The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#5051 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

tačno se može vidjeti ko formira svoje mišljenje, a ko luta po forumima, čita tuđa mišljenja, tuđe teorije zavjere pa ih promovira kao svoje
drunken tiger

#5052 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by drunken tiger »

Isner wrote:Serija se ne snima "scena za scenom" kako se i prikazuje, nego se uglavno snimi više kadrova na jednoj lokaciji koji se kasnije rasporede na epizode... Tako da ne vidim logiku da se zbog jedne fotografije Glena i lika koji tek treba da se pojavi u seriji dodje do zakljucka da je Glen živ.. Na fotografiji se vidi i redar u flouroscentnom pa bi to znacilo da je i on jedan od junaka koji tek treba da se pojavi... :roll:
Bilo bi glupo da se izvuce iz onakve situacije, mada mi je Glen jedan od dražih likova..
Sto se mene tice samo nek Daryla ne diraju :razz:
:thumbup:
Sad htjedoh to napisati.
Averus

#5053 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

sizifinho wrote:tačno se može vidjeti ko formira svoje mišljenje, a ko luta po forumima, čita tuđa mišljenja, tuđe teorije zavjere pa ih promovira kao svoje
Guilty as charged :)
Moje mišljenje, kao i kod većine gledaoca je da će Glen preživjeti. "Lutanje" po forumima ne smatram lošom stvari - tražim dodatne informacije...
Nije valjda da smo zakonom vezani za klix.ba, pa ne smijemo na redditu i drugim twd forumima saznati nešto što će imati uticaja na naš stav ili mišljenje? :D

Izvini sudijo :D

Samo bih volio naći gif one scene kad Michonne, Glenn i onaj s cvikama u šumi krenu u stilu 300 na walkere :D
Šteta što nije potrajala malo duže i što nije bilo više walkera na okupu :roll:
sizifinho

#5054 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ne znam što si se pronašao prozvanim, nisam uopšte mislio na tebe, čak mi se svidjela paralela koju si napravio između prve i ove sad epizode, misleći da je tvoja misao. Ako nije, pogriješio sam.
Nisam ni rekao da je zabranjeno ići po drugim forumima, niti sam to mislio. Ja isto činim, gledam tuđa razmišljanja, samo što ja imam svoje vlastito mišljenje koje nije kopija nekog tuđeg.
Samo sam naveo da je jasno ko na forumu ima svoje misli a ko kopira tuđe komentare.
Tipa kad se neko ne sjeća likova od prije par epizoda, pa ko fol se pita otkud Morgan zna vukove (a ta ista teorija bude na nekom redditu ili slično, i naravno nema logike uopće) al eto

nema na čemu igraču, žuti karton samo za prigovor :lol: :kiss:
Latte

#5055 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Latte »

Ko god se zalio na manjak akcije ova sezona ga je morala obradovati.
A ovu heftu ce skoro 10M ljudi diskutovat jel Glen ziv :D
Tito_i_Partija

#5056 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote:PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
To je najbolji nacin da se upropasti ovako dobar pocetak sezone.
Skyfox

#5057 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Skyfox »

Do sada je skoro svaka smrt od strane walkera bili prikazana tako da se fino vidi komadanje mesa dok se zrtva koprca. Ne vidim razlog zasto bi to sada preskocili... Ziv je 100% barem jos jednu ep.
gonzalez

#5058 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

Mislim da su malo pretjerali sa ovom Glenn scenom. Lik je haman prva osoba koju je Rick ugledao u Atlanti, znači u seriji se od samog početka. Onakav kljakav kraj nema smisla. Ako će da umre, trebao je sa stilom. Ukoliko će se izvući, fakat nema smisla da preživi na bilo koji način okružen desetinama zombija. Mnogi su ginuli puno lakše.
kakavdanakneiskustvu

#5059 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Isner wrote:Serija se ne snima "scena za scenom" kako se i prikazuje, nego se uglavno snimi više kadrova na jednoj lokaciji koji se kasnije rasporede na epizode... Tako da ne vidim logiku da se zbog jedne fotografije Glena i lika koji tek treba da se pojavi u seriji dodje do zakljucka da je Glen živ.. Na fotografiji se vidi i redar u flouroscentnom pa bi to znacilo da je i on jedan od junaka koji tek treba da se pojavi... :roll:
Bilo bi glupo da se izvuce iz onakve situacije, mada mi je Glen jedan od dražih likova..
Sto se mene tice samo nek Daryla ne diraju :razz:

i michonne
kakavdanakneiskustvu

#5060 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Isner wrote:
Averus wrote:Moguće je da će ga Isus spasiti :D

PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
Jupi, upoznacemo cheesemakera (sirara) koji ga je, kako rece Morgan naucio da mlati onim štapom...

:mrgreen:
dale cooper

#5061 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

sizifinho wrote:ne znam što si se pronašao prozvanim, nisam uopšte mislio na tebe, čak mi se svidjela paralela koju si napravio između prve i ove sad epizode, misleći da je tvoja misao. Ako nije, pogriješio sam.
Nisam ni rekao da je zabranjeno ići po drugim forumima, niti sam to mislio. Ja isto činim, gledam tuđa razmišljanja, samo što ja imam svoje vlastito mišljenje koje nije kopija nekog tuđeg.
Samo sam naveo da je jasno ko na forumu ima svoje misli a ko kopira tuđe komentare.

Tipa kad se neko ne sjeća likova od prije par epizoda, pa ko fol se pita otkud Morgan zna vukove (a ta ista teorija bude na nekom redditu ili slično, i naravno nema logike uopće) al eto

Ovo ima smisla kada se radi o nekoj ozbiljnoj temi. Walking Dead je samo zabava, i nije neko čudo da više ljudi
eventualno dođe do sličnih zaključaka i teorija. Primjetio sam i na onoj temi o time travelu da malo preozbiljno
shvataš stvari. :D
Averus

#5062 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

sizifinho wrote:ne znam što si se pronašao prozvanim, nisam uopšte mislio na tebe, čak mi se svidjela paralela koju si napravio između prve i ove sad epizode, misleći da je tvoja misao. Ako nije, pogriješio sam.

Nisam uzeo za zlo, nego mi malo radikalno djelovao tvoj post :)
A jbg - i svoje mišljenje čovjek zasniva na stvarima koje sazna/nauči, pa tako i ja... Da ne bih bubao gluposti, preletim po drugim forumima i provjerim da li sam u pravu za te neke stvari, pa tek onda reagujem ovdje :D

Nemoj sudija žuti svega ti, propustiću baraž!! :lol:
annoy

#5063 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Naše misli su u velikom postotku tuđe, koliko god mi voljeli misliti da su samo naše. Čovjek u interakciji s okolinom formira svoja mišljenja i stavove.
Ne vidim zašto je problem ako se ovdje prenose teorije s drugih foruma i stranica, dapače, ja volim kad imam puno toga za pročitati :D
Uostalom, ova serija ima mnogobrojnu publiku i vjerojatnost da će više osoba pomisliti nešto isto/slično je ogromna. Često kad čitam komentare ovdje ili negdje drugdje pročitam gotovo sve što sam i sama zapazila i pomislila.
last mohicans

#5064 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Ljudi, ovo je prije svega zabava. Očito da nas je veliki broj zaljubljenika u zombi tematiku na ovom pdf. Nista nije loše razmijeniti shvatanja i razmisljanja. Ne percipiramo svi na isti način svijet oko sebe,pa tako ni scene i sam scenarij serije.
Calm down and keep watching TWD.
Sezona me podsjeca na prvu i drugu, kad se nestrpljivo iscekivala svaka naredna epizoda. Dobro su startali, samo da se odrzi ovaj nivo, iako je teško ocekivati da bude napeto sve vrijeme.
Maharadza

#5065 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Maharadza »

Ma hebeš ih sviju, meni je bitno da se rick i daryl na kraju izvuku, ostali mogu pocrkati, ne tangira me sekunde! 8-)
DMXallen

#5066 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Mene previše ne nervira ko će i kada poginuti u seriji, šta više, ako će nečija smrt dobro uticati na težinu priče onda neka i takvih.
Samo mi Rick-a ne dirajte, bar dok Carl ne postane Rick :D
splinter

#5067 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

Jednom pogledam snimak , kontam ma Glenn je rahmetlija 100%, potom ponovo pogledam snimak, ma nije , nemoguće i tako par puta ne mogu da se odlučim. Uvijek mi nekako padne na pamet on scena s početka serije kad spašava Ricka,
bull21

#5068 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by bull21 »

Tito_i_Partija wrote:
Averus wrote:PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
To je najbolji nacin da se upropasti ovako dobar pocetak sezone.
Definitivno. Onaj lik je ubjedljivo najlošiji glumac, kad ga vidim da maše onom štanglom, meni se plače koliko je loš. Uz to oni njegovi zen/filozofski one-lineri su mi :lol:
annoy

#5069 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

DMXallen wrote:Mene previše ne nervira ko će i kada poginuti u seriji, šta više, ako će nečija smrt dobro uticati na težinu priče onda neka i takvih.
Samo mi Rick-a ne dirajte, bar dok Carl ne postane Rick :D
Slažem se sa svime, osim što i Carl može pa-pa što se mene tiče :D
sizifinho

#5070 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Averus wrote: Nemoj sudija žuti svega ti, propustiću baraž!! :lol:
izvini na radikalnosti, dobro, dobit ćeš zeleni karton pa ti vidi štaš s njim (u serii B u italiji su to uveli xD )

Nego, neko je spomenuo ono- otkud onim vukovima oružje?
Mislim znam da je Morgan pustio troje njih da pobjegnu, ali su imali pištolj samo. Ovi imaju puške... mislim da je ovo prvi kontakt s nekom novom grupom, vukovi, kao što smo vidjeli - nemaju oružja.
dale cooper wrote: Ovo ima smisla kada se radi o nekoj ozbiljnoj temi. Walking Dead je samo zabava, i nije neko čudo da više ljudi
eventualno dođe do sličnih zaključaka i teorija. Primjetio sam i na onoj temi o time travelu da malo preozbiljno
shvataš stvari
. :D
ma kome ti bolan to, jesi li pametan?

šalim se sad naravno, de, čini ti se, samo eto komentarišem pojedine koji se ne mogu sjetit imena lika- a teoretišu ko je koliko pretrčao kilometara za koliko vremena
ko što kažu ljudi- serija je zabava, jel se sad baš mora analizirat tako u detalje

peace !
jalijas74

#5071 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Zelimo neku dobru trebu umjesto kosookog.
Nesto u stilu Lare Kroft samo da hoda u brusu i vrucem sorcicu :) Micika je trebala povuci malo tako nesto ali non stop je u borbenom prsluku :)
dale cooper

#5072 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

sizifinho wrote:
Averus wrote: Nemoj sudija žuti svega ti, propustiću baraž!! :lol:
izvini na radikalnosti, dobro, dobit ćeš zeleni karton pa ti vidi štaš s njim (u serii B u italiji su to uveli xD )

Nego, neko je spomenuo ono- otkud onim vukovima oružje?
Mislim znam da je Morgan pustio troje njih da pobjegnu, ali su imali pištolj samo. Ovi imaju puške... mislim da je ovo prvi kontakt s nekom novom grupom, vukovi, kao što smo vidjeli - nemaju oružja.
dale cooper wrote: Ovo ima smisla kada se radi o nekoj ozbiljnoj temi. Walking Dead je samo zabava, i nije neko čudo da više ljudi
shvataš stvari
. :D
ma kome ti bolan to, jesi li pametan?

šalim se sad naravno, de, čini ti se, samo eto komentarišem pojedine koji se ne mogu sjetit imena lika- a teoretišu ko je koliko pretrčao kilometara za koliko vremena
ko što kažu ljudi- serija je zabava, jel se sad baš mora analizirat tako u detalje

peace !
Hey pal, no hard feelings. :thumbup: :)
Pitarrr82

#5074 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

Zar je koreanac mrtav i jel to sljedeca epizoda o ninja kornjacama? :mrgreen: :run:
Tyke

#5075 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Ja jos uvijek cekam kad ce Rick opaliti Michonne, sve su nekako blizu, ali nesto im se ne da... :D

Najjace bi mi bilo da se u zadnjoj sezoni susretnu ekipa iz TWD i Z Nationa, doktorov humor mi je nenadjebiv, ma ludilo bi bilo.
Post Reply