Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vrijeme u Idlibu se razvedrilo i avijacija je pocela da dejstvuje, klipove necu stavljati jer sadrzaj nije bas prikladan. uglavnom veliki gubici terorista.izgleda da su opet krenuli sa napadom, vidjecemo sta ce biti nakon ovog, boga pitaj kog napada, mada mislim da se ishod moze pretpostaviti.
kad nisu uspjeli zauzeti bazu dok nije djelovala avijacija, sumnjam da ce uspjeti sad. vojnici unutar baze se herojski brane. cestitke
Ako je ostao priseban i normalan, u što sumnjam, vjerovatno će napustiti Siriju. Ali to bi bio predobar kraj za njega. Niti jedan diktator iz bliže nam prošlosti (Gadafi, Mubarek, Ben Ali, Sadam Husein, pa i Milošvić) nisu škrtarili ili njihov kraj je obilovao zanimljvostima, Ne vjerujem da će Bešar biti izuzetak. Ili daleko je od Tita da kraj dočeka u rahatluku neke bolnice zvučnog imena.
nosara wrote:
Vidis, nije u pitanju narod kao takav, vec placenici, koji su vise odrod...
Da, mrski plaćenici se bore protiv oličenja mudrosti i pravednosti.
Nebitno protiv koga, uvijek se bore samo za neki prizemni, licni interes... Samim tim ne zasluzuju nikakvo razumijevanje...
Mislim da su Bešarovi poslušnici ti koji trebaju drugima objašnjavati za šta se bore. Porodica Assad vlada Sirijom 4 decenije, čudno da je sebi dozvolila u toj svojoj pravednoj vladavini da im do sada pogine 60 hiljada ljudi u samo dvije godine.
Kakva je to vlast kada se uvijek može pojaviti par plaćnika i odvesti u smrt pola miliona građana ?
Uostalom, šta je radila porodica Assad cijelo vrijeme pa se pojavili ''plaćenici''. Bavili se hortikulturom ?
Ja Sam Odavle wrote:
... kao nastavak babine vladavine, uz silovanje ustava, kontrola stanovnistva artiljerijom i avijacijom.
Long live Asad!
Asad ne Asad, nista dok amerikenjci ponovo ne posalju svoje curice u oslobodilacki pohod... Da oslobode jos jednu drzavu legitimno izabrane vlasti i prirodnih resursa...
Ja Sam Odavle wrote:
... kao nastavak babine vladavine, uz silovanje ustava, kontrola stanovnistva artiljerijom i avijacijom.
Long live Asad!
Asad ne Asad, nista dok amerikenjci ponovo ne posalju svoje curice u oslobodilacki pohod... Da oslobode jos jednu drzavu legitimno izabrane vlasti i prirodnih resursa...
Koliko znam jedina vojna jedinica koju su Amerikanci imenovali i kritikovali u svojim saopćenjima vezanih za Siriju je Džebhetu Nasr koja se bori na strani Slobodne sirijske vojske.
Da je Amerikancima Assad toliko mrzak davno bi isti sišao sa vlasti.
Ja Sam Odavle wrote:
Long live Asad!
Koliko znam jedina vojna jedinica koju su Amerikanci imenovali i kritikovali u svojim saopćenjima vezanih za Siriju je Džebhetu Nasr koja se bori na strani Slobodne sirijske vojske.
a kao nisu htjeli. pa sto se onda onoliko trudise da izglasaju rezoluciju u SB UN-a. da su mogli, oni bi vec krenulu na Siriju.
nosara wrote:
a kao nisu htjeli. pa sto se onda onoliko trudise da izglasaju rezoluciju u SB UN-a. da su mogli, oni bi vec krenulu na Siriju.
Klavikula wrote:
Stvar procjene. I za Bosnu se čekalo 3,5 godine a na Kosovu se odmah intervenisalo.
Amerikancima da Sirija pedstavlja strateški cilj ne vidim razloga da rat ne bi priveli kraju u roku nekoliko sedmica. Rusija bi se kao ljutila, Kinu još uvijek niko ništa ne pita, Iran nije nikad bio ozbiljna prijetnja.
Rusija je imala priliku da pokaže mišiće na slučaju Libije. Prstom pomakeli nisu. Jedno je hvaliti se i prijetiti za govornicom a sasvim drugo uči u sukob sa NATOom i ostatkom MZ.
Mislim da su Bešarovi poslušnici ti koji trebaju drugima objašnjavati za šta se bore. Porodica Assad vlada Sirijom 4 decenije, čudno da je sebi dozvolila u toj svojoj pravednoj vladavini da im do sada pogine 60 hiljada ljudi u samo dvije godine.
Kakva je to vlast kada se uvijek može pojaviti par plaćnika i odvesti u smrt pola miliona građana ?
Uostalom, šta je radila porodica Assad cijelo vrijeme pa se pojavili ''plaćenici''. Bavili se hortikulturom ?
pa to je nista za razliku od onih despotskih feudalaca iz porodice Sauda koji su vec vjekovima na tronu. U politickom uredjenju oni jos zive u srednjem vijeku dok su im podanici mozgom jos u kamenom dobu, pa opet nema nemira. Vjerovatno kmetovi i konjusari su zadovoljni svojim statusom u "kraljevini" kao iz bajke i opet "emirul mumini" (mnozina) posto su svi pravedni nasli da djele savjete Asadu da sidje sa trona...
Klavikula wrote:
Stvar procjene. I za Bosnu se čekalo 3,5 godine a na Kosovu se odmah intervenisalo.
Amerikancima da Sirija pedstavlja strateški cilj ne vidim razloga da rat ne bi priveli kraju u roku nekoliko sedmica. Rusija bi se kao ljutila, Kinu još uvijek niko ništa ne pita, Iran nije nikad bio ozbiljna prijetnja.
Rusija je imala priliku da pokaže mišiće na slučaju Libije. Prstom pomakeli nisu. Jedno je hvaliti se i prijetiti za govornicom a sasvim drugo uči u sukob sa NATOom i ostatkom MZ.
daj covjece uozbilji se pa da pricamo.
Ameri moraju dobiti odobrenje Rusije i Kine da bi napali. ostalo je sve suplja prica. bombardovati bez pristanka Rusije su mogli prije 10-15-20 godina. sad je to vrijeme proslo.
al najbolja izjava ti je da Sirija ne predstavlja strateski cilj Amerima
uzeli bi je sutra da mogu i da smiju.
Klavikula wrote:
daj covjece uozbilji se pa da pricamo.
Ameri moraju dobiti odobrenje Rusije i Kine da bi napali. ostalo je sve suplja prica. bombardovati bez pristanka Rusije su mogli prije 10-15-20 godina. sad je to vrijeme proslo.
al najbolja izjava ti je da Sirija ne predstavlja strateski cilj Amerima
uzeli bi je sutra da mogu i da smiju.
Na Libiji se vidjelo šta je pravi strateški interes. Sirija to jeste Amerikancima u to nema sumnje, ali ne u tolikom obimu da intervenišu ne čekajući da pane stotine hiljada žrtava.
Ne vidim razloga da NATO ne interveniše bez Rusije, koliko znam na Kosovu su intervenisali. Rusija se protivila ali ništa nije poduzela niti je stala na stranu Miloševića, kojeg su i u Hag poslali (bar je tu Rusija mogla sačuvati obraz)