HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#5051 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ali onu tu naknadu mogu sudskim putem svejedno tražiti, tako da ne vidim kako će pomoći operaterima da napuste neke "kanale"?

HS jeste vjerovatno dobro muljao, ali više će izgubiti ako odbiju platiti što bi trebali, nego što će izgubiti ako prihvate da plate uslugu.
StupskaBitanga

#5052 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Po meni najlogičnije bi bilo da HS bude preuzet od strane LOL-Logosofta
Ali ovo je samo moja teorija
The Realist

#5053 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:Po meni najlogičnije bi bilo da HS bude preuzet od strane LOL-Logosofta
Ali ovo je samo moja teorija
Pa obično veći operater preuzme manji. Sumanjam da Logosoft ima ta sredstva. Osim toga, Logosoft ionako nija kablovski operater, mislim da to njima ionako ne bi odgovaralo.
StupskaBitanga

#5054 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Ma dobro ali mislim da bi trebalo doći do integracije ovolikih kompanija
Npr HS bi trebao konačo uveati ovolike svoje kompanije u jednu
Od MH, Hs HKB-net, Velnet-Mostar, VKB-Bugojno ili gdje je već
Mislim imamo toliko firmi od EPN, LOL, T3 mislim ima mjesta za integraciju
The Realist

#5055 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

To definitivno, ali mislim da bi morali ići kablovci na jednu stranu, IPTV-ovci na drugu.....
StupskaBitanga

#5056 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

The Realist wrote:To definitivno, ali mislim da bi morali ići kablovci na jednu stranu, IPTV-ovci na drugu.....
Zašto?
Evo vidi Vip net u HR
Preuzeo najjačeg kablovca Bnet i ima i IPTV i kablovsku i fixnu i mobilnu i sve u jednom
The Realist

#5057 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:
The Realist wrote:To definitivno, ali mislim da bi morali ići kablovci na jednu stranu, IPTV-ovci na drugu.....
Zašto?
Evo vidi Vip net u HR
Preuzeo najjačeg kablovca Bnet i ima i IPTV i kablovsku i fixnu i mobilnu i sve u jednom
Hmm, a dobro, možda je i moguće. Samo realno, Logosoft vjerovatno ne može nikoga kupiti, BHTelecom može, dok bi neko od kablovaca mogao preuzeti Logosoft, ali mislim da vlasnici Logosofta nisu zainteresirani za takvo nešto i neko bi baš puno morao to platiti.
chakany

#5058 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Je li nam to FOX-ove ukidaju? Oj majko rodjena, pa nece valjda :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5059 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Gledam po ovim temama na ovom pdf. i isape da se samo mi kosrisnici HS-a bunimo. pa je li moguce da smo samo mi nezadovoljni i tzimo ka necemu boljem , a da su korisnici svih drugih kablovskih operatera zadovoljni.

Nelogicno :D
The Realist

#5060 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

A samo se oko kanala raspravlja, jer ne reaguju istom brzinom, kao i konkurencija. Na net i nema baš zamjerki.
Adriatic

#5061 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Znači perspektiva sa HS-om je gubljenje foxova, tv 1000 .....
Lijepo.
mixone1995

#5062 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Adriatic wrote:Znači perspektiva sa HS-om je gubljenje foxova, tv 1000 .....
Lijepo.
svima nam je svima siva perspektiva :D :D
chakany

#5063 Re: HS kablovska

Post by chakany »

mixone1995 wrote:
Adriatic wrote:Znači perspektiva sa HS-om je gubljenje foxova, tv 1000 .....
Lijepo.
svima nam je svima siva perspektiva :D :D
Kao da su tu pjesmu za nas napisali :thumbup:
Prejaka stvar i dobro opisuje situaciju :lol:
madridist

#5064 Re: HS kablovska

Post by madridist »

Šta se sikirate evo mi u TK smo Fox-ove izgubili prije mjesec dana a uveli su nam kao zamjenu(omg) cinestar kanale,
majko mila što bih volio lično upoznat onog koji je odabrao cinestar i još ga reklamiraju kao skuplji projekt za kablovsku od Fox-ove franšize,da se zbljuješ,inače to je Txtv kablovska.
TheWatcher

#5065 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

AdrianMole wrote:Vjerojatno nema veze sa Telemachom.Naime,većina kablovskih operatera lažno prijavljuje broj korisnika ,a pošto se naknade za kanale naplaćuju po broju pretpostavljate kakav skandal može biti oko toga.E,sada sve podatke oko broja korisnika za AKOP(Asocijaciju kablovskih operatera u BiH) prikupljala je ELTA(čitaj:firma ''čuvenog'' Ace Kabanice) i mislim kako je tu bilo dosta manipulacija.Moguće kako su sada procurile prave brojke, pa za produženje ugovora sa FIC-om oni traže svu izgubljenu dobit.
napokon pametan komentar da procitam :thumbup: upravo je to razlog zasto je hs i glupi enes kao gazda izgubio sva prava na sport klub kanale :mrgreen: razne malverzacije sa brojem korisnika majku mu debilsku :skoljka:
The Realist

#5066 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Izgubit će on tako i veći broj korisnika. Jedino ga cijena drži još (doduše, net im je dobar).
StupskaBitanga

#5067 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

madridist wrote:Šta se sikirate evo mi u TK smo Fox-ove izgubili prije mjesec dana a uveli su nam kao zamjenu(omg) cinestar kanale,
majko mila što bih volio lično upoznat onog koji je odabrao cinestar i još ga reklamiraju kao skuplji projekt za kablovsku od Fox-ove franšize,da se zbljuješ,inače to je Txtv kablovska.
znači ima još slučajeva
kupujmodomace

#5068 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

Nevjerovatno je kako neko ubaci bubicu i svi se nakacite na to i blebetate bez ikakvog osnova.
HS placa FOX kanale kao i Telemach i MOJA TV uslovljeni su da uz doplatu ukljuce i FOX ili iskljuce sve kanale...
na sve to oni cijenu pretplate ne dižu..šta će biti vidjećemo...
lopov koji drži ELTU je ukinuo FOX jer treba platiti a Aco Kabanica u svojoj glavi ima da njemu trebaju placati da bi se nasli kod njega u kablu buahahahahhahaha :-)
dobio je dzabne cinestar kanale koji su sramotna zamjena za FOX
Sta mislite sto kod njega nema HBO?
Na HS ima i Comedy i HBO kao i na Telemach i Moja TV
Kako bilo, logovah se da bi stavio info da je na DIGITALI umjesto USK sada ATV BL
pozdrav svima
The Realist

#5069 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pa šta fali da ubace FOX? Ili je problem što hoće da podignu cijenu za ostale kanale?

PS
Kada si već toliko u tome, mogao bi još kakav info dati :D.
chakany

#5070 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kupujmodomace wrote:Nevjerovatno je kako neko ubaci bubicu i svi se nakacite na to i blebetate bez ikakvog osnova.
HS placa FOX kanale kao i Telemach i MOJA TV uslovljeni su da uz doplatu ukljuce i FOX ili iskljuce sve kanale...
na sve to oni cijenu pretplate ne dižu..šta će biti vidjećemo...
lopov koji drži ELTU je ukinuo FOX jer treba platiti a Aco Kabanica u svojoj glavi ima da njemu trebaju placati da bi se nasli kod njega u kablu buahahahahhahaha :-)
dobio je dzabne cinestar kanale koji su sramotna zamjena za FOX
Sta mislite sto kod njega nema HBO?
Na HS ima i Comedy i HBO kao i na Telemach i Moja TV
Kako bilo, logovah se da bi stavio info da je na DIGITALI umjesto USK sada ATV BL
pozdrav svima
Bolje i ATV BL, nego RTV USK :thumbup:
Iako je vecinom isti program kao i na Hayat TV ima par razlika, tj. pustaju neke sadrzaje kojih nema na Hayat TV.
Tako na ATV BL imamo: Titanic: Krv i celik, Vece s Ivanom Ivanovicem i Hitna 94 odlicna hrvatska dramska serija.
madridist

#5071 Re: HS kablovska

Post by madridist »

priča sa Fox-om je čudna evo na šta sam neki dan naletio http://www.blic.net/latn/?page=6&kat=3&vijest=297
tako da je spisak operatera koji gube Fox sve veći,forumaš k.domaće je na dobrom tragu, i ja sam čuo da je u Tuzli u kablovsku Txtv došao zahtjev od strane distributera Fox-ova da ima pristup u podatke o broju pretplatnika i da je to glavni razlog prekida suradnje Txtv-a i Fox-a.U svakom slučaju mislim da je neozbiljan svatko ko hoće da ima kablovsku tv a ne suradjuje sa Fox-om,da pojednostavim cinemax,cinestar ,tv1000 i sl. filmski kanali po meni nisu ni do koljena Fox-ovim programima.To je neki dan neko na forumu lijepo objasnio-naveče dodjem kući skršen s posla hoću pogledat malo tv-a i taman na Fox-u 40-ak minuta recimo Walking dead il slično i mjera,a za filmske kanale prvo normalan film je jedan od 30 i onda dva sata nema teorije ostat budan ....hoću reći samo nepismenjaci će Fox mijenjati Cinestarom i tvrditi da je to bolje kad to jedno s drugim veze nema .
AdrianMole

#5072 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Da,čini se kako dosta operatera gubi FOX kanale,ali je u stvari riječ samo o jednom pravnom subjektu.Vlasnici TxTv kablovske i Elte su potpuno jednaki,a Slovenci su u završnoj fazi pregovoa oko prodaje Blic-a ,a mušterija je opet Elta.Tako da je u suštini samo Elta(čitaj:TxTV,Blic) izgubila Fox-ove.Naravno,kako bi FIC bio zadovoljan da svi njegovi kanali budu u osnovnoj shemi operatera,jer se radi i o mnogo većoj mjesečnoj nadoknadi,no to nije pravilo i zavisi od pregovora.Npr.Telemach je u osnovnu kablovsku ubacio FOX kanal,ali je i izbacio iz nje FoX Crime.Tako da bilo kakva ucjenjivanja kako svi FIC kanali moraju biti u osnovnoj shemi jednostavno ne stoje.
StupskaBitanga

#5073 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Slovenci-Telekom Slovenija-Blic.net kupuje Eltu a ne Elta njih
Adriatic

#5074 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ima li šanse da neko kupi HS?
Tu vidim još jedinu nadu.
Treba Enesa isplatiti i to je to.
Tiger 033

#5075 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Sta se ba zezate idite ovdje http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=77935&page=100 i gledajte kanale :D :thumbup:
Locked