Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Paulaner
#5051 Re: eBay - Vaša iskustva
Estimated Delivery: Wed. May. 21 - Wed. Jun. 11
Znaci da od 12 mogu pokrenuti case,ali posto ne bih odmah,do kad mi je zadnji rok a da mi ne istekne?
Znaci da od 12 mogu pokrenuti case,ali posto ne bih odmah,do kad mi je zadnji rok a da mi ne istekne?
-
ame331
#5052 Re: eBay - Vaša iskustva
nemam pojma o eBay nisam nikad nista kupovao pa sad me interesuje koliko bi me izasle ove patike sveukupno
i jesu li orginal
ako nije tesko nekom da mi odg
http://www.ebay.com/itm/Adidas-Busenitz ... 2a351befe8
-
HD 6250M
#5053 Re: eBay - Vaša iskustva
a ne znam ni ja kakva je procedura za tu nasu postuquarterback wrote:pa mozes li prijaviti posti to ?HD 6250M wrote:ovi lopovi iz nasih posta kradu, male im plate pa moraju tako da namire za ostalo![]()
meni jutros dolazi paket sa TN i otvaran je u HP Mostar i fale mi dva proizvodaali kinez je sve uredno poslao
jer sam u Zepcu, a paket dodje u Sarajevo pa se tu pregleda pa za Mostar pa i oni ga otvore malo pregledaju pa Vitez i tek onda Zepce
sada u svom tom lancu isporuka traziti nekoga ko je sta uzeo, mislim da je uzalud..
ali onda jadni kinez opet vrati novac sto nedostaje,ali ako se ovako jos desi sta par puta mislim da nece ni slati vise za BiH
- dinooh
#5054 Re: eBay - Vaša iskustva
do 11.7. Mozes ti i sada otvoriti case, ali nema smisla, pricekaj bar taj 11.6.Paulaner wrote:Estimated Delivery: Wed. May. 21 - Wed. Jun. 11
- dinooh
#5055 Re: eBay - Vaša iskustva
100 dolara plus 55KM carine i ostalih troskova kod nas. Sad vidi isplati li se kupovati to.ame331 wrote:nemam pojma o eBay nisam nikad nista kupovao pa sad me interesuje koliko bi me izasle ove patike sveukupnoi jesu li orginal
-
quarterback
#5056 Re: eBay - Vaša iskustva
posteno od tebe, slanje nazad ce te izaci jako skupo, misilm da sam nekad na pocetku kupovine pitao za cijenu slanja memory sticka nazad u HK, mislim da je stick bio recimo 15 KM a slanje nazad 30 KMSon1 wrote:Prodavac mi je pogrijesio adresu i umjesto BiH poslao u HR, ali sa mojom adresom i postanskim brojem.
Sad preko TN vidim da su Hrvati to otpakovali, vidjeli adresu i proslijedili za Sarajevo, gdje je posiljka danas i stigla.
Problem je sto sam ja odmah kontaktirao prodavca i rekao mu da je na TN pogresna adresa, a on je uz izvinjenje poslao drugi paket sa novim TN, na kojem vidim da je druga posiljka danas krenula iz HK.
S obzirom na to da ce vjerovatno obje posiljke da mi stignu na adresu, koja je procedura vracanja posiljke, da li on preuzima troskove i kako to vec ide? Ne zelim nikog da prevarim i ostetim, jer je prodavac bio posten i odradio sve na vrijeme.
Do sada mi je sve posiljke postar ostavljao u sanducicu i nisam imao problema.
Je li neko bio u slicnoj situaciji da je vracao paket?
Ako bude preskupo vracanje, vidjet cu da se dogovorim sa prodavacem da mu platim i ovaj drugi ili nesto slicno.
elem vidi neko drugo rjesenje radije
- Paulaner
#5057 Re: eBay - Vaša iskustva
Rijesio si mi sve nedoumice oko ovoga i uvijek pomognes kad nesto treba,svaka castdinooh wrote:do 11.7. Mozes ti i sada otvoriti case, ali nema smisla, pricekaj bar taj 11.6.Paulaner wrote:Estimated Delivery: Wed. May. 21 - Wed. Jun. 11
-
Son1
#5058 Re: eBay - Vaša iskustva
A sta cu, to je i njemu hljeb, a opet s druge strane sve je posteno odradio.quarterback wrote:posteno od tebe, slanje nazad ce te izaci jako skupo, misilm da sam nekad na pocetku kupovine pitao za cijenu slanja memory sticka nazad u HK, mislim da je stick bio recimo 15 KM a slanje nazad 30 KMSon1 wrote:Prodavac mi je pogrijesio adresu i umjesto BiH poslao u HR, ali sa mojom adresom i postanskim brojem.
Sad preko TN vidim da su Hrvati to otpakovali, vidjeli adresu i proslijedili za Sarajevo, gdje je posiljka danas i stigla.
Problem je sto sam ja odmah kontaktirao prodavca i rekao mu da je na TN pogresna adresa, a on je uz izvinjenje poslao drugi paket sa novim TN, na kojem vidim da je druga posiljka danas krenula iz HK.
S obzirom na to da ce vjerovatno obje posiljke da mi stignu na adresu, koja je procedura vracanja posiljke, da li on preuzima troskove i kako to vec ide? Ne zelim nikog da prevarim i ostetim, jer je prodavac bio posten i odradio sve na vrijeme.
Do sada mi je sve posiljke postar ostavljao u sanducicu i nisam imao problema.
Je li neko bio u slicnoj situaciji da je vracao paket?
Ako bude preskupo vracanje, vidjet cu da se dogovorim sa prodavacem da mu platim i ovaj drugi ili nesto slicno.
elem vidi neko drugo rjesenje radije
Nema potrebe da ga nesto sad prevarim, a jos se i zbog ovih misterioznih nestanaka roba prestaje slati u nase krajeve.
Svi se zale da im roba ne dolazi, samo ce meni izgleda 2 paketa doci
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5059 Re: eBay - Vaša iskustva
Plati mu taj drugi paket i prodaj 
Inace, nevjerovatno mi je da su Hrvati to proslijedili u Sa, gdje su nasli adresu? To su oni uradili O SVOM TROSKU onda :S
Inace, nevjerovatno mi je da su Hrvati to proslijedili u Sa, gdje su nasli adresu? To su oni uradili O SVOM TROSKU onda :S
-
Son1
#5060 Re: eBay - Vaša iskustva
On je poslao na Moju Ulicu, FBiH, 71000 Sarajevo, Hrvatska.un1ted wrote:Plati mu taj drugi paket i prodaj
Hrvati samo proslijedili za BiH i to je to.
-
Nuken
#5061 Re: eBay - Vaša iskustva
Kada bi mogao očekivati paket?Poslano iz Kine.

-
ame331
#5062 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala na odg a jesu li orginaldinooh wrote:100 dolara plus 55KM carine i ostalih troskova kod nas. Sad vidi isplati li se kupovati to.ame331 wrote:nemam pojma o eBay nisam nikad nista kupovao pa sad me interesuje koliko bi me izasle ove patike sveukupnoi jesu li orginal
- SONY_91
#5063 Re: eBay - Vaša iskustva
za 9 dana je u Sarajevu, tako je bar meni stizalo ako je u pitanju Singapore PostNuken wrote:Kada bi mogao očekivati paket?Poslano iz Kine.
-
Nuken
#5064 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala drugSONY_91 wrote:za 9 dana je u Sarajevu, tako je bar meni stizalo ako je u pitanju Singapore PostNuken wrote:Kada bi mogao očekivati paket?Poslano iz Kine.
- SONY_91
#5065 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa ako nije za carine tako nekako. I ja čekam baš jedan paket koji je poslan preko Singapore Posta a krenuo je put BiH 23.05.Nuken wrote:Hvala drugSONY_91 wrote:za 9 dana je u Sarajevu, tako je bar meni stizalo ako je u pitanju Singapore PostNuken wrote:Kada bi mogao očekivati paket?Poslano iz Kine.
Znači za max. 15 dana je kod mene
- dinooh
#5066 Re: eBay - Vaša iskustva
Vjerovatno jesu jer je USA u pitanjuame331 wrote:hvala na odg a jesu li orginaldinooh wrote:100 dolara plus 55KM carine i ostalih troskova kod nas. Sad vidi isplati li se kupovati to.ame331 wrote:nemam pojma o eBay nisam nikad nista kupovao pa sad me interesuje koliko bi me izasle ove patike sveukupnoi jesu li orginal
- capslock
#5067 Re: eBay - Vaša iskustva
kada postoji na artiklu opcija best offer kako to funkcionise?
Da li on "nastima" artikal na tvoju ponudu ako je najbolja da bi mogao platiti paypalom i da imas sva prava koja idu s tim?
Ili ti samo posalje svoj paypal pa na povjerenje kupis ?
Ako ko ima iskustva da odgovori.
Danke
Da li on "nastima" artikal na tvoju ponudu ako je najbolja da bi mogao platiti paypalom i da imas sva prava koja idu s tim?
Danke
-
shandrprcSA
#5068 Re: eBay - Vaša iskustva
kliknes i upises cijenu koju si voljan platiti i ako prodavac prihvati to i platis...ustvari se cjenkas s njimcapslock wrote:kada postoji na artiklu opcija best offer kako to funkcionise?
Danke
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5069 Re: eBay - Vaša iskustva
aham, kontam, no idalje mi je cudno sto su to hrvati uradili. Ponavljam, na SVOJ TROSAK.Son1 wrote:On je poslao na Moju Ulicu, FBiH, 71000 Sarajevo, Hrvatska.un1ted wrote:Plati mu taj drugi paket i prodaj
-
RahatHurmašica
- vješalica
#5071 Re: eBay - Vaša iskustva
Postenjacine sigurno im je neko namjestio da im napakosti hahaz
-
RahatHurmašica
#5072 Re: eBay - Vaša iskustva
nebi me čudilo da ih na kraju vrate na posao, kao i onog kobasičara iz dgs-a.vješalica wrote:Postenjacine sigurno im je neko namjestio da im napakosti hahaz
- _Reds_
#5073 Re: eBay - Vaša iskustva
Postoje neka međunarnodna pravila o poštanskim pošiljkama koje zalutaju. Mislim da su to i obavezni bili uraditi.un1ted wrote:aham, kontam, no idalje mi je cudno sto su to hrvati uradili. Ponavljam, na SVOJ TROSAK.Son1 wrote:On je poslao na Moju Ulicu, FBiH, 71000 Sarajevo, Hrvatska.un1ted wrote:Plati mu taj drugi paket i prodaj
-
agent_001
#5074 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da si ti malo ovdje pgriješio, staviš ulicu i broj, poštanski broj grada, grad i Bosna i Hercegvina, ništa entitet, vjerovatno ga to zbunilo...Son1 wrote:On je poslao na Moju Ulicu, FBiH, 71000 Sarajevo, Hrvatska.un1ted wrote:Plati mu taj drugi paket i prodaj
-
Son1
#5075 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije imao u ponudi shipping u BiH, ali smo preko privatnih poruka dogovorili da posalje u Sarajevo, za sta je rekao da nije problem.agent_001 wrote:Mislim da si ti malo ovdje pgriješio, staviš ulicu i broj, poštanski broj grada, grad i Bosna i Hercegvina, ništa entitet, vjerovatno ga to zbunilo...Son1 wrote:On je poslao na Moju Ulicu, FBiH, 71000 Sarajevo, Hrvatska.un1ted wrote:Plati mu taj drugi paket i prodaj
Ja sam mu bukvalno u 3 posljednje poruke prilikom narudzbe naglasavao da posalje u BiH i on je govorio OK, OK
U shipping opcijama sam izabrao Hrvatsku, razmisljajuci da ako fuli i posalje negdje drugo, bolje da ide za Hrvatsku, nego da ode u ameriku npr.