ZaštoLogovan wrote:Dajte ba prestanite upoređivati ove manje reprezentacije.DonVitoN wrote:Gibraltar je jaci od San Marina, Andore.Ajatolah_ wrote:Najgora: BiH, Hrvatska, Srbija, Poljska, Albanija, Kazahstan
Najbolja: BiH, Mađarska, Slovenija, Latvija, Sj. Irska, Gibraltar![]()
Fakat je iritantno čitati ovakve postove.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#5051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
mistek
#5052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A na osnovu čega? Šta su manje reprezentacije?
Andora i San Marino se ne mogu porediti ni s kojom drugom reprezentacijom. To je baš dno evropskog fudbala.
Dok s druge strane, recimo Luksemburg je "mala reprezentacija", pa je ja baš želim dušmanima, a nikako nama. Kazahstan također, s obzirom da su oni u stanju i najjačim zagorčati nekad. Ni Malta nije uopšte fin izbor od tih "malih".
Lihtenštajn i Farska Ostrva spadaju negdje između.
Andora i San Marino se ne mogu porediti ni s kojom drugom reprezentacijom. To je baš dno evropskog fudbala.
Dok s druge strane, recimo Luksemburg je "mala reprezentacija", pa je ja baš želim dušmanima, a nikako nama. Kazahstan također, s obzirom da su oni u stanju i najjačim zagorčati nekad. Ni Malta nije uopšte fin izbor od tih "malih".
Lihtenštajn i Farska Ostrva spadaju negdje između.
-
mistek
#5053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Inače, najbolja varijanta:
Mađarska - zalutala je u ovaj drugi šešir i svakako da ima jačih i u 4. šeširu. Jednostavno je lakše s njima nego bilo kojom drugom ovdje.
Slovenija - redovna mušterija, blizu je (kao i Mađarska), a jedna od najlakših. Izrael ili Crna Gora konkurišu, ali bezveze putovati u Aziju, a oni kući nezgodni, a i Crnogorce zna opaliti luda pa fino igraju.
Latvija - u ovoj grupi možeš baš nagrabusiti s Poljacima, ili završiti fino s Latvijom. Ni Estonija nije loša opcija, a sve ostale su dosta gore.
Sjeverna Irska - najmanje su nagazna mina od svih, a bezveze repka. I Moldova je ok opcija, iako od njih godinama očekujem da zaigraju na nivou makar Albanije, ali ništa.
SMA - čisto jer je bliže u odnosu na Andoru.
Najgora: Belgija, Rumunija, Poljska, Island i Kazahstan. Em teške većina, em daleko dosta njih.
Mađarska - zalutala je u ovaj drugi šešir i svakako da ima jačih i u 4. šeširu. Jednostavno je lakše s njima nego bilo kojom drugom ovdje.
Slovenija - redovna mušterija, blizu je (kao i Mađarska), a jedna od najlakših. Izrael ili Crna Gora konkurišu, ali bezveze putovati u Aziju, a oni kući nezgodni, a i Crnogorce zna opaliti luda pa fino igraju.
Latvija - u ovoj grupi možeš baš nagrabusiti s Poljacima, ili završiti fino s Latvijom. Ni Estonija nije loša opcija, a sve ostale su dosta gore.
Sjeverna Irska - najmanje su nagazna mina od svih, a bezveze repka. I Moldova je ok opcija, iako od njih godinama očekujem da zaigraju na nivou makar Albanije, ali ništa.
SMA - čisto jer je bliže u odnosu na Andoru.
Najgora: Belgija, Rumunija, Poljska, Island i Kazahstan. Em teške većina, em daleko dosta njih.
- Logovan
#5054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Čuj zašto a u reprezentacijama sve sami kuhari, konobari, profesori, studenti, itd.
Gibraltar jači od San Marina i Andore, Lihtenštajn jači od Luksemburga, Farska Ostrva jača od Gibraltara, a Malta je najjača od svih ovih.
Previše se zamarate protivnicima iz zadnjeg šešira, dajte ba opustite se, šta vam je...
Gibraltar jači od San Marina i Andore, Lihtenštajn jači od Luksemburga, Farska Ostrva jača od Gibraltara, a Malta je najjača od svih ovih.
- luckylaka
#5055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima li sta organizivano za Francusku :DMogu li otvoriti temu,,Francuska 2016 gledanje uzivo,,
- Šveđanin
#5056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Utakmice BiH iz Brazila u HD formatu?
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/N ... 22916.html
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/N ... 22916.html
- cyprus
#5057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Logovan wrote:Čuj zašto a u reprezentacijama sve sami kuhari, konobari, profesori, studenti, itd.
Gibraltar jači od San Marina i Andore, Lihtenštajn jači od Luksemburga, Farska Ostrva jača od Gibraltara, a Malta je najjača od svih ovih.![]()
Previše se zamarate protivnicima iz zadnjeg šešira, dajte ba opustite se, šta vam je...
Pa Lihtenštajn, Farska Ostrva i Malta imaju makar simboličnu šansu da iznenade... Gibraltar je nepoznanica, ali mislim da su i oni negdje taj nivo... Vidjećemo... Andora i San Marino ne mogu ni teoretski iznenadit... A Luksemburg i pogotovo Kazahstan bih radije izbjegao...
Eto, čisto da se još malo nerviraš
-
palermo
#5058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad smo već kod zadnjeg šešira, nama bi najviše odgovarao Luksemburg.....mi tu ne možemo kiksati, ali drugi mogu.cyprus wrote:Logovan wrote:Čuj zašto a u reprezentacijama sve sami kuhari, konobari, profesori, studenti, itd.
Gibraltar jači od San Marina i Andore, Lihtenštajn jači od Luksemburga, Farska Ostrva jača od Gibraltara, a Malta je najjača od svih ovih.![]()
![]()
Pa Lihtenštajn, Farska Ostrva i Malta imaju makar simboličnu šansu da iznenade... Gibraltar je nepoznanica, ali mislim da su i oni negdje taj nivo... Vidjećemo... Andora i San Marino ne mogu ni teoretski iznenadit... A Luksemburg i pogotovo Kazahstan bih radije izbjegao...
Eto, čisto da se još malo nerviraš![]()
Samo da je izbjeći Srbiju i Hrvatsku........Moj tip bi bio, Ukrajina, Norveška, Škotska,Makedonija, Luksemburg......nije ni prelagana (ne treba na boga huliti) a mislim da bi svakako ovdje makar drugi mogli biti....ovi bi se između se počambali
- jeza u ledja
#5059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Taman htjedoh napisati slicno ko i palermo u vezi najslabijeg sesira. Prvo, kakav god da je protivnik, koliko moze zajebati jednu jacu reprezentaciju moze i bilo koga drugog. No drugo, nama u stvari vise odgovara jaci protivnik iz najslabijeg sesira, jer svi su oni tarabe, a nama obicno ide protiv takvih. Mislim da protiv takvih najcesce kiksaju reprezentacije sa slabijim napadom, a mi smo definitivno tu najjaci. Protiv takvih ekipa je kljucno zabiti rano gol, poslije se raspadnu.
- cyprus
#5060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bez obzira, ja bih najradije San Marinoi... Da se ne sekiram 
- Logovan
#5061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidjeli smo Lihtenstajn sad u kvalifikacijama, malo im je falilo da nas iznenade.cyprus wrote: Pa Lihtenštajn, Farska Ostrva i Malta imaju makar simboličnu šansu da iznenade... Gibraltar je nepoznanica, ali mislim da su i oni negdje taj nivo... Vidjećemo... Andora i San Marino ne mogu ni teoretski iznenadit... A Luksemburg i pogotovo Kazahstan bih radije izbjegao...
Ispade sad da je jedino dobro dobiti San Marino i Andoru a ovi ostali su opasni.
Je l' vi stvarno detaljno pratite ove konobare pa znate ko je od koga jaci?
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- jeza u ledja
#5062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nebitno je ko je jaci jer nisu u konkurenciji za plasman, a svi koji jesu moraju s njima igrati.
- cyprus
#5063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja lično, ne detaljno, ali ništa manje nego Njemačku i ŠpanijuLogovan wrote:Vidjeli smo Lihtenstajn sad u kvalifikacijama, malo im je falilo da nas iznenade.cyprus wrote: Pa Lihtenštajn, Farska Ostrva i Malta imaju makar simboličnu šansu da iznenade... Gibraltar je nepoznanica, ali mislim da su i oni negdje taj nivo... Vidjećemo... Andora i San Marino ne mogu ni teoretski iznenadit... A Luksemburg i pogotovo Kazahstan bih radije izbjegao...
Ispade sad da je jedino dobro dobiti San Marino i Andoru a ovi ostali su opasni.Gibraltar nepoznanica i sad bi ih zbog toga bilo lose dobiti a isti klinac kao San Marino, Malta, itd.
Je l' vi stvarno detaljno pratite ove konobare pa znate ko je od koga jaci?![]()
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
PS A pouka koje ćemo se kad-tad sjetiti je: nikad ne potcjenjuj nikog... Ni konobare!
-
SSemir
#5064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jbg, spanija pa odigra nerijeseno sa finskom...desi se svakome to, samo sto je to za forumske strucnjake ravno smaku svijeta..
- cyprus
#5065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U formatu za sljedeće EP, ja ne bih recimo Kazahstan ostavljao bez ikakve šanse za plasman... Ovisno od žrijeba, inspiracije, lude sreće, možda nekakve nagle eksplozije talenta možda mogu ponovit nešto slično ko Latvija nekad ili Island u proteklim kvalifikacijama...jeza u ledja wrote:Ma nebitno je ko je jaci jer nisu u konkurenciji za plasman, a svi koji jesu moraju s njima igrati.
Uglavnom Kazahstan - njet, spasiba... Eto da ništa drugo, zbog geografskog položaja... Hajd za ostale ko i možemo reći da nam je svejedno... Al svejedno - daj nam San Marino
- nKrkan
#5066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakvo će slavlje tek da bude kada mi sa druge pozicije odemo na EP
-
mistek
#5067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mah, ko ne prati ove slabije reprezentacije, onda mu je to sve isto, a nije ni blizu. Pa pogledajte rezultate Luksemburga i luksemburških klubova u posljednje 2-3 godine. Njihove ekipe su bile u Play offu evropskih takmičenja, izbacivali Holanđane, Austrijance i sl. Luksemburg u kvalama skupio sasvim solidan broj bodova za njihove prilike itd.
S druge strane, što reče cyprus, Kazahstan isto nije naivan. Doduše, od njih se vala očekuje neki iskorak s obzirom na pare koje ulažu, a nikad da ga naprave.
I na kraju, meni je lakše čak nabrojati 10 igrača Luksemburga, Lihtenštajna ili Malte, nego 10 igrača Škotske. Jednostavno, neke selekcije u sredini su mi ostale nekako van dometa interesa, a ove male prilično dobro znam, i gdje ko igra i kakav je i sl. Škote, Norvežane, Irce skroz slabo znam.
I zanimljivo, i Malta, i Lihtenštajn, i Farska Ostrva su svojevremeno ostajali neporaženi kontra nas.
S druge strane, što reče cyprus, Kazahstan isto nije naivan. Doduše, od njih se vala očekuje neki iskorak s obzirom na pare koje ulažu, a nikad da ga naprave.
I na kraju, meni je lakše čak nabrojati 10 igrača Luksemburga, Lihtenštajna ili Malte, nego 10 igrača Škotske. Jednostavno, neke selekcije u sredini su mi ostale nekako van dometa interesa, a ove male prilično dobro znam, i gdje ko igra i kakav je i sl. Škote, Norvežane, Irce skroz slabo znam.
I zanimljivo, i Malta, i Lihtenštajn, i Farska Ostrva su svojevremeno ostajali neporaženi kontra nas.
- BHF_Manijak
#5068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma dobro, opce poznato je da Cyrpus uvijek nesto gotivi ovi outsidere i underdogove
tako da nemojte se cudit bezze.
Svejedno je ko ce doci iz posljednjeg sesira, natamburat cemo ga! A ako se vec vodimo izuzecima, koji su nekad nekog zajebali, onda nam je 99% ekipa pogubno. No 1 od 100 slucajeva ne mijenja cinjenicu da su sve te ekipe iz zadnjeg sesira kar'ne.
I Lihtenstajne je zajeb'o Slvoake u nasoj grupi, pa ih mi naderasmo u 2 tekme. Nema to veze, jednostavno jos u Cirino vrijeme smo prerasli te djecije bolesti da nas slabije ekipe od nas iznenade, ne pamtim kad smo zadnji put protiv slabije, na papiru, ekipe kiksali! Deremo ih redovno!
Svejedno je ko ce doci iz posljednjeg sesira, natamburat cemo ga! A ako se vec vodimo izuzecima, koji su nekad nekog zajebali, onda nam je 99% ekipa pogubno. No 1 od 100 slucajeva ne mijenja cinjenicu da su sve te ekipe iz zadnjeg sesira kar'ne.
I Lihtenstajne je zajeb'o Slvoake u nasoj grupi, pa ih mi naderasmo u 2 tekme. Nema to veze, jednostavno jos u Cirino vrijeme smo prerasli te djecije bolesti da nas slabije ekipe od nas iznenade, ne pamtim kad smo zadnji put protiv slabije, na papiru, ekipe kiksali! Deremo ih redovno!
- Logovan
#5069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne potcjenjujem ni ja, nego glupo mi uspoređivati konobare, ko je jači i tako to.cyprus wrote: PS A pouka koje ćemo se kad-tad sjetiti je: nikad ne potcjenjuj nikog... Ni konobare!
- cyprus
#5070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja mislim da mi što smo slavili - slavili smo... Ne zato što nećemo više ostvariti neki uspjeh, nego zato što smo takav narod - naopak i proklet... Bojim se da će nam biti važnije hoće li igrati Vršajevići ili Bešići od toga kakav rezultat ostvarujemo... A šampioni smo da manu nađemo svakome... Šampioni smo i u tome da sebe precjenimo i druge potcjenimo, pa nam tako rijetko koji uspjeh djeluje baš kako treba... Šampioni smo i u pokazivanju kako su nam selektori budale maloumne, a mi anonimusi taktički genijalci... Šampioni smo i u tome što nikad ne znamo biti zadovoljan, valjda zbog one idiotske ideje kako je biti zadovoljan zapravo luzerski mentalitet... I eto tako, dobro, vjerovatno i pretjerujem, ali zasigurno u mnogo toga i imam pravo...nKrkan wrote:Kakvo će slavlje tek da bude kada mi sa druge pozicije odemo na EP
- horion_bosona
#5071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
me sviđa mi se što ćemo biti nosioci... znam da ćemo tako izbjeći, kao moguće protivnike, ekipe protiv kojih realno nemamo šanse... međutim, sve slabije postavljenje reprezentacije će priželjkivati BiH kao nosioca i u tome vidjeti dobru priliku za prolazak na Euro, te ulaziti maksimalno motivisani u te utakmice... dok ćemo mi, htejeli ne htjeli, imati breme favorita u kvalifikacionoj grupi, uz ogromana očekivanja javnosti
Halilhožić se viđao sa Begićem u par navrata u Mostaru, kao i u Brazilu tokom žrijebanja... ne insinuiram ništa, nego se samo nadam da postoje neki razgovori na temu preuzimanja reprezentacije u narednom ciklusu... on je trener koji bi dao dodatni kvalitet ovoj reprezentaciji, disciplinom i kompaktnošću u igri... opštepoznato je da je Vaha egomanijak (što nužno ne mora biti loše u fudbal, jer vjreovatno ne bi postigao dobar dio toga u svojoj karijeri da nije bio takav), a naredni Euro se igra u Francuskoj, što bi mu omogućilo da se vrati na velika vrata tamo... iskusan trenar kao on lako uviđa da ova reprezentacija ima kadar sposoban, da uz malo sreće u završnici napravi rezultat koji bi odjeknuo
ne sumnjam da ćemo se kvalifikovati ako i Pape ostane, ali neće to biti tako lako kao što neki predviđaju
glede mogućih iznenađenja u kvalifikacijama, kladio bih se Armence... imaju dobar naboj zadnja dva ciklusa, sad da nisu kiksali protiv Malte bili bi blizu baraža
Halilhožić se viđao sa Begićem u par navrata u Mostaru, kao i u Brazilu tokom žrijebanja... ne insinuiram ništa, nego se samo nadam da postoje neki razgovori na temu preuzimanja reprezentacije u narednom ciklusu... on je trener koji bi dao dodatni kvalitet ovoj reprezentaciji, disciplinom i kompaktnošću u igri... opštepoznato je da je Vaha egomanijak (što nužno ne mora biti loše u fudbal, jer vjreovatno ne bi postigao dobar dio toga u svojoj karijeri da nije bio takav), a naredni Euro se igra u Francuskoj, što bi mu omogućilo da se vrati na velika vrata tamo... iskusan trenar kao on lako uviđa da ova reprezentacija ima kadar sposoban, da uz malo sreće u završnici napravi rezultat koji bi odjeknuo
ne sumnjam da ćemo se kvalifikovati ako i Pape ostane, ali neće to biti tako lako kao što neki predviđaju
glede mogućih iznenađenja u kvalifikacijama, kladio bih se Armence... imaju dobar naboj zadnja dva ciklusa, sad da nisu kiksali protiv Malte bili bi blizu baraža
- Butmiran
#5072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa što ne bi Pape ostao?horion_bosona wrote:me sviđa mi se što ćemo biti nosioci... znam da ćemo tako izbjeći, kao moguće protivnike, ekipe protiv kojih realno nemamo šanse... međutim, sve slabije postavljenje reprezentacije će priželjkivati BiH kao nosioca i u tome vidjeti dobru priliku za prolazak na Euro, te ulaziti maksimalno motivisani u te utakmice... dok ćemo mi, htejeli ne htjeli, imati breme favorita u kvalifikacionoj grupi, uz ogromana očekivanja javnosti
- horion_bosona
#5073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nigdje ne tvrdim da će ostati ili otići, samo razmišljam par mjeseci unaprijed... bilo bi sasvim normalno da on nakon SP dobije pristojnu ponudu za vođenje nekog kluba... i sam je nagovjestio da ga ne zanima ništa do završetka Svjetskog
osjeti se znatan pad u igri od augusta... za razliku od prošlih kvalifikacija, kad smo se dizali kako su one odmicale... mislim da promjena, uz pravo trenersko ime sa ovako sređenim savezom u pozadini, može dovesti do dobrih stvari... ili, ako hoćeš, do toga da neće nastati veće turbulencije
osjeti se znatan pad u igri od augusta... za razliku od prošlih kvalifikacija, kad smo se dizali kako su one odmicale... mislim da promjena, uz pravo trenersko ime sa ovako sređenim savezom u pozadini, može dovesti do dobrih stvari... ili, ako hoćeš, do toga da neće nastati veće turbulencije
-
SSemir
#5074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
misljenja sam da bi pape trebao otici poslije, gotivim susica, i nista protiv njeg nemam, i ne mislim da treba otici zbog neke nekvalitete, ali poslije 2 ciklusa nama treba neko za osvjezenje i promjenu, kao i za napredak u igri. naravno, pod uslovom da na njegovo mjesto dodje neko bolji od njeg, nego s kim bi mogli realno razmisljati o poboljsanju igara i plasmanu dalje na samom evropskom prvenstvu.
i volio bi da to bude halilhodzic
i volio bi da to bude halilhodzic
- cyprus
#5075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo je fraza koja se često provlači zadnjih godina, a realno je besmislena... Šta znači prebolovati dječije bolesti i šta su to u ovom slučaju 'dječije bolesti'? Mi smo sastavili tri ciklusa bez da su nas male reprezentacije iznenadile i sad ko kontamo: e, više nemamo problema s njima i nećemo ih imati ubuduće, to je iza nas... Međutim, to se ni za jednu reprezentaciju ne može reći... Skoro svaka reprezentacija može i pozitivno i negativno iznenaditi... Nisu to nikakve bolesti, to je jednostavno fudbal... Kiksaćemo i mi protiv malo, prije ili kasnije, a obzirom da već prilično dugo držimo taj uspješan niz, bojim se da bi nam se to moglo uskoro desit, tj. ne bi me pretjerano začudilo... Al eto nadajmo se da neće ili da ako se već desi, da neće ozbiljno uticat na naše generalne rezultate i igru...BHF_Manijak wrote:Ma dobro, opce poznato je da Cyrpus uvijek nesto gotivi ovi outsidere i underdogovetako da nemojte se cudit bezze.
![]()
Svejedno je ko ce doci iz posljednjeg sesira, natamburat cemo ga! A ako se vec vodimo izuzecima, koji su nekad nekog zajebali, onda nam je 99% ekipa pogubno. No 1 od 100 slucajeva ne mijenja cinjenicu da su sve te ekipe iz zadnjeg sesira kar'ne.![]()
PS Ipak, ima izuzetak u protekla tri ciklusa, a zove se Albanija... Mada, X u Tirani meni i nije neko silno iznenađenje... Daleko je Albanija od naivne reprezentacije, a to su osim nas i mnogi drugi iskusili...