evo da ti odgovorim mada pitanje nije ekonomsko vec politicko. blize se izbori pa se pojacava retorika, u rs-u pojacava srbovanje, a u federaciji prica o ekonomskim uspjesima pa se gluposti redaju jedna za drugom na svakodnevnoj bazi - od one sprdnje sa spiskom preseljenih firmi, preko kamatnih stopa na hartije od vrijednosti do ovih zeljeznica.ovo_malo_duse wrote:Gdje su ovi strucnjaci sto znaju sve o ekonomiji da mi pojasne kako Pedracijske zeljeznice zavrsise 60_ak miliona u plusu ( neznam jeli ova cifra ali je bio je clanak neki dan) a Genocidaske nemogu mjesec namirit be 3 m u minusu, a jebem ga nigdje nema da je kompletna pruga u federaciji do granice osim za ploce?
zeljeznice u oba entiteta su nuzno zlo jer su najveci gubitasi u drzavi.
i ovaj direktor tako u ovom svom obracanju ne spomenu da je dug federalnih zeljeznica preko 700 miliona maraka, a ne spomenu ni da ih vlada neki dan se spasi od blokade racuna jer su sa 200 miliona maraka duga samo poreznoj upravi najveci duznici.
ali moram priznat da je imao porpilicno orginalnu konstrukciju uspjeha - kaze drug direktor "ako ne racunamo 30 miliona maraka amortizacije, onda smo na pozitivnoj nuli otkako sam ja u fotelji
toga se ne sjeti ovaj iz rs-a...jer da nije racunao 13 miliona tuzbi radnika, i on bi doguro do pozitivne nule, a da pritom jos ko i kolega mu, zanemari onih 300ak miliona kumulativnog duga...