srpanj wrote:i jos nesto
posto ja ovo forum..i svi mi imamo pravo da iznosimo svoja misljenja...ma koliko ona bila razlicita je r u tom je i bit foruma, a ne... kako neki vole reci "preseravanja" ...i posto nisam dugo jako dugo nista "preseravao"ipak cu se vratiti tradiciji...
tice se kup-a (u kojem ja necu ucestvovati...ali hocu! da kazem zasto)
kup kao zamisao mi se jakojako svidja...(da smo nacisto) i za vrijeme odigravanje posljednjeg kup takmicenja bilo je mnogo prigovora zasto se u kup takmicenju
prognozira LP...
zasto se se za kup ne iprognoziraju rez. nacionalnih kupova i medjunarodne nacionalne (prijateljske) zasto se u
regularnom prvenstvu prognoziraju nacionalni kupovi a ne u
nasem kup takmicenju...
budimo realni...koliko je takmicara, kojima je bonus par donio pobjedu(minimalnu)...mnogo! bonus par je nesto jako bitno u ovom nasem takmicenju...evo...neka mi neko kaze od vas koji prate kladionicu koliko vole da se klade na nacionalne kupove i medjunarodne prijateljske...tu gdje je tesko pogoditi tip...treba jos pogoditi i rez.( e' jbg )
ja cu za bonus par (u prvenstvu) imati "nant- nimes" a LP (najregularnije takmicenje) igrat cu za kup...nakon prvog kola (naseg kup-a) opet ce LP igrati samo povlasteni(oni koji su prosli prvo kolo) itd... itd....
toliko...
bordo...mnogo srece u odbrani naslova

Iako ti je elSaik dao približno objašnjenje, evo i ja da pojasnim, pošto mi se čini da sam ponajviše ja prozvan ovim postom

.
Dakle, prvi krug CL je odigran u prvenstvu pa je bilo povika zašto toliko brzamo. Odgovor zašto toliko brzamo leži u tome što bi trebalo sezonu završit negdje do sredine decembra, jer nema smisla igrat bilo šta oko nove godine, jer tad samo ludi britanci "gonjaju fuzbal", a "normalan" svijet se posvećuje prazničnoj atmosferi.
No, tu negdje mora upast i Kup, tačnije 5 kola istog. Tvoj prijedlog je da ga igramo kad su nacionalni kupovi i prijateljske utakmice. E, ja se bojim da nema toliko jesenskih termina u nacionalnim kupovima, a i teže ih je upratit (ne igraju se svi u istom terminu). S druge strane, CL je takmičenje koje ima taman kola koliko nama treba (uz jedno viška, koje iskoristimo u prvenstvu) i tačno se zna kad se igra. Još nešto, u CL je teže nać izjednačen bonus par nego vikendom.
Dalje, ti kažeš da igranje CL imaju pravo samo "privilegovani". Eh, pa ja ne bih to nazvao privilegijom nego zaslugom. Jer više kola igraju oni koji zasluže, dakle oni koji pobjeđuju i prolaze, a ne oni koji eto ničim izazvani imaju tu "privilegiju".
Što se tiče svi tvojih ideja, nemam ništa protiv njih, ali brate lijepo ih predložiš pred početak sezone, pa ih onda UO (čije si ti članstvo dvaput odbio) razmotri i eventualno usvoji. Iz tog razloga sam svu ovu naknadnu pamet nakon što je sve počelo nazvao preseravanje, bez želje da ikog time uvrijedim ili omalovažim.
Inače, u ovu sezonu (za razliku od prošle) smo ušli na improvizaciju što se tiče kalendara, tako da mislim da ubuduće bi trebali imat unaprijed osmišljen i potvrđen kalendar takmičenja, nešto kao prošle sezone.
Uglavnom još jednom da naglasim: kakve god mane i vrline imao ovaj sistem, za ovu sezonu tako je kako je. Sve ideje za izmjene i poboljšanje dobro su došle tamo negdje u januaru, kada će biti u toku pripreme za eventualnu sljedeću sezonu.
Za ovo boldirano: što bolan čovjeku stavljaš soli na ranu

, naravno ako nas još čita
PS Što se tiče cikularovog offtopica i KDN-ovog priključenja, molim vas ignorišite, u suprotnom doprinosite još većem offtopicu