Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

horoz wrote:a evo malo i narodne geografije :D

TODAY'S BEST NEWS PHOTO
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
Sad će početi napadati i National Geographic da u nekoj šemi sa Hurtićem i Čengićem. Garant su i oni namirisali lovu pa požurili da se tuspase.
ludvig

Post by ludvig »

seljak_cojek wrote:

TODAY'S BEST NEWS PHOTO
Sad će početi napadati i National Geographic da u nekoj šemi sa Hurtićem i Čengićem. Garant su i oni namirisali lovu pa požurili da se tuspase.
Mozda peru novac :-)
Legolas

Post by Legolas »

seljak_cojek wrote:

TODAY'S BEST NEWS PHOTO
National Geographic samo prenosi vijest... ljudi ja samo čitam vijest. :D
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote: bez ikakve tehnologije (tocak je otkriven prije 6000 godina). Blago vam pameti.
Znaci, da ponovimo gradivo za danas. :-)

Maje nisu koristile tocak ali su gradile piramide. Hajd sad ponovi 10 puta. :-)
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:
National Geographic samo prenosi vijest... ljudi ja samo čitam vijest. :D
Koliko je vijesti preneseno u kojima se spominju Vejzagicka ili Imamovic? :-)
Macuser

Post by Macuser »

Iz National Geographic:

"The Bosnian-born Osmanagic hopes the dig will support his theory that an ancient people built a 722-foot (220-meter) step pyramid there some 12,000 years ago."

Clanak prenosi samo ono sto tvrdi Osmanagic. Dakle "his theory" ili "njegovu teoriju" koju ste popili svi. Neobrazovanom narodu treba samo gospi i cudesa, letecih cilima i spajdermena. Osmanagic, uopste, nije uzeo u obzir da ispod brda moze biti bilo sta drugo osim piramide. Neozbiljno i neprofesionalno.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Macuser wrote:
seljak_cojek wrote: To što ima gramatički(h) i pravopisni(h) grešaka neznaći da čojek nije u pravu.
Osim ako nejmaš kakav dobar argumenAt.
Argument je historija nase planete, dokazana i potvrdjena.
Kao gradnja Stonehengea, statua na Uskršnjim otocima, piramida u Egiptu,....

P.S. Zaboravio si ispraviti čojek - čovjek
Last edited by seljak_cojek on 20/04/2006 23:31, edited 1 time in total.
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote:Iz National Geographic:

"The Bosnian-born Osmanagic hopes the dig will support his theory that an ancient people built a 722-foot (220-meter) step pyramid there some 12,000 years ago."

Clanak prenosi samo ono sto tvrdi Osmanagic. Dakle "his theory" ili "njegovu teoriju" koju ste popili svi. Neobrazovanom narodu treba samo gospi i cudesa, letecih cilima i spajdermena. Osmanagic, uopste, nije uzeo u obzir da ispod brda moze biti bilo sta drugo osim piramide. Neozbiljno i neprofesionalno.
Kad strucne novine budu prenosile tvoje teorije javi se :-) Do tada, bizi u svoju rupu misu :run:
Legolas

Post by Legolas »

Koliko je vijesti preneseno u kojima se spominju Vejzagicka ili Imamovic? Roll
Ne razumijem što mene dovodiš u vezu s to dvoje ljudi. Šta ja imam s njima? I na kraju krajeva, kakve veze ima spominjanje u medijima s ispravnošću nečijih stavova? Ako je nešto na CNN-u tako je? Čika Orvele, treba vas hitno gosn. ludvig. :D
Macuser

Post by Macuser »

Jedina moguca piramida u Bosni.

Image
Legolas

Post by Legolas »

Kad strucne novine budu prenosile tvoje teorije javi se Roll Do tada, bizi u svoju rupu misu
Stručne novine, kakve ti u životu ni u rukama nisi držao, mogu prenositi, spominjati i analizirati svakave teorije, od suludih do najozbiljnijih - pogotovo kada su aktuelne.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Macuser wrote:Iz National Geographic:

Stvarno je neozbiljno i neprofesionalno od strane National Geographic-a što prenosi kojekakva lupetanja tamo nekog Osmanagića da se u tamo nekoj Bosni iHercegovini nalaze nekakve piramide. Na šta su i oni spali, nemaju zanimljivijih vijesti po bijelom svijetu.
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:
Ne razumijem što mene dovodiš u vezu s to dvoje ljudi. Šta ja imam s njima?
Odlicno, i treba se ograditi od tih parazita :thumbup:
Legolas wrote: I na kraju krajeva, kakve veze ima spominjanje u medijima s ispravnošću nečijih stavova?
Hajd sad 2. lekcija (ako si prvu u vezi tocka naucio :-) )

PROMOCIJA, kuzis, PROMOCIJA :-)
CiCiban

Post by CiCiban »

ImageImage
.. ....... . .? :? ?!
Image :cry:..Image

Image
Legolas

Post by Legolas »

PROMOCIJA, kuzis, PROMOCIJA Roll
I vidovita Beba ima promociju. :D
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:
Kad strucne novine budu prenosile tvoje teorije javi se Roll Do tada, bizi u svoju rupu misu
Stručne novine, kakve ti u životu ni u rukama nisi držao, mogu prenositi, spominjati i analizirati svakave teorije, od suludih do najozbiljnijih - pogotovo kada su aktuelne
.

Istrazivanja Visocice je svjetski aktuelno! :thumbup: Pa treba li vece priznanje fondaciji? :bih:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Legolas wrote:
Jes, jes, vidio sam sliku u National Geographic-u. Tekst na dvije strane. :D

P.S. Sorry zbog editovanja. Morao sam ispraviti gramatičke i pravopisne greške
Last edited by seljak_cojek on 20/04/2006 23:41, edited 1 time in total.
Legolas

Post by Legolas »

Istrazivanja Visocice je svjetski aktuelno! Pa treba li vece priznanje fondaciji?

Svakakve su još budalaštine aktuelne.
Legolas

Post by Legolas »

Jes je vidio sam sliku u National geographic-u. Tekst na dvije strane. Very Happy
Nemoj dva put reći. Ako je Bosnić u fondaciji, eto Bebe časkom u upravni odbor, da skine sihire. :D
ludvig

Post by ludvig »

seljak_cojek wrote:
Legolas wrote:
Jes je vidio sam sliku u National geographic-u. Tekst na dvije strane. :D
A bilo je i na FOX TV :-)

A zamislimo da neki vidovnjak ima tako neku promocija, kao sto sada imaju ova istrazivanja? Pa gdje bi mu kraj bio? :-)

Uciti momak, uciti, znaci dva pojma za danas : Tocak i promocija, do tada bizi misonjo :run:
adisio

Post by adisio »

Macuser wrote:poradi malo na tom pravopisu, sintaksi i gramatici...
adisio wrote:
Ko to hoce? Malo si nejasan kad kazes VI HOCETE!
Niko nikada nije rekao da je ta piramida gradzena prije 12,000 godina. Kako sam ja razumije Semira on hoce da kaze da je ovo gradzeno nekad izmedju 8-12,000 godina Upravo zato sto se zna/predpostavlja da prije 8 hiljada pa navamo nije zivila ni jedna jaca civilizacija koja je u mogucnosti da izgradi tako nesto. A njegove predpostavke o razvitku pojedinih civilazicija u post-ledenom dobu po meni zvuce kao jedino logicno objasnjenje ukoliko se dokaze da je tu piramida.

Po tvom nekom tumacenju znaci ukoliko je pronadzena piramida bilo gdje u svijetu po tebi to nije piramida iz cistog razloga sto nema objasnjenja KAD je izgradzena? Semir uz otkrivanje Piramide nudi i jedno objasnjenje/predspostavku sto naravno nemora biti tacno. Ali nekad se predpostavke prenose kao jedno objasnjenje dok se nenadze dokazano objasnjenje ili ono koje se vise uklapa sa ostatkom historije.

Isto netreba zaboraviti da se Historija aktivno mjenja uz nova otkrica. A ne suprotno tj. Otkrica se ne negiraju samo zato sto se neuklapaju u trenutnu historiju.
Odrastao sam u Americi i govorim 3 jezika. Mislim da trebas da imas malo razumjevanja. Ako mozes ispravi me gramatick... bio bih ti zahvalan isto kao sto bi ja tebi pomogao u Engleskom ili Spanskom.
ILIR_

Post by ILIR_ »

TODAY'S BEST NEWS PHOTO
E evo je stvarno interesantno.
Natinal Geografic su pravi profesionalci za ovakve stvari (izmedju ostalog i za popularizovanje).

Neki rekli 2-3 dana prije - svjetski mediji ignorisu gospodin Semira i piramide - ali se vidi da svi svjetski mediji su itekako zainteresirani da prate tok radova, i to vrlo mnogo. :)
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:
Istrazivanja Visocice je svjetski aktuelno! Pa treba li vece priznanje fondaciji?

Izgeda da se ti ovdje koprcas :lol: :lol: :lol:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Legolas wrote:

Archaeology & Paleontology News

Photo in the News: Pyramid Discovered in Bosnia?
An amateur archaeologist recently announced that he has uncovered proof that a four-sided hill in Bosnia is actually Europe's only known step pyramid, built some 12,000 years ago.

Snakes Evolved on Land, New Fossil Find Suggests
An ancient snake with a primitive pelvis might be proof that the now legless creatures originated on land, not in the water, researchers say.

Meat-Eating Dinosaur Was Bigger Than T. Rex
Move over, T. rex—a new species of even larger meat-eating dinosaur once roamed what is now Argentina.

Fossil Find Is Missing Link in Human Evolution, Scientists Say
Teeth and jaw fossils discovered in Ethiopia provide a link between two species of early human ancestors, filling a crucial gap in human evolution, scientists have announced.

World's Oldest Penguin Fossils Suggest Birds Outlived Dinos
Combining geology and genetics, New Zealand researchers say the world's oldest penguin fossils suggest modern birds took flight during—not after—the dinosaur era.

Video: Decoding Ancient Scrolls From Volcanic "Tomb"
Mysterious scrolls found beneath the lava and ash of an ancient volcanic eruption have begun to give up their secrets. Join scientists as they reveal the papyruses' hidden words.

Giant Turkey-Like Dinosaur Found in Utah
Standing perhaps seven feet (two meters) tall, the predator was discovered in a remote area that fossil hunters call a dinosaur graveyard full of unusual species.

Ancient Pyramid Found at Mexico City Christian Site
Secrets of a legendary culture may lay buried with a huge, 1,500-year-old monument on the site of an annual Crucifixion ritual.

Video: T. Rex's Bone-Shattering Bite Filmed
Find out how a National Geographic photo engineering team brought the meat-eating dinosaur's bone-crushing dinnertime to life.

Fossil Fish With "Limbs" Is Missing Link, Study Says
It's our closest fish cousin, scientists say. Millions of years ago it apparently hoisted its croc-like head out of the water—and the rest is history.

9,000-Year-Old Drilled Teeth Are Work of Stone Age Dentists
The discovery of drilled teeth in a graveyard in Pakistan shows that proto-dentists used hand-powered, flint-tipped drills 9,000 years ago.

Dino Fossils Found on Remote South Pacific Island
Researchers have unearthed a rare cache of dinosaur bones on a remote South Pacific island, offering proof that dinos lived even in isolated regions.

"Missing Link" Human Skull Found in Africa, Scientists Say
A Stone Age fossil unearthed in Ethiopia has features of both early and modern humans, according to researchers.

Were Early Humans and Cave Bears Trading Spaces?
Neandertals and cave bears had the same taste in real estate, but the two species never shared a home, new research reveals.

Newly Discovered Dinosaur Had Giant Neck, Air-Filled Bones
Scientists have found the fossil of an ungainly new species of dinosaur that had air sacs in some of its bones to help support its 24-foot-long (7.5-meter-long) neck.
Legolas

Post by Legolas »

Tocak i promocija, do tada bizi misonjo
Hajde, hajde... vajaj ti samo gipsanu piramidu. to je i jedina koju ćeš vidjeti. :D :D :D
Locked