Biznis wrote:vivaldi wrote:Shvatam ja tebe, ali da bi komunicirali sa svijetom i narodom NS-u je trebalo bar 20-30 miliona KM da potrose u zadnjih recimo 6 mjeseci.
.
NS POSTOJI DVIJE GODINE ILI 2X 365 DANA. NJima za komunikaciju nisu trebale velike pare nego RAD. Oni nisu radili nista 2 godine. niti u gradskom vijecu sarajeva, niti na terenu politicki. za dvije godine da su obilazili drzavu, organizovali druzenja sa gradjanima, radne akcije svojih clanova uspjeli bi da se za njih zna. za dvije godine da su poceli lobirati kod prvatnika imali bi dovoljno novca za kampanju od raznih kompanija. pa Dosta je za kampnju protiv taje pare dobijao od privatnika a NS to nije u stanju. Ne moze stranka biti prisutna samo 2 sedmice pred izbore i onda ocekivati da od nje nesto bude i neki veliki rezultat. SDA je npr sveprisutna kroz stipendije bila, SBiH je organizovala druzenja sa gradjanima, SDP je isao u jajce i Mrkonjic. Ko ce glasati za kandidata kojeg vidi prvi put 2 sedmice pred izbore?!
Nasa stranka bi trebalo dobro da se zamisli i da pocne cistiti svoje kandidatske liste od likova kao ovaj A.R. on svojom pojavom dovoljno govori o stranci iz koje dolazi i kakve standarde ta stranka ima. Mozes ba osvojiti sto Oskara, pisati ne znam za koga u Americi, rezirati ne znam koju predstavu pozorisnu al mene kao nekog ko glasa to ne zanima. To je fino i lijepo ali sebi si umjetnik, pisac, reziser i oskarovac. Mene zanima put, porez, struja, voda, grijanje, bezbjednost, telefon, regres. A to ne mogu pricati sa balavcem koji bi da je jalijas i ne zna jel dosao il posao, niti to mogu pitati nekog rezisera jer je ocito jako zauzet svojim putovanjima a i ne odgovara mu se na nezgodna pitanja.
NS je isto prosla kao 100% BiH. Ista suplja, maglovita, nedorecena prica u kojoj su bili krivi oni koji su vidjeli a ne oni koji su uradili. Autizam u politici se placa, nek vam predsjednik drugi put razmisli kad dobije tri minute na tv hoce li samo podici transparent i sutiti. Ono sto je Bojan uradio je uvreda za zdrav politicki um, to bi svako mogao uraditi. Ljudi traze lidera, ne nekoga da nosi sa njima transparente. Stolac92 je tu funkciju dozivotno za sebe uzeo

Vidi, to sve u teoriji lijepo zvuci i romanticno, ali to jednostavno nije realno. Ti prvi kazes da te zanima struja, voda, rezije...Pa zar stavrno mislis da ce neko naredne 2 ili 4 godine volonterisati i druziti se sa narodom i hodati po Bosni???
Pa od cega ce on placati racune?? Bez dobre finansijske podloge nijedna stranka ne moze uspjeti.
Nasa Stranka ti je ko Luksemburg u fudbalu. Imaju poslove od kojih zive, a u slobodno vrijeme malo politike - s vremena na vrijeme nekome i negdje
otkinu bod.
fahro, lijan...ti ljudi su skrsili ogormne pare u startu i rezultat je dosao. To paznje i prilike sto su NS imali u Sarajevu, to im se otprilike manje vise i vratilo juce.
Ako si imalo ozbiljan, znamo i ja ti da u SVAKOJ, ali BAS SVAKOJ partiji koja je juce ostvarila dobar rezultat ima bar 10 likova koji zasluzuju dozivotni zatvor bez sudjenja zbog nevjerovatnog kriminala. Jesu li oni kaznjeni ili nagradjeni?
Kako god da okrenes, moras priznati da se juce dogodilo dosta nelogicnih i iznenadjujucih stvari.
Na ovom forumu se napisalo bezbroj svih mogucih scenarija, ali niko ziv nije nikada napisao da ce Bakir pobjediti, da ce Fahro biti bolji od Hareta, da ce Ivanic imati mrtvu trku sa Radmanom, da ce Komso nagurati skoro 350 hiljada, da ce HDZ voditi u 5 od 10 kantona...sve sok do soka. Naravno, danas su svi pametni i sve je svima logicno, ali to je ipak neozbiljno.