512MB wrote:Tomahawk11 wrote:Tako je, sve smo mi fulali, očito da više ni isti jezik ne pričamo.
Toma, kad prelistas zadnje dvije tri stranice vidjeces da je se forumas Radio_Sarajevo sprdao sa "seljoberima" dijasporasima u Holandiji skojim redovno igra fudbala, i da je on posto je iz Sarajeva u Holandiji baja jer tamo za njega nema nista novo, jer je standard u Rajvosa isti kao u Holandiji. Aludirao sam na to da grijesi, jer samo grad Utrecht ima veci BDP od kantona Sarajevo, i da postoje i ugodnija mjesta na svijetu za zivjeti. Ovaj fazon "poslije bjelasnice na pivu sa rajom" je subjektivna ocjena...
Zar je to tesko, biti realan i priznati da Sarajevo nije najljepse? Neide mi u tintaru stvarno...
On se sprdao sa, kako kažeš, seljoberima dijasporašima.
Ti ljude iz BiH nazivaš malograđanima.
U čemu je razlika? Ja je baš i ne vidim.
Opustite se, ljudi. Znam i ja da Utrecht ima veći BDP od KS i da ima vjerovatno bolje puteve. Da je bolje riješeno pitanje grijanja, da je vodovodna mreža ispravnija, da su političari manje korumpirani.
Nije ništa teško, nego kad bi vas pojedine laik čitao, rekao bi da je Sarajevo neko pigmejsko naselje u srcu afričke prašume.
Tako izgleda i zato sam i rekao da se ide u krajnost. Što vam to treba?