliko odbije koaliciju sa SDA jer je očigledno da on tu koaliciju hoće po svaku cijenu.
Ako GO SDP odbije Enkinu inicijativu, neče se sigurno završiti samo na tome...
Mora doči i do velike čistke u SDP-u TK... i svako sjeme kukolja hiruški odstraniti.
U suprotnom za kratko vrijeme će se pregrupisati, oporaviti, osnažiti, zamutiti vodu i biti puno mutniji i opasniji.
Mislim da će, u slučaju negativnog stava GO SDP, doći do raspuštanja Regionalnog odbora SDP i OO SDP iz Kukinih Banovića i Novaličevog Gradačca, koji su do sada, od svih OO SDP na TK jedini dali podršku, i tako sami sebi presudili. Podržku sigurno neče dobiti od Jasminovog gradskog odbora SDP Tuzla, koji je po članstvu najbrojniji, ali ni od lukavačkog, a vjerujem ni gračaničkog.
Mislim da bi i neki iz pregovarčkih timova NS i DF... mogli da zaplate preveliku bliskost i lizanje sa Reg, Odborom SDP...
Upitna je odanost nekih SDP delegata u Skupštini TK... mislim da su mu oni najslabija tačka...a njima sada ne može ništa, jer su oni nosioci mandata.
Ako GO ne odbije Enkinu inicijativu slizavanja sa SDA i PDA, moguć je prelazak nekih od njih u NS ili Nezavisne...
Među njima ima veliki broj časnih i poštenih ljudi, koji drže do svog moralnog integriteta, koji neče prodati guzicu i obraz.
Valja živjeti sa svijetom, valja s nekim, čist i nepopljuvan, popiti kafu u gradu...
Mislim da že to ličiti na Titino čiščenje redova od pristalica rezolucije Inforbiroa...
Samo jedno pitanje u kasnim nočnim satima u prostoriji sa dvoja vrata... jedna koja vode nazad u spavaonu, druga, koja vode u kamion...
Jesi li za Tita ili Staljina ?