I nastavljamo u 2018 lokal patriotizam
Ne bih rekao da je ovaj tekst lokal malo je više global , iznio je opštedruštvenu istinu i pokušao na nezgrapan način reći da više i nemamo ništa svoje .Da će nam utakmice fudbalske , pored košarkaške reprezentacije , prenositi novinari koji u duši i srcu navijaju za svoju Srbiju i svoju Hrvatsku , da ćemo radi neznanja i nesposobnosti zarad smiješnih kazni koje dobijaju medijske kuće iz Srbije i Hrvatske sa ekspoziturama u BiH koje redovno krše telekomunikacione zakone ostati i bez neba i zraka , da plaćamo predsjednike koji su nesposobni da promoviraju bosansko , koji više vole i čine za susjede i komšije , a mi ih plaćamo i tako sve do onog čarobnog đe sam ja tu , političare koji urušavaju i prodaju domovinu za male pare , ostaćemo i bez zemlje , sav taj jad svakidašnji se reflektirao na ova biranja bez kraja i na one koji daju igre onima koji mogu uzeti panje i šta ukoso dodati uz brlju ili pokoju pivu i ako su platili struju i imaju izdrkani Telemach koji je več kažnjen bezbroj puta radi kršenja prava na jednake uslove pri distribuciji sportskih sadržaja .
Ako ćemo se iz ovih fekalija od površnih i kontraproduktivnih svedruštvenih analiza vratiti malo blažim koracima u realnost , u potpunosti mi je prihvatljiv stav i dilema koju ima
Mladen Bošnjak bez da je ikoga unaprijed stavio iznad onog drugoga.
I ako išta smrdi u ovoj sapunici , pored Saveza , to smo mi , ljudi koji smo po svemu slični u 99 posto situacija , koje čine oni kojima to zakon po svojim članovima i sitnim redovima između članova

omogućava.
Niti ce Dzeko, niti ce Pjanic htjeti trpiti Amarov ego. Bojim se da bi bas ova dvojka mogla biti slijedeca koja ce bojkotovati njegov izbor ili ce se skroz povuci, sto bi bilo pogubno, a to bi znacio kraj repke, kakvu smo poznavali.
Znači , svi ostali moraju trpjeti i Džekin i Pjanićev ego ? Pa i selektor .....makar je Pape tu bio pošten i rekao ono što se pokazalo istinitim, a to je da mu igrači neće sastavljati tim .Tako bi trebali nastaviti svi budući selektori .Bez obzira da li se igrač zove i igra kao Ronaldo .
Ako savez misli da ce Amar napraviti revoluciju u reprezentaciji, onda su prespavali jedno stoljece promjena u svijetu.
Napraviće promjenu stanja svijesti ,to je sigurno .
Propao je kao sto sve propada u ovoj nakaradnoj drzavi.
Uz nju smo i mi koji živimo i radimo u njoj , još nakaradniji i bezvrijedniji , jer ne mičemo guzove da bilo šta promijenimo.Bavimo se uvijek posljedicama , uzrocima rijetko.Najlakše je reći povraćotina i vrijeđati i omalovažavati različite stavove.
Kao što ću ja sada učiniti

delija Prosinečki .
Amar Amar Osim