ih sest...Chmoljo wrote: ne znam samo koja pravda dopušta bezobrazluk HDZ-a, i koje pravo dopušta hipotetički slučaj da recimo Bosansko-podrinjski kanton prca cijelu Federaciju u hipotalamus znajući upravo da pravo nije kruta nepromjenjiva forma, nego izraz uopćenih potreba u jednom pravnom sistemu.
nejse, i to što kažeš, ko mi je kriv što šest puta izađoh kod Duvnjaka.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Alfons Kauders
#5051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Amerika mi dohakala...
(..."u božju mater, oni bombarduju hajvane, a ti ne znaš ništa o njima"...) 
- Alfons Kauders
#5053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa banksy, sto ne posavjetova chmolju, da nam ne pada po ispitima sest puta...Chmoljo wrote:Amerika mi dohakala...(..."u božju mater, oni bombarduju hajvane, a ti ne znaš ništa o njima"...)
ja se i ne sjecam na cemu me je vracao, ipak je to bilo prije 10 godina... spremio ja pola... i prizna mi trecinu radi neke bezveze sitnice...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ili da budemo "stručni" do kraja - nije dovoljno krut.Alfons Kauders wrote:
pa banksy, sto ne posavjetova chmolju, da nam ne pada po ispitima sest puta...to je vazda bio problem sa strucnjacima, jednostavno ne zele prenositi svoje znanje na nas mlade...
![]()
ja se i ne sjecam na cemu me je vracao, ipak je to bilo prije 10 godina... spremio ja pola... i prizna mi trecinu radi neke bezveze sitnice...ali nejse, makar sam na kraju super naucio, ali eto, na forumu vidim da zapravo i nisam, jer je ustav relativna kategorija ako se pitaju forumski strucnjaci...
vječna boljka
-
ivannn
#5055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
al tada nastaje problem jer hdz šalje svoje delegate, bira preostalih 5 iz 3 kantona, ima već 1 iz zenice, 2 iz travnika i 3 iz mostara. Imat će ih 11, a ako Elvira ostane "rvatska kraljica" (čitaj: Čović opet potplati) imat će i 2/3.Alfons Kauders wrote:Halo ba pravnik, sta pametujes ljudima.Chmoljo wrote:kojoj pravdi Titat'? kojoj crnoj pravdiBanksy wrote: Nemam pojma. Vidjećemo.
Ako bude po pravdi i zakonu, sve pada k'o kruška. Ako platformaši budu široke ruke, pa pripaze sudije, možda ih i potvrde, nemam pojma, vidjećemo.
Što si nervozan?![]()
![]()
![]()
![]()
Pusti strucnjake neka tumace ustav i zakon, ko nam je kriv sto smo studirali fakultet koji svi apsolviraju citajuci forum i novine.
![]()
Banksy,
Po hiljaditi put, taman i da CIK, Ustavni Sud, OHR i Bog Otac poniste izbor radi krnjeg sastava Doma Naroda, taj isti dom ce biti popunjen kada tri HDZ kantona delegiraju svoje predstavnike. Onda se opet moze formirati ista vecina i izabrati ista vlada. Otuda i sva HDZ kuknjava.
Pa tako bez većine u hrvatskom klubu ne može se ništa.
- madner
#5056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trebao bi biti jos jedan platformas iz Livanjskog kantona tako da Elvira nece biti bitna.
-
ivannn
#5057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam u kojem intervju sam čitao no obija su rekli da iz Livna idu dva HDZ-ovca, ne bi bilo po prvi put da ih platformaši zajebu, tako su i uradili u zenici svi platformaši kao za SDP, a na kraju glasovali za HDZ listu delegata.madner wrote:Trebao bi biti jos jedan platformas iz Livanjskog kantona tako da Elvira nece biti bitna.
Zamalo se to dogodilo i u travniku dok lijan nije one dvije odveo u karantenu i nabavio im tjelohranitelje.
- madner
#5058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, ako su tako sigurni HDZovi prave autogolove. Poslje Travnika idu na blokadu jer misle da platformasi imaju dovoljan broj rucica.ivannn wrote:ne znam u kojem intervju sam čitao no obija su rekli da iz Livna idu dva HDZ-ovca, ne bi bilo po prvi put da ih platformaši zajebu, tako su i uradili u zenici svi platformaši kao za SDP, a na kraju glasovali za HDZ listu delegata.madner wrote:Trebao bi biti jos jedan platformas iz Livanjskog kantona tako da Elvira nece biti bitna.
Zamalo se to dogodilo i u travniku dok lijan nije one dvije odveo u karantenu i nabavio im tjelohranitelje.
-
ivannn
#5059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e pa zato i sam rekao da je hdz glupmadner wrote:Pa dobro, ako su tako sigurni HDZovi prave autogolove. Poslje Travnika idu na blokadu jer misle da platformasi imaju dovoljan broj rucica.ivannn wrote:ne znam u kojem intervju sam čitao no obija su rekli da iz Livna idu dva HDZ-ovca, ne bi bilo po prvi put da ih platformaši zajebu, tako su i uradili u zenici svi platformaši kao za SDP, a na kraju glasovali za HDZ listu delegata.madner wrote:Trebao bi biti jos jedan platformas iz Livanjskog kantona tako da Elvira nece biti bitna.
a tada se pojavio novi subjekt: Elvira - koja je vjerojatno bila tvdrkorna u pregovorima (čitaj: tražila više para)
- madner
#5060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije HDZ glup, nego su pokusali iskoristiti OHRvu odluku kako bi izazvali nove izbore. U nadi da bi tada bolje prosli (poslje ujedinjena)
- Alfons Kauders
#5061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a zasto onda hdz nije jednostavno delegirao te ljude i odbio podrzati vladu na domu naroda?ivannn wrote: al tada nastaje problem jer hdz šalje svoje delegate, bira preostalih 5 iz 3 kantona, ima već 1 iz zenice, 2 iz travnika i 3 iz mostara. Imat će ih 11, a ako Elvira ostane "rvatska kraljica" (čitaj: Čović opet potplati) imat će i 2/3.
- janje_
#5062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ivannn wrote: Elvira - koja je vjerojatno bila tvdrkorna u pregovorima (čitaj: tražila više para)
ko ministrica u "dobro ustimani mrtvaci"..
- Alfons Kauders
#5063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam zasto je elvira novi subjekt... odnos snaga je vec bio poznat mjesecima unaprijed... postala je bitna jedino u slucaju formiranja doma naroda bez svih delegata... sto se desilo, s njom ili bez nje, ni ona nije sigurna...ivannn wrote: e pa zato i sam rekao da je hdz glup![]()
a tada se pojavio novi subjekt: Elvira - koja je vjerojatno bila tvdrkorna u pregovorima (čitaj: tražila više para)
-
ivannn
#5064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e pa je, njihov cilj od početka su bili novi izborimadner wrote:Nije HDZ glup, nego su pokusali iskoristiti OHRvu odluku kako bi izazvali nove izbore. U nadi da bi tada bolje prosli (poslje ujedinjena)
a sada 1/3 delegata iz jednog naraoda uopće neće biti bitna ako se hdz-ovce pojave, platformašima je bilo bitno da imaju kvorum, a odluka se u klubu donosi većinom. Oni su imali 6 hrv. delegata, pa tako i Elvirin glas nije bitan. E sada ako hdz-ovci pošalju sve svoje, i ako jedan iz Livna bude HSP-ov (što sumnjam imaju samo 3 zastupnika u skupštini liv.kantona) i Elvira se vrati platformašima (
- madner
#5065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bitno je imati bar trecinu iz svakog naroda i onda se odluke mogu donositi u drugog krugu prostom vecinom svih zastupnika.ivannn wrote:e pa je, njihov cilj od početka su bili novi izborimadner wrote:Nije HDZ glup, nego su pokusali iskoristiti OHRvu odluku kako bi izazvali nove izbore. U nadi da bi tada bolje prosli (poslje ujedinjena)
a sada 1/3 delegata iz jednog naraoda uopće neće biti bitna ako se hdz-ovce pojave, platformašima je bilo bitno da imaju kvorum, a odluka se u klubu donosi većinom. Oni su imali 6 hrv. delegata, pa tako i Elvirin glas nije bitan. E sada ako hdz-ovci pošalju sve svoje, i ako jedan iz Livna bude HSP-ov (što sumnjam imaju samo 3 zastupnika u skupštini liv.kantona) i Elvira se vrati platformašima () - omjer će biti 10:7 za hdz.
-
ivannn
#5066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a šta ti ja znamAlfons Kauders wrote:a zasto onda hdz nije jednostavno delegirao te ljude i odbio podrzati vladu na domu naroda?ivannn wrote: al tada nastaje problem jer hdz šalje svoje delegate, bira preostalih 5 iz 3 kantona, ima već 1 iz zenice, 2 iz travnika i 3 iz mostara. Imat će ih 11, a ako Elvira ostane "rvatska kraljica" (čitaj: Čović opet potplati) imat će i 2/3.
- janje_
#5067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znaci, u biti, dva HDZ-a imaju manje od 60% delegata ali zele 100% "hrvatskih" ministarskih mjesta.. dobra im racunica..ivannn wrote:omjer će biti 10:7 za hdz.
-
ivannn
#5068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa evo hsp nema ni jednog delegata pa imaju 2 ministarstva i predsjednikajanje_ wrote:znaci, u biti, dva HDZ-a imaju manje od 60% delegata ali zele 100% "hrvatskih" ministarskih mjesta.. dobra im racunica..ivannn wrote:omjer će biti 10:7 za hdz.
u bih je sve živo paradoks
- Gandalf
#5069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:ne znam samo koja pravda dopušta bezobrazluk HDZ-a, i koje pravo dopušta hipotetički slučaj da recimo Bosansko-podrinjski kanton prca cijelu Federaciju u hipotalamus znajući upravo da pravo nije kruta nepromjenjiva forma, nego izraz uopćenih potreba u jednom pravnom sistemu.Alfons Kauders wrote:
Halo ba pravnik, sta pametujes ljudima.Pusti strucnjake neka tumace ustav i zakon, ko nam je kriv sto smo studirali fakultet koji svi apsolviraju citajuci forum i novine.
![]()
Banksy,
Po hiljaditi put, taman i da CIK, Ustavni Sud, OHR i Bog Otac poniste izbor radi krnjeg sastava Doma Naroda, taj isti dom ce biti popunjen kada tri HDZ kantona delegiraju svoje predstavnike. Onda se opet moze formirati ista vecina i izabrati ista vlada. Otuda i sva HDZ kuknjava.
Dobro si proš'o - znam likova koji su po 10 puta izlazili kod duvnjaka![]()
![]()
nejse, i to što kažeš, ko mi je kriv što šest puta izađoh kod Duvnjaka.
Last edited by Gandalf on 22/03/2011 14:19, edited 1 time in total.
- madner
#5070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sasvim jasno da su isli na to. U nadi da bi sa SBBom mogli formirati vlast po svojoj mjeri i predizbornim dogovoromivannn wrote:a šta ti ja znamAlfons Kauders wrote:a zasto onda hdz nije jednostavno delegirao te ljude i odbio podrzati vladu na domu naroda?ivannn wrote: al tada nastaje problem jer hdz šalje svoje delegate, bira preostalih 5 iz 3 kantona, ima već 1 iz zenice, 2 iz travnika i 3 iz mostara. Imat će ih 11, a ako Elvira ostane "rvatska kraljica" (čitaj: Čović opet potplati) imat će i 2/3.
Pa tako bez većine u hrvatskom klubu ne može se ništa., evo kažu htjeli su nove izbore - što je jako vjerojatno
Covic - Dodik - Radoncic.
-
ivannn
#5071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ima na tema "17/3 koliko je to" dio iz ustava, ovo 1/3 je bitna za kvorum, a odluke u klubu se donose većinom, e sada može biti i da griješimmadner wrote:Bitno je imati bar trecinu iz svakog naroda i onda se odluke mogu donositi u drugog krugu prostom vecinom svih zastupnika.ivannn wrote:e pa je, njihov cilj od početka su bili novi izborimadner wrote:Nije HDZ glup, nego su pokusali iskoristiti OHRvu odluku kako bi izazvali nove izbore. U nadi da bi tada bolje prosli (poslje ujedinjena)
a sada 1/3 delegata iz jednog naraoda uopće neće biti bitna ako se hdz-ovce pojave, platformašima je bilo bitno da imaju kvorum, a odluka se u klubu donosi većinom. Oni su imali 6 hrv. delegata, pa tako i Elvirin glas nije bitan. E sada ako hdz-ovci pošalju sve svoje, i ako jedan iz Livna bude HSP-ov (što sumnjam imaju samo 3 zastupnika u skupštini liv.kantona) i Elvira se vrati platformašima () - omjer će biti 10:7 za hdz.
-
luckypot
#5072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to je u stvari nešto što se zove "sarajevsko ambasadorsko prelo" -ReD aka Socijalista wrote:Dodo danas o tom problemu...madner wrote:Moze biti usaglasena i odluka da BiH kao EU predvorje nije u zoni interesa USA.Vitez Koja wrote:
Koliko znam, ovo je usaglesena odluka sa SAD. Nista se ovdje ne radi bez znanja i odobrenja od SAD.![]()
...Dodik je ponovio da je u BiH na djelu "ambasadorokratija", jer se "svakog petka grupa ambasadora, potpomognuta `sarajevskim krugom`, sastaje i raspreda neku politiku...,
- janje_
#5073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jebes ga.. kad je paradoks, onda se ne moze bas tjerati mak na konac..ivannn wrote:pa evo hsp nema ni jednog delegata pa imaju 2 ministarstva i predsjednikajanje_ wrote:znaci, u biti, dva HDZ-a imaju manje od 60% delegata ali zele 100% "hrvatskih" ministarskih mjesta.. dobra im racunica..ivannn wrote:omjer će biti 10:7 za hdz.
sve u svemu, narod grca u dobroti.. masala.. jos ako opet raspisu izbore (a sve se nagelo da ce tako i biti), ode par milioncica iz ionako prazne kase, i opet pola godine natezanja i opet pisi kuci po odijelo..
kud svrati na forum politika..
-
SevdahNinja
#5074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo stavljaju upravo na Youtube Kanal SDPBIHKomrad wrote:salis se?clav wrote:lagumdzija u vecerasnjem teleringu![]()
![]()
pa dalje
-
hercegovac_pravi
#5075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne zastupa. zastpa Državu BiH što mu i jeste Ustavom propisana obaveza.mario.ario wrote:što je dokaz da je hsp zlatku samo fikus kojim mase kako bi rekao da u koaliciji ima i hrvatsku opciju (ako uzmemo da su lijanovici, barem su se tako reklamirali, neka multinacionalna gradjanska (cuj gradjanska) opcija).ivannn wrote:pa evo hsp nema ni jednog delegata pa imaju 2 ministarstva i predsjednikajanje_ wrote:
znaci, u biti, dva HDZ-a imaju manje od 60% delegata ali zele 100% "hrvatskih" ministarskih mjesta.. dobra im racunica..
pratio sam dosta tema, mozda je najprikladnija za ono sto cu napisat ona o samoupravi, ali otisla je previse u neozbiljnom smjeru.
Iz kuta prosjecnog Hrvata, iako Mostar iz kojeg tipkam mozda nije bas dobar primjer i mozda ne razumijem dobro situaciju u kojoj se nalaze Hrvati u manjim sredinama u Bosni, ali recimo da iz nekog kuta vecine ljudi mladje generacije ovdje - HDZ nije bitan uopce.
Ljudi masovno glasuju za hdz jer jednostavno nema nikakvog izbora.
U svemu je bitan princip. Nemojmo se lagati, zastupa li željko komšić u predsjedništvu bh Hrvate? Pa čovjek samo vodi brigu o prepucavanju s beogradom, nikad u pet godina nije došao u većinski hrvatsku općinu u ovoj državi?
Ako su takvi i ostali 'Hrvati' koje nam nudi platformaška koalicija jasno je zašto su Hrvati bijesni.
Da se razumijemo, izlazim na svake izbore od 18-te, nikad nisam dao glas HDZ-u, ali ako je 90 (ili 80, nebitno) posto Hrvata podržalo dva HDZ-a bilo bi ljudski da oni predlože hrvatske ministre. Zašto bi SDP predlagao ministre iz reda hrvatskog naroda kad sigurno nisu dobili 1% glasova Hrvata, a već i imaju 5-6 svojih ministara + izabrali su i hrvatskog člana predsjedništva.
Da se spustim malo s globalne politike. Većine nije briga hoće li ministar ovog ili onog biti Hrvat ili Eskim, bitno mi je da kao čovjek s VSS-om više ne radim na crno za 700 KM (a reče vrli nam general s mirovinom od 10.000 hr kuna živko kako hrvati žive bolje od bošnjaka, jaah), da mi roditelji imaju mirovinu vecu od 300 km....
ALI bitno mi je i da taj ministar bio on bošnjak, srbin ili eskim poštuje da navijam za hrvatsku reprezentaciju, da poštuje, a ne zabranjuje zastavu prihvaćenu od naroda a ne onu neku koju je nacrtalo dijete nekog eu diplomata (zaista cijenim bošnjake koji drže do zastave s ljiljanima puno više od onih prelivoda koji veličaju ovu plavo-žutu), da želim da moja djeca uče hrvatski jezik koji nikad neće biti isti sa srpskim ili tzv bosanskim.
BITNO JE da ministar, iako je srbin ili bošnjak, odobri i neki projekt u većinski hrvatskim sredinama, ali to sigurno nećemo gledati...
Da preduhitrim one koji se već spremaju napisati - briši u Hrvatsku.
Ovo je moja zemlja, od Neuma preko Sarajeva, Doboja do Orašja. Puno je krvi MOG naroda za tu proliveno da dižemo ruke od svega i nećemo, bar još neko vrijeme dok ne izumremo. Čitam na jednoj temi procjenu u bih 18% Hrvata.
Možda pola od toga...
Dalje, o kakvom ukidanju jezika govoriš? Ko o tome bilo šta pominje?
Da navijaš za Hrvatsku je tvoje pravo, uopšte ne kontam ko vam to brani? Navijam i ja za Barselonu pa šta? jebe se nekom za tim.
Zastava? Na koju zastu misliš. Jel na zastavu bivše tzv. "hzhb". Pod tom zastavom su počinjeni zločini kakvih se moderno čovječanstvo stidi. Pod tom zastavom je u Haag otišlo kompletno vojno-političko vodstvo BH Hrvata.