Tužna je i ružna jer gledamo odlazak velemajstora kakav mu ne priliči. Jednostavno Miske u Kini gdje pada polako u zaborav i polako ali sigurno se oprašta od repke na neprimjeren način prije nego što je morao i prije nego što je nužno meni je tužno. Miske nije u krizi on je u konstantnom padu, meni nije to lako gledati. Al to je emocionalna priča i subjektivna. Istina koliko god ružna bila u repki je za klupe eh sad ja ne bi bio siguran da je samo pronžblem u komunikaciji nije Sušić prvi trener koji je imao taj probem sa našim Misketom.buzzer wrote:ja ovu promjenu ne bih nazivao ni ruznom, ni tuznom. dapace vrlo sam radostan da, kad je vec miske u krizi, imamo sjajnog pjanica i naravno da on mora imati prioritet u sastavu. medjutim, miske nam je jos uvjek najbolja alternativa za pjanica i zato ga se jos ne treba odricati. naravno ukoliko pristane da bude rezerva pjanicu, a ja vjerujem da to nije ni najmanji problem. samo treba komunicirati. e, to bi vec mogao biti problem.Korisničkoime wrote: U repki imamo boljeg organizatora to je Pjanić. Tako da ta promjena ma koliko bolna tužna i ružna meni se čini na žalost nužnom.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Korisničkoime
#5051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- luckylaka
#5052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
PAPE je svoje rekao da cujemo delegate sa foruma****i oni ,,najvatreniji,,prvo bobu za smirenje
Zasad bez novih imena
Dodaje kako mu je vrlo bitno da se igrači nakon dužeg vremenskog perioda ponovo okupe i druže. "Posljednji put smo bili zajedno u Alžiru i ovo će biti dobra prilika da se ponovo okupimo. Još uvijek ne znam hoće li mi za tu utakmicu trebati 22 igrača, pa tako ne znam ni koliko ću ih tačno zvati. Također, pošto je riječ o prijateljskom susretu moći ću mijenjati šest igrača, pa možda i to maksimalno iskoristim, a planiram ih mijenjati barem 4-5", kaže Sušić.
Kada je riječ o novim imenima u reprezentaciji, selektor ističe da imamo dobru ekipu i da je zasad teško govoriti o nekom novom.
"Naravno, kada god se neko istakne dobrim igrama i zasluži poziv, dobit će šansu. U ovim kvalifikacijama u reprezentaciji su već četiri nova imena, Vranješ, Šunjić, Vršajević i Zukanović. Oni su se dobro uklopili u tim i to dobro funkcioniše. Imamo dobru ekipu", zaključio je Pape.

Zasad bez novih imena
Dodaje kako mu je vrlo bitno da se igrači nakon dužeg vremenskog perioda ponovo okupe i druže. "Posljednji put smo bili zajedno u Alžiru i ovo će biti dobra prilika da se ponovo okupimo. Još uvijek ne znam hoće li mi za tu utakmicu trebati 22 igrača, pa tako ne znam ni koliko ću ih tačno zvati. Također, pošto je riječ o prijateljskom susretu moći ću mijenjati šest igrača, pa možda i to maksimalno iskoristim, a planiram ih mijenjati barem 4-5", kaže Sušić.
Kada je riječ o novim imenima u reprezentaciji, selektor ističe da imamo dobru ekipu i da je zasad teško govoriti o nekom novom.
"Naravno, kada god se neko istakne dobrim igrama i zasluži poziv, dobit će šansu. U ovim kvalifikacijama u reprezentaciji su već četiri nova imena, Vranješ, Šunjić, Vršajević i Zukanović. Oni su se dobro uklopili u tim i to dobro funkcioniše. Imamo dobru ekipu", zaključio je Pape.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Iako Dupovac kaze da veze nema ni o cemu, niko ga nije kontaktiraoEdoI wrote:...da se malo promijeni tema. Ove sezone su se medijske špekulacije pokazale poprilično tačnim.![]()
http://sportsport.ba/ino_fudbal/povecav ... ovca/95779
- Arteta
#5054 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Igra u klubu na nivou nasih prosjecnih Premijerligasa.EdoI wrote: Pogledaj na prethodnoj stranici, na vrhu moj post... Čovjek će uskoro imati 23 godine a igra u klubu ne jačem od naših premijerligaških konkurenata za Evropu. Ako se sad iznenada ne raspuca, nema tu budućnosti, i ne vidim prednost njega u odnosu na neke druge potencijalne rezervne napadače.
Edit: ipak nije prethodna stranica, već ona prije.
Stvarno ste poceli pricati ovdje da je i Italijanska treca liga jaca od nase.
Smijesno
-
zlajapravaraja
#5055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sead Kolasinac je jucer odigrao posljednjih 30 minuta prijateljske utakmice protiv Bayerna, koju je njegov Schalke zijanio 0:5.
Zanimljivo je da nakon Kolasincevog ulaska u igru Bayern vise nije postigao nijedan gol nakon sto su prije toga s lakocom uvalili 5 u 60 minuta, tako da bi se moglo reci da je Kolasinac unio stabilnost u do tada katastrofalnu odbranu Schalkea protiv vjerovatno drugog najboljeg kluba u Evropi

Zanimljivo je da nakon Kolasincevog ulaska u igru Bayern vise nije postigao nijedan gol nakon sto su prije toga s lakocom uvalili 5 u 60 minuta, tako da bi se moglo reci da je Kolasinac unio stabilnost u do tada katastrofalnu odbranu Schalkea protiv vjerovatno drugog najboljeg kluba u Evropi
- ultima_palabra
#5056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jedna stvar... nije mi jasno zašto neki ne shvataju važnost imanja dobrih rezervista i njihove "odomaćenosti" u timu. Ko to zaboravi neka se samo sjeti Portugala i vraćanja Jahića drito u prvu postavu nakon što dvije godine nije bio nikako pozivan.
Drugo, Pjanić i Misimović nikako nisu isti tipovi igrača. Pjanić je moderniji tip igrača, kreativni centralni veznjak koji djeluje iz povučenije pozicije nego Miske, koji je starinska desetka/polušpic, opasniji kad je bliže protivničkom golu.
Drugo, Pjanić i Misimović nikako nisu isti tipovi igrača. Pjanić je moderniji tip igrača, kreativni centralni veznjak koji djeluje iz povučenije pozicije nego Miske, koji je starinska desetka/polušpic, opasniji kad je bliže protivničkom golu.
- Ajatolah_
#5057 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
@Artest Ja da nisam rekao da je jača, Eborg je.
@zlaja Na kojoj poziciji je igrao?
@zlaja Na kojoj poziciji je igrao?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
razumijem zašto i ima smisla jer mu je svaka minuta bitna da se makina uhoda prije Grka...inače me najviše nervira ovaj konzervativizam kod Sušića..što ne koristi prijateljske maksimalno da proba nove mlade igrače, posebno u defanzivi....gdje smo jedva skrpljivi i kad smo u "punoj" snaziluckylaka wrote:PAPE je svoje rekao da cujemo delegate sa foruma****i oni ,,najvatreniji,,prvo bobu za smirenje![]()
![]()
Zasad bez novih imena
"Naravno, kada god se neko istakne dobrim igrama i zasluži poziv, dobit će šansu. U ovim kvalifikacijama u reprezentaciji su već četiri nova imena, Vranješ, Šunjić, Vršajević i Zukanović. Oni su se dobro uklopili u tim i to dobro funkcioniše. Imamo dobru ekipu", zaključio je Pape.![]()
-
zlajapravaraja
#5059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
StoperEdoI wrote: @zlaja Na kojoj poziciji je igrao?
- Artest
#5060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eto nek se Vrsaj uklopio i pokazuje dobre partije u superjakoj ligi. Šunjic se vjerovatno uklopio u partijama remija...
Ono sto se moralo izvrsiti jeste rokada Cocalic za Zahirovica. Protiv grcke nam trebaju spartanci, a ne nekakav raific. U tom smislu, Coca je Patrick Vieira za limitiranog Zahirovica, kojeg uprkos izlozenosti u nacionalnoj vrsti (koja prodaje - zna to Stevanovic) niko ne zeli izvuci iz mulja druge ruske lige.
A sto se tice pas-igre. Pa tesko da moze biti gori od Zahirovica.
Ono sto se moralo izvrsiti jeste rokada Cocalic za Zahirovica. Protiv grcke nam trebaju spartanci, a ne nekakav raific. U tom smislu, Coca je Patrick Vieira za limitiranog Zahirovica, kojeg uprkos izlozenosti u nacionalnoj vrsti (koja prodaje - zna to Stevanovic) niko ne zeli izvuci iz mulja druge ruske lige.
A sto se tice pas-igre. Pa tesko da moze biti gori od Zahirovica.
- luckylaka
#5061 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ok ali recimo koje mlade a da imaju rijeseno sportsko ili BiH drzavljanstvo(nemoj jos samo i ti o Cocalicu)i drugo mislim da je na mladima prvo da se malo dokazu kod Jagodica pa dalje.JoseMujica wrote:razumijem zašto i ima smisla jer mu je svaka minuta bitna da se makina uhoda prije Grka...inače me najviše nervira ovaj konzervativizam kod Sušića..što ne koristi prijateljske maksimalno da proba nove mlade igrače, posebno u defanzivi....gdje smo jedva skrpljivi i kad smo u "punoj" snaziluckylaka wrote:PAPE je svoje rekao da cujemo delegate sa foruma****i oni ,,najvatreniji,,prvo bobu za smirenje![]()
![]()
Zasad bez novih imena
"Naravno, kada god se neko istakne dobrim igrama i zasluži poziv, dobit će šansu. U ovim kvalifikacijama u reprezentaciji su već četiri nova imena, Vranješ, Šunjić, Vršajević i Zukanović. Oni su se dobro uklopili u tim i to dobro funkcioniše. Imamo dobru ekipu", zaključio je Pape.![]()
- JoseMujica
#5062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
naravno...ima i to...većina bi trebala prvo proći kroz U-21...al je tu očigledno da nam treba u NS skautska služba
dugo sve traje...prvo dok igrač dobije naše državljanstvo, što odobrava Vijeće ministara BiH, pa onda dok dobije sportsko....to je sveukupno najmanje godina dana
dugo sve traje...prvo dok igrač dobije naše državljanstvo, što odobrava Vijeće ministara BiH, pa onda dok dobije sportsko....to je sveukupno najmanje godina dana
- luckylaka
#5063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Upravo to kakva bi sad bila logika pozvati Hajrovica,Kolasinca,Seferovica(ne znam kakva je situacija sa njim)....cija papirologija moze trajati mjesecima i da na kraju ko onaj kenjac Hajrovic kaze,,necu za BiH,,Uigravaj ovo sto imas a i taj Djuric eto moze pjeske do Slovenije pa Bujrum nepozvanJoseMujica wrote:naravno...ima i to...većina bi trebala prvo proći kroz U-21...al je tu očigledno da nam treba u NS skautska služba
- Arteta
#5064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bilbija ce izgleda napustiti Vojvodinu ove polusezone.
- denimb
#5065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Halilović, Hajrović, Seferović i Kološinac pozvani na meč u Koperu
Dolazak Ermina Bičakčića na novogodišnje druženje u Nogometni savez Bosne i Hercegovine te njegova svečana objava da je odlučio predati zahtjev za državljanstvo BiH kako bi zaigrao za svoju domovinu, čini se da je bila samo mala najava promjene politike naše fudbalske vlasti prema mladim fudbalerima naših korijena.
Prekinuti praksu
Novo rukovodstvo NSBiH, na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, želi okrenuti novu stranicu i preuzeti odgovarajuće aktivnosti kako bi se svi naši fudbaleri iz cijele Evrope koji to zaslužuju, našli pod zastavom zemlje iz koje vuku korijene te kako bi se prekinulo s raširenom praksom njihovog odlaženja u reprezentativne selekcije drugih zemalja.
Da je tako, svjedoči informacija da će četiri mlada fudbalera porijeklom iz BiH koji još nisu donijeli odluku o svojoj reprezentativnoj sudbini, biti pozvana da se pridruže A-reprezentaciji BiH tokom predstojeće prijateljske utakmice protiv Slovenije, koja je zakazana za 6. februar.
Dinamov dragulj Alen Halilović, Šalkeov stameni stoper Sead Kolašinac, Arsenalov talent Sead Hajrović i Fiorentinina nada Haris Seferović dobit će poziv da dođu u Koper i da se upoznaju s radom našeg tima. Tom prilikom imat će priliku razgovarati s ljudima iz NSBiH i selektorom Safetom Sušićem, ali i družiti se s reprezentativcima BiH.
Otvorena vrata
- Ovim gestom želimo pokazati ovim mladim fudbalerima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Želimo da se prekine sa pričama o tome da Nogometnom savezu NBiH nije stalo do naših mladih fudbalera, jer to nije istina.
Neka dođu u Kopar, upoznaju se s dešavanjima i atmosferom kod nas, razgovaraju s kim žele i vide kako sve to izgleda. No, ako ovi fudbaleri i u bližnjoj budućnosti i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju - kaže predsjednik NSBiH Elvedin Begić.
Procedura za Hadžića i Bičakčića u toku
Baš poput Ermina Bičakčića, na putu da dobije državljanstvo BiH je i Anel Hadžić, koji je igrama u dresu Rida privukao pažnju selektora Safeta Sušića.
Nogometni savez BiH već je preduzeo aktivnosti da se procedura oko Anelovih papira ubrza, čime će biti ispunjen osnovni preduvjet da ovaj talentirani stoper zaradi Papetov poziv u nacionalni tim BiH.
-
todd_smith
- dinty2
#5067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
šta vi mislite ,,hoćel se ijedan od ove četvorice mladih odazvati?
- Muhamed Đakmić
#5068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije bitno toliko hoće li se odazvati za Sloveniju, vjerujem da su najmanje dvojica naši budući reprezentativci, a vrlo moguće i sva četvorica.
- JoseMujica
#5069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa realno bi mogli svi osim Maminjovog pulena
- Muhamed Đakmić
#5070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nešto kontam da će i on. Ne znam koliko je Maminju bitno da on igra za Hrvate ako se i mi plasiramo na Svjetsko 2014, pogotovo jer bi kod nas imao veću minutažu, samim tim bi se i bolje mogao prodati.JoseMujica wrote:pa realno bi mogli svi osim Maminjovog pulena
-
zlajapravaraja
#5071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja sam po svoj logici bio jako skeptican sto se Halilovica tice, i svemu tome sam na pocetku davao mozda 2-3% sanse.
A sad fakat imam neki osjecaj da ce mali izabrati bas nas
A sad fakat imam neki osjecaj da ce mali izabrati bas nas
- denimb
#5072 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Potez je odlican ko god da se odazove od ovih, vrata su otvorena pa bujrum 
- Ajatolah_
#5073 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa dobro, valjda se treninzi nastavljaju za ostale i kad je reprezentativna pauza, tako da baš ne znam hoće li moći doći da sjede na tribinama.
-
zlajapravaraja
#5074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Za jedno 10-ak godina:
Begovic
Bicakcic--Hajrovic--Kolasinac--Kvesic
Besic
Stevanovic--Pjanic--Halilovic
Seferovic--Djuric

Begovic
Besic
Seferovic--Djuric
- Ajatolah_
#5075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Čak dvojica nisu iz dijaspore.zlajapravaraja wrote:Za jedno 10-ak godina:
Begovic
Besic
Seferovic--Djuric