Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
WildRedRose

#5051 Re: Sarajevo shoping

Post by WildRedRose »

Suzie Q wrote:Haris exp. u posljednje vrijeme ima bolju outlet robu od Azela, samo treba detaljno sve razgledavati. primjetila sam Gerry Weber, Glenfield, B.Barclay i sl. na nekim su etikete odrezane ali onaj koji zna šta traži može vidjeti šta je šta
ja tamo nisam usla ima 2 godine. roba mi grozna bila, ko pidzame sve :roll:
Suzie Q

#5052 Re: Sarajevo shoping

Post by Suzie Q »

ja ušla slučajno u onaj na čaršiji i iznenadila se pravo. ima i dalje škarta i turske robe ali se može fino probrati kvalitetnih stvari

btw. haljina turske kvalitete koju sam tamo vidjela za 19KM sam istu vidjela u Titovoj u nekom butiku za 70
zamzija

#5053 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Mutivoda wrote:
BadSanta wrote:Žene ima li načina da dugii kardigan stoji lijepo na relativno niskoj, sitnoj curi(164 cm :D )?

Danas pronašla jedan divan, al hebi ga izgleda ljepše na lutki u izlogu nego na meni. Zamolila tetu da mi ga ostavi do sutra, jer sam nosila široku sportsku odjeću, pa reko možda zbog toga ne funkcionira. Veličina S, rukavi odgovaraju, ali dužina :-)
Svu me pojede, a tako je divaan. Ima li neki način učiniti to malo vizuelno prihvatljivijim? tenkju
i ja imam isti problem :roll: mada ja često znam obući čizme sa štiklom pa onda i može :roll: :mrgreen:
Ako ne nosiš već štiklu, ima sad dosta ovih čizama na punu petu, mada ne znam da li ti se to sviđa i da li bi to nosila. :D
Ma u suštini mislim da se svaki odjevni predmet može prilagoditi svojoj građi tijela.
zašto ne bi mogle niske djevojke da nose kardigane? Znam nekoliko djevojaka koje su izrazito niske pa ih nose. I super im stoje
Ovisi o tome kako ih ukomponuješ.
Najvažnije je da ti dobro stoje oko ramena, znači šav tačno na ramenima. I da lijepo prate liniju tijela da nisu preširoki jer onda se izgleda kockasto.
Ako hoćeš vizuelno da imaš skladne proporcije, onda je najbolje kraći kardigan.
A duži se može nositi recimo ako ispod sve jednobojno imaš i majicu i pantalone ( recimo crne boje ) pa razbiješ dužim kardiganom u boji i šalom ili nekom dugom ogrlicom.
U suštini se treba igrati sa odjevnim predmetima i ne robovati pravilima, naravno da treba ići u nekim okvirima da ne bi izgledali smiješno, ali se opterećavati s takvim stvarima je po meni bezveze.
Pa i ja sam krupnija, pa opet nosim stvari koje kažu da ne bih nipošto smjela nositi, ali ih uklopim u svoju građu tijela da ne izgleda kako sam rekla smiješno ili vulgarno.
Billy Doe

#5054 Re: Sarajevo shoping

Post by Billy Doe »

Image

Gdje bih u Sarajevu mogla naci ovakvu koznu suknju? Moze i eko koza ali da je nesto kvalitetnije.

Hvala :)
sheilak

#5055 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

Billy Doe wrote:Image

Gdje bih u Sarajevu mogla naci ovakvu koznu suknju? Moze i eko koza ali da je nesto kvalitetnije.

ja imam gotovo istu, kupljena u vis a vis. a vidjala sam ih i u orsey-u, ali to je bilo prije par mjeseci.
Billy Doe

#5056 Re: Sarajevo shoping

Post by Billy Doe »

Ehh nema,gledala sam tu.Ustvari sam gotovo sve pretrazila,vi ste mi jedina sansa :D
BadSanta

#5057 Re: Sarajevo shoping

Post by BadSanta »

Ma nije loš taj vis a vis, al nešto nisam vidjela da su izbacili sniženja :-? Jesam dobro vidjela, ili inače nemaju običaj snižavati cijene?
manekenka u penziji

#5058 Re: Odg: Sarajevo shoping

Post by manekenka u penziji »

BadSanta wrote:Jeste li mejbi vidjele negdje strukiranih(crvenih, bijelih, obojanih) sakoića po ovim sniženjima? Samo da nije crni i da ja dobro krojen i kvalitetan.
A u Waikikiju nije bilo šta puno za kupiti ni na početku sniženja.
mumy wrote:i mene ovo interesuje,da su malo duzi posto sam krakata :)
Ja nasla super sako. Jeste da je siv, ali mu je kroj odličan. Ima sniženje u mitexu (ne pitajte me odkud ja tamo :lol:) Spao sa 100KM na 60 ili 65KM. To je iz one dynali kolekcije. Ima raznih krojeva, duzih, kraćih, s reverima, s ruskom kragnom, s jednim dugmetom, dva, tri... Mana je samo izbor boje jer su svi metalik sivi, samo su krojevi drugačiji.
sheilak

#5059 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

@Billy Doe

da, i ja prvo gledam u vis a vis. imaju super takvih stvari.

eh, da. ima jos i u bbi jedan butik, na 1. ili 2. spratu, u izlogu im stoje bunde. :D pogledaj tamo, mozda ima. ili u mexx-u. ili ipak vani negdje. :D

@BadSanta

pa tu su cijene i onako sasvim ok. a zna biti sniženja i to dobrih.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5060 Re: Sarajevo shoping

Post by ladyblue18 »

Ja u vis a vis nikad nisam nasla da nesto valja, a nemam tezak ukus, a snizenja opet nisam nikad potrefila :-)
mumy

#5061 Re: Odg: Sarajevo shoping

Post by mumy »

manekenka u penziji wrote:
BadSanta wrote:Jeste li mejbi vidjele negdje strukiranih(crvenih, bijelih, obojanih) sakoića po ovim sniženjima? Samo da nije crni i da ja dobro krojen i kvalitetan.
Ja nasla super sako. Jeste da je siv, ali mu je kroj odličan. Ima sniženje u mitexu (ne pitajte me odkud ja tamo :lol:) Spao sa 100KM na 60 ili 65KM. To je iz one dynali kolekcije. Ima raznih krojeva, duzih, kraćih, s reverima, s ruskom kragnom, s jednim dugmetom, dva, tri... Mana je samo izbor boje jer su svi metalik sivi, samo su krojevi drugačiji.
hvala,meni i treba il sivi ili smedji
nia3

#5062 Re: Sarajevo shoping

Post by nia3 »

ladyblue18 wrote:Ja u vis a vis nikad nisam nasla da nesto valja, a nemam tezak ukus, a snizenja opet nisam nikad potrefila :-)
Ja sam našla 2 stvari, mada mi se cesto desi da nema u mojoj velicini jer im je sve obicno po dva primjerka, al' snizenja ni na mapi, bas sam gledala u subotu i iz principa sam odmah izasla.
sheilak

#5063 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

nia3 wrote:
ladyblue18 wrote:Ja u vis a vis nikad nisam nasla da nesto valja, a nemam tezak ukus, a snizenja opet nisam nikad potrefila :-)
Ja sam našla 2 stvari, mada mi se cesto desi da nema u mojoj velicini jer im je sve obicno po dva primjerka, al' snizenja ni na mapi, bas sam gledala u subotu i iz principa sam odmah izasla.
ja govorim o odjeći od kože/velura. a o sniženjima... prošle godine sam uzela kratku haljinu od velura, snižena sa 99 na oko 49. bude ih, ali doduše dosta rijetko.

@Billy Doe

Vidjela sam ti ovakvu suknju danas u Salsi u bbi. :-D Ili barem sličnu. (imaju tamo baš finih suknji(ca) i inače. )
nia3

#5064 Re: Sarajevo shoping

Post by nia3 »

sheilak wrote:
nia3 wrote:
ja govorim o odjeći od kože/velura. a o sniženjima... prošle godine sam uzela kratku haljinu od velura, snižena sa 99 na oko 49. bude ih, ali doduše dosta rijetko.

@Billy Doe

Vidjela sam ti ovakvu suknju danas u Salsi u bbi. :-D Ili barem sličnu. (imaju tamo baš finih suknji(ca) i inače. )
Salsa je zatvorena. Imaju tih suknji, samo je teško potrefiti velicinu i snizenje :D
sheilak

#5065 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

pa ne znam, onda neka radnja koja je na tom mjestu.

na 1. spratu, preko puta/ desno od motivi. :-D
Billy Doe

#5066 Re: Sarajevo shoping

Post by Billy Doe »

sheilak wrote:
@Billy Doe

To je Gaudi sada,da znas :-D Probala, nekako mi previse uska,malo vulgarno na meni djeluje, a cijena joj prava sitnica,205km :-)
Nije ni koza,ni eko koza vec neko sjajno platno.Cak ima i neku flekicu pozadi.

Hvala ti,gledaj ti i dalje :D
brown.sugar

#5067 Re: Sarajevo shoping

Post by brown.sugar »

Billy Doe wrote:Image

Ako ne nadjes u Sarajevu (bilo je u Orsay-u, kombinacija koze i tkanine) , imas u Zari u Mostaru.

http://www.zara.com/hr/en/new-collectio ... 72732.html
Bambi_na_kofeinu

#5068 Re: Odg: Sarajevo shoping

Post by Bambi_na_kofeinu »

Mitex stvari su mi se pokazale kvalitetnije od nekih mnogo skupljih, imam njihov kaput i mantil, odlični.

Kožnih suknji u Visokom.
manekenka u penziji

#5069 Re: Sarajevo shoping

Post by manekenka u penziji »

I ja imam tri kaputa od njih koja su mi se pravo fino pokazala do sada. Nosim ih već 3-4 godine i izgledaju kao novi (ja cesto tamo zalutam :lol:) A bude finih sniženja, stvari im spadnu sa 250 na 100 pa i manje tako da sam ja to sve na snizenjima pokupovala. I da, kupila sam i dva para hlaca na peglu, uske uz nogu, ali prošle zime. Jedne su tako ugodne i tanke, prave ljetne, a druge su vunene, za hladnijih dana i bile su po 39 KM.
Ali-sa

#5070 Re: Odg: Sarajevo shoping

Post by Ali-sa »

mumy wrote:
hvala,meni i treba il sivi ili smedji
Bilo je u Mangu pravo lijepih sakoića baš kakve tražite, a je li se prodalo ne znam. Cijena im je od 40 do 80 otprilike.
Ductus Holedocus

#5071 Re: Sarajevo shoping

Post by Ductus Holedocus »

Traje li jos snizenje u woman secret? Ja sam prelijepu pidzamu kupila za 35km,a bila 70i nesto uoci NG.
sheilak

#5072 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

Ductus Holedocus wrote:Traje li jos snizenje u woman secret? Ja sam prelijepu pidzamu kupila za 35km,a bila 70i nesto uoci NG.
na žalost ne. (i ja sam kupila tonu stvari tamo pred NG, baš su bile snižene). ali imaju finih novih stvari.
BadSanta

#5073 Re: Sarajevo shoping

Post by BadSanta »

Ma kako ne. Ja danas ulazila i gledala neke snižene grudnjake i gaće. Sutra odoh da ih ugrabim.
Pidžame istina nisam gledala(pa ne znam jesu cijene opet paprene) i vidjeh da im je došla nova kolekcija.

Nego, gdje bih mogla naći dobre skinny svijetle farmerke?
Nisrin

#5074 Re: Sarajevo shoping

Post by Nisrin »

BadSanta wrote:Ma kako ne. Ja danas ulazila i gledala neke snižene grudnjake i gaće. Sutra odoh da ih ugrabim.
Pidžame istina nisam gledala(pa ne znam jesu cijene opet paprene) i vidjeh da im je došla nova kolekcija.

Nego, gdje bih mogla naći dobre skinny svijetle farmerke?

U oVIESSEu je snizenje 50% na farmerke, ali su tolikoooo minijaturne :) I da, skinny su :D
sheilak

#5075 Re: Sarajevo shoping

Post by sheilak »

BadSanta wrote:Ma kako ne. Ja danas ulazila i gledala neke snižene grudnjake i gaće. Sutra odoh da ih ugrabim.
ne, onog velikog snizenja nema vise. a naravno da je nesto od donjeg vesa uvijek snizeno.

a nova kolekcija je sasvim ok. :-D
Post Reply