Lik opravdava bukvalno ovaj propust i kurci se dodatno. Likuje nad izgubljenim. Bez imalo krivnje. I Ako je neki forumski botina i sendvicar trebao bi imati osnovne kulture. Makar se ne javljati na ovaj nacin. Ne mora opravdavati glupost i gubitak. Ali ne treba ni kenjati kako je ovo nesto pozitivno i realnost. Jer nije. I vidi da smo pogodjeni svi. On kenja i vuce paralele sa Zeljom. Dodatno soli ranu. Kao sto rekoh zasluzili su politicku propast.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06Nisi Saro realna. Jedno je ono što mi želimo, a nešto drugo ono što možemo ostvariti. Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakavSaraFina wrote: ↑25/06/2025 23:55Djesi Dragane Covicu! Cuj pobijedila BiH? Ja mislim da ste sahranili bih. U onom koncept u kojem je mi zelimo. Dabogda vam zadnje bilo. A ti dabogda jeo prazan sendvic. Dvije snite kruha a izmedju nista. To zasluzujes. I zadavio se svaki put Kad pokusas progutati. Amin!tramvajtrojka wrote: ↑25/06/2025 23:52
Vcrs je pobijedila država BiH, a otisla je niz vodu kvazi milion potpisa za gradjansku i ne daj Bosne Lendo koncept, jbg otreznjenje je bolno al ovo je znak da o nirvani zvanoj gradjanska ubleha i rahat patnja je dosao kraj, jedan san u kojem smo bili zadnjih 15ak godina je nestao, sad je pitanje sta se moze izvuci maksimum iz situacije u kojoj zivimo da nam bude bolje sutra![]()
je, i ako se on ne može izmijeniti bez pristanka svih naroda ovdje, kako ostvariti građansku državu? Kako bi ti nagovorila Srbe i Hrvate u BiH
na takav koncept države?
"Trojka"
- SaraFina
#5051 Re: "Trojka"
Last edited by SaraFina on 26/06/2025 00:15, edited 1 time in total.
- SaraFina
#5052 Re: "Trojka"
Novak20 wrote: ↑26/06/2025 00:11Lažima i prijevarom.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06Nisi Saro realna. Jedno je ono što mi želimo, a nešto drugo ono što možemo ostvariti. Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakavSaraFina wrote: ↑25/06/2025 23:55
Djesi Dragane Covicu! Cuj pobijedila BiH? Ja mislim da ste sahranili bih. U onom koncept u kojem je mi zelimo. Dabogda vam zadnje bilo. A ti dabogda jeo prazan sendvic. Dvije snite kruha a izmedju nista. To zasluzujes. I zadavio se svaki put Kad pokusas progutati. Amin!![]()
je, i ako se on ne može izmijeniti bez pristanka svih naroda ovdje, kako ostvariti građansku državu? Kako bi ti nagovorila Srbe i Hrvate u BiH
na takav koncept države?![]()
Sad vam ide kalifat sa bosnjackom vecinom. Od 70%. Kad ne zelite gradjansku. To je opcija B. LOL
-
Novak20
#5053 Re: "Trojka"
Prije ćeš ti napraviti kalifat u Beču nego u cijeloj BiH.SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:14Novak20 wrote: ↑26/06/2025 00:11Lažima i prijevarom.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06
Nisi Saro realna. Jedno je ono što mi želimo, a nešto drugo ono što možemo ostvariti. Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakav
na takav koncept države?![]()
Sad vam ide kalifat sa bosnjackom vecinom. Od 70%. Kad ne zelite gradjansku. To je opcija B. LOL
- SaraFina
#5054 Re: "Trojka"
Sa „merhaba aginice“ ces se ti meni javljati. LOL
- tramvajtrojka
#5055 Re: "Trojka"
Don't dream dreams scenario gdje se napokon urusio narativ rahat patnje o ukidanju RS-a, milion potpisa za gradjansku, unitarnu itd itd. , nego otvaranje očiju da se vidi da nikakvo virtualno udaranje po prstima, nagovorio mu se i apelacijom ga nece ti pomoci, nego postaviti crtu da svi znaju na cemu smo da shvate realnost situacije i politickog i državnog ustroja i da na osnovu toga se postavljaju linijePrpa.ba wrote: ↑26/06/2025 00:05Hrvatska Republika Herceg Bosna do Svrakinog?tramvajtrojka wrote: ↑25/06/2025 23:52 sta se moze izvuci maksimum iz situacije u kojoj zivimo da nam bude bolje sutra![]()
Ili si vise za konsocijacijski model![]()
A ne da se ide sa tricarijama ne daj bosne ne daj islam Lendo, i milion potpisa za gradjansku u gradnju drzave i njezinih institucija
I da država BiH i njezine institucije postoje i postojati ce na citavom njezinom teritoriju
- dale cooper
#5056 Re: "Trojka"
Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:11Lik opravdava bukvalno ovaj propust i kurci se dodatno. Likuje nad izgubljenim. Bez imalo krivnje. I Ako je neki firumski bitina i sendvicar trebao bi imati isnovne kulture. Makar se ne javljati na ovaj nacin. Ne Mira opravdavati glupist i gubitak. Ali ne treba ni jenjati kako je ovo nesto pozitivno i realnost. Jer nije. I vidi da smo pogodjeni svi. On kenja i vuce paralele sa Zeljom. Dodatno soli ranu. Kao sto rekoh zasluzili su politicku propast.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06Nisi Saro realna. Jedno je ono što mi želimo, a nešto drugo ono što možemo ostvariti. Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakavSaraFina wrote: ↑25/06/2025 23:55
Djesi Dragane Covicu! Cuj pobijedila BiH? Ja mislim da ste sahranili bih. U onom koncept u kojem je mi zelimo. Dabogda vam zadnje bilo. A ti dabogda jeo prazan sendvic. Dvije snite kruha a izmedju nista. To zasluzujes. I zadavio se svaki put Kad pokusas progutati. Amin!![]()
na takav koncept države?
- SaraFina
#5058 Re: "Trojka"
dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:18Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:11Lik opravdava bukvalno ovaj propust i kurci se dodatno. Likuje nad izgubljenim. Bez imalo krivnje. I Ako je neki firumski bitina i sendvicar trebao bi imati isnovne kulture. Makar se ne javljati na ovaj nacin. Ne Mira opravdavati glupist i gubitak. Ali ne treba ni jenjati kako je ovo nesto pozitivno i realnost. Jer nije. I vidi da smo pogodjeni svi. On kenja i vuce paralele sa Zeljom. Dodatno soli ranu. Kao sto rekoh zasluzili su politicku propast.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06
Nisi Saro realna. Jedno je ono što mi želimo, a nešto drugo ono što možemo ostvariti. Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakav
na takav koncept države?
Trenutno nikako. Ali zasto gubiti i mehanizme? Zasto urusavati retardirano ono sto imamo? Zasto davati populaciji id 250 k ovo sto su dobili presudom? Zasto? Milion je Toga izgubljenog ovim gafom. Vidjeces.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5059 Re: "Trojka"
Treba im sve uzet, odnosno kako vecina gradjanska odluči
- tramvajtrojka
#5060 Re: "Trojka"
Prvo nista nije izgubljeno sto nikada nisi ni imao. Pa i zato sto je status quo i rahat patnja ako bog da jednog dana bice stavljena na crveno 21, a BiH spin se napokon zarotirao iz te 15o godisnje učmalosti,SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:21dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:18Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:11
Lik opravdava bukvalno ovaj propust i kurci se dodatno. Likuje nad izgubljenim. Bez imalo krivnje. I Ako je neki firumski bitina i sendvicar trebao bi imati isnovne kulture. Makar se ne javljati na ovaj nacin. Ne Mira opravdavati glupist i gubitak. Ali ne treba ni jenjati kako je ovo nesto pozitivno i realnost. Jer nije. I vidi da smo pogodjeni svi. On kenja i vuce paralele sa Zeljom. Dodatno soli ranu. Kao sto rekoh zasluzili su politicku propast.
Trenutno nikako. Ali zasto gubiti i mehanizme? Zasto urusavati retardirano ono sto imamo? Zasto davati populaciji id 250 k ovo sto su dobili presudom? Zasto? Milion je Toga izgubljenog ovim Austin. Vidjeces.
- dale cooper
#5061 Re: "Trojka"
Taj Dejton su potpisali svi, i svi su ga potpisali sa figom u džepu, Hrvati i Srbi jer ne odustaju od onoga što su ratom zagrabili, Bošnjaci zatoPrpa.ba wrote: ↑26/06/2025 00:09Dejton je permanentno izmijenjen prije 3 mjeseca otkad institucije bivse BiH nemaju efektivno vlast nad svojom granicom i teritorijom.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:06 Ako je koncept države potpisan u Daytonu ovakav kakav je, i ako se on ne može izmijeniti bez pristanka svih naroda ovdje, kako ostvariti građansku državu? Kako bi ti nagovorila Srbe i Hrvate u BiH na takav koncept države?
Potpisi, pravila, dogovori i ostale gluposti samo sluze za slabiju stranu, u ovom slucaju Bosnjake, da sebi pravdaju sto je stanje kakvo jest.
Republika Srpska je pokazala kako se radi teren u martu 2025.
što su mislili da će vremenom i demografijom nadjačati i nametnuti svoju političku volju drugim dvima stranama. I tu smo gdje smo.
A nisu Bošnjaci slabi koliko su imali lošu strategiju i manjak jasne i iskrene vizije kakvu zemlju hoće. A ovi drugi su gurali agendu koju su i prije i
tokom rata gurali. To je uvijek bilo jasno.
- Isner
#5062 Re: "Trojka"
Bice građanska drzava cim Srbi prebace 50% ppl a Dodik ih svede na dvije stranke, SNSD i Petar Đokić
Al tad nece odgovarati apelantima..
Sve je u brojevima
Al tad nece odgovarati apelantima..
Sve je u brojevima
- SaraFina
#5063 Re: "Trojka"
Ovom presudom im se daje poluga za razvaljivanje gradjanskog koncepta. Odnosno to je zavrsena prica. Zahvaljujuci glupanima sto su nam prokockali adut. Odlican adut. Daje se HDZ-u mogucnost za dalje sranja i podvale. Ti mislis da ce se ovo zavrsiti olako. Ne budi naivan. Ovo nije zahebancija.
- SaraFina
#5064 Re: "Trojka"
Izgubili ste mogucnost i da imamo. Ikada. I dodatno ste dali Draganu i HDZ-u mogucnost da traze dalje. Na osnovu ove presude. Jer ako nije moguca gradjanska, Idemo na nacionalnu opciju i opisavanje teritorije. Je li de ti praviš lud ili zbilja nemas pojma sta ovo znaci za pro BiH opciju? I mani mi floskula Nego odgovori logicno i argumentovano.tramvajtrojka wrote: ↑26/06/2025 00:26Prvo nista nije izgubljeno sto nikada nisi ni imao. Pa i zato sto je status quo i rahat patnja ako bog da jednog dana bice stavljena na crveno 21, a BiH spin se napokon zarotirao iz te 15o godisnje učmalosti,SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:21dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:18
Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?
Trenutno nikako. Ali zasto gubiti i mehanizme? Zasto urusavati retardirano ono sto imamo? Zasto davati populaciji id 250 k ovo sto su dobili presudom? Zasto? Milion je Toga izgubljenog ovim Austin. Vidjeces.
- SaraFina
#5065 Re: "Trojka"
Sad posto trojka prokockala poput retalja gradjansku opciju, moze ih spasiti samo uspostava kalifatu i to do decembra. Mucenici i antitalenti.
Treba zalupiti vrata i za forumom i za BiH. Necu djecu nauciti ni bosanski.
Treba zalupiti vrata i za forumom i za BiH. Necu djecu nauciti ni bosanski.
- dale cooper
#5066 Re: "Trojka"
Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:21dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:18Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:11
Lik opravdava bukvalno ovaj propust i kurci se dodatno. Likuje nad izgubljenim. Bez imalo krivnje. I Ako je neki firumski bitina i sendvicar trebao bi imati isnovne kulture. Makar se ne javljati na ovaj nacin. Ne Mira opravdavati glupist i gubitak. Ali ne treba ni jenjati kako je ovo nesto pozitivno i realnost. Jer nije. I vidi da smo pogodjeni svi. On kenja i vuce paralele sa Zeljom. Dodatno soli ranu. Kao sto rekoh zasluzili su politicku propast.
Trenutno nikako. Ali zasto gubiti i mehanizme? Zasto urusavati retardirano ono sto imamo? Zasto davati populaciji id 250 k ovo sto su dobili presudom? Zasto? Milion je Toga izgubljenog ovim gafom. Vidjeces.
Kad neko kaže ovakve stvari to mi smrdi da se ovdje ne želi stvoriti moderna ravnopravna građanska država po uzoru na evropske nego građanska država po mjeri Bošnjaka kao najmnogobrojnijeg naroda, a to nedvojbeno vodi ka želji za dominacijom i nametanjem. To čak i meni kao nekome
ko je u kategoriji ostalih ne odgovara, jednako kao što ne odgovara srpski i hrvatski separatizam. Jer isto kao što možeš reći Hrvatima ko ih jebe
šta hoće ima ih samo 250k (ili nekoliko vagona što su neki isto komentarisali) isto tako meni možeš sutra reći jebi se ko te šta pita vas ostalih
nema ni 1%. To je jako sklizak teren.
- Prpa.ba
#5067 Re: "Trojka"
Od svih gluposti koje si napisao, ova je najveca.tramvajtrojka wrote: ↑26/06/2025 00:18 država BiH i njezine institucije postoje i postojati ce na citavom njezinom teritoriju![]()
![]()
BiH, zdrav mi bio, ne postoji vec tri mjeseca. Postoji lesina, pusti je na miru da krepa.
- Prpa.ba
#5068 Re: "Trojka"
Nema ti sta smrditi, evo ja se ne stidim i lijepo kazem da se licno zalazem za Republiku BiH, nacionalnu drzavu bosnjackog naroda i svih nacionalnih manjina koje u njoj zive, uz sva prava na kulturni i jezicki izricaj. I da, na cijeloj njenoj teritoriji od preko 51.000 km2.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:44 Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.
Kad neko kaže ovakve stvari to mi smrdi da se ovdje ne želi stvoriti moderna ravnopravna građanska država po uzoru na evropske nego građanska država po mjeri Bošnjaka kao najmnogobrojnijeg naroda, a to nedvojbeno vodi ka želji za dominacijom i nametanjem. To čak i meni kao nekome
ko je u kategoriji ostalih ne odgovara, jednako kao što ne odgovara srpski i hrvatski separatizam. Jer isto kao što možeš reći Hrvatima ko ih jebe
šta hoće ima ih samo 250k (ili nekoliko vagona što su neki isto komentarisali) isto tako meni možeš sutra reći jebi se ko te šta pita vas ostalih
- necko_hz
#5069 Re: "Trojka"
To bi ti bilo i najpametnije sa ovakvim amebama na forumu, a diletantima u državnim institucijama.
U trenucima kada S i H strane otvoreno slave ovu 'nebitnu odluku', tu je Bošnjo ili Bosno
Kakva tek moralna nakaza moraš biti da odluku koju slave oni za koje znamo šta žele ovoj državi, nazivaš dobrom za tu istu Bosnu i Hercegovinu. Retorički govorim, jasno je meni dobro kakvi su tu "ideali" u pitanju.
-
MAha
#5070 Re: "Trojka"
Tuzno. Ko je kriv? Pa svi koji su radili na tome da se ova presuda obori...ukljucujuci i neke pripadnike trojke...zasto su i oni to radili e to mi nije jasno. Ponavljam neki, ne svi.
- Prpa.ba
#5071 Re: "Trojka"
Etnicki sastav foruma je takav da debelo dominiraju nebosnjaci, ali dobro se maskiraju u "raju" pa ispadne Bosnjo ovakav i onakav. Nidje veze.
- SaraFina
#5072 Re: "Trojka"
Mozda to jeste grubo receno s tim licitiranjem brojki, ali vidjeces da ce se moje sumnje i moja skepticizam pokazati ispravnim. Ako gradjanski model vise nije u igri, nabacice nacionalni. Tome se i raduju. Od Cvitanovica do Covica. Znaci ne postoji neka deseta opcija. A cim ude nacionalni model ide i treci entitet. I to ne podjela BiH na tri entiteta, jer Srbima ne pada na um da se granice RS pomjeraju. Nego ce se federacija dijeliti izmedju nas i Hrvata. Oni nece odustati od tkapnji da dobiju pno sto lafo HVO unijela u fedetaciju. A to ti znaci vjeruj mi da nas ubiju na 23% teritorije. Jer pazi oni su pobjednici rata devedesetih. Hebo presude za UZP.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:44Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.SaraFina wrote: ↑26/06/2025 00:21dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:18
Ali pitanje je legitimno. Kako napraviti građanski koncept u državi u kojoj najmanje pola tih istih građana to ne žele?
Uglavnom meni je najbolje udati se za Marcusa. Fino zalupiti vrata za BiH i Sarajevom. I postati dobra austrijanka. S djecom samo kominikacija na njemacki!
- SaraFina
#5073 Re: "Trojka"
Hvala na podrsci. Nas se tako osjecam. Glupo i prevareno. Sto ja emitivno reagiram. A raja nista.necko_hz wrote: ↑26/06/2025 00:50To bi ti bilo i najpametnije sa ovakvim amebama na forumu, a diletantima u državnim institucijama.
U trenucima kada S i H strane otvoreno slave ovu 'nebitnu odluku', tu je Bošnjo ili Bosnoda po ko zna koji put predstavi to kao irelevantno. Nebitna je revizija, nebitan je državni udar, nebitno je i ovo, već je jasno do kojih granica to žmirenje na realnost situacije ide i gdje se završava
![]()
Kakva tek moralna nakaza moraš biti da odluku koju slave oni za koje znamo šta žele ovoj državi, nazivaš dobrom za tu istu Bosnu i Hercegovinu. Retorički govorim, jasno je meni dobro kakvi su tu "ideali" u pitanju.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5074 Re: "Trojka"
ko bolan slavi ljudi nemaju pojma da to postoji
moja rodbina ne zna nijednog hrvatskog politicara mimo dragana
ko tito je mada se znalo za oca dragana bijedica prije
evo nikakvog osjecaja nemam za ovu presudu
ne znam ni sta se lozite
i sto bi promijenilo da je bilo pozitivno za vecinski forumski narod
moja rodbina ne zna nijednog hrvatskog politicara mimo dragana
ko tito je mada se znalo za oca dragana bijedica prije
evo nikakvog osjecaja nemam za ovu presudu
ne znam ni sta se lozite
i sto bi promijenilo da je bilo pozitivno za vecinski forumski narod
- dale cooper
#5075 Re: "Trojka"
U to ne sumnjam. I ne smeta meni to što kao Bošnjak smatraš BiH kao nacionalnu državu Bošnjaka, to je i logično, jer su Bošnjaci nastali ovdje.Prpa.ba wrote: ↑26/06/2025 00:48Nema ti sta smrditi, evo ja se ne stidim i lijepo kazem da se licno zalazem za Republiku BiH, nacionalnu drzavu bosnjackog naroda i svih nacionalnih manjina koje u njoj zive, uz sva prava na kulturni i jezicki izricaj. I da, na cijeloj njenoj teritoriji od preko 51.000 km2.dale cooper wrote: ↑26/06/2025 00:44 Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.
nema ni 1%. To je jako sklizak teren.![]()
Ali ona nije isključivo Bošnjačka nego i svih ostalih građana i naroda, koji nisu manjine, nego ravnopravni građani isto kao i Bošnjaci. To je ta razlika u
našem viđenju građanske države.