Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
VjecitiStudent

#5051 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

stranac2 wrote:Sve ovo novo napravljeno super izgleda i sve to al zjapi prazno a u gradu zacepljeno .Laicko pitanje poslije laickog zapazanja :D

Zanima me sledece da li je iko ikada prije ovih projekata izvrsio mjerenje saobracaja , broj vozila recimo koja ulaze preko Rajlovca i na neki nacin izvrsio analizu o protoku saobracaja koliko ide raje za grad a koliko za jug.
U gradu će još dugo, dugo, dugo ostati začepljeno, pa će uskoro biti Zenica - Stup, 30 minuta, Stup - Centar, 30 minuta.

Tačnih cifara o tome koliko vozila koja stignu iz pravca Rajlovca, pa onda produži na jug nema, niti će ih biti sve dok ne bude završen dio Vlakovo - Tarčin i cijela obilaznica, pa se onda izmjere i obrade podaci sa svih segmenata.

Međutim, kao dobra indikacija može poslužiti broj vozila koji idu od Sarajeva prema Konjicu, sa mjernog mjesta u Raštelici, na koje najmanje utječe relativno gusti prigradski saobraćaj.
Podaci iz Raštelice kažu da je godišnji prosjek od Sarajeva ka Konjicu svega 5-6000 vozila dnevno.
Broj onih koji će da voze od Jošanice ka jugu teško da će premašiti 50% tog broja.
Drvosjeca iz Dejcica

#5052 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kakva je situacija prema Zenici, kada je planirano spajanje Zenice i Sarajeva?
almirony

#5053 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by almirony »

Jel to znači da će do kraja godine biti u funkciju dionica Tarčin - Zenica?
StupskaBitanga

#5054 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kakva je situacija prema Zenici, kada je planirano spajanje Zenice i Sarajeva?
August
detroit-mercy

#5055 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by detroit-mercy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kakva je situacija prema Zenici, kada je planirano spajanje Zenice i Sarajeva?
Prije Oktobra 100% :mrgreen: .
karanana

#5056 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

Preko 700 miliona rekose da ce kostat ovih 20 kilometara do tarcina?
dadoka84

#5057 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Aha, dionica i na nebu i u zemlji. 5-6 tunela, tri petlje par mostova... Sva je u objektima.
Hajvan

#5058 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

dadoka84 wrote:Aha, dionica i na nebu i u zemlji. 5-6 tunela, tri petlje par mostova... Sva je u objektima.
"u tami, u havi" :)
Hajlac

#5059 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajlac »

karanana wrote:Preko 700 miliona rekose da ce kostat ovih 20 kilometara do tarcina?
dadoka84 wrote:Aha, dionica i na nebu i u zemlji. 5-6 tunela, tri petlje par mostova... Sva je u objektima.
Ma da je i milijarda. I dvije.
Neka, mašala. Biće to zlatna koka bh privrede kad proradi koridor. :bih:
VjecitiStudent

#5060 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:Preko 700 miliona rekose da ce kostat ovih 20 kilometara do tarcina?
Odbij ugradbu.
dadoka84

#5061 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Hajvan wrote: "u tami, u havi" :)
:)
Bumerang

#5062 Re: BiH. Entitet Federacija BiH Izgradnja Autoputeva i Ekolo

Post by Bumerang »

Image
Last edited by Bumerang on 12/10/2016 22:39, edited 1 time in total.
tec

#5063 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

famton wrote:Gledao sam najnovije slike na SSC forumu, jedno sto mogu primjetiti, molim da se iskljuci politika, to me u ovom slucaju ne zanima, je to da je kvaliteta izgradnje i ugradnje puno kvalitetnija na jugu zemlje nego u centralnoj Bosni i ako je dionica kroz centralnu Bosnu vjerovatno medju najskupljim dionicama u Europi, sto znaci, po kvaliteti bi trebala biti daleko najbolja, medjutim nije.
:lol: Po kojem to kriteriju, tvoje ekspertno seosko znanje? Koje gluposti pačenici ovdje mogu valjati.
Za cijenu dionica ne bi ušla ni među 100 najskupljih dionica, ali naravno nemoj to reči maloumnim čitaocima avaza. :-)
neki

#5064 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

bemti internet...sad gradjevinski eksperti izgleda daju svoje strucno uvazeno misljenje na osnovu slika sa foruma o kvaliteti radova :-)
dadoka84

#5065 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Vjerovatno misli na onu prvu dionicu koja je otvorena i koja je imala problema sa asfaltom. Eno sad ga ponovo stavljaju.

prije 3 dana sam prosao kompletnom dionicom. od zenice se ukljucio na ac i skroz do vlakova. Osim na tom dijelu gdje su radovi cesta je vise nego dobra. Prosao sam dobrim dijelom evrope i po onome sto sam vidio nasa ako ne prednjaci onda i ne zaostaje. Signalizacija u tunelima na ac isto tako. Lice mi na tunele po austriji.
karanana

#5066 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

mozda onako laicki pricam, ali one slike od vlakova to tarcina sa tek probijenim blatnjavim tunelima.....nekako ne zna hoce li to zavrsiti do izbora.
Labirint

#5067 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Labirint »

tec wrote:
famton wrote:Gledao sam najnovije slike na SSC forumu, jedno sto mogu primjetiti, molim da se iskljuci politika, to me u ovom slucaju ne zanima, je to da je kvaliteta izgradnje i ugradnje puno kvalitetnija na jugu zemlje nego u centralnoj Bosni i ako je dionica kroz centralnu Bosnu vjerovatno medju najskupljim dionicama u Europi, sto znaci, po kvaliteti bi trebala biti daleko najbolja, medjutim nije.
:lol: Po kojem to kriteriju, tvoje ekspertno seosko znanje? Koje gluposti pačenici ovdje mogu valjati.
Za cijenu dionica ne bi ušla ni među 100 najskupljih dionica, ali naravno nemoj to reči maloumnim čitaocima avaza. :-)
Objekti su @tec kvalitetnije odradjeni (cokp,naplata) , mozda je covjek na to mislio mada
su i novijeg datuma od npr Josanice pa je i razumljivo :wink:
Better Man

#5068 Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Vozio sam ovom novom dionicom od Jošanice i odlična je...Kad se dodje do kraja idete kružnim ma lijevu stranu i dodjete na finu cestu i za sekundu ste na glavnoj cesti za Mostar...Ne na desnu stranu za Vlakovo...E sad šta sam primjetio...Kad se uključiš na glavnu cestu za Mostar mislim da auta koja dolaze iz Pravca Mostara mogu skrenuti na cestu s koje sam se ja uključio i tako doći do zaobilaznice, tj. nove dionice autoputa...Da li sam u pravu ili ne? Da li neko to bolje zna? Mislim da se ne mora voziti do stupa, pa zaokrenuti nazad do Vlakova ako zeliš na zaobilaznicu, već može na tom mjestu skrenuti koje sam spomenuo i voziti do zaobilaznice...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Animal

#5069 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Animal »

Better Man wrote:Vozio sam ovom novom dionicom od Jošanice i odlična je...Kad se dodje do kraja idete kružnim ma lijevu stranu i dodjete na finu cestu i za sekundu ste na glavnoj cesti za Mostar...E sad šta sam primjetio...Kad se uključiš na glavnu cestu za Mostar mislim da auta koja dolaze iz Pravca Mostara mogu skrenuti na cestu s koje sam se ja uključio i tako doći do zaobilaznice, tj. nove dionice autoputa...Da li sam u pravu ili ne? Da li neko to bolje zna? Mislim da se ne mora voziti do stupa, pa zaokrenuti nazad do Vlakova ako zeliš na zaobilaznicu, već može na tom mjestu skrenuti koje sam spomenuo i voziti do zaobilaznice...

Trebas ici 2 km od mostarskog raskrsca do firme Tranzit i Gorenja (izadjes prema Ilidzi lijevo, kao da hoces na vrelo Bosne), i tu se mozes okrenuti.. Ukupno izgubis 4 km, ali nije strasno u poredjenju sa putem prema Stupu i prolaskom kroz Rajlovac..
Better Man

#5070 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Animal wrote:
Better Man wrote:Vozio sam ovom novom dionicom od Jošanice i odlična je...Kad se dodje do kraja idete kružnim ma lijevu stranu i dodjete na finu cestu i za sekundu ste na glavnoj cesti za Mostar...E sad šta sam primjetio...Kad se uključiš na glavnu cestu za Mostar mislim da auta koja dolaze iz Pravca Mostara mogu skrenuti na cestu s koje sam se ja uključio i tako doći do zaobilaznice, tj. nove dionice autoputa...Da li sam u pravu ili ne? Da li neko to bolje zna? Mislim da se ne mora voziti do stupa, pa zaokrenuti nazad do Vlakova ako zeliš na zaobilaznicu, već može na tom mjestu skrenuti koje sam spomenuo i voziti do zaobilaznice...

Trebas ici 2 km od mostarskog raskrsca do firme Tranzit i Gorenja (izadjes prema Ilidzi lijevo, kao da hoces na vrelo Bosne), i tu se mozes okrenuti.. Ukupno izgubis 4 km, ali nije strasno u poredjenju sa putem prema Stupu i prolaskom kroz Rajlovac..
Ok...Meni izgleda ovako kako sam opisao da ne moraš voziti kako si opisao, pa se okrenuti nazad, već da možeš na istom mjestu gdje se uključiš na glavnu cestu za Mostar kad ideš iz pravca Mostara isključiti i voziti do zaobilaznice ili mi se to učinilo...Koliko znam izbjegao sam gradski autoput i nema smetnje da se mogu isključiti lijevo kuda sam se i uključio...Jedino ako sam šta pogrešno skontao...

bude

#5071 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by bude »

radi se o jednosmjernoj ulici tako da nema sanse da se direktno iskljucis na autoput ukoliko dolazis sa juga
Haris033

#5072 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris033 »

Stup, jutros..

Image
kakaljin

#5073 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Haris033 wrote:Stup, jutros..

Image
Odakle pjesaci na cesti kada ima pasarela za prelaz!!!!!!!
Better Man

#5074 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

bude wrote:radi se o jednosmjernoj ulici tako da nema sanse da se direktno iskljucis na autoput ukoliko dolazis sa juga
Onda ništa...Šteta, baš je glupo što je jednosmjerna...

dadoka84

#5075 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Sa malim autom lokalnom cestom ides direktno sa kruznog toka na AC :D
Post Reply