SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mrtva kokoš

#5051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

hotazmaj wrote:Sinoc gledam kako neki balavac (15-16 god) uz prijetnju nozem pokusava oteti telefon svome vrsnjaku :shock: :shock: Ovaj jos ludi i neda mu telefon a u svom tom da kazem gombanju ovaj prvi pokusavajuci da ga zbode uspije samo da mu podere trenerku :shock: :shock: Sve se ovo desava na stanici Stup dok tramvaj zatvara vrata i krece. Ipak vidjevsi sta se desava vozac staje i otvara vrata da ovaj decko ude, a ovaj drugi odlazi kao da nista nije bilo :shock: :x

Ljudi moji ja sam te likove zamisljao malo opasnije i vece... Jbg nisam te srece da me ovakav jedan pokusa odraditi ali imam osjecaj da bi ga udarao dok nebi izdahnuo.
jasno mi je oni koji se boje pa ne prilaze takvim situacijama, ali ti koji se dicis da bi nekoga otresao samo
si posmatrao pomenuti dogadjaj, jadno da ne moze jadnije...
mrtva kokoš

#5052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

cute poison wrote:Zna li neko sta je bilo na Stupu (tramvajska stanica) danas oko 2-3 sata??
bio sam i ja na stupu u to vrijeme samo sam vidio lokvu krvi na tramvajskoj...
navodno dvije zene udario tramvaj, cuh od neke tete... :sad:
hotazmaj

#5053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Sve se to desilo u 5 sekundi ali bukvalno 5 sekundi i bio sam u tramvaju koji je vec krenuo kad sam vidio sta se desava. Ja znam sta bi da sam bio na stanici u konkretnom primjeru. Ne hvalim se ni najmanje i nisam covjek od belaja i uvijek gledam svoja posla, samo kazem da sam se nasao na stanici kunem se zivotom da nebi samo gledao. Ljudi to je balavac, ne znam vise ni kako da opisem koliko je smijesno koliko je on sitan i zakrzljao :lol: Drugo je kad se ispred tebe pojave dvoica odraslih narkomana pa ti traze telefon, hajde to razumijem, ali onakav da mi uzme telefon stidio bi se sam sebe.
Joey Tribbiani wrote: po priči sve neki vikicevi specijalci, a kad bude belaj svako cuva svoju glavu
:lol: :lol: Ziva istina jos nadu nekoga prozivati
cute poison

#5054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

Splinter wrote:
cute poison wrote:Zna li neko sta je bilo na Stupu (tramvajska stanica) danas oko 2-3 sata??
bio sam i ja na stupu u to vrijeme samo sam vidio lokvu krvi na tramvajskoj...
navodno dvije zene udario tramvaj, cuh od neke tete... :sad:
Stanica na Stupu je slicna onim metro stanicama u Japanu... Tuga...
Lady Saray

#5055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lady Saray »

veceras oko 10 hitna na stupu kod stanice vidjeh samo da covjek lezi ali ne i auto koje ga je udarilo tako da zna li neko sta je bilo?
neo7

#5056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

a znaci na stupu je bio neki problem....zato tramvaji nisu isli pola sata ako ne i vise
Tea lana

#5057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tea lana »

sinoc oko 22 i 5 sivi golf najvjerovatnije petica je udario pjesaka ispod podvoznjaka.Pjesak je prelazio na zeleno a hadjo se zaletio i kroz crveno proletio udario momka i pobjegao.
Od siline udarca autu je otpao retrovizor.Momak sva sreca nije smrtno nastradao,ali je dobro povrijedjen
poznanik

#5058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Tea lana wrote:sinoc oko 22 i 5 sivi golf najvjerovatnije petica je udario pjesaka ispod podvoznjaka.Pjesak je prelazio na zeleno a hadjo se zaletio i kroz crveno proletio udario momka i pobjegao.
Od siline udarca autu je otpao retrovizor.Momak sva sreca nije smrtno nastradao,ali je dobro povrijedjen
Koja glupost bježati kad su na obje strane instalirane kamere
Lady Saray

#5059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lady Saray »

poznanik wrote:
Tea lana wrote:sinoc oko 22 i 5 sivi golf najvjerovatnije petica je udario pjesaka ispod podvoznjaka.Pjesak je prelazio na zeleno a hadjo se zaletio i kroz crveno proletio udario momka i pobjegao.
koje obje? kamera je samo prema ilidzi
Gray

#5060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

Lady Saray wrote:
poznanik wrote:
koje obje? kamera je samo prema ilidzi

Možda misli na obične kamere za nadzor saobraćaja.
cute poison

#5061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

@gray, pa ta kamera za nadzor saobracaja i jeste zbog pjesaka tu postavljena. Prije si tena mogao naci i po onoj livadi... Al' uglavnom glup fazon bjezati :-)
A-R-N-I

#5062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

poznanik wrote:
garant je bjezao zato sto je bio u alkoholiziranom stanju, sto ce mu sutra tesko biti dokazati!!!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

cute poison wrote:@gray, pa ta kamera za nadzor saobracaja i jeste zbog pjesaka tu postavljena. Prije si tena mogao naci i po onoj livadi... Al' uglavnom glup fazon bjezati :-)
Mislim da one kamere nemaju mogućnost čuvanja snimaka, već samo nadzor saobraćaja u realnom vremenu. Za nadati se, zbog ovog slučaja, da ipak mogu sačuvati snimak.
poznanik

#5064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

1946 wrote:
cute poison wrote:@gray, pa ta kamera za nadzor saobracaja i jeste zbog pjesaka tu postavljena. Prije si tena mogao naci i po onoj livadi... Al' uglavnom glup fazon bjezati :-)
Mislim da one kamere nemaju mogućnost čuvanja snimaka, već samo nadzor saobraćaja u realnom vremenu. Za nadati se, zbog ovog slučaja, da ipak mogu sačuvati snimak.
Nisi svjestan kako je sarajevska policija kvalitetno opremljena
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

poznanik wrote:
1946 wrote:
Za policiju jesam svjestan i više nego svjestan, ali mislim da ono nisu policijske kamere :)
Gray

#5066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

Ne znači da ih policija ipak ne može koristiti da dođe do počinioca.
cute poison

#5067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

1946 wrote:
Kako bolan nemaju mogucnost, pa sto su onda postavili? Da ima nesto ispod mosta eto da se narod cudi... Nece jedna osoba pamtiti situacije i nesrece koje se desavaju na tom dijelu saobracajnice, logicno je da se snima i cuva u arhivi. :)
samo_ovaj_put

#5068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

na slobodu pusten momak koji je ubio brata na otoci prije nekih mjesec dana
mrtva kokoš

#5069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

samo_ovaj_put wrote:na slobodu pusten momak koji je ubio brata na otoci prije nekih mjesec dana
:shock: :shock: :shock:
johnny_blazze

#5070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

poznanik wrote:
1946 wrote:
jeste stvarno je dobro opremljena ali to nista ne znaci kad je policiski kadar nesposoban,90% ljudi koji reade u policiji na svim nivoima je nesposobno,oni na visim funkcijama nisu skolovani,a mislim da si sam uocio da vecina policajaca fizicki je nesposobna,ima njih koji isto mrze taj posao i ne zele da ga rade itd.... da ne nabrajam dalje a na birou koliko hoces sposobnog i skolovanog kadra koji sanja taj posao
smijesni_ste

#5071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

samo_ovaj_put wrote:na slobodu pusten momak koji je ubio brata na otoci prije nekih mjesec dana
Znači ne mogu da vjerujem....iako me malo šta može iznenaditi u ovoj prčiji :cry: :cry:

Pa je li privremeno ili šta...ako imaš info

Možda misle da će se "smiriti" i prestati bosti i otimati poslije porodične tragedije???

Odoh editovati postove o dotičnom....šta znam šta može iskrsnuti.... :run:
fole13

#5072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

pff a to bi ti stao da te neko izbode ma daj .. ako je izvadio noz 95% slucajeva ga koristiti ako ne dobije od zrtve sta trazi ... a danas sve vise i vise ti naslinika pff tesko se nama ........... :lol: :lol:
svi izigravate neke junake supermene .... :-) a cim vide neko naguravanje :run: :roll:
maxell_sarajevo

#5073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Jest Amar Babić je pusten na slobodu, vidio sam ga sinoc na Otoci sa onim lokalnim klosarima.
Kristijana

#5074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kristijana »

Postoje rješenja za speed vozače, mobitelotimače i bratokoljače:

1. nabaciti pancir, kacigu, štit, odbrambena oružja, vještine i kung fu reflekse kad se ide u grad umjesto gela za kosu i štikli;

2. razboljeti se od agorafobije i ne izlaziti iz kuće;

3. navaliti se na telefon, svako od nas, i zivkati policiju i tužilaštvo i pitati zašto bodljikava praščad šeću slobodno gradom. Treba im dosađivati, tj. vršiti pritisak javnog mnijenja. Na to imamo pravo, a bogami i obavezu. Mi plaćamo ovoj državi da nas štiti. Mi imamo pravo, a roditelji nevine dječice koja se kreću ulicama i roditeljsku obavezu, da pritisnemo organe vlasti da otvaraju zatvore i povise kazne. :x

4. uzdati se u Boga i ličnu sreću da neće belaj baš u nas i naše bližnje. Druge ko šiša. :twisted:

Iako su sigurnija rješenja, ako primijenite 1., 2. i/ili 3. ispast ćete smiješni, ludi, paranoični i crna ovca.
4.-to je najmanje sigurno, ali - daće Bog. :roll: Zato, hrabro, narode, bolje vjerovat u nafaku nego ispasti lud ili smiješan i tražiti svoju sigurnost od države kojoj plaćate da vas štiti. Metak, bodež ili udarac auta još se i preživi, ali sramota što ste buntovni građanin nikad. :skoljka:
Cholina_Lokica

#5075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

je li ko cuo prije jedno pola sata da je sta roknulo na alipasinu.. opet? :D
Locked