Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
SaNsEo

#5051 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by SaNsEo »

Stimac odlazi i Niko Kovac novi izbornik HR reprezentacije.... eto zamjenise ga i prije baraza...
uglavnomja

#5052 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by uglavnomja »

SaNsEo wrote:Stimac odlazi i Niko Kovac novi izbornik HR reprezentacije.... eto zamjenise ga i prije baraza...
vala neka je otisao, ublehator politicki :twisted:

sad jos rahatnije mogu navijati za susjede :)
Paranoid

#5053 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Paranoid »

cyprus wrote:
Paranoid wrote:Image

Udrh je pronašao ključ "vremenskih vrata" :mrgreen:
E jebiga, što ne iskopa moj post... Vi nađete vazda izvlačit kad nešto fulim, a kad pogodim nikom ništa :P
Sorry, bio si u opticaju...jer si uglavnom pogodio kvalifikacije BiH..ali bi slika bila ko ponjava :lol:

A Udrch je to u par riječi...
Itakoto

#5054 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Itakoto »

U barazu samo Islandu zelim svu fudbalsku srecu. Trebace im protiv bilo kojeg od nosioca. Golemo bi bilo da se jedna evropska drzavica od 300'000 stanovnika kvalifikuje u Brazil. Pa Sarajevo ima vise stanovnika od citavog Islanda.
SmokingMan

#5055 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by SmokingMan »

Herr Flick wrote:Pa Island ima sasvim solidne fudbalere

EIDT:Osim toga imaju sjajnog trenera a igraci im igraju u Tottenhamu,Ajaxu,Kopenhagenu,Sampdoriji,Alkmaaru,Veroni,Cardifu.Igra ih par u Beligiji,Holandiji,Norveskoj.Sasvim jedna kvalitetna druzina na celu sa sjajnim trenerom :)

Očekujem ih u slijedećim kvalifikacijama za Euro,da ih isprobamo,izgledaju mi sasvim ozbiljno :D
Itakoto

#5056 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Itakoto »

Nevjerovatno koliko su Islandjani napredovali u zadnjih 1.5 godina. :shock:
Island: Lowest FIFA ranking 131 (April 2012)
Idemedosumom

#5057 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Ne zelim umanjiti vrijednost ovoga sto je Udrh "pogodio", ali sam siguran da se moze jos postova iskopati od drugih forumasa koji su istu stvar napisali :D
P308

#5058 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by P308 »

Itakoto wrote:Nevjerovatno koliko su Islandjani napredovali u zadnjih 1.5 godina. :shock:
a koji su sad?
SmokingMan

#5059 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by SmokingMan »

P308 wrote:
Itakoto wrote:Nevjerovatno koliko su Islandjani napredovali u zadnjih 1.5 godina. :shock:
a koji su sad?
54
cyprus

#5060 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

cyprus wrote:UEFA

Eto, bili smo svjedoci za nas super povoljnog žrijeba sinoć. Sad ću malo proletit kroz sve grupe iz evropskog dijela kvalifikacija i pokušat dat neke prognoze, iako ima još mnogo vremena do početka. Ako ništa biće zanimljivo za 2,5 godine provjerit ono što ću sad pisat :D

Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels

Ako ijedna grupa zaslužuje epitet ''grupe smrti'' to je ova, što zbog fudbalskih, što zbog rivalskih motiva. Osim što je najjača, ovo je i najzanimljivija grupa, jer sve reprezentacije mogu gajiti kakve takve nade za plasman. Favoriti jesu Hrvatska i Srbija, ali ne bi bilo nikakvo čudo da Belgija, Škotska ili Vels iskoriste balkanski mentalitet kod njih i ubace se na neko od prva dva mjesta. Makedonija po meni ima najmanje šanse, ali čak ni oni se ne smiju prerano otpisati. Mišljenja sam da će Srbija osvojiti ovu grupu, a da će Hrvati podbaciti, te da će možda Belgijanci zasjesti na drugo mjesto. Također, moguć je scenarij da najlošiji drugoplasirani bude baš iz ove grupe.

Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta

Ovo je također jedna od težih grupa. Italija je logično favorit, ali mislim da bi im Danska, Češka i Bugarska mogle stvarati velike probleme. Prognoziram prvo mjesto Čeha, a drugoplasirani bi trebali biti Talijani. Prvo i drugo mjesto će se vjerovatno odlučivati na gostovanjima u Jerevanu.

Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan

Prva pozicija Njemačke ovdje ne bi trebala doći u pitanje. Drugo mjesto bi trebalo biti odlučeno između Irske i Švedske. Ja blagu prednost dajem Ircima. Austrija također može pretendirati na baražnu poziciju, ali mislim da će otpsat zbog manjka kvaliteta. Kazahstan je ekipa koja svima može napravit problem, ali njihov maximum je skor od nekih 10-tak bodova. Faranima će ipak uspjeh biti svaki bod.

Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora

Opis grupe je sličan kao za prethodnu. Ne vjerujem da ijedna od ovih reprezentacija može ugoziti prvo mjesto Holandije. Reprezentacije u silaznoj formi Turska i Rumunija te reprezentacija koja blago napreduje Mađarska će biti konkurenti za drugo mjesto. Ja prednost dajem Turskoj, čisto zbog većeg igračkog kapaciteta koje ima. Estonija je plutajuća mina, pa je moguće da će i dueli sa njom odlučiti drugo mjesto. Andora je totalni autsajder.

Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island

Jedna naizgled prilično slaba grupa, ali činjenica da će biti prilično neizvjesna daje joj na kvaliteti i zanimljivosti. Iako dolazi tek iz trećeg šešira, mislim da je Švicarska ovdje prvi favorit. Zanimljivo je da svoju šansu imaju sve reprezentacije ovdje, pa čak i Kipar i Island. Norvežani su nosioci, ali ne vjerujem da će imati dovoljno kvaliteta da uzmu prvo mjesto, a slično mislim i za Sloveniju, koja po imenima nije ništa kvalitetnija od Albanije. Iz svojih simpatija prognoziraću drugo mjesto za Kipar, ali bojim se da bi baš ova grupa mogla dati najlošijeg drugoplasiranog, koji će ostat bez baraža.

Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg

Iako će se malo ko složiti sa mojom konstatacijom, mislim da je ovo najslabija grupa izvučena u UEFA zoni. Portugal i Rusija su favoriti, ali te reprezentacije uopšte ne fasciniraju u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujem da će dogodine biti jače nego sad (al ko to zna), pa mislim da će raspodjeliti prvu i drugu poziciju. Ostatak grupe je po meni vrlo neatraktivan i loš, i teško da Izrael, Sjeverna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg mogu iznenaditi favorizirani dvojac. OK, Izrael možda, ali malo vjerovatno.

Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn

Grupa koja u svakom slučaju spada u red najslabijih, tako da naša reprezentacija ovdje ima prilično realne šanse i za prvo mjesto. Da ne budem antipatriota prognoziraću nam prvo mjesto, jer je ovo stvarno prvorazredna prilika. Grčka zadnjih godina nije imala većih problema u kvalifikacijama, ali mislim da bi ih sad mogli imati. Iako ću navijati da završe drugi, mislim da bi Slovačka mogla iskoristiti priliku i otići u baraž. Litvaniju i Latviju ne treba potcjeniti, jer su dosad mnogo puta znale iznenadit, ali šanse su im dosta manje nego favoriziranom trojcu. Lihtenštajna se treba čuvat, da ne otkine dragocjene bodove.

Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino

Engleska i Crna Gora se susreću ponovo, s tim što mislim da tada neće biti ovoliko neizvjesno kao u ovim kvalifikacijama. Engleska bi trebala ovdje biti prva, mada se sa njima nikad ne zna. Zanimljivo je da se ovdje nalaze i domaćini budućeg EP, Ukrajina i Poljska. Njihov međusobni duel će vjerovatno odlučiti 2. poziciju, osim ako Crna Gora opet ne bljesne. Ja Poljacima dajem prednost. Moldavija plutajuća mina, San Marino prilika za popravljanje gol razlike.

Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska

Španci i Francuzi ovdje stvarno ne bi trebali imati problema. Španci ako zadrže sadašnji kvalitet bi trebali ići direktno. Ne vidim velike šanse za Bjelorusiju, Gruziju i Finsku, osim u slučaju baš nekog grandioznog iznenađenja, kao što je npr. Bjelorusija učinila u ovim kvalifikacijama sa Francuzima. Ali teško da će to ponovit.

Dakle direktno na SP prognoziram da idu :D : Srbija, Češka, Njemačka, Holandija, Švicarska, Portugal, BiH, Engleska i Španija :D , a u baraž: Belgija, Italija, Irska, Turska, Rusija, Slovačka, Poljska i Francuska :-)
Iako pogodih samo šest direktnih učesnika SP i jednog učesnika baraža, pogodio sam ono najvažnije :mrgreen: :mrgreen:
Herr Flick

#5061 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Herr Flick »

Vidicete kad gubari iz FIFE namjeste da Cristina sa svojim Portugalom igra sa Islandom
zg2

#5062 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by zg2 »

:thumbup:
čestitke BiH reprezentaciji!

... ako neko od Vaših navijača, u Brasilu sretne Štimca (kao turista ili komentatora) ... molim, istamburajte ga
fantom slobode

#5063 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

SaNsEo wrote:Stimac odlazi i Niko Kovac novi izbornik HR reprezentacije.... eto zamjenise ga i prije baraza...
izgubiti od Skotske i u ZG i tamo je vrlo lose. Uz to totalno lose izdanje protiv Belgije. Trebali su ga prije Skotske sutnuti da novi trener ima neku vecu sansu u barazu. Ovako mi izgleda lose, bez obzira kojeg protivnika izvukli, cak bi i jaci tipa Francuska ili Svedska bio dobro opravdanje. A Stimac...on moze sada da se skroz posveti religiji. Onako solo bez prevelike pompe...sahranio je nekad dobar tim.
fantom slobode

#5064 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

zg2 wrote::thumbup:
čestitke BiH reprezentaciji!

... ako neko od Vaših navijača, u Brasilu sretne Štimca (kao turista ili komentatora) ... molim, istamburajte ga
Hvala na cestitkama, ovdje ti je veselje do neba...Nadajmo se da cete i vi uspjeti da nam pravite drustvo u Brazilu, sad kad je Stimac otisao. Nece biti lako...
mO k3

#5065 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mO k3 »

Portugal - Island
Grčka -francuska
Hrvatska -Švedska
Ukrajina - Rumunija

Jesam li sta pogriješio ....
Logovan

#5066 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Eh koliko nas je samo prognoziralo da ćemo biti prvi... :D :D
theTruePath wrote:
Radost turskog naroda

Turski mediji su izdvojili puno prostora za vijesti o pobjedi bh. reprezentacije, i to pod naslovom “Historijska pobjeda BiH“. U objavljenim vijestima se također može vidjeti sreća turskog naroda zbog uspjeha BiH, uprkos porazu Turske.

“Ako ništa, imamo tim za koji ćemo navijati na Svjetskom prvenstvu. Igrači bh. reprezentacije su naša braća koja su odrasla pod jako teškim uslovima i nadamo se da će biti primjer i našim nogometašima“, jedna je od poruka navijača.

Navijači su bh. reprezentaciji uputili i poruke poput: “Svaka čast BiH. Turska nije prošla, ali imamo BiH. Oni vole i podržavaju Tursku, a i mi njih. Neka oni budu primjer turskoj reprezentaciji“ i “Čestitamo BiH... Nadamo se da ćete biti ovako uspješni i na Svjetskom prvenstvu“.

klix
Ocekujemo da se sad mase bh zastavama 8-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Logovan

#5067 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Idealni tim kvalifikacija:
- golman: Igor Akinfeev (Rusija)
- odbrana: Philipp Lahm (Njemačka), Dmitrij Kombarov (Rusija), Vincent Kompany (Belgija), Jan Vertonghen (Belgija)
- sredina terena: Daniele De Rossi (Italija), Mesut Özil (Njemačka), Mathieu Valbuena (Francuska)
- napad: Edin Džeko (Bosna i Hercegovina), Pedro (Španija), Robin Van Persie (Holandija).
dinty2

#5068 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dinty2 »

i ko je sad najlošiji drugi??
-danTe-

#5069 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -danTe- »

dinty2 wrote:i ko je sad najlošiji drugi??
danska
Idemedosumom

#5070 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

dinty2 wrote:i ko je sad najlošiji drugi??
Danksa, za bod :D
muhafuca

#5071 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by muhafuca »

Pregled zemalja koje su se direktno kvalifikovale i koje idu u baraž

u odnosu na pocetnu poziciju tj iz koje jakosne grupe su bile izvlacene za grupe u kvalifikacijama

plava boja - direktan plasman
crvena boja - baraz

Island mozda najvece iznenadjenje - idu u baraz iz 6te jakosne grupe
a Norvezani ni u baraz iz prve jakosne grupe

Image
nKrkan

#5072 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by nKrkan »

S kim Uruguay igra Baraž
groove

#5073 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by groove »

nKrkan wrote:S kim Uruguay igra Baraž
jordan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5074 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

groove wrote:
nKrkan wrote:S kim Uruguay igra Baraž
jordan
Da si ti živ i zdrav brate al' Jordan je odavno u penziji..
radostan dan

#5075 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by radostan dan »

KvaziExpert wrote:Ispade da je Šimunić izborio baraž Hrvatskoj :skoljka:
ajme bolan poljubi kad me već .ebeš... :zoka:
Locked