Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
tendzera

#5051 Re: Hayat

Post by tendzera »

Muski ucesnici u Grandu i Zmbt-u su u par deka...al' zato su u grandu mnogo bolje zenske pjevacice...
Gile je daleko najbolji pjevac od svih ucesnika u oba takmicenja ;-)
WildRedRose

#5052 Re: Hayat

Post by WildRedRose »

KADRA do pobjede !!!
MOSALJOZE

#5053 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

tendzera wrote:Muski ucesnici u Grandu i Zmbt-u su u par deka...al' zato su u grandu mnogo bolje zenske pjevacice...
Gile je daleko najbolji pjevac od svih ucesnika u oba takmicenja ;-)
Zar u hajatu ima žena.Ona Amna obuce se kao na pijacu da ide,dok im muZićka popravlja prosjek
It_is_a_Leclerc

#5054 Re: Hayat

Post by It_is_a_Leclerc »

PasoDzigera007 wrote:Kako Hayat manipulise sa glasovima, tako isto radi i Grand, mozda jos zesce u saradnji sa pjevacima. Gile odjednom grozno otpjevao, pa mu se glasovi ne dupliraju? Ma daj kakav je to pjevac koji ne moze jednu pjesmu otpjevati, nije kopao cijeli dan.
Ocito da se glasaci iz BIH privuku, a Bosanci ko mutavi na telefone. Grand se nece ni u snu odreci Gileta, jer kad bi on ispao, ostao bi cist odron. Ne znam samo zasto se Grand toliko velica ,jer osim Gileta ziv niko ne zna pjevati.

Sto se tice ZMBT, cudite se zasto kandidati nemaju toliko glasova. Nemaju zato sto je HP sama kriva zato, izborom pobjednika Anide Idrizovic, jer je ocito mucka bila. Mirza koji je apsolutno razvaljivo i u finalu imao blizu 70 000 glasova nije pobjedio, pa se narod povukao sa silnim glasanjem.

Inace ja vise preferiram ZMBT, jer apsolutno imaju veci izbor boljih kandidata od Granda.

Kao sto rekoh, kod Granda je jedino Gile vrijedan pomena, kod Hayata ima ih definitivno vise. Maid, Denijal, Sead Hodzic i Armin Bijedic. Znaci bar sto se ove sezone tice ZMBT je ispred Granda. A sto vise Grand ima glasaca, pa Srbija ima 8 miliona stanovnika ,a BIH 4, uz to pola drzave i prati ZMBT(mada i to pola ne prati cijelo, jer kod nas je tudje i govno sladje,znam iz proslih sezona, jer nije bilo kao sad Gileta,ovo govorim, da nebi ko uzimao Gileta kao alibi), normalno da ce biti vise glasaca. Eh sad uzmite uporediti Talent-Show u Njemackoj i Grand, vidjecete kako je smjesno i porediti po pitanju glasanja.
:shock:

Nije tačno, druže... Pa oni tamo redovno "izuvaju" Adele, Whitney Houston i slične, dok ove na Hayatu i sa Selmom Bajrami imaju probleme neviđene...

Grandov je show produkcijski bajka za ovo na Hayatu. Na Grandu kad gledaš, kužiš da se radi o showu na visokom nivou. Kad gledam na Hayatu vidim onog budalastog Ammmmmmara i Fikreta sa retardiranim poemama o sudbini, kako ispijaju kafu, i skroz neofirno reklamiraju orbit žvake, kviki ili šta je već ove godine sponzor. O žiriju koji lupa neke ocjene u stilu, inate se s učesnicima, i činjenici da izvođači imaju 20 pjesama na raspolaganju (10 od njih je iz Hayat produkcije), pa se onda samo mijenjaju,, a ako neko hoće nešto drugo mora sebi donijeti matricu na cd-u. Na Grandu bi to bio skandal.
dusa_raskopuša

#5055 Re: Hayat

Post by dusa_raskopuša »

hayat folk, trenutno i pise

Halid Muslimovic

Mama neda da te diram

'naci, ne vjerujem :lol:
Logovan

#5056 Re: Hayat

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:
_terminaš_ wrote:
pathyeshme wrote: Ne znam šta ti slušaš fakat... Pa najgori na Grandu je bolji od najboljeg na Hayatu... Na Grandu pjevaju skoro pa profesionalci. Dakle 8 kandidata je ove sedmice pjevalo i svi su tu negdje, ne zna se ko je bolji. A koga imaš na Hayatu? Imaš Maida, Deniala i Armina Bijedića... Ovo je realno govoreći... 8 njih sa Hayata ne vrijedi kao četvorica sa Granda. Da nije tako ZMBT bi bio mnogo popularniji, vjeruj mi.
Pa zašto se onda ZMBT i Grand porede kad su kod njih "skoro pa profesionalci"? :-)

p.s. Ne pratim ništa od ovoga.
Bilo bi onda šta nas kopirate itd...Raja se žali ne prati ove ZMBT,a hladno napune zetru negdje oko 16-17 hiljada ljudi
Onda se ne može ni porediti.
Normalno da će se Zetra napuniti, tako to vazda bude.
Mate Simmons

#5057 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Kadra samo 2-3 iste pjesme pjeva, Mama neda da te diram i onu jucer kad mu je (Malkocevic?) za klavijaturu kao "sje*ao" intonaciju i gleda u njega ko da zna pjevati
kupujmodomace

#5058 Re: Hayat

Post by kupujmodomace »

Još jedna stvar...na Grandu snimaju pjesme i to što ide subotom uveče "uživo" je snimljeno..dakle playback..na Hayatu je sve uživo...kao i na svakom drugom show iste vrste..
cujem da se prica da Grand radi polufinale u ZETRI??? eto sto drze Gileta...joj Bosno Bosno..samo daj nek je tuđe..nek nije nase...kakva smo mi jadna zemlja..iz dana u dan se iznenadim a ne znam zasto :/
StupskaBitanga

#5059 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

kako vam se da bakčati oko mahalaone zvane Hayat?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5060 Re: Hayat

Post by un1ted »

kupujmodomace wrote:Još jedna stvar...na Grandu snimaju pjesme i to što ide subotom uveče "uživo" je snimljeno..dakle playback..na Hayatu je sve uživo...kao i na svakom drugom show iste vrste..
cujem da se prica da Grand radi polufinale u ZETRI??? eto sto drze Gileta...joj Bosno Bosno..samo daj nek je tuđe..nek nije nase...kakva smo mi jadna zemlja..iz dana u dan se iznenadim a ne znam zasto :/
Zasto !? Jer je Srpsko !?
Da dolaze talijani to bi bio hit, to bi bio show i uspjeh, jel' da !?
Mate Simmons

#5061 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Znao sam,previše mi "perfektno" zvuči kod njih u grandu, a zna se svaki hoće playback u Grandu dok naše Zvijezde pjevaju uvijek uživo. (Hanka,Enes,Halid etc.)
MOSALJOZE

#5062 Re: Hayat

Post by MOSALJOZE »

kupujmodomace wrote:Još jedna stvar...na Grandu snimaju pjesme i to što ide subotom uveče "uživo" je snimljeno..dakle playback..na Hayatu je sve uživo...kao i na svakom drugom show iste vrste..
Čitam na Giletovoj ofc.FB stranici da oni u petak snime emisiju.Dakle čitava emisija,pa kako odpjevaš.Onda kad dodje to ocjenjvanje(ne pratim pa ne znam toliko)onda oni dodju i uključe se u live prijenos.Imaju na sebi istu odjeću.
kupujmodomace

#5063 Re: Hayat

Post by kupujmodomace »

StupskaBitanga wrote:kako vam se da bakčati oko mahalaone zvane Hayat?
jer si i ti takav...pogledaj koliko tema Hayat ima pregleda..pa će ti sve biti jasno...
uglavnom, na forumima inače preko 10000 postova imaju super inteligenti ljudi koji se bave
samo svojim životima :D
hajd selam :D
PasoDzigera007

#5064 Re: Hayat

Post by PasoDzigera007 »

It_is_a_Leclerc wrote:
:shock:

Nije tačno, druže... Pa oni tamo redovno "izuvaju" Adele, Whitney Houston i slične, dok ove na Hayatu i sa Selmom Bajrami imaju probleme neviđene...

Grandov je show produkcijski bajka za ovo na Hayatu. Na Grandu kad gledaš, kužiš da se radi o showu na visokom nivou. Kad gledam na Hayatu vidim onog budalastog Ammmmmmara i Fikreta sa retardiranim poemama o sudbini, kako ispijaju kafu, i skroz neofirno reklamiraju orbit žvake, kviki ili šta je već ove godine sponzor. O žiriju koji lupa neke ocjene u stilu, inate se s učesnicima, i činjenici da izvođači imaju 20 pjesama na raspolaganju (10 od njih je iz Hayat produkcije), pa se onda samo mijenjaju,, a ako neko hoće nešto drugo mora sebi donijeti matricu na cd-u. Na Grandu bi to bio skandal.
:shock: Profesionalno na Grandu? ziri? Ah ja neka babo "Bosanac" gura ceru Dzidzu Midzu, mani se supljih, koje ba Adele? Whitney Houston?
Jesi li mozda cuo kako Emina Tufo to sve skida,koja je bila ucesnica ZMBT? Ima u saci sve dosadasnje ucesnice Granda, komplet i djuture. Ono sto su Amar i Fikret na Hayatu, to je Sasa na Grandu (cirkusijada). Ja ne branim niti jedne niti druge, ali manite se pretjerivanja sa Grandom i tim silnim turbofolkaskim smecem.
Last edited by PasoDzigera007 on 01/04/2013 00:25, edited 1 time in total.
Mate Simmons

#5065 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Ma ovi naši neznaju engleski pjevat,užas
PasoDzigera007

#5066 Re: AW: Hayat

Post by PasoDzigera007 »

Madea Simmons wrote:Ma ovi naši neznaju engleski pjevat,užas
Emina Tufo, Jelena Pavlic sve znale, bila je i ona Biscanka, sto je skidala pa gotovo u orginalu Celine Dion.

To sto publika preferira vise muske vokale pa poizbacuju djevojke, to je drugo.
Last edited by PasoDzigera007 on 01/04/2013 14:29, edited 1 time in total.
WildRedRose

#5067 Re: AW: Hayat

Post by WildRedRose »

PasoDzigera007 wrote:
Emina Tufo, Jelena Pavlic sve znale, bila je i ona Biscanka, sto je skidala pa gotovo u orginalu Celine Dion.

:thumbup:
samo_ti

#5068 Re: Hayat

Post by samo_ti »

Jeb`o televiziju gdje je Fikret glavna faca :D
Mate Simmons

#5069 Re: AW: Hayat

Post by Mate Simmons »

Al' se osjeti kako im engleski nije materni ili ga ne uče dugo :)
Jokericious

#5070 Re: Hayat

Post by Jokericious »

Ko je Kadra?
P308

#5071 Re: AW: Hayat

Post by P308 »

PasoDzigera007 wrote:
Eina Tufo, Jelena Pavlic sve znale, bila je i ona Biscanka, sto je skidala pa gotovo u orginalu Celine Dion.

Lejla Causevic - vjerovatno najjaci vokal ikada na ZMBT, ali odustala zbog skolskih obaveza od takmicenja.
nuki_cika

#5072 Re: Hayat

Post by nuki_cika »

Ja sinoć otišao na teletext im i tamo u programu za danas ovako piše
u 6 ujtru:spot amar i fikret spot,e onda u 06.20.priya itd :-)
Last edited by nuki_cika on 01/04/2013 14:42, edited 1 time in total.
PasoDzigera007

#5073 Re: AW: Hayat

Post by PasoDzigera007 »

P308 wrote:
PasoDzigera007 wrote:
Eina Tufo, Jelena Pavlic sve znale, bila je i ona Biscanka, sto je skidala pa gotovo u orginalu Celine Dion.

Lejla Causevic - vjerovatno najjaci vokal ikada na ZMBT, ali odustala zbog skolskih obaveza od takmicenja.
Vidis na nju sam zaboravio,kao sto rekoh, ZMBT ima odlicne kandidate ,ustvari uvijek je i imao, pa ne znam zasto se daje Grandovim turbofolkasima prednost.
Ova sezona u Grandu je zivi odron, niko osim Gileta ne zna da pjeva, apsolutno niko, ali takav smo mi narod, da nam je sve tudje bolje, zato i jesmo gdje jesmo. Mi uvozimo za 30 miliona KM vodu, a nasa voda se proglasava najboljom na svijetu (nismo mi glup narod, nego lud)
dusa_raskopuša

#5074 Re: Hayat

Post by dusa_raskopuša »

Ozenio vam se Gile. :mrgreen:
Jazzy.ba

#5075 Re: Hayat

Post by Jazzy.ba »

Tebi, nije nama.
Post Reply