Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cassius

#5051 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cassius »

studeni76 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601

Da nije smijesno bilo bi zalosno! Znaci sad je od vitalnog nacionalnog interesa Amarov izbog :-)
Zemljo otvori se. Ono vec sad zna da Robijem upravljaju menadzeri al je zato Osim nezavisan. Oni vec sad znaju da ce ovaj staranac dovest neke strane anonimuse al ce zato Amar samo dovodit domace vedete! Ma daj ba :run:

Kakvo smece napisano bog te vidio... fuj
studeni76

#5052 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

strong69 wrote:
studeni76 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601

Da nije smijesno bilo bi zalosno! Znaci sad je od vitalnog nacionalnog interesa Amarov izbog :-)
Zemljo otvori se. Ono vec sad zna da Robijem upravljaju menadzeri al je zato Osim nezavisan. Oni vec sad znaju da ce ovaj staranac dovest neke strane anonimuse al ce zato Amar samo dovodit domace vedete! Ma daj ba :run:
Kakvo smeće i očajan tekst. Stavljati Jami, pitu i Konzum u isti tekst sa reprezentacijom može samo dobro retardirana osoba. Uz sve to koristeći izraz "Bosnjo".
Taj dio koji se ne tice fudbala nisam htio ni spominjat jer je odvratan. Al ovo sa fudbalom je isto dno dna. Kome ovo treba jbt!?
Bazinga1234

#5053 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

FUJ! Image
Odvratan članak! Dno dna! Ne mogu vjerovati ko se sve danas naziva novinarom! Image
al-em

#5054 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by al-em »

to je pokupio od amara osima koji derbi poredi sa svojom kafancugom
megaman4

#5055 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by megaman4 »

Grean wrote:Radi se o nekom A. Beganovicu.

Pukli su skroz. Uz to svi najavljuju kako oni znaju da Amar ima prednost u IO. Vidjet cemo.
Dupli sport je smece od portala. Propao je kao sto sve propada u ovoj nakaradnoj drzavi.

Ko god dodje za selektora, nema spasa reprezentaciji. Prvo je Vedo digao sidro, a evo i Lulic. Momci su vidjeli da nesto opasno smrdi u savezu i na vrijeme se izmakli od svega.

Koliko savez cijeni bivse igrace, moze se vidjeti na cinjenici da nisu bilu u stanju organizovati oprostajnu utakmicu.

Pitanje je ko je slijedeci koji ce dici sidro? Umjesto da su se pare od svjetskog prvenstva ulozile kako u domaci fudbal, tako i u jacanje strucnog kadra reprezentacije, pare su otisle Bog sami zna gdje?

Sad je kasno za promjene jer polako padamo na svim ljestvicama. Ako savez misli da ce Amar napraviti revoluciju u reprezentaciji, onda su prespavali jedno stoljece promjena u svijetu.

Niti ce Dzeko, niti ce Pjanic htjeti trpiti Amarov ego. Bojim se da bi bas ova dvojka mogla biti slijedeca koja ce bojkotovati njegov izbor ili ce se skroz povuci, sto bi bilo pogubno, a to bi znacio kraj repke, kakvu smo poznavali.

Prosinecki je mozda malo bolji izbor od Amara, ali i ta cinjenica govori, da nismo uopste atraktivna reprezentacija za jaka trenerska imena, najvise zbog katastrofalnog imidza koji je savez nametnuo.

Uostalom nedavno je Ciro izjavio da u reprezentaciji vlada anarhija, a tome je kumovao savez i njegova pogubna politika.
manijak1

#5056 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

I nastavljamo u 2018 lokal patriotizam
Ne bih rekao da je ovaj tekst lokal malo je više global , iznio je opštedruštvenu istinu i pokušao na nezgrapan način reći da više i nemamo ništa svoje .Da će nam utakmice fudbalske , pored košarkaške reprezentacije , prenositi novinari koji u duši i srcu navijaju za svoju Srbiju i svoju Hrvatsku , da ćemo radi neznanja i nesposobnosti zarad smiješnih kazni koje dobijaju medijske kuće iz Srbije i Hrvatske sa ekspoziturama u BiH koje redovno krše telekomunikacione zakone ostati i bez neba i zraka , da plaćamo predsjednike koji su nesposobni da promoviraju bosansko , koji više vole i čine za susjede i komšije , a mi ih plaćamo i tako sve do onog čarobnog đe sam ja tu , političare koji urušavaju i prodaju domovinu za male pare , ostaćemo i bez zemlje , sav taj jad svakidašnji se reflektirao na ova biranja bez kraja i na one koji daju igre onima koji mogu uzeti panje i šta ukoso dodati uz brlju ili pokoju pivu i ako su platili struju i imaju izdrkani Telemach koji je več kažnjen bezbroj puta radi kršenja prava na jednake uslove pri distribuciji sportskih sadržaja .
Ako ćemo se iz ovih fekalija od površnih i kontraproduktivnih svedruštvenih analiza vratiti malo blažim koracima u realnost , u potpunosti mi je prihvatljiv stav i dilema koju ima Mladen Bošnjak bez da je ikoga unaprijed stavio iznad onog drugoga.
I ako išta smrdi u ovoj sapunici , pored Saveza , to smo mi , ljudi koji smo po svemu slični u 99 posto situacija , koje čine oni kojima to zakon po svojim članovima i sitnim redovima između članova :D omogućava.
Niti ce Dzeko, niti ce Pjanic htjeti trpiti Amarov ego. Bojim se da bi bas ova dvojka mogla biti slijedeca koja ce bojkotovati njegov izbor ili ce se skroz povuci, sto bi bilo pogubno, a to bi znacio kraj repke, kakvu smo poznavali.
Znači , svi ostali moraju trpjeti i Džekin i Pjanićev ego ? Pa i selektor .....makar je Pape tu bio pošten i rekao ono što se pokazalo istinitim, a to je da mu igrači neće sastavljati tim .Tako bi trebali nastaviti svi budući selektori .Bez obzira da li se igrač zove i igra kao Ronaldo .
Ako savez misli da ce Amar napraviti revoluciju u reprezentaciji, onda su prespavali jedno stoljece promjena u svijetu.
Napraviće promjenu stanja svijesti ,to je sigurno .
Propao je kao sto sve propada u ovoj nakaradnoj drzavi.
Uz nju smo i mi koji živimo i radimo u njoj , još nakaradniji i bezvrijedniji , jer ne mičemo guzove da bilo šta promijenimo.Bavimo se uvijek posljedicama , uzrocima rijetko.Najlakše je reći povraćotina i vrijeđati i omalovažavati različite stavove.
Kao što ću ja sada učiniti :izet: :izet: :izet: delija Prosinečki .
Amar Amar Osim :thumbup: :thumbup:
Bazinga1234

#5057 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Treba podržati našega a to je Amar :thumbup: kupovati u Bingu i koristiti Moju TV :thumbup: I glasati za SDA. :thumbup:
Logovan

#5058 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

enkoo83 wrote:I nastavljamo u 2018 lokal patriotizam :-) :-)

https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601
Ovo nije normalno, majke mi. :facepalm: Ja novinara i govana.

Neka bude Osim, samo da je Beganoviću i njemu sličnim srce na mjestu. :oops: Da ne bude da su džaba dva, tri mjeseca pisali o Osimu, a on ne postane selektor. :oops:

Daj samo domaće. :oops: Sve neka oko nas bude domaće.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5059 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

Nerealno los tekst.
Grean

#5060 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Ovo je posljednja stvar gdje treba pricati o domacem i uvoznom i da se ne lazemo ta prica se prica samo jer im sad to odgovara.

Prosinecki :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dead Man Walking

#5061 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dead Man Walking »

Iako “navijam” za Amara, ovi naslovi su dno, tekst nisam ni citao nit mi pada na pamet. Preletio, vidim spominje Bosnje, pa nek mi se naduva bosnjackog i Began i njemu slicni koji pisu iz bilo kojih pobuda osim patriotskih.
manijak1

#5062 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Bazinga1234 wrote:Treba podržati našega a to je Amar :thumbup: kupovati u Bingu i koristiti Moju TV :thumbup: I glasati za SDA. :thumbup:
Nije mi jasno poređenje domaćeg sa glasanjem za SDA , upravo su oni ti koji uništavaju i obezvrijeđuju , sve što je domaće.
Valjda se tako u Fejićevoj kaže. Da je SDA domaća jedinstvena snaga , kako kome i kad odgovara .
Uostalom dolazi vrijeme kada se svi trebamo kolektivno :izet: :izet: jer smo jedinstvena pogan na dunjaluku .
Daj samo domaće. :oops: Sve neka oko nas bude domaće.
Koja će Vam ćuna domaće ? Toga je ionako sve manje.
Samo neka ne bude Amar , to je istina .Neka se sve razjebe samo da ne bude Amar.Pa opet kolektivno na Istok Azije.Tamo je najbolje .
Zaboravih :thumbup: :thumbup: Amar Amar Osim
Logovan

#5063 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

manijak1 wrote: Koja će Vam ćuna domaće ? Toga je ionako sve manje.
Samo neka ne bude Amar , to je istina .Neka se sve razjebe samo da ne bude Amar.Pa opet kolektivno na Istok Azije.Tamo je najbolje .
Jeste, tako je. :D

Imaš li još nešto ovako pametno da izneseš?
manijak1

#5064 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Logovan wrote:

Pored tebe ostajem u sjeni .I preskoči me , živ bio .Obično ne trpim tuđe bezobrazluke dugo.
Logovan

#5065 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

manijak1 wrote:
Logovan wrote:

Pored tebe ostajem u sjeni .I preskoči me , živ bio .Obično ne trpim tuđe bezobrazluke dugo.
Čekaj samo malo, kažeš preskoči me? :shock: Pa čovječe ti si mene citirao, kao i obično što uradiš.

I ne, ne dolaze od mene bezobrazluci nego od tebe. Smaraš raju sa Osimom kao i Beganović i slični novinarčići, a onda još kažeš da te preskočim, iako si ti mene citirao.

Malo si se izgubio, ali neću ti zamjeriti. :mrgreen: Uzmi čašu vode i kocku šećera i bićeš dobar. :-D
palermo

#5066 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

Zaista je sada apsolutno svejedno ko će biti selektor.
Atmosfera koja je vladala oko reprezentacije, ona euforija, veselje, radost.....onih dvadeset hiljada u Parizu, Žilina.....sve je to sada samo prošlost Jedna od rijetkih stvari koja nas je činila drugačijim i ponosnijim je vraćena vjerovatno u svoje prirodne okvire. Još samo da se Džeko i Pjana kao jedini relikti toga vremena oproste i da zaigramo našu pravu igru. Što je zapravo čudno, mislim da se i navijač reprezentacije BOsne i Hercegovine bolje osjeća dok navija za ekipu iz petog šešira.

Nije za nas navijati za pobjednike, da bi bio pobjednik moraš usvojiti i nekakve svjetske kriterije, moraš imati i neka pravila, moraš imati sistem vrijednosti, nije to za nas, niti je veliki svijet za nas......

I vjerovatno je Amar zaista bolji izbor za reprezentaciju......nekako se apsolutno uklapa u ovu priču o povratku našim iskonskim temeljima......što bi se reklo, moja kućica moja slobodica......a kome je ovdje usko, široki mu puti....
AmiĐa_Idriz

#5067 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by AmiĐa_Idriz »

kurackurac.ba je najveći karcinom i kurton u moru karcinoma i kurtona elektronskog novinarstva Balkana, sve i jedan "novinar" tog portala je zaslužio biti zapaljen ko heretik kod Vječne Vatre, kako ogavan i odvratan "portal" fuj kakvim diletantima oni daju tastature u ruke.
manijak1

#5068 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

I ne, ne dolaze od mene bezobrazluci nego od tebe. Smaraš raju sa Osimom kao i Beganović i slični novinarčići, a onda još kažeš da te preskočim, iako si ti mene citirao.

Malo si se izgubio, ali neću ti zamjeriti. :mrgreen: Uzmi čašu vode i kocku šećera i bićeš dobar
De malo pregledaj ovu stranicu pa nastavi smarati :oops: .Hvala na savjetima , ako tebe smaram s Osimom Amarom , nastaviću dok te ne umorim.
Nadzorna_ploca

#5069 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

:lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#5070 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by AmiĐa_Idriz »

:lol:
Logovan

#5071 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

manijak1 wrote:

Malo si se izgubio, ali neću ti zamjeriti. :mrgreen: Uzmi čašu vode i kocku šećera i bićeš dobar
De malo pregledaj ovu stranicu pa nastavi smarati :oops: .Hvala na savjetima , ako tebe smaram s Osimom Amarom , nastaviću dok te ne umorim.
Ma samo ti radi šta ti je volja, piši tim plavim slovima, glumi Beganovića, ipak si njegov nivo. :-D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5072 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Mene proljev uhvatio od teksta sa SS portala.
Pogrešno mjesto,tema i pokušaj objašnjavanja zašto prvi a ne drugi.
Za manje para teško da ćemo privući zvucnije ime od Roberta.
Jel bolji? Nije.
manijak1

#5073 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Ma samo ti radi šta ti je volja, piši tim plavim slovima, glumi Beganovića, ipak si njegov nivo.
Dobro :D ti se uzdaj u Begića da će navući sve za deliju :D ja opet ne znam u kojem kontekstu ja podržavam novinara A. Beganovića , samo sam se osvrnuo na taj članak , a ti što ne znaš čitati pa to pročitano tumačiš na samo tebi svojstven način , to je više tvoj problem nego moj.I dokaz kojem rangu pripadaš .
:thumbup: :thumbup: Amar Amar Osim uvreda bi bila za selektora da su slova neke druge boje.
Logovan

#5074 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

manijak1 wrote:
Ma samo ti radi šta ti je volja, piši tim plavim slovima, glumi Beganovića, ipak si njegov nivo.
Dobro :D ti se uzdaj u Begića da će navući sve za deliju :D ja opet ne znam u kojem kontekstu ja podržavam novinara A. Beganovića , samo sam se osvrnuo na taj članak , a ti što ne znaš čitati pa to pročitano tumačiš na samo tebi svojstven način , to je više tvoj problem nego moj.I dokaz kojem rangu pripadaš .
:thumbup: :thumbup: Amar Amar Osim uvreda bi bila za selektora da su slova neke druge boje.
:lol:
spree

#5075 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Grean wrote:
KOMENTAR: Prosinečki je dobro rješenje, ali neka bude Amar!

PIŠE: Mladen BOŠNJAK

Imao sam neki čudan predosjećaj da će me kancelarija Nogometnog saveza staviti na muke.

Najiskrenije i najljudskije unaprijed sam počeo žaliti za jednim kandidatom. Amarom Osimom ili Robertom Prosinečkim. Idealna kombinacija bila bi da Prosinečki postane selektor, a Osim da mu asistira s pojačanim ingerencijama, znatno jačim i višim od klasičnog pomoćnika.

Ali, kako nikoga ne tangira moje pirjanje na laganoj vatri, selektorom će postati jedan od njih, a drugi će, sasvim izvjesno, biti potrošen. Barem na neko vrijeme. U toj varijanti moje simpatije zaokreću se prema Amaru Osimu. Ipak, domaći je stručnjak, lik kakve volim: neobični flegman koji ponekad više podsjeća na lidera kvartovskog ganga nego na nogometnog trenera, koji osvaja trofeje bez upadanja u euforiju, apsolutno bez prenaglašavanja vlastite uloge… Mangup! Bude li izabran, žalit ću za Prosinečkim.

S druge strane – gromada! Igračka, u prvome redu. Kao trener nakupio prilično iskustvo. Dosta karakternih podudaranja s Osimom. Bez galame, bez afera, bez silnih obećanja, bez kuknjave… Robert Prosinečki – svjetsko ime, europski gospodin, čovjek koji je našoj reprezentaciji i našoj zemlji uvijek prilazio bez ikakvih predrasuda. Bude li izabran, žalit ću za Osimom.
Ne znam jeli krajnje sužen izbor ikoga u kancelarijama saveza stavio na ražanj, vlada li u njima ikakav šušur, jeli slatka dilema dotaknula kritičnu točku? Imaju li u Savezu ikakav plan B, šta ako ni jedan kandidat ne dobije potreban broj glasova? Postoji li projekcija kad će ova trakavica završiti, ima li itko pojma kuda bi nas njen produžetak mogao odvesti?

Dakle, da prekinem barem vlastitu trakavicu. Neka bude Amar! To privatno zagovaram, isto tako preporučujem onima koji odlučuju. Da konačno dobijemo izbornika. Ako bude Prosinečki neću biti žalostan, ali preporučujem Osima. Da to već jednom završi!

Za neko veliko natjecanje ionako ćemo, s ovom pameti, malo pričekati!

http://sportske.ba/komentar-prosinecki- ... bude-amar/
Evo jedan iznijansiran stav po pitanju izbora, da ne bude da su svi koji pisu na ovu temu oni koji zutu stampu i bljuvotine zovu novinarstvom.

Bez pljuvanja i degradiranja onog drugog kandidata.
super tekst. nekako se i ja slazem sa njim samo sto eto ja bas imam dilemu ko je bolji i kome bi dao prednost. mislim da bi bilo koji od njih dvojice bio dobar i fakat ce mi biti zao ko god otpadne od njih.

a ova prica da propadamo i tako to je nidje veze. savez jeste uzas, ali mislim da bilo koji od ove dvojice kada dodje na mjesto selektora nece dati da mu se mjesalju u izbor igraca i taktiku, a obojica su dovoljno dobri na naprave rezultat. sa robijem bi vjerovatno ljepse igrali, dok bi kod amara bili vojska.

i da ovo govnogovno.ba ne treba uopste otvarati. mislim da se i amar zgrazava nad ovakvim i slicnim tekstovima + sto dodatno izazivaju averziju prema njemu.
Locked