"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
johntra

#5051 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Dobro su se sjetili ovo da urade, Koldžo je ovo najavljivao ima dvije godine....čuj, ne mogu im pacijenti prići sa autima... :lol:
goran16v

#5052 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:Dobro su se sjetili ovo da urade, Koldžo je ovo najavljivao ima dvije godine....čuj, ne mogu im pacijenti prići sa autima... :lol:
Bas me cudi kako se neko nije pozalio da ne moze autom do apoteke u sred Ferhadije kod Katedrale.
hopi

#5053 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

ovo mi fakat nije jasno, čuj ne mogu parkirati na trotoar i to je sada problem, još se bune. A dostavljači će i dalje moći, iste ove žute postave pa se kombijima nekako penju preko njih često vidim. Trebali su staviti ili ogradu ili one crne stubiće preko njih ne može.
O'zone
Globalni moderator

#5054 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Ma ništa ovo prije dvije noći neko je ostavio Peugeot 206 u krajnjoj desnoj traci ispred same apoteka ugašenih svjetala,pozicije i sva četiri pokazivača smjera kao da je na parkingu i otišao u apoteku gužva sve stvorila samo takva.
tf2_spy

#5055 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tf2_spy »

a parking prdi prazan iza zgrade. stvarno nevjerovatno..
Michun

#5056 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

A dostavljaci ciment i cigle dostavljaju a ne po 10 kutija lijekova...mislim, treba ljudima dati da se uzveru na trotoar. Inace, koNplet nacija nam je rodjena u autu pa je prohodati postalo: djes' to ti pjeske?!
Hemera

#5057 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hemera »

johntra wrote:Dobro su se sjetili ovo da urade, Koldžo je ovo najavljivao ima dvije godine....čuj, ne mogu im pacijenti prići sa autima... :lol:

treba ostaviti da nas lome kolima po trotoaru pa da apoteka ima vise musterija
:lol:

neka su ih zagradili
Qler

#5058 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Seljak iz avaza ne zna da ima parking 10m od apoteke. Nego naucio da jase po trotoaru papak.
O'zone
Globalni moderator

#5059 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Qler wrote:Seljak iz avaza ne zna da ima parking 10m od apoteke. Nego naucio da jase po trotoaru papak.
Ma zna nego je problem što je načelnik opštine iz one anam stranke pa sve što uradi je za popljuvati
sorcerer

#5060 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

neka su vala stavili ove ivicnjake. dva puta su me zamalo tu udarili neki papci, jednom se auto vratio u rikverc jer se nije znao popet na trotoar,a drugi je samo izletio bez zmigavca kvarnjacki....
goran16v

#5061 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Bice da je ovaj avazov kloc jedan od onih koji je poletio da parkira na trotoar, popusio foru, pa kad je dos'o u redakciju odma' se ufatio telefona i kompjutera.

Sinoc gledam i ne mogu da vjerujem, kreten da ne moze biti veci ustavio truljavog G2 i hamsu u njega mu da sjedi unutra u lijevoj traci na sred Titove i otisao u Badem po kospice. *ebo pleme svoje seljacko!

Inace dostavljaci i komercijalisti su prica za sebe, vozacka im je posao, a svaki bar 20 x dnevno zasluzi da mu pocjepas dozvolu na licu mjesta...
Last edited by goran16v on 08/11/2012 20:21, edited 1 time in total.
sorcerer

#5062 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

sto te to cudi gorane kad je 80% sarajeva dobilo vozacku naguzove ili uz 2 svjedoka.....
mayab

#5063 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Posto smo stoka tako nam i treba - mada je u kulturnim drzavama uobicajeno da ispred postoje npr.dvije "niše" za kratkotrajno zaustavljanje do 10 minuta, fino se oznaci ,napise znak sa objasnjenjem i naravno to neko i kontrolise
poznanik

#5064 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

goran16v wrote:Sinoc gledam i ne mogu da vjerujem, kreten da ne moze biti veci ustavio truljavog G2 i hamsu u njega mu da sjedi unutra u lijevoj traci na sred Titove i otisao u Badem po kospice. *ebo pleme svoje seljacko!

Inace dostavljaci i komercijalisti su prica za sebe, vozacka im je posao, a svaki bar 20 x dnevno zasluzi da mu pocjepas dozvolu na licu mjesta...
"VICKO", u Titovoj prije 10-tak dana oko 12 sati...istovario je cijeli prtljažnik, bio krcat malim kutijama :-)

Image
Melami

#5065 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

HAHAH Ne mogu da vjerujem sta procita. *ebo ha Fahro njegov.
tulalan

#5066 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tulalan »

Prvo pozz svima slucajno naletih na forum . Drugo lol izgleda da nisma jedini ogorcen ponasanjem nekih primitivaca prilikom parkiranja hahahaha :D Pa kad sam vec i naletio da se i izjadam hahahah :D
Danas popusi kaznu 40 km-a ne bi se bunio da mi nije smijesna sto se tice parkinga jer sam cini mi se nezer sto se tice toga i ne bi mi bilo krivo toliko da ne gledam uvijek kako i gdje se parkirat i kruzit po 2-3 kruga po naselju da nadjem parking. Situacija sljedeca na pocetku ulice znak zabranjeno z/p poslije njega 10 m ide ulaz pred zgradu i poslije ulaza su napravili ima par god autobusko staaliste i uredno ga ofarbali u zuto i na kraju stajalista uredan znak za isto, a poslije njega 3 m drugi znak za P i znak je nedavo ukraden i do prvog skretanja napravili su 5-6 parking mjesta . Ja sam se uredno parkirao prvi odmah 2 m iza bivseg znaka P i ispred mene bila jos 4 auta i kad sam se vratio cestitka za brisacem samo u mene :( i otiso u PU i pito za info i on meni kaze pa ne smije se parkirat nikako u toj ulici ako je znak na pocetku pa reko ako je tako sto samo opet meni a ostalima nista ?? Wtf opet ebo lud zbunjenog
zLatk0

#5067 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zLatk0 »

Moraju biti dokazi da tu postoji znak P, nije tek tako stavljen.. Slika, dopis i slicno, ostao je stub od znaka?
madtv

#5068 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madtv »

tulalan wrote:Prvo pozz svima slucajno naletih na forum . Drugo lol izgleda da nisma jedini ogorcen ponasanjem nekih primitivaca prilikom parkiranja hahahaha :D Pa kad sam vec i naletio da se i izjadam hahahah :D
Danas popusi kaznu 40 km-a ne bi se bunio da mi nije smijesna sto se tice parkinga jer sam cini mi se nezer sto se tice toga i ne bi mi bilo krivo toliko da ne gledam uvijek kako i gdje se parkirat i kruzit po 2-3 kruga po naselju da nadjem parking. Situacija sljedeca na pocetku ulice znak zabranjeno z/p poslije njega 10 m ide ulaz pred zgradu i poslije ulaza su napravili ima par god autobusko staaliste i uredno ga ofarbali u zuto i na kraju stajalista uredan znak za isto, a poslije njega 3 m drugi znak za P i znak je nedavo ukraden i do prvog skretanja napravili su 5-6 parking mjesta . Ja sam se uredno parkirao prvi odmah 2 m iza bivseg znaka P i ispred mene bila jos 4 auta i kad sam se vratio cestitka za brisacem samo u mene :( i otiso u PU i pito za info i on meni kaze pa ne smije se parkirat nikako u toj ulici ako je znak na pocetku pa reko ako je tako sto samo opet meni a ostalima nista ?? Wtf opet ebo lud zbunjenog
lucky winner :oops: :oops:
bosniamaj

#5069 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bosniamaj »

U najnovijem saopštenju iz ministarstva prostornog uređenja i ministarstva saobraćaja (i drugih nadležnih), glasnogovornici su najavili konačno rješenje svih problema vezanih za trotoare i ostale pješačke staze u Sarajevu:
"U narednih godinu dana ćemo 35% trotoara obilježiti kao parking mjesta, a ostatak od 65% će biti podijeljen raznim ugostiteljskim objektima."
Na zabrinutost građana o tome gdje da oni ubuduće hodaju, bez posebnog obrazloženja, poručili su:
"Ne brinite! Uvijek ćete imati cestu da po njoj hodate, i to vam pravo, nažalost, niko ne može oduzeti..." :bih:
shiljak

#5070 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shiljak »

evo jedna friska sa ilidze :D
Image
SportLux

#5071 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SportLux »

Meni je bezveze za ovo kod apoteke,valjda sam navikao.A nesto i kontam onaj se tamo parking naplacuje,pa odes do apoteke i moras parking placati za 5 min.
_ado_

#5072 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _ado_ »

shiljak wrote:evo jedna friska sa ilidze :D
Image
dosao covjek kod Ivice po autodjelove :)
kokuz_sa

#5073 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

SportLux wrote:Meni je bezveze za ovo kod apoteke,valjda sam navikao.A nesto i kontam onaj se tamo parking naplacuje,pa odes do apoteke i moras parking placati za 5 min.
imas iza hose komerca parking besplatan
samo ulicu predjes i eto te kod apoteke
SportLux

#5074 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SportLux »

Kad vec znas da ima onda znas da je i vazda puno tamo,nema sanse preko dana da nadjes mjesto,al eto vazda ima i prosirenje ispred supermarketa as ili kod elektroprivrede.
Qler

#5075 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Kod Amigosa uvijek ima mjesta, i samo se seljacina mora popeti na trotoar da ne bi prohodao bukvalno 15m...
Locked