Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#5051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A drifaĆi pod ruĆnom?
-
direstraits0078
#5052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj, njih zaboravih, zaklonio ih velebni SCC na Marindvoru pa nisam vidio dim guma.
Moje iskrene isprike svim driftaĆima pod ruĆnom. 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#5053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara. 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#5054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi se bore protiv sistema i državne represije. To je građanski bunt, razumi ih!Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.
- Nabucco
#5055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kada se kod ukljucivanja na glavnu u Sarajevu, hađo prođe semafor 5 metara i stane da propusta auta koja idu pravo da bi on skrenuo lijevo, i tako zbog njega na semaforu prođu 2-3 auta. Ja uvijek prođem šine i stanem, tako da iza mene može stati 3-4 auta. Jes da napravim prekršaj jer ne idem odma u prvu traku, vec "gađam srednju". Ovo radim kad su gužve. Kad je rastereceno, onda nema potrebe. AL' ujutro zuris na poso, i cekas pet semafora iako si 10. u redu.
-
The BEN10
#5056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fkt te likove ne kontam nikako - ispade 60 km/h jurcanje.tempuser wrote:Nije, zasto bi inace ogranicenje i brzina na koju je podesen zeleni val bila 60, a ne 40?!Ned071 wrote:Zasto nije normalno voziti 40 u gradu koji je pretrpan vozilima pjesacima djecom iz skola? Il se treba motat oko bandera i gazit majke na cestama? Cudan si lik...
Ti se sa 60 neces obmotati ni oko kakve bandere, niti ces gaziti majke na cestama, ali ces sa guslanjme 40 bez razloga i gledanjem kako da ustedis 0,2 mikrona lamele i 4 kapi goriva kalkulisuci kako da uhvatis zeleno itekako iznevrirati sve oko sebe.
-
The BEN10
#5057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto tako frustrirajuce je kada skreces desno i daješ zmigavac, a onda to vidi tip iz suprotnog smjera koji skreće ulijevo (u istu ulicu kao ti), i ubaci ti se tako da moraš kočiti.Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#5058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja najcesce u takvim situacijama blicnem i pustim mu prednost, al nekad kad on ne skonta to pa bi i ne bi krenuo ,pa i ja zbog njeg stanem, tačno mi loše bude hahaThe BEN10 wrote:Isto tako frustrirajuce je kada skreces desno i daješ zmigavac, a onda to vidi tip iz suprotnog smjera koji skreće ulijevo (u istu ulicu kao ti), i ubaci ti se tako da moraš kočiti.Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.
- DoradO
#5059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pobudalim kad mi sa strane dolazi lola i hoce da su ukljuci al zaleti se kao da nema namjeru da stane i onda zadnji metar pred cestu opali po kocnici
istrza me zivog i jos nesto kao gleda 
-
vade_mecum
#5060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jos gore kada ne znas hoce li skrenuti ili ce pravo, pa prodje trecinu raskrsnice i onda upali zmigavac i skrene. pa upali ga ranije, nece ti doci racun za struju niti ce ti pregorit sijalica zbog toga.Romeo 80 wrote:Ljudi se bore protiv sistema i državne represije. To je građanski bunt, razumi ih!Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.![]()
- Ned071
#5061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda nemogu dohvatit ruckicu iz lezeceg nagnutog polozaja... Il su zadumani, s kaziprstom na usnama, pa zaborave kud gone...
-
pipi-duga-carapa
#5062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan ženska ispred mene vozila 20-25km/h J%%% joj sve po spisku!!!!! kolonu iza mene stvorila, ljudi mislili da ja zadržavam sa svojim tenkićem, jer ne vide ko je ispred mene, pa mi jedan maho luđački a ja mu pokazujem ispred, vidim da se kao izvinjava se , nešto odmahuje ...
Od one svemirske crkve na alipašinom pa sve do ulaska u Grbavicu kod As-a! Tad je skrenula na tranzit a ja stadoh naspram nje i pokazujem joj rukama što zadržava?? Ona je toliko grčevito držala volan i ko zblanuta me gledala, kao da se ne dešava ništa!!!
Iza nje na zadnjem sjedištu dijete 4-5 godina >nevezano! i neki čovjek kraj djeteta. Ovo svaki dan viđam sa nevezanom djecom, sad zamislite neke situacije..... Uopšte ne razmišljaju.
Pa ja stvarno ne znam šta rade ove auto škole i puštaju na cestu dođe mi da otvorim sve i vrištim!
Pažnja na ovu vrstu "vozača" koji se boje svoje sjene i koji su dobili dozvole , ne znam ni kako, po kojoj osnovi!!????
Od one svemirske crkve na alipašinom pa sve do ulaska u Grbavicu kod As-a! Tad je skrenula na tranzit a ja stadoh naspram nje i pokazujem joj rukama što zadržava?? Ona je toliko grčevito držala volan i ko zblanuta me gledala, kao da se ne dešava ništa!!!
Iza nje na zadnjem sjedištu dijete 4-5 godina >nevezano! i neki čovjek kraj djeteta. Ovo svaki dan viđam sa nevezanom djecom, sad zamislite neke situacije..... Uopšte ne razmišljaju.
Pa ja stvarno ne znam šta rade ove auto škole i puštaju na cestu dođe mi da otvorim sve i vrištim!
Pažnja na ovu vrstu "vozača" koji se boje svoje sjene i koji su dobili dozvole , ne znam ni kako, po kojoj osnovi!!????
- amar1994
#5063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
njemu ne treba jer ima bijesno auto i opasan je(u stilu sta mi ko moze)Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.
-
pipi-duga-carapa
#5064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NA ove papke sam se već naviko, samo... dokle??Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me papci koji prave "dupli" parking od ulice Obala, na potezu od pozorišta do Drvenije. Jb`o li ih PU Centar!
- insomnia78
#5067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Remi
Pros'o bi otac kroz ove crvene, ko im jebe mater
- GAU8
#5068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da mu ne pregori sijalica, jer fukara sve spiskao na "bijesno" auto... i još sipa za ceneraamar1994 wrote:njemu ne treba jer ima bijesno auto i opasan je(u stilu sta mi ko moze)Leon16v wrote:Nervira me kad papak ne daje zmigavac kad skrece, pogotovo oni u "bijesnim" autima, recimo nove skode octavie, passati, audi i tako to (cast izuzecima), danas sam to primjetio 4-5 puta, pa ako vozis auto od 30+ hiljada jel se ne mora davati zmigavac majka mu stara.![]()
-
esso_sa
#5069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kontam sta je ovim ljudima i rezanjem krivina... U posljednjih par godina, sve popularniji trend izgleda...
Sad za vikend silazim niz Ivan Sedlo iza jednog kretena, idiot je svaku lijevu krivinu u potpunosti vozio kontra trakom...
Mislim, hajde da je malo zakaci (mada mi ni to nema smisla) ali preci u potpunosti u kontra traku....
I da stvar bude jos gora, vozio je prilicno sporo, oko 50-60 km/h... Znaci, bas nikakve potrebe za prelaskom u suprotnu traku...
Sad za vikend silazim niz Ivan Sedlo iza jednog kretena, idiot je svaku lijevu krivinu u potpunosti vozio kontra trakom...
Mislim, hajde da je malo zakaci (mada mi ni to nema smisla) ali preci u potpunosti u kontra traku....
I da stvar bude jos gora, vozio je prilicno sporo, oko 50-60 km/h... Znaci, bas nikakve potrebe za prelaskom u suprotnu traku...
- ranger
#5070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto jace auto to cesce i bezobraznije sjecenje krivina, i uopce bezobraznija voznja...esso_sa wrote:Ne kontam sta je ovim ljudima i rezanjem krivina... U posljednjih par godina, sve popularniji trend izgleda...
Mislim, hajde da je malo zakaci (mada mi ni to nema smisla) ali preci u potpunosti u kontra traku....![]()
tako je i serif zaplatio, asicare se vidi da mu je onaj s audijem uso u tocak... samo se zajebo kad je naletio na jaceg i veceg.
-
esso_sa
#5071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ovaj sto sam ga opisao nije vozio neki bijesan auto, niti je kockasta glava... Stariji covjek (oko 50 god) sa Skodom Fabiom karavan...ranger wrote: sto jace auto to cesce i bezobraznije sjecenje krivina, i uopce bezobraznija voznja...
tako je i serif zaplatio, asicare se vidi da mu je onaj s audijem uso u tocak... samo se zajebo kad je naletio na jaceg i veceg.
Isto sam prije mjesec dana pratio jednog "rezaca" na dionici Miljevina-Sarajevo... I taj je imao negdje oko 50 godina, ali je vozio Octaviu... Svaku mogucu krivinu je odrezao, a smirio se tek kod brane na Zeljeznici gdje ga je rezanje zamalo kostalo glave (iz kontra smjera covjek preticao i osvanuo mu u traci pred samom krivinom)
Last edited by esso_sa on 08/09/2015 09:55, edited 2 times in total.
- amar1994
#5072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ok je sijec kad ne dolazi niko iz suprotnog smjera,al ne mogu shvatit zasto sjece kad ima nekoesso_sa wrote:Ma ovaj sto sam ga opisao nije vozio neki bijesan auto, niti je kockasta glava... Stariji covjek (oko 50 god) sa Skodom Fabiom karavan...ranger wrote: sto jace auto to cesce i bezobraznije sjecenje krivina, i uopce bezobraznija voznja...
Isto sam prije mjesec dana pratio jednog "rezaca" na dionici Miljevina-Sarajevo... I taj je imao negdje oko 50 godina, ali je vozio Octaviu... Svaku mogucu krivinu je odrezao, a smirio se tek kod brane na Zeljeznici gdje ga je rezanje zamalo kostalo glave (iz kontra smjera covjek preticao i osvanuo mu u traci pred samom krivinom)
-
esso_sa
#5073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
amar1994 wrote: Ok je sijec kad ne dolazi niko iz suprotnog smjera,al ne mogu shvatit zasto sjece kad ima neko
Pretpostavljam da imas neki radar koji ti kaze ima li koga sa druge strane zavoja ili ne ?
- holowey
#5074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nocu vidis faroveesso_sa wrote:amar1994 wrote: Ok je sijec kad ne dolazi niko iz suprotnog smjera,al ne mogu shvatit zasto sjece kad ima neko
Pretpostavljam da imas neki radar koji ti kaze ima li koga sa druge strane zavoja ili ne ?
-
almir90
#5075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stvarno ne razumijem mozak ljudi koji izađu preticati u krivini koja ide u desno.