Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Njanjavi
#5051 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nemam pojma na koga ce ga napuckat, garant na onog buraza supak merakliju, al sta je ono, kako se zove, jel to sin sad od onog kralja il je neki ciribu ciriba maxuz za rokanje?
- karanana
#5052 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nisam ni ja siguran sta je ono. koliko me sad sjecanje sluzi, meni je izlgedalo kao veliki roj muha u formaciji koja formira neki covjekoliki izgled. ali ja postavljam pitanje generalno za cijelu seriju, ok ubila je jednom sa tim zasto ne ubije jos?
- Njanjavi
#5053 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nije gremlin jebogati da ih izbacuje ko loptice rafalno 
-
sizifinho
#5054 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Melissandre je članica Red Priesta... oni su porijeklom sa Essosa, i suštinski, koliko sam shvatio- su možda i najmoćniji vjernici u serijalu. Nezz sjeća li se iko Beric Dondariona i njegovog sveštenika Thorosa, koji je Berica oživljavao više puta iz nova..
Eh ono što je Melissandre uradila, je "shadow assasin". To je neki vid tamne magije, koji ona možde dozvati samo nakon što je imala odnos s nekim. Stannis je dao jednom sjenu, ali drugi put ne bi mogao, jer bi vjerovatno umro.
Zato je ona probala zajahati Jona, ima tu nešto, neko joj smeta xD
A koga bi sad ubila?
Eh ono što je Melissandre uradila, je "shadow assasin". To je neki vid tamne magije, koji ona možde dozvati samo nakon što je imala odnos s nekim. Stannis je dao jednom sjenu, ali drugi put ne bi mogao, jer bi vjerovatno umro.
u knjizi je to objašnjeno činjenicom da Melissandre crpi neki vid energije iz muškarca s kojim ima odnos. Stannis je svoje zalihe iscrpio, a ona je probala i s Davosom, ali ovaj nije htio. Ima tu nešto, ne vjerujem da može s bilo kim...karanana wrote:nisam ni ja siguran sta je ono. koliko me sad sjecanje sluzi, meni je izlgedalo kao veliki roj muha u formaciji koja formira neki covjekoliki izgled. ali ja postavljam pitanje generalno za cijelu seriju, ok ubila je jednom sa tim zasto ne ubije jos?
A koga bi sad ubila?
Last edited by sizifinho on 30/04/2015 01:04, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#5055 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da je Stannis jednom trazio od nje da naprave jos jedno "to" ali mu je rekla da je previse slab. Zato je htjela da iskoristi ono kopile ako se sjecas, pa ga je onaj Stannisov Davos (savjetnik sto mu je Stannis prste odsjekao) oslobodio (e sad ja ne znam je li to Gendry ili drugi lik).karanana wrote:nisam ni ja siguran sta je ono. koliko me sad sjecanje sluzi, meni je izlgedalo kao veliki roj muha u formaciji koja formira neki covjekoliki izgled. ali ja postavljam pitanje generalno za cijelu seriju, ok ubila je jednom sa tim zasto ne ubije jos?
-
sizifinho
#5056 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jeste, Gendry je. U seriji je on jedino kopile koje ima bitnu ulogubhnapoleon1 wrote:Mislim da je Stannis jednom trazio od nje da naprave jos jedno "to" ali mu je rekla da je previse slab. Zato je htjela da iskoristi ono kopile ako se sjecas, pa ga je onaj Stannisov Davos (savjetnik sto mu je Stannis prste odsjekao) oslobodio (e sad ja ne znam je li to Gendry ili drugi lik).karanana wrote:nisam ni ja siguran sta je ono. koliko me sad sjecanje sluzi, meni je izlgedalo kao veliki roj muha u formaciji koja formira neki covjekoliki izgled. ali ja postavljam pitanje generalno za cijelu seriju, ok ubila je jednom sa tim zasto ne ubije jos?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5057 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:opak si i konstruktivan- nemapici wrote:
- pici
#5058 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:Melissandre je članica Red Priesta... oni su porijeklom sa Essosa, i suštinski, koliko sam shvatio- su možda i najmoćniji vjernici u serijalu. Nezz sjeća li se iko Beric Dondariona i njegovog sveštenika Thorosa, koji je Berica oživljavao više puta iz nova..
u knjizi je to objašnjeno činjenicom da Melissandre crpi neki vid energije iz muškarca s kojim ima odnos. Stannis je svoje zalihe iscrpio, a ona je probala i s Davosom, ali ovaj nije htio. Ima tu nešto, ne vjerujem da može s bilo kim...karanana wrote:nisam ni ja siguran sta je ono. koliko me sad sjecanje sluzi, meni je izlgedalo kao veliki roj muha u formaciji koja formira neki covjekoliki izgled. ali ja postavljam pitanje generalno za cijelu seriju, ok ubila je jednom sa tim zasto ne ubije jos?
A koga bi sad ubila?
eeeee ovo i mene kopka, neko joj je stao na žulj opasno...Snow joj nije dao sjeme jer samo kraljevska krv to može, e sad na koga se nameraĆila to me kopka opasno...
-
omar little
#5059 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ono ti je, brale, pickin dim.Njanjavi wrote:Sta je ono nako, neki shejtan, goblin, gargul, nesta ko dimljeno ko koschato, wtf je ono jebote
- pici
#5060 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
omar little wrote:ono ti je, brale, pickin dim.Njanjavi wrote:Sta je ono nako, neki shejtan, goblin, gargul, nesta ko dimljeno ko koschato, wtf je ono jeboteda proste djeca i ovi sa slabijom tolerancijom.
e jebiga...SPOILEERRRRR !!! morašH seriju pokvarit
- Njanjavi
#5061 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Doslovno pickin dim
-
omar little
#5062 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne kvarim seriju, pa to je druga sezona, nema tu spojlera vise. 
nego i mene kopka koga bi vjestica htjela eliminirati. ko je stanisu najveci rival uopce sada? mali kralj? moze li to stovrenje naci kalisi? zapravo, zna li iko osim lanistera da je kalisi ziva i da sprema vojsku? ne vjerujem da bi tracila tu mracnu silu na bilo kakvog neprijateljcica kojeg stanis moze pobijediti u borbi ( a la bolton), moralo bi biti nesto veliko.
ko bi njoj mozda smetao, ne mora biti za stanisa vezano? ima li nesto religijsko, mislim, neka religija koja joj bas smeta?
nego i mene kopka koga bi vjestica htjela eliminirati. ko je stanisu najveci rival uopce sada? mali kralj? moze li to stovrenje naci kalisi? zapravo, zna li iko osim lanistera da je kalisi ziva i da sprema vojsku? ne vjerujem da bi tracila tu mracnu silu na bilo kakvog neprijateljcica kojeg stanis moze pobijediti u borbi ( a la bolton), moralo bi biti nesto veliko.
ko bi njoj mozda smetao, ne mora biti za stanisa vezano? ima li nesto religijsko, mislim, neka religija koja joj bas smeta?
- pici
#5063 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma zanm zezim se
... mogla bi opklada legnut koga picin dim će ožežat 
-
asker
-
sizifinho
#5065 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
postoji teorija zasto je melissandre pokusala zavesti jona, ali rasprava o tome bi samo bzvz ljudima spojlala xD
neka, napatite se sami, pa cemo komentarisati haha
- karanana
#5066 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa teorija/rasprava nije spoiler, ako nije nesto sto je ustvari u knjigama receno i objasnjeno.
na primjer ja sada kazem da ce malisha bubnuti kalissi i recimo u zadnjoj epizodi ove sezone je stvarno bubne, nisam spoilovo nego sam samo teoretiso. to je drugo u odnosu na ono sto je napisano u knjigama pa se spoiluje serija. ali koliko vidim i toga je sve manje sada.
na primjer ja sada kazem da ce malisha bubnuti kalissi i recimo u zadnjoj epizodi ove sezone je stvarno bubne, nisam spoilovo nego sam samo teoretiso. to je drugo u odnosu na ono sto je napisano u knjigama pa se spoiluje serija. ali koliko vidim i toga je sve manje sada.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5067 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nekako sam ispuhao oko ove serije 
toliko dobrog i redovitog materijala pristiže da ovo na kapaljku nakon toliko godina
stvarno nema smisla
mogli su povećati broj epizoda mogli su učiniti što su htjeli
ali oni nastavljaju po svom
i kako žele
toliko dobrog i redovitog materijala pristiže da ovo na kapaljku nakon toliko godina
stvarno nema smisla
mogli su povećati broj epizoda mogli su učiniti što su htjeli
ali oni nastavljaju po svom
i kako žele
- ferratilis
-
sumirprimus
#5069 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako i kad je patuljak odradi,jebem ti i seriju i sve...
a i ona crvena vjestica oce onim snjeskom da zamijeni ovog starog fakina,nema od njeg hljeba,a ovaj obecava..
a i ona crvena vjestica oce onim snjeskom da zamijeni ovog starog fakina,nema od njeg hljeba,a ovaj obecava..
- seln
#5070 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:postoji teorija zasto je melissandre pokusala zavesti jona, ali rasprava o tome bi samo bzvz ljudima spojlala xD
Pa dobro...teoretisemo
Snow joj nije dao sjeme jer samo kraljevska krv to može
- karanana
#5071 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a jel neko ovdje spomeno da postoji teorija da je snow ustvari bastard ludog kralja targarijena?
-
duboka_misao
#5072 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to vecinski tipujemo ali mene kosa zbunjuje, trebao bi imati bijelu kosu i purple oci kao i svi Targaryeni, fazon po kojem je Ned skontao da djeca nisu Baratheon vec lanisteri(trebali su imati crnu kosu kao Robert ).karanana wrote:a jel neko ovdje spomeno da postoji teorija da je snow ustvari bastard ludog kralja targarijena?
- pici
#5073 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i mene kopka po kojoj liniji je Snow Targaryen... onaj slijepi stari Targaryen ga gotivi opasno, e sad jel to neka avantura Neda Starka s nekom Targaryenkom il je Snow pocrniJo od previsHe sexa... jebemli ga
- Tito_i_Partija
#5074 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne kopile ludog kralja, vec njegovog sina princa Raegara i Ned Starkove sestre, Lyanne. To je mozda cak i najpopularnija teorija sto se vec neko vrijeme vrti na internetu. Ta teorija ima i interesantan nadimak: R + L = J.karanana wrote:a jel neko ovdje spomeno da postoji teorija da je snow ustvari bastard ludog kralja targarijena?
-
Ras Al Ghul
#5075 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dosadne ove četiri epizode!