Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#5051 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Treba pljuvati sve dok ne izgrade i potajno se nadati da to nikada neće uspjeti.
drug_profi

#5052 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Cossack wrote:Treba pljuvati sve dok ne izgrade i potajno se nadati da to nikada neće uspjeti.
Brate ti svaku kritiku nazivaš pljuvanjem. Ovo je klasični šupljak. I ovo što je urađeno, urađeno je parama ovih koji su kupili u pretplati ove hava stanove. kako i čime ovo misle završiti ne znam, ali meni je očigledno da ovdje nema para za izvođače.
Zamisli nekog ko je prije godinu platio svoje kvadrate na petom spratu ove zgrade kako gleda u ovu rupu dok je istovremeno mogao za iste ili manje pare već useliti na Otoci.
VladaFBiH

#5053 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

drugi profil wrote:
Cossack wrote:Treba pljuvati sve dok ne izgrade i potajno se nadati da to nikada neće uspjeti.
Brate ti svaku kritiku nazivaš pljuvanjem. Ovo je klasični šupljak. I ovo što je urađeno, urađeno je parama ovih koji su kupili u pretplati ove hava stanove. kako i čime ovo misle završiti ne znam, ali meni je očigledno da ovdje nema para za izvođače.
Zamisli nekog ko je prije godinu platio svoje kvadrate na petom spratu ove zgrade kako gleda u ovu rupu dok je istovremeno mogao za iste ili manje pare već useliti na Otoci.
mene samo interesuje šta će se desiti kada ljudi počnu povlačiti depozite jer kasne s gradnjom...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5054 Re: Sarajevo Construction

Post by liaar »

VladaFBiH wrote:
drugi profil wrote:
mene samo interesuje šta će se desiti kada ljudi počnu povlačiti depozite jer kasne s gradnjom...
Ostat će da zjapi ko i naselje Tekija na Skenderiji. Nema 10 stanova useljenih ukupno gore.
drug_profi

#5055 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

VladaFBiH wrote:
drugi profil wrote:
Mislim da niko ne želi da prizna da se zajebo, a usput se nada da će ipak biti završeno za njegova života i da će zaraditi na tom ulaganju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5056 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

treba im dovesti 2 busa djece da pljescu sto su se MAKELI s mrtve točke
Haris.ba

#5057 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Dijaspora i Arapi.

Jarani su mi radili na namještanju stanova konkretno na Tekiji. Bruka je sređenih stanova, a koji su uzeti "nek stoji ne jede hljeba", da se izdavaju Arapima i da se ima ljeti kad se dođe.

A Sarajevo tower se mora kopati. Treba dočekati ljeto i Arape. Inače se neće imati šta prodati.
Bullet Tooth Tony

#5058 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

Ja u ovom Timelapsu samo vidim kako se ona rupa puni i prazni vodom :lol: :lol: ...
So What!

#5059 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Projekat je mijenjan kod Sarajevo Towera i zato je sve kasnilo. Mislim da je spratnost u pitanju bila.

Isti slučaj je bio sa Sarajevo City Centrom, mnogi su bili skeptici, i tamo je rupa za podzemne etaže bila ogromna pa je bilo prigovora, ništa se ne radi, neće ovo nikada itd...

Najveći posao je izaći iz zemlje, a kada izađe, onda će napredak biti iznimno vidljiv. Evo posmatrao sam Veneto na Otoci i zaista dok su radili podzemne etaže, izgledalo je kao da neće nikada završiti, a kada su izašli iz zemlje, izgleda mi kao da svaki dan napreduju po jedan sprat.

Radi se ipak o ogromnom objektu kada pričamo o Sarajevo Toweru, o kvalitetu izgradnje ne mogu govoriti, ali posla sigurno ima.
JThomas

#5060 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

ti znaš da je mijenjan projekat...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5061 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

:lol:
SmokingMan

#5062 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

Ma gle kineza,ne spava dok ne zovne na šljeme." :D

Trebam te

#5063 Re: Sarajevo Construction

Post by Trebam te »

Haris.ba wrote:Dijaspora i Arapi.

Jarani su mi radili na namještanju stanova konkretno na Tekiji. Bruka je sređenih stanova, a koji su uzeti "nek stoji ne jede hljeba", da se izdavaju Arapima i da se ima ljeti kad se dođe.

A Sarajevo tower se mora kopati. Treba dočekati ljeto i Arape. Inače se neće imati šta prodati.
Ko zna hoce li ista biti od toga a pitanje je i kad.
Zali boze onih koji su dali pare unaprijed.
Trebam te

#5064 Re: Sarajevo Construction

Post by Trebam te »

EliasVeskot wrote:
So What! wrote:Sarajevo dobija novi moderni stambeni objekat - City Residence
Image

Radovi na stambenom objektu "City Residence" u punom su jeku, a njihov završetak planiran je za juni 2018. godine.

Vrijednost investicije je oko 1.190.000 KM, a glavni izvođač radova je kompanija Famus Gradnja 3 d.o.o..

Elvisa Pilav, iz agencije Metropola nekretnine, koja je ovlašteni posrednik za prodaju jedinica ovog objekta, za Akta.ba je kazala da je riječ savremenom stambenom objektu koji se nalazi u samom centru grada Sarajeva, nedaleko od sarajevske katedrale.

"Izgradnja objekta trenutno ulazi u završnu fazu tako da će i rokovi biti ispoštovani. Objekat se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini sarajevske katedrale. Kombinacija objekata od historijskog značaja i drugih modernih građevina na ovoj lokaciji, te kombinacija mirnog kraja koji omogućava opuštanje i blizine centralnog dijela grada, pružaju mogućnost urbanog načina života za sve ljubitelje istog. Već je krenula i prodaja jedinica, pa tako trenutno imamo tri rezervisne stambene jedinice, jednu garažu i jedno garažno mjesto", kaže Pilav.

Objekat se sastoji od ukupno pet etaža, suterena, visokog prizemlja, dva sprata i potkrovlja, a čini ga ukupno jedanaest stambenih jedinica kvadrature od 41,35m2 do 117,95m2 zatim tri garaže i devet garažnih mjesta.

Cijene stanova u ovom objektu kreću se od 3.100 do 3.900 KM po m2 sa uračunatim PDV-om, dok je cijena garaže 35.000 KM.

Pilav kaže da su u gradnji objekta korišteni najmoderniji materijali vrhunske kvalitete.

"Predviđeno je postavljanje prvoklasne trokomorne PVC vanjske stolarije sa vanjskim roletnama i drvene unutrašnje stolarije, a svaki stan će posjedovati klima uređaj i ugrađena blindo vrata. Objekat će se grijati plinskim etažnim grijanjem preko kondenzacijkih bojlera jednim od najsavremenijim. Ovakav način zagrijavanja stvara velike finansijske uštede ali i smanjuje zagađenost", kaže Pilav.

Dodaje da će cijeli objekat biti pokriven video nadzorom.
Image

Image

Image
Akta
Koja glupost. Ne znam po kojoj logici stanovi ovdje kostaju koliko kostaju, elitno naselje nema djecijeg igralista da valja, ulice toliko uske ne mozes hodati dok auta prolaze, kontejnera ni na mapi, prave zgradu na zgradu, al brate neko je to proglasio elitnim naseljem I gradi nekakve "moderne," zgrade.
Zgradica je namjanje 50cm van ove kuce na ulicu izasla, ko ovo dozvoljava? Kamion bi zakacio za balkon...

Kakva elita nemas gdje stati ispred zgradice a kampli cekera susputiti. Pitam se kako proci sa djecijim ili invalidskim kolicima?

Ubleha zesca, ovdje ne bih dzaba stan.
Haris.ba

#5065 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Trebam te wrote:
Bi li žalio one koji izgube na bitcoinu? Nema tu neke pretjerane razlike.

Nek svako za svoje pare odlučuje hoće li ili neće.

Vidjećemo dokle će tržište moći ići. Bosmal je kupio Arap. Kumrovec isto.

Ljudi se obogate pojavljujući se sa lovom kada najviše zatrebaju. Sve dok postoje Arapi koji su voljni ulagati - zgrada će se napraviti.
drug_profi

#5066 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ne mogu da skontam koja je ovo ulica?
detroit-mercy

#5067 Re: Sarajevo Construction

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote:
Trebam te wrote:
Bi li žalio one koji izgube na bitcoinu? Nema tu neke pretjerane razlike.

Nek svako za svoje pare odlučuje hoće li ili neće.

Vidjećemo dokle će tržište moći ići. Bosmal je kupio Arap. Kumrovec isto.

Ljudi se obogate pojavljujući se sa lovom kada najviše zatrebaju. Sve dok postoje Arapi koji su voljni ulagati - zgrada će se napraviti.
Ne znam sto se ljudi sikiraju, ko da su njihove pare :mrgreen: .
I sta ce biti kada se zgrada napravi :skoljka:, o cemu ce se onda pricati :mrgreen: .
thekupus

#5068 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Na okretaljci Jezero zavrsen i ovaj objekat. Izgradnjom onog objekta sa sportskom dvoranom, apartmanima i poslovnim prostorima, cijeli ovaj dio izgleda drugacije.

Image
P308

#5069 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

drugi profil wrote:Ne mogu da skontam koja je ovo ulica?
Ako mislis na ovu manju zgradu, tkz. City residence nalazi se u Hadzisulejmanovoj ulici na Mejtasu, iznad Katolickog skolskog centra.
So What!

#5070 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Trebam te wrote:
Zgradica je namjanje 50cm van ove kuce na ulicu izasla, ko ovo dozvoljava? Kamion bi zakacio za balkon...

Kakva elita nemas gdje stati ispred zgradice a kampli cekera susputiti. Pitam se kako proci sa djecijim ili invalidskim kolicima?

Ubleha zesca, ovdje ne bih dzaba stan.
I povisoka je za ovaj dio grada. Čuj ko dozvoljava, pa pričamo o Famus Gradnji cccc :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5071 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

So What! wrote:Sarajevo dobija novi moderni stambeni objekat - City Residence
Image

Radovi na stambenom objektu "City Residence" u punom su jeku, a njihov završetak planiran je za juni 2018. godine.

Vrijednost investicije je oko 1.190.000 KM, a glavni izvođač radova je kompanija Famus Gradnja 3 d.o.o..

Elvisa Pilav, iz agencije Metropola nekretnine, koja je ovlašteni posrednik za prodaju jedinica ovog objekta, za Akta.ba je kazala da je riječ savremenom stambenom objektu koji se nalazi u samom centru grada Sarajeva, nedaleko od sarajevske katedrale.

"Izgradnja objekta trenutno ulazi u završnu fazu tako da će i rokovi biti ispoštovani. Objekat se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini sarajevske katedrale. Kombinacija objekata od historijskog značaja i drugih modernih građevina na ovoj lokaciji, te kombinacija mirnog kraja koji omogućava opuštanje i blizine centralnog dijela grada, pružaju mogućnost urbanog načina života za sve ljubitelje istog. Već je krenula i prodaja jedinica, pa tako trenutno imamo tri rezervisne stambene jedinice, jednu garažu i jedno garažno mjesto", kaže Pilav.

Objekat se sastoji od ukupno pet etaža, suterena, visokog prizemlja, dva sprata i potkrovlja, a čini ga ukupno jedanaest stambenih jedinica kvadrature od 41,35m2 do 117,95m2 zatim tri garaže i devet garažnih mjesta.

Cijene stanova u ovom objektu kreću se od 3.100 do 3.900 KM po m2 sa uračunatim PDV-om, dok je cijena garaže 35.000 KM.

Pilav kaže da su u gradnji objekta korišteni najmoderniji materijali vrhunske kvalitete.

"Predviđeno je postavljanje prvoklasne trokomorne PVC vanjske stolarije sa vanjskim roletnama i drvene unutrašnje stolarije, a svaki stan će posjedovati klima uređaj i ugrađena blindo vrata. Objekat će se grijati plinskim etažnim grijanjem preko kondenzacijkih bojlera jednim od najsavremenijim. Ovakav način zagrijavanja stvara velike finansijske uštede ali i smanjuje zagađenost", kaže Pilav.

Dodaje da će cijeli objekat biti pokriven video nadzorom.
Image

Image

Image
Akta
Ja klaustrofobicne ulice Tito dragi.
thekupus

#5072 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Image
amar1994

#5074 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

EliasVeskot wrote:
Image

Image

Image

Akta

Koja glupost. Ne znam po kojoj logici stanovi ovdje kostaju koliko kostaju, elitno naselje nema djecijeg igralista da valja, ulice toliko uske ne mozes hodati dok auta prolaze, kontejnera ni na mapi, prave zgradu na zgradu, al brate neko je to proglasio elitnim naseljem I gradi nekakve "moderne," zgrade.
Prolazio sam , smece nakaradno :run:

izraz papaka-skorojevica jer su zaimali(Bog zna kako) pa im je elitno , ti isti su usrali i Bjelasnicu , samo jos da krenu po Starom Gradu da prave nakarade :bih: :-)
omar little

#5075 Re: Sarajevo Construction

Post by omar little »

3100 -3900 maraka metar kvadratni :shock:
jel do mene ili je to fakat nenormalna cijena?
Post Reply