Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- opa22
#5051 Re: Teretana
ma nije to to
ok je voce sve super....al brate trebam cokoladu 
- madtv
#5052 Re: Teretana
hoce li sta lose da ti bude ako pojedes cokoladu?

- opa22
#5053 Re: Teretana
pa ne bi trebalo
samo pitam za savjet koliko je ok da se pojede 
- Legollas
#5054 Re: Teretana
Ma jedi.. ja bildam, a često znam po kolač kakav pojest. Pazi samo da dovoljno proteina unosiš.. ako uneseš dovoljno a treba t ijoš kalorija slobodno pojedi šta slatkoopa22 wrote:pa ne bi trebalosamo pitam za savjet koliko je ok da se pojede
-
Fauja Singh
#5055 Re: Teretana
Ja svaki dan pojedem red crne čokolade sa 75% kakaaopa22 wrote:pa ne bi trebalosamo pitam za savjet koliko je ok da se pojede
Sent from my Nexus 4
-
soxx
#5056 Re: Teretana
E momci bil' mi neko napisao po koliko vjezbi da radim za prsa,triceps,ramena itd.
Uglavnom, radim prsa-triceps zajedno, ramena-biceps, ledja, noge. Stomak uradim trbusnjake par serija kad mi se cefne
i to je to
Ja bi sebi vjezbe sam neke nasao i naravno mijenjao bi ih cesto, jer svaka drugacije utice na misic, bareem mislim
Uglavnom, radim prsa-triceps zajedno, ramena-biceps, ledja, noge. Stomak uradim trbusnjake par serija kad mi se cefne
Ja bi sebi vjezbe sam neke nasao i naravno mijenjao bi ih cesto, jer svaka drugacije utice na misic, bareem mislim
- MOSALJOZE
#5057 Re: Teretana
Vidi sve je do tebe i kako tvoj organizam to prihvata.Nakon nekog vremena vidiš šta ti odgovara,a šta ne i tako shvatiš koliko vjezbi radiš za odredjeni dio tijela.soxx wrote:E momci bil' mi neko napisao po koliko vjezbi da radim za prsa,triceps,ramena itd.
Uglavnom, radim prsa-triceps zajedno, ramena-biceps, ledja, noge. Stomak uradim trbusnjake par serija kad mi se cefnei to je to
http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
Evo na ovom linku imaš vjezbe za sve dijelove tijela pa ti proberi šta bi radio,a imaš i fino prikazano.
Npr što se tiče broja vjezbi za prsa ja radim 3 i to benDZ,razvlačenje bučicama,i potisak.Prije sam radio kosi,ali sad skoro nikako mozda jednom u 2 mjeseca.To sam ti naveo za prsa,ali to ti se kreće od 3-5 vjezbi,a 4 ti je neka zlatna sredina.Opet kazem sve zavisi od tebe i od tvoga organizma.
-
Zuka16
#5058 Re: Teretana
Ima li neko da se dobro razumije u ovo i da posavjetuje sta uzeti? Imam 21 godinu, visok oko 176, tezina 68. Trenirao sam fudbal dugo, nedavno prestao pa su mi tim noge razvijenije, treba mi mase, misicne mase, oblikovanja, ramena da nadođu... Jel ima neko strucan sta uzeti, kako trenirati, koliko puta sedmicno.? Hvala
-
T-pain
#5059 Re: Teretana
Drug, poceni trenirati bez hemije prva 2 mjeseca dok n udjes u fazon kako sta i dok ne ojacas malo. Uzimanje hemije za prva 2 mjeseca bi ti bilo samo bacanje para, jer bi iskoristenost bila 50 % mozda i manje. Tako da ti je moj savijet ostavi se toga kreni lagano na suho 2 mjeseca , poslije toga uzmi odmah ako imas novaca Whey+BCAA+Glutamine+Kreatin i to pij. Garantujem da ces sa ovom kombinacijom imati najbolji ucinak i za mjesec dana ces se sam iznenaditi kako izgledas.Zuka16 wrote:Ima li neko da se dobro razumije u ovo i da posavjetuje sta uzeti? Imam 21 godinu, visok oko 176, tezina 68. Trenirao sam fudbal dugo, nedavno prestao pa su mi tim noge razvijenije, treba mi mase, misicne mase, oblikovanja, ramena da nadođu... Jel ima neko strucan sta uzeti, kako trenirati, koliko puta sedmicno.? Hvala
Naravno moras dobro jesti to ti je na prvom mijestu ako zels nesto da postignes. Moras se malo dovesti u red, odreci nekih stvari i tako to msm da t vec znas jer si treniro fudbal.
Nadam se da sam ti malo pomogo.
-
tarikBA
#5060 Re: Teretana
kad neko napise hemija za protein ja bih ubio i njega i sebe

-
Mustang1
#5061 Re: Teretana
Tijelu odmah treba hrana .. Ako si u mogucnosti nabaviti odmah a i poslije onda nabavi ..
-
T-pain
#5062 Re: Teretana
tarikBA wrote:kad neko napise hemija za protein ja bih ubio i njega i sebe![]()
hoces da kazes da protein koji kupis nije hemija ?
-
Mustang1
#5063 Re: Teretana
Nije !
Ako ce ti odgovor biti da se dobija hemijskom obradom ili nesto u tom stilu onda bolje nemoj odgovarati !
Ako ce ti odgovor biti da se dobija hemijskom obradom ili nesto u tom stilu onda bolje nemoj odgovarati !
-
condy
#5064 Re: Teretana
Najčešća pogreška koju ljudi rade u teretani je to što zanemaruju raditi trbušne mišiće. Trbušni mišići se dosta opterećuju prilikom rada na drugim dijelovima tijela i zbog toga je veoma bitno da se oni jačaju. Posljedice zanemarivanja tako bitne mišićne komponente tijela je da kada počnu sa nešto većim težinama raditi, pogotovo kada rade noge i donji dio leđa, da dolazi do popuštanja ili pucanja trbušnih mišića u donjem dijelu abdomena, odnosno do pojave " kile ".soxx wrote:E momci bil' mi neko napisao po koliko vjezbi da radim za prsa,triceps,ramena itd.
Uglavnom, radim prsa-triceps zajedno, ramena-biceps, ledja, noge. Stomak uradim trbusnjake par serija kad mi se cefnei to je to
Inače, moj ti je savjet da kada radiš prsa, radiš samo prsa, kada radiš leđa radiš samo leđa i tako.... uz lagani kardio od 10 do 15 min na kraju treninga, da se tijelo relaksira. Ishrana poslije treninga podrazumjeva unos proteina ( piletina, riba, puretina, mladi sir ), brzo probavljivih ugljikohidrata( krompir, riža, zobne pahuljice... ) i " dobrih " masti ( badem, lješnjak, orasi... ) i nešto od voća, radi bolje probave.
Od suplemenata whey prije treninga sa mlijekom i podlije treninga sa vodom, i to onaj bez vještačkih sladila odnosno bez vještačkog šećera-aspartama, koji je otrov i poguban za zdravlje.
-
condy
#5065 Re: Teretana
Kosi benč je najbolji za prsa.MOSALJOZE wrote:Vidi sve je do tebe i kako tvoj organizam to prihvata.Nakon nekog vremena vidiš šta ti odgovara,a šta ne i tako shvatiš koliko vjezbi radiš za odredjeni dio tijela.soxx wrote:E momci bil' mi neko napisao po koliko vjezbi da radim za prsa,triceps,ramena itd.
http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
Evo na ovom linku imaš vjezbe za sve dijelove tijela pa ti proberi šta bi radio,a imaš i fino prikazano.
Npr što se tiče broja vjezbi za prsa ja radim 3 i to benDZ,razvlačenje bučicama,i potisak.Prije sam radio kosi,ali sad skoro nikako mozda jednom u 2 mjeseca.To sam ti naveo za prsa,ali to ti se kreće od 3-5 vjezbi,a 4 ti je neka zlatna sredina.Opet kazem sve zavisi od tebe i od tvoga organizma.
- yoda82
#5066 Re: Teretana
Ovo je dobro kada možeš da radiš skoro svaki dan.condy wrote:Najčešća pogreška koju ljudi rade u teretani je to što zanemaruju raditi trbušne mišiće. Trbušni mišići se dosta opterećuju prilikom rada na drugim dijelovima tijela i zbog toga je veoma bitno da se oni jačaju. Posljedice zanemarivanja tako bitne mišićne komponente tijela je da kada počnu sa nešto većim težinama raditi, pogotovo kada rade noge i donji dio leđa, da dolazi do popuštanja ili pucanja trbušnih mišića u donjem dijelu abdomena, odnosno do pojave " kile ".soxx wrote:E momci bil' mi neko napisao po koliko vjezbi da radim za prsa,triceps,ramena itd.
Inače, moj ti je savjet da kada radiš prsa, radiš samo prsa, kada radiš leđa radiš samo leđa i tako.... uz lagani kardio od 10 do 15 min na kraju treninga, da se tijelo relaksira. Ishrana poslije treninga podrazumjeva unos proteina ( piletina, riba, puretina, mladi sir ), brzo probavljivih ugljikohidrata( krompir, riža, zobne pahuljice... ) i " dobrih " masti ( badem, lješnjak, orasi... ) i nešto od voća, radi bolje probave.
Od suplemenata whey prije treninga sa mlijekom i podlije treninga sa vodom, i to onaj bez vještačkih sladila odnosno bez vještačkog šećera-aspartama, koji je otrov i poguban za zdravlje.
Ja npr. idem 3X sedmično, pa radim nešto slično kao condy. Odnosno kombinaciju prsa-biceps, leđa-triceps i ramena-noge. Stomak, trčanje i plivanje svaki trening. E sad prema onome što sam ja čuo za prsa, leđa i ramena je dovoljno po 4-6 vježbi, dok za biceps/tricep su dovoljne 3-4. Kad radiš prsa i ramena (uopšte sve vježbe guranja), radi i triceps, a kod vježbi za leđa (znači vježbe gdje vučeš teret prema sebi) radi i biceps, pa dosta ljudi preporučuje da se radi prsa-biceps, leđa triceps. Ja iskreno jedno vrijeme radim tako, a jedno promjenim prsa-triceps, leđa-biceps.
Što se tiče čokolade, opa22, sam si rekao da slatko moraš smanjiti, ali ne vidim razlog da se potpuno izbacuje.
Last edited by yoda82 on 28/10/2013 11:52, edited 1 time in total.
-
T-pain
#5067 Re: Teretana
smijesan si, nemoj se vise javljati..Mustang1 wrote:Nije !
- dzeno123
#5068 Re: Teretana
Da li je neko sam sebi davao inekcije, pratio sam uputstva po internetu, po vidjenom testu nije tesko sam sebi dati?
-
Zuka16
#5069 Re: Teretana
Jeste pomogao je, hvala drug. Ovakav neki odgovor sa mi trazio. Razumijem kako sta, otprlike koliko ovo kosta nabrojano? Sto se tice vjezbanja u teretani, to ide neko standardno, nekih sat vremena, svaku vjezbu po 3 serije, nakon svaka 3 dana, jedna dan pauze?T-pain wrote:Drug, poceni trenirati bez hemije prva 2 mjeseca dok n udjes u fazon kako sta i dok ne ojacas malo. Uzimanje hemije za prva 2 mjeseca bi ti bilo samo bacanje para, jer bi iskoristenost bila 50 % mozda i manje. Tako da ti je moj savijet ostavi se toga kreni lagano na suho 2 mjeseca , poslije toga uzmi odmah ako imas novaca Whey+BCAA+Glutamine+Kreatin i to pij. Garantujem da ces sa ovom kombinacijom imati najbolji ucinak i za mjesec dana ces se sam iznenaditi kako izgledas.Zuka16 wrote:Ima li neko da se dobro razumije u ovo i da posavjetuje sta uzeti? Imam 21 godinu, visok oko 176, tezina 68. Trenirao sam fudbal dugo, nedavno prestao pa su mi tim noge razvijenije, treba mi mase, misicne mase, oblikovanja, ramena da nadođu... Jel ima neko strucan sta uzeti, kako trenirati, koliko puta sedmicno.? Hvala
Naravno moras dobro jesti to ti je na prvom mijestu ako zels nesto da postignes. Moras se malo dovesti u red, odreci nekih stvari i tako to msm da t vec znas jer si treniro fudbal.
-
condy
#5070 Re: Teretana
To stoji kada ides manje puta u teretanu onda trebaš da kombinuješ, ali rezultati neće biti toliko učinkoviti i biće više zamora. Svako treba da pravi sebi neki program rada u teretani i da ga vremenom mijenja i poboljšava. Ja idem četri puta sedmično, dva dana uzastopno pa jedan dan odmaram, pa ponovo dva dana. Rijetko kad pet puta tokom sedmice odem, jednostavno nemam vremena a ni volje za peti put.yoda82 wrote:
Ovo je dobro kada možeš da radiš skoro svaki dan.
Ja npr. idem 3X sedmično, pa radim nešto slično kao condy. Odnosno kombinaciju prsa-biceps, leđa-triceps i ramena-noge. Stomak, trčanje i plivanje svaki trening. E sad prema onome što sam ja čuo za prsa, leđa i ramena je dovoljno po 4-6 vježbi, dok za biceps/tricep su dovoljne 3-4. Kad radiš prsa i ramena (uopšte sve vježbe guranja), radi i triceps, a kod vježbi za leđa (znači vježbe gdje vučeš teret prema sebi) radi i biceps, pa dosta ljudi preporučuje da se radi prsa-biceps, leđa triceps. Ja iskreno jedno vrijeme radim tako, a jedno promjenim prsa-triceps, leđa-biceps.
Što se tiče čokolade, opa22, sam si rekao da slatko moraš smanjiti, ali ne vidim razlog da se potpuno izbacuje.
Tokom sedmice uvijek kompletno uradim leđa, prsa, stomak, ruke i kardio. Za noge obično imam najmanje vremena tokom sedmice, pa obično radim samo čučanj prije trčanja.
- Legollas
#5071 Re: Teretana
Zavisi kako kome. Meni najbolje djeluje "letenje"condy wrote:Kosi benč je najbolji za prsa.
-
T-pain
#5072 Re: Teretana
Protein ON WHEY GOLD 2.3kg 135KMZuka16 wrote:Jeste pomogao je, hvala drug. Ovakav neki odgovor sa mi trazio. Razumijem kako sta, otprlike koliko ovo kosta nabrojano? Sto se tice vjezbanja u teretani, to ide neko standardno, nekih sat vremena, svaku vjezbu po 3 serije, nakon svaka 3 dana, jedna dan pauze?T-pain wrote:Drug, poceni trenirati bez hemije prva 2 mjeseca dok n udjes u fazon kako sta i dok ne ojacas malo. Uzimanje hemije za prva 2 mjeseca bi ti bilo samo bacanje para, jer bi iskoristenost bila 50 % mozda i manje. Tako da ti je moj savijet ostavi se toga kreni lagano na suho 2 mjeseca , poslije toga uzmi odmah ako imas novaca Whey+BCAA+Glutamine+Kreatin i to pij. Garantujem da ces sa ovom kombinacijom imati najbolji ucinak i za mjesec dana ces se sam iznenaditi kako izgledas.Zuka16 wrote:Ima li neko da se dobro razumije u ovo i da posavjetuje sta uzeti? Imam 21 godinu, visok oko 176, tezina 68. Trenirao sam fudbal dugo, nedavno prestao pa su mi tim noge razvijenije, treba mi mase, misicne mase, oblikovanja, ramena da nadođu... Jel ima neko strucan sta uzeti, kako trenirati, koliko puta sedmicno.? Hvala
Kreatin ON 300 gr. 30KM
BCAA( zavisi ako uzmes tablete ili prah ) PRAH 79KM -TABLETE 1000 tab. 46KM
Glutamin -II- PRAH 90KM - TABLETE 1000 caps. 58KM
A trening 3/1 radis tri dana jedan odmaras i sve tako u krug. Idi svaku vjezbu po 4 serije vise od toga ti ne treba.
Cijene suplemenata mozes pogledati na http://musclefreak.myshopify.com/collections/frontpage
Go Hard Or Go Home!
-
rexandroid
#5073 Re: Teretana
e ljudi
imam bol u quadricepsu, evo slika, plavo obojeno

koliko sam vidio radi se o tetivi koja spaja misic sa koljenom
ubi me to kad cucnem, neradim cucnjeve vec 2 sedmice ali bol nikako da popusti
imal ko iskustva s ovim
ne bi doktoru da idem radi ovog
hvala
imam bol u quadricepsu, evo slika, plavo obojeno

koliko sam vidio radi se o tetivi koja spaja misic sa koljenom
ubi me to kad cucnem, neradim cucnjeve vec 2 sedmice ali bol nikako da popusti
imal ko iskustva s ovim
ne bi doktoru da idem radi ovog
hvala
-
tarikBA
#5074 Re: Teretana
previse ti je 3 ON 1 OFF ..
pon, uto, trening
sri pauza
cet, pet, trening
sub. ned, mozes trbusne ubacit i lagani kardio
pon, uto, trening
sri pauza
cet, pet, trening
-
T-pain
#5075 Re: Teretana
ovo ispade 2/1 s tim da sub ned prakticno ne radi nistatarikBA wrote:previse ti je 3 ON 1 OFF ..
pon, uto, trening
sri pauza
cet, pet, trening
Trubusnjake moze raditi svaki trening, a tako i lagani kardio.
za kardio takodjer moze prije i poslije treninga trcati 10-15 min.
mada je 3/1 trening najbolji. Jedan dan pazue je sasvim dovoljan da se tijelo odmori. Imas pauze izmedju treninga 20-tak sati sto je sasvim dovoljno da se tijelo odmori i + imas 1 citav dan pauze. Jos ako imas amino onda si ko nov.