Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
taureg71

#5051 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

oko 400KM je u mobitel-shop.com :roll:[/quote]

je li model sa 3 GB i 32 Gb ??? ili slabiji. ???
JLZbunjenog

#5052 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

taureg71 wrote: je li model sa 3 GB i 32 Gb ??? ili slabiji. ???
jaci model, 32GB
taureg71 wrote: pa da al 50:50 da neces platiti carinu i pdv ako ti ga spakuju bez kutije...ko ne riskira ne profitira
kakve sam kurate srece :roll:
purgatorio

#5053 Re: Kineski mobiteli

Post by purgatorio »

Redmi note 3 pro MIUI 8, katastrofa in call zvuk, na viberu i whatsapp extra. Kako ovo riješiti?
Alfons Kauders

#5054 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

JLZbunjenog wrote:
taureg71 wrote:
JLZbunjenog wrote:
ja kako sam racunao..na onu cijenu ide jos 99KM poreza i carine (ako sam izracunao kvalitetno).
u Sarajevu sam.

tako nekako, nece preci 110 garant
oko 400KM je u mobitel-shop.com :roll:
Dje bolan 400KM?! :shock:

http://mobitel-shop.com/index.php?id_ca ... r=category

Ja uopste ne vidim Note 3 Pro, vec samo obicni Redmi 3 (ne Note)... Od Note modela, imaju samo obicni, a ne Pro - i taj obicni 2GB/16GB je 435KM... Bice da si pomijesao obicni Redmi i Redmi Note?

Note 3 Pro ima dosta bolji procesor od obicnog, malo bolju kameru (bolji senzor ali opet slaba optika), i microSD slot... Ono, jebo kameru, ali procesor i microSD ga cine puno boljim izborom od obicnog modela.

E sad, sto se tice carine, meni nisu naplatili a narucio sam ga prije godisnjih, kao backup telefon za more (jer je dual sim i ima dobru bateriju). Nije mi nista naplaceno. Prijatelj je uzeo drugi Xiaomi, nedavno mu stigao i nije platio carinu, nish.

Oba su narucena sa Aliexpressa - a tu je i druga, ali malo komplikovanija varijanta izbjegavanja carine. Nekoliko prodavaca na Aliexpressu ima lagere u EU (najcesce Spanija i Britanija). Cijene na tim lagerima su nesto vece, ali ako mozete poslati telefon nekom u Hrvatsku ili bilo gdje u EU, a da vam ga on nekako proslijedi u Bosnu, to je najsigurnija opcija da se ne plati carina. Jest zajebancija, ali isporuke u EU traju manje od heftu, pa onda ganjajte kako da ga proslijedite sebi - opet ce doci brze nego direkt iz Kine... Plus, mislim da svi u EU uvoze iskljucivo oficijelni global ROM, a ne ona reseller ROM koji cesto tuse iz Kine.
Alfons Kauders

#5055 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

purgatorio wrote:Redmi note 3 pro MIUI 8, katastrofa in call zvuk, na viberu i whatsapp extra. Kako ovo riješiti?
Jel od updatea? Ili je i na MIUI7 bio takav?

Pogledaj settings za noise cancellation, moguce je da ga je update iz nekog razloga ugasio...
purgatorio

#5056 Re: Kineski mobiteli

Post by purgatorio »

Alfons Kauders wrote:
purgatorio wrote:Redmi note 3 pro MIUI 8, katastrofa in call zvuk, na viberu i whatsapp extra. Kako ovo riješiti?

Pogledaj settings za noise cancellation, moguce je da ga je update iz nekog razloga ugasio...
Čim sam ga upalio uradio update na 8. Pokušavao sam sve ali neće pa neće.
Alfons Kauders

#5057 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

purgatorio wrote:
Alfons Kauders wrote:

Čim sam ga upalio uradio update na 8. Pokušavao sam sve ali neće pa neće.
znaci nije nikad ni radio?

jbg probaj ga flashat, to bi trebalo biti jednostavno na njemu
kloniran

#5058 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

malo manje o izbjegavanju carine ili pređite na pp, citaju i oni ove teme ;-)
Alfons Kauders

#5059 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

kloniran wrote:malo manje o izbjegavanju carine ili pređite na pp, citaju i oni ove teme ;-)
Ma izbjegavanje carine o kojem pricamo = nafaka tj da li ce ti otvoriti paket.

Ionako se radi o simbolicnim iznosima.

Ako neko ima adresu u EU da tamo salje iz EU lagera, pa onda pokupi i unese preko grane, opet legalno. Kupio novi telefon, licni prtljag, ha ja.

Nije da pricamo kako planiramo svercati heroin u telefonima.

Hm...

Idem se cuti sa starim kolegom u Shenzenu... gospon Bra Tza Bingov :D

Image

Samo kazu da slabo drzi baterija. Ko da je duplo manja nego u deklaraciji.
kloniran

#5060 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

Alfons Kauders wrote:
kloniran wrote:malo manje o izbjegavanju carine ili pređite na pp, citaju i oni ove teme ;-)
Ma izbjegavanje carine o kojem pricamo = nafaka tj da li ce ti otvoriti paket.

Ionako se radi o simbolicnim iznosima.

Ako neko ima adresu u EU da tamo salje iz EU lagera, pa onda pokupi i unese preko grane, opet legalno. Kupio novi telefon, licni prtljag, ha ja.

Nije da pricamo kako planiramo svercati heroin u telefonima.

Hm...

Idem se cuti sa starim kolegom u Shenzenu... gospon Bra Tza Bingov :D

Image

Samo kazu da slabo drzi baterija. Ko da je duplo manja nego u deklaraciji.

koliko je para ovaj konj
taureg71

#5061 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

Azrail wrote:
kloniran wrote:
Azrail wrote:Na geekbuying.com je trenutno najjeftiniji.

Boom! Headshot!
jesi li kupovao sa geeka?
Kupovao sam sa geeka i gearbesta do sad. Geek mi je zakletva :)

Boom! Headshot!

ja te poslusao i narucio tel u proslu srijedu, sta da ti kazem, jos nije poslan, a jutros kazu tek nema u toj i toj boji, moze li u drugoj ili da cekam...6 dana im treba? valjda posalju ove hefte u toj drugoj boji...jos ce putovati optimisticki 15 dana
valjuga

#5062 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Samo da kažem da sam i ja prezadovoljan sa geekbuying i da bih radije sačekao 15 dana nego kupio negdje drugo da mi ga DHL dovozi.
Imao sam sa njima strašno pozitivna iskustva.
Jednom sam kupio tablet kod njih (278$ plaćen ) i razbijem staklo na ekranu ali sve radi.I javim se ja njima a oni kažu kao da sam stalna mušterija i da pošaljem nazad u kinu o mom trošku a oni će ga popravit i poslat nazaf o njihovom trošku.A ako pak neću,onda da im se javim na narednoj kupovini pa da mi daju neki popust.

A što se kineza tiče,praktikujem uvijek prije narudžbe upitat da li item imaju na stanju.
Pozz
taureg71

#5063 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

valjuga wrote:Samo da kažem da sam i ja prezadovoljan sa geekbuying i da bih radije sačekao 15 dana nego kupio negdje drugo da mi ga DHL dovozi.
Imao sam sa njima strašno pozitivna iskustva.
Jednom sam kupio tablet kod njih (278$ plaćen ) i razbijem staklo na ekranu ali sve radi.I javim se ja njima a oni kažu kao da sam stalna mušterija i da pošaljem nazad u kinu o mom trošku a oni će ga popravit i poslat nazaf o njihovom trošku.A ako pak neću,onda da im se javim na narednoj kupovini pa da mi daju neki popust.

A što se kineza tiče,praktikujem uvijek prije narudžbe upitat da li item imaju na stanju.
Pozz

samo taj zadnji dio da prokomntarisem...sta imam pitat imaju li na stanju, kad pise da ima...kad nesto nema pise da nema...a njima treba 6 dana od porudzbine da kazu da nemaaaaa ta boja, moze li druga?? ma mozeee, samo saljite vise
valjuga

#5064 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Pa onda nemoj pitat i gotovo,ha ja.
Azrail

#5065 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

taureg71 wrote:
Azrail wrote:
kloniran wrote: jesi li kupovao sa geeka?
Kupovao sam sa geeka i gearbesta do sad. Geek mi je zakletva :)

Boom! Headshot!

ja te poslusao i narucio tel u proslu srijedu, sta da ti kazem, jos nije poslan, a jutros kazu tek nema u toj i toj boji, moze li u drugoj ili da cekam...6 dana im treba? valjda posalju ove hefte u toj drugoj boji...jos ce putovati optimisticki 15 dana
Do sad sam kupio 4 telefona i 1 mi band sa geekbuyinga i nisam imao nikakav problem. Žao mi je što si ti imao takvo iskustvo.

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
taureg71

#5066 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

ne da nisu poslali jos tel, a u srijedu proslu narucen, dakle danas 8. dan, neko sad javljaju da nece raditi zbog praznika 3 dana, hahahaha....ali ok, nije u par dana, samo da stigne... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
The BEN10

#5067 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by The BEN10 »

Azrail wrote:So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
Ahahahaha, iako nisam nešto plaho pratio MP-ovce (zapravo, gledao sam samo Monty Python and the Holy Grail ), odmah mi je zamirisalo na njih! Koji likovi, ha ha ha! :-D
Evo ovdje se nalazi taj famozni citat.
Azrail

#5068 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

The BEN10 wrote:
Azrail wrote:So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
Ahahahaha, iako nisam nešto plaho pratio MP-ovce (zapravo, gledao sam samo Monty Python and the Holy Grail ), odmah mi je zamirisalo na njih! Koji likovi, ha ha ha! :-D
Evo ovdje se nalazi taj famozni citat.
Quite an eccentric performance :)
Azrail

#5069 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

P.S. pogledaj i ostale.

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#5070 Re: Kineski mobiteli

Post by heat »

JLZbunjenog

#5071 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

Alfons Kauders wrote: Dje bolan 400KM?! :shock:

http://mobitel-shop.com/index.php?id_ca ... r=category

Ja uopste ne vidim Note 3 Pro, vec samo obicni Redmi 3 (ne Note)... Od Note modela, imaju samo obicni, a ne Pro - i taj obicni 2GB/16GB je 435KM... Bice da si pomijesao obicni Redmi i Redmi Note?

Note 3 Pro ima dosta bolji procesor od obicnog, malo bolju kameru (bolji senzor ali opet slaba optika), i microSD slot... Ono, jebo kameru, ali procesor i microSD ga cine puno boljim izborom od obicnog modela.

E sad, sto se tice carine, meni nisu naplatili a narucio sam ga prije godisnjih, kao backup telefon za more (jer je dual sim i ima dobru bateriju). Nije mi nista naplaceno. Prijatelj je uzeo drugi Xiaomi, nedavno mu stigao i nije platio carinu, nish.

Oba su narucena sa Aliexpressa - a tu je i druga, ali malo komplikovanija varijanta izbjegavanja carine. Nekoliko prodavaca na Aliexpressu ima lagere u EU (najcesce Spanija i Britanija). Cijene na tim lagerima su nesto vece, ali ako mozete poslati telefon nekom u Hrvatsku ili bilo gdje u EU, a da vam ga on nekako proslijedi u Bosnu, to je najsigurnija opcija da se ne plati carina. Jest zajebancija, ali isporuke u EU traju manje od heftu, pa onda ganjajte kako da ga proslijedite sebi - opet ce doci brze nego direkt iz Kine... Plus, mislim da svi u EU uvoze iskljucivo oficijelni global ROM, a ne ona reseller ROM koji cesto tuse iz Kine.

moja fula drug ! http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-red ... old&a=1681 ovdje je Redmi 3 pro 400.
Montana

#5072 Re: Kineski mobiteli

Post by Montana »

edo82

#5073 Re: Kineski mobiteli

Post by edo82 »

Koji uzeti?

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_349208.html

ili

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367775.html

Trenutno "naginjem" na drugi.

Pročitao sam da je Xiaomi Redmi Note 3 Pro bolji, ali je i 70ak KM skuplji + carina i PDV. Osim toga ne odgovara mi veličina.

Prema tome, kakva su iskustva sa ova dva gore i koji je bolji.

Hvala :-D
skafiskafsnjak

#5074 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

edo82 wrote:Koji uzeti?

ili

Pročitao sam da je Xiaomi Redmi Note 3 Pro bolji, ali je i 70ak KM skuplji + carina i PDV. Osim toga ne odgovara mi veličina.

Ja imam LG G3 ... isplati li se meni prelaziti na jedan od ova dva...
taureg71

#5075 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

skafiskafsnjak wrote:
edo82 wrote:Koji uzeti?

ili

Ja imam LG G3 ... isplati li se meni prelaziti na jedan od ova dva...
itekako
Post Reply