Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li bi ti radije quartz Casio ili mehanički Rolex
Da ti odmah odgovorim, ja bih Philippe Dufur. Bilo koji njegov, može i Simplicity.
vidis li da poredis 2 razlicite stvari?
ne mozes ti imati ei nis i reci neka telemah pusta samo crnobijeli program sa tehnologijom iz 65e
sve gore nabrojano gitare pojacala auta imaju fizicku vrijednost uz kvalitet izrade i cistocu zvuka jednostavnosti izrade kod auta i sl
sada kada imas 4k skoro kao standard a uz to sto analogijom zauzimas puno vise prostora nego sto to digitalna zauzima bezveze je pravdati nesto kao sto ti pravdas
Meni nije bezveze, ali svako zna svoje.
Digitalizovati analogne kanale i ostaviti im cijenu analogije i problem riješen, svi će preći. Već sam pisao o tome, da ne ponavljam. Daj mi mojih do sada analognih 70 (onih otprije nekoliko godina, ne ove reducirane) kanala digitalizovanih po istoj cijeni koju sada plaćam, internet iste brzine po istoj cijeni koju sada plaćam, a dodatnih 100 kanala i 10 puta veću brzinu interneta za veću cijenu zadrži sebi.
I iste sekunde zovem da mi doneseš risiver. Modem već imam.
vidis li da poredis 2 razlicite stvari?
ne mozes ti imati ei nis i reci neka telemah pusta samo crnobijeli program sa tehnologijom iz 65e
sve gore nabrojano gitare pojacala auta imaju fizicku vrijednost uz kvalitet izrade i cistocu zvuka jednostavnosti izrade kod auta i sl
sada kada imas 4k skoro kao standard a uz to sto analogijom zauzimas puno vise prostora nego sto to digitalna zauzima bezveze je pravdati nesto kao sto ti pravdas
Meni nije bezveze, ali svako zna svoje.
Digitalizovati analogne kanale i ostaviti im cijenu analogije i problem riješen, svi će preći. Već sam pisao o tome, da ne ponavljam. Daj mi mojih do sada analognih 70 (onih otprije nekoliko godina, ne ove reducirane) kanala digitalizovanih po istoj cijeni koju sada plaćam, internet iste brzine po istoj cijeni koju sada plaćam, a dodatnih 100 kanala i 10 puta veću brzinu interneta za veću cijenu zadrži sebi.
Jednostavno, zar ne?
Ako nećeš, neću ni ja.
pa za digitalizaciju je vec odgovoreno dobijes za istu cijenu ili cini mi se za 3.5 marke vise
Analogna ne treba nikom, to je razmisljanje kao "koji nam je qrac treb'o Nikola Tesla, jebala ga el.energija, kuzis, svijet ide dalje, eno, razmislja se o bazama na mjesecu, a mi o analogiji... i ta zadnja recenica, ako ti ni sad nista nije jasno... e jbg, fakat tuga.
Jasno je sve, nego je tuga zbog kulture dijaloga, nisi me shvatio.
Već sam prije pisao kako Telemach može jednostavno i brzo sve sa analogne prevesti na digitalnu. Zašto neće tako, pa ljudi ostaju zbog toga na analognoj, to je već njihova stvar.
Na ovom forumu sam od 2004, i o kakvoj kulturi dijaloga govoris?!
Ne pamtim kad sam zadnji put pisao do ovog jutra, ne ulazi mi se ovdje, pun qrac mi ostrascenih i zaostalih kvazi patriota i onih koji bi da jebu druge zarad svog nekog komoditeta bez pokrica. Analogija nam je svima kamen oko vrata, i pod hitno je treba ukinuti, okolo nas se uveliko koristi 5G mreza, najnoviji DVB-T2 i HEVC sistem kodiranja. Dok god je takvih kao ti nikad mi iz opanaka izaci necemo, pa da nosim ne znam kakvu brendiranu opremu.
P.S. o tom sto zahtjevas za prelazak na digitalu... nije sija nego vrat, al' hajd, tersluk nas nasusni.
foxlife wrote: ↑08/08/2021 12:15
pa za digitalizaciju je vec odgovoreno dobijes za istu cijenu ili cini mi se za 3.5 marke vise
Ista cijena 21.50 KM prve dvije godine, a onda 24.50 za preko 190 TV i 33 radio kanala.
Od preko 190 TV kanala, njih preko 55 je u HD rezoluciji i 1 u 4K rezoluciji.
Međutim ovo važi za korisnike samo analogne TV.
On koristi neke prastare posebne pakete analogne i sporog interneta koji je nudio HS, a koje Telemach nije ukidao, niti će ukidati sve dok ima ijednog korisnika tih paketa.
Mada su većina tih korisnika prešli na EON pakete, jer kome se isplati plaćati 40 KM za 15 Mbps, kad za 47.50 može dobiti 100/6 Mbps, digitalu sa gore nabrojanim kanalima, EON Smart app, EON Multiscreen app na 5 uređaja, UniFi, UniFi Travel, CUTV i VOD.
Jednostavno, zar ne?
Ako nećeš, neću ni ja.
Ne ako hoću i internet. A važniji mi je internet od TV- a, neka mi ostave samo internet za 17 KM i ukinu TV komplet, meni dobro ali ne može.
Vi kojima trebaju resursi koje zauzima analogna možete takođe pomoći, pritisnuti da se digitalizuje analogna pod uslovima koje sam već rekao. Tako i vi dobijete slobodne resurse, mi digitalizaciju, a Telemach zadržava i vas i nas.
Alternativa je, recimo, da se odreknem TV, pređem na Logosoft jer jedino oni nude samo internet bez dodatnih troškova održavanja mreže, samo se plaća internet. U tom slučaju Telemach ostaje i bez mojih sitnih 35 KM, koje će možda nadoknaditi tako da će nekome ko sada plaća 100 KM cijena paketa porasti na 135 KM
foxlife wrote: ↑08/08/2021 12:15
Ista cijena 21.50 KM prve dvije godine, a onda 24.50 za preko 190 TV i 33 radio kanala.
On koristi neke prastare posebne pakete analogne i sporog interneta koji je nudio HS, a koje Telemach nije ukidao, niti će ukidati sve dok ima ijednog korisnika tih paketa.
Mada su većina tih korisnika prešli na EON pakete, jer kome se isplati plaćati 40 KM za 15 Mbps, kad za 47.50 može dobiti 100/6 Mbps, digitalu sa gore nabrojanim kanalima, EON Smart app, EON Multiscreen app na 5 uređaja, UniFi, UniFi Travel, CUTV i VOD.
Nije 40 nego oko 35. Tih 10-ak KM ti posluži da platiš recimo vodu ili komunalno ili upravitelja... Ili kupiš jednom nešto malo zdravije ili ukusnije da pojedeš.
Kada ti je penzija 400 KM, ili si na minimalcu, ili si nezaposlen, tih 10 KM je puno.
crnivrag wrote: ↑08/08/2021 12:23
Nije 40 nego oko 35. Tih 10-ak KM ti posluži da platiš recimo vodu ili komunalno ili upravitelja... Ili kupiš jednom nešto malo zdravije ili ukusnije da pojedeš.
Kada ti je penzija 400 KM, ili si na minimalcu, ili si nezaposlen, tih 10 KM je puno.
kada ti je penzija 400 zasto ce ti internet?
ako vec tako gledamo
tako da i nakon digitalizacije imas 21.5 marku za digitalne
a jel sada u tom paletu za 21.5 marku imas internet ili smo analogiju ili sta vec?
semirsar wrote: ↑08/08/2021 12:21Ne pamtim kad sam zadnji put pisao do ovog jutra, ne ulazi mi se ovdje, pun qrac mi ostrascenih i zaostalih kvazi patriota i onih koji bi da jebu druge zarad svog nekog komoditeta bez pokrica. Analogija nam je svima kamen oko vrata, i pod hitno je treba ukinuti, okolo nas se uveliko koristi 5G mreza, najnoviji DVB-T2 i HEVC sistem kodiranja.
Primijetio sam da vise nisi aktivan ko prije, neka te, aktiviraj se, ima ovdje raje koja cijeni i tebe i tvoje postove. Ne trebas odustajati od foruma zbog tamo nekog.. lako se i to rijesi, samo ignore.
Ovo sa analogijom, 5G i ostalog... Gdje ces dalje kad smo jedina drzava koja smeta ostalima u razvoju tehnologije
semirsar wrote: ↑08/08/2021 12:21Ne pamtim kad sam zadnji put pisao do ovog jutra, ne ulazi mi se ovdje, pun qrac mi ostrascenih i zaostalih kvazi patriota i onih koji bi da jebu druge zarad svog nekog komoditeta bez pokrica. Analogija nam je svima kamen oko vrata, i pod hitno je treba ukinuti, okolo nas se uveliko koristi 5G mreza, najnoviji DVB-T2 i HEVC sistem kodiranja.
Primijetio sam da vise nisi aktivan ko prije, neka te, aktiviraj se, ima ovdje raje koja cijeni i tebe i tvoje postove. Ne trebas odustajati od foruma zbog tamo nekog.. lako se i to rijesi, samo ignore.
Ovo sa analogijom, 5G i ostalog... Gdje ces dalje kad smo jedina drzava koja smeta ostalima u razvoju tehnologije
ako vec tako gledamo
a jel sada u tom paletu za 21.5 marku imas internet ili smo analogiju ili sta vec?
Zašto internet? Ako recimo imaš nekoga vani, zamisli telefonski račun. Internet (viber, skype) je jeftiniji, uz to ga koristiš i za druge stvari. Ne nužno striming nego i informacije, kupovina itd.
Nisam u penziji
Zaokruženo malo naviše, analogija košta 20, internet 17. Eon duo košta 47.
Znam da je više programa i brži internet, ali i sa analogijom gledam maksimalno desetak kanala, a internet ni sada ne koristim full. Tako da bih plaćao više za nešto šta ne koristim.
ako vec tako gledamo
Zašto internet? Ako recimo imaš nekoga vani, zamisli telefonski račun. Internet (viber, skype) je jeftiniji, uz to ga koristiš i za druge stvari. Ne nužno striming nego i informacije, kupovina itd.
Nisam u penziji
Znam da je više programa i brži internet, ali i sa analogijom gledam maksimalno desetak kanala, a internet ni sada ne koristim full. Tako da bih plaćao više za nešto šta ne koristim.
onda neka ti komsija da sifru od wifi ili trazi slobodan wifi
zasto je izgovor za sve penzija od 400 maraka?
Nisam u penziji
onda neka ti komsija da sifru od wifi ili trazi slobodan wifi
zasto je izgovor za sve penzija od 400 maraka?
Zato što jeste. Grijanje, struja, voda... I kablovska/internet 200-250 KM ako štediš, ostane ti 150-200 za hranu, odjeću i ostalo. I to ako nemaš djecu koju hraniš.
Puno je 10 KM.
Varijanta je da se takav odrekne analognog TV-a koji zauzima resurse i interneta koje sada ima i može plaćati, da bi oni koji plaćaju skuplje pakete imali više tako oslobođenim resursima?
Jasno je sve, nego je tuga zbog kulture dijaloga, nisi me shvatio.
Već sam prije pisao kako Telemach može jednostavno i brzo sve sa analogne prevesti na digitalnu. Zašto neće tako, pa ljudi ostaju zbog toga na analognoj, to je već njihova stvar.
Na ovom forumu sam od 2004, i o kakvoj kulturi dijaloga govoris?!
Ne pamtim kad sam zadnji put pisao do ovog jutra, ne ulazi mi se ovdje, pun qrac mi ostrascenih i zaostalih kvazi patriota i onih koji bi da jebu druge zarad svog nekog komoditeta bez pokrica. Analogija nam je svima kamen oko vrata, i pod hitno je treba ukinuti, okolo nas se uveliko koristi 5G mreza, najnoviji DVB-T2 i HEVC sistem kodiranja. Dok god je takvih kao ti nikad mi iz opanaka izaci necemo, pa da nosim ne znam kakvu brendiranu opremu.
P.S. o tom sto zahtjevas za prelazak na digitalu... nije sija nego vrat, al' hajd, tersluk nas nasusni.
Treba odabrati za CA certifikat - ne validiraj, i onda će domena da nestane, a ostale podatke popuni po uputama sa stranice.
Sve je to fino ali ta stavka mi je neaktivna i dole piše crvenim slovima da obavezno ukucati domenu
Posljednji sigurnosni update za Pixel telefone je onemogućio spajanje na odrežene sigurnosne standarde. Ima opcija da se zaobiđe, ali je neophodan root, pa mislim da je previše peglanja u pitanju.
Sa druge strane, Pixel telefoni su kod nas zastupljeni u promilima i pitanje je kada će biti neka izmjena za Unifi. Ako se desi da isti sigurnosni update povuku npr. Samsung ili Xiaomi, tu bi se već trebala upaliti crvena lampica kod UG.
Neka analogne tv. Puno korisnika i dalje koriste analognu tv, bez obzira na starosnu granicu. Evo, ja imam 27 godina i imam analognu hs kablovsku. Kod mene komšija stariji gospodin, me je skoro svaki dan zvao jer mu se poremete kanali na d3 tv. Svaki dan je i zvao telemach. Nemam potpisan ugovor sa telemachom dok mi ne pukne film jer ukidaju sve više kanala onda lagano odjaviti preci kod konkurencije.
SuperSy wrote: ↑08/08/2021 19:30
Neka analogne tv. Puno korisnika i dalje koriste analognu tv, bez obzira na starosnu granicu. Evo, ja imam 27 godina i imam analognu hs kablovsku. Kod mene komšija stariji gospodin, me je skoro svaki dan zvao jer mu se poremete kanali na d3 tv. Svaki dan je i zvao telemach. Nemam potpisan ugovor sa telemachom dok mi ne pukne film jer ukidaju sve više kanala onda lagano odjaviti preci kod konkurencije.
SuperSy wrote: ↑08/08/2021 19:30
Neka analogne tv. Puno korisnika i dalje koriste analognu tv, bez obzira na starosnu granicu. Evo, ja imam 27 godina i imam analognu hs kablovsku. Nemam potpisan ugovor sa telemachom dok mi ne pukne film jer ukidaju sve više kanala onda lagano odjaviti preci kod konkurencije.
Ako znas daj procenat koliko korisnika koristi samo analognu i sprecava poboljsanje usluga i kvaliteta slike.
Analognu treba pod hitno ugasiti jer smeta razvoju i poboljsanju usluga telemacaha prema korisnicima.
Telemach samo podjeli svima modul ko ima tv sa dvb-c tunerom ili mini resiver ko ima stariji tv i svi sretni i ti korisnici koji imaju analogiju jer sada dobiju bolju sliku i nece ocoraviti na toj slici a dobice jos puno vise kanala za isto novca.
Jer ja cijelo vrijeme govorim da telemach sve korisnike analogije prebaci na start digitsalni paket za isto novca
Analogna tv je u cijelom svijetu izbacena samo je ostala kod nas.
PS ti ili ilegalno koristis samo analogiju ili zivis kao postanar i gazde ne zele da ti daju bolju uslugu za rentani stan.
PPS samo telemach ima analognu, konkurencija u startu nudi digitalnu
Nije mi smisao zivota gledanje televizije i ne treba mi 1000 kanala.. Interesuje me 10-ak u vrh glave, ostalo mi je totalno nepotrebno... Dakle presudna mi je cijena a dragi telemach od kada je kupio hs uduplao mi je cijenu pretplate a srozao izbor kanala...
zubi wrote: ↑08/08/2021 19:42
Jel vi fakat ne kontate ili sta??
Nije mi smisao zivota gledanje televizije i ne treba mi 1000 kanala.. Interesuje me 10-ak u vrh glave, ostalo mi je totalno nepotrebno... Dakle presudna mi je cijena a dragi telemach od kada je kupio hs uduplao mi je cijenu pretplate a srozao izbor kanala...
Potpisujem. Čak su i bolji kanali bili kod hs koji pravno kao firma još uvijek postoje, ako se ne varam. Na računu mi još uvijek piše hs kablovska.
Last edited by SuperSy on 08/08/2021 19:45, edited 1 time in total.
Ni ja ne gledam vise od 20ak kanala, ali ni ti ni ja vjerovatno ne gledamo iste kanale, tako da treba biti i 1000 kanala u ponudi i neka svako izabere paket kanala koji zeli gledati i to placa, a ne da neko nekome namece sta da se gleda i da placa vise nego sto treba
Potpisujem. Čak su i bolji kanali bili kod hs koji pravno kao firma još uvijek postoje, ako se ne varam. Na računu mi još uvijek piše hs kablovska.
I dalje su skoro svi ti kanali u ponudi i gledaju se, samo je cijena rasla
Nisu.
Npr. cim je kupio hs izbacio je fox crime... Zadnja kap je bio viasat history...
I cijena je momentalno porasla, koliko se sjacam sa 11.9 na 13.5...
I ne, nista mi ne znaci digitalizacija uz istu cijenu ako moram da potpisem ugovor na 24 mjeseca... A onda jos slag na tortu da ce cijena, naravno, po isteku ugovora da poraste
I ne znam fakat ko je ovdje tvrdoglav, meni se cini vi koji insistirate da svi zele da placaju 70-80-100 KM ili koliko vec placate te fensi smensi telemachove pakete... Nije stvar mogu li ja to priuštiti ili ne, nego necu, a obavezan ugovor za svaku lafo pogodnost da i ne spominjem, to mi tek ne pada na pamet.
Nisu.
Npr. cim je kupio hs izbacio je fox crime... Zadnja kap je bio viasat history...
I cijena je momentalno porasla, koliko se sjacam sa 11.9 na 13.5...
I ne, nista mi ne znaci digitalizacija uz istu cijenu ako moram da potpisem ugovor na 24 mjeseca... A onda jos slag na tortu da ce cijena, naravno, po isteku ugovora da poraste
I ne znam fakat ko je ovdje tvrdoglav, meni se cini vi koji insistirate da svi zele da placaju 70-80-100 KM ili koliko vec placate te fensi smensi telemachove pakete... Nije stvar mogu li ja to priuštiti ili ne, nego necu, a obavezan ugovor za svaku lafo pogodnost da i ne spominjem, to mi tek ne pada na pamet.
Kako jesu izbaceni ja sve te kanale gledam i dalje na telemachu bez ikakvih problema jer zelim da gledam u boljoj slici te iste kanale a ne u formatu koji je davno prevazidjen.
Niko tebe ne tjera da uzimas pakete koji ti ne trebaju, a ti nikome ne smijes braniti ako zeli da ima bolju uslugu koju placa i da placa vise ako taj zeli.
Za to potpisivanje ugovora na 24 mjeseca i poskupljenje za 3 KM za taj strat paket na digitali se obrati telemachu a ne nama koji zelimo bolju uslugu.
Ja zagovaram da za 21.50 KM imas digitalnu i ukljucen start paket na dva tv, jer je to u interesu i telemachu da oslobodi prostor za unapredjenje usluge za one korisnike koji zele bolju uslugu i da vise plate za nove usluge koje sada ne mogu imati jer postoji analogna tv